Hoeveel staat er nog op je Bijenkorf cadeaukaart? Of Hema cadeaukaart?

Hoeveel staat er op mijn Bijenkorf cadeaukaart?

In mijn bureaukastje kwam ik een Bijenkorf cadeaukaart tegen. Hij zag er veelbelovend uit, maar ik had geen idee hoeveel er op stond. Ik wil geen onnodige zooi bewaren. Dus besloot ik dat op te zoeken, en daarna de cadeaukaart meteen te gebruiken, of weg te gooien.

In eerste instantie leek het me een goed plan om gewoon maar iets te kopen bij de Bijenkorf, en dat dan proberen te betalen met de genoemde Bijenkorf cadeaukaart. Maar om zover te komen in het bestelproces moest ik eerst al mijn adresgegevens en dergelijke opgeven. En dat wilde ik niet. Bovendien was ik bang dat ik per ongeluk aan een koop vast zou zitten.

Hoeveel staat er op mijn Bijenkorf cadeaukaart? Zo kom je er achter!

Een veel betere methode om een antwoord te krijgen op die brandende vraag: ‘Hoeveel staat er nog op mijn Bijenkorf cadeaukaart?’ is door dit te doen via de Bijenkorf website. Dat is even zoeken, maar dan heb je ook wat. Of niet. Want op mijn cadeaukaart stond nog maar liefst 0,-.

Bijenkorft cadeaukaart saldo checken

Maar goed.

Toen wist ik in ieder geval wel dat ik hem met een gerust hart kon weggooien, want ik werd er niet meer blij van. Marie Kondo zou trots op me zijn!

Stappenplan om het saldo van je Bijenkorf cadeaukaart te checken

 1. Ga naar https://www.debijenkorf.nl/de-bijenkorf-cadeaucard
 2. Halverwege de pagina zie je Saldo Cadeaukaart staan. Klik op het plusje erachter.
 3. Nu verschijnt een venster waarin je de code van je Bijenkorf cadeaukaart invult en de pincode van de cadeaukaart. De eerste code staat onder de streepjescode. De pincode staat rechtsboven op je cadeaukaart en moet je openkrassen.
 4. Het saldo wordt zichtbaar!

Hema cadeaukaart saldo checken in 5 stappen

Ik kan me voorstellen dat veel mensen dit ook wel zouden willen weten over hun Hema Cadeaukaart! De Hema legt dit gelukkig zelf heel goed uit. Voor het gemak hieronder ook de 4 stappen om je Hema cadeaukaart saldo te checken.

Dit heb je nodig voor je Hema cadeaukaart saldo checken:

De code die op de achterkant van de cadeaukaart staat en de pincode.

 1. Ga naar de speciale pagina waar je je Hema cadeaukaart saldo kunt controleren.
 2. Vul de 15-cijferige (3004) of de 19-cijferige code (6064) in die op de achterkant van de cadeaukaart staat
 3. Kras het vakje naast de barcode op je Hema cadeaukaart open. Die zit rechtsonder op je Hema cadeaukaart Toets de viercijferige pincode in op de speciale Hema website.
 4. Klik daarna op ‘saldo opvragen’ en bekijk je saldo. Als er een vervaldatum van toepassing is, dan wordt deze ook zichtbaar.
 5. Klik aan dat je geen robot bent.

Leestips

Controleer jij wel eens het saldo van een cadeaukaart?

Similar Posts

48 Comments

 1. Ik heb nog een Kruidvat cadeaukaart die half is gebruikt. Zit bij klantenkaart dus ik betaal ermee zolang er wat opstaat. Verder geen kaarten. Dat vind ik teveel gedoe en zelden echt de moeite waard.

 2. Ik vergeet dit echt veel te veel. Je wil niet weten hoeveel cadeaukaarten ik op deze manier al heb doen verlopen .. En zo doen de winkels allemaal profijt aan mij, diegene die nooit z’n kaart leegmaakt, haha!

 3. Ik kwam toevallig laatst een cadeaukaart van Fonq tegen, waarvan ik ook geen idee had of er nog iets op stond. Gelukkig kun je op hun website ook goed checken! Helaas had ik ‘m al eens gebruikt haha.

  1. Balen! Net als ik had je hem dus beter weg kunnen gooien na gebruik. Als ik nu nog een cadeaukaart heb en ik gebruik hem, knip ik hem daarna gewoon meteen door midden.

 4. Ik controleer het niet echt, want hier schrijven ze het in de meeste winkels er gewoon op. En als hij leeg is, laat ik hem daar altijd achter. Kan nooit missen zo :D

 5. Balen dan als er niks meer op staat ;-) Hier blijven cadeaukaarten altijd een beetje liggen tot sint juttemis. Vergeet ze altijd.

 6. Wij krijgen ook wel eens een cadeaukaart. Laatst nog een dinerbon gekregen. Vaak is het net niet genoeg om te kopen wat je wilt en moet je het laatste dan nog zelf bijleggen. Echter, het is wel een goed punt wat je aanhaalt. Het is altijd lastig om te zien hoeveel er nog opstaat. Goed idee om daar iets over te schrijven. Kan me voorstellen dat dit ook onbekend is bij de vele andere cadeaukaarten

 7. Dit is echt een handige tip, dank je wel! Meestal blijven ze niet lang liggen. Ik ga vrijwel direct op zoek en dan kan ik de gulle gever ook vertellen wat ik ervoor gekozen heb. Vind ik leuk.

 8. Ik heb ook nog een aantal kaarten in mijn portemonnee waarvan ik geen idee heb of ze kog iets waard zijn. Onder andere van blokker en Rivièra Maison.
  Moet ik toch ook maar eens gaan opzoeken…

 9. Handig! Ik heb ook nog een paar cadeaukaartje in mijn tas, ook geen idee tot wanneer ik deze in kan leveren..

 10. Hahaha, ja. Ik bewaar ze vaak te lang en dan weet ik het gewoon niet meer. Ik heb dit vaak met cadeaubonnen van tijdschriften. Zo vervelend, dat die datum vaak verloopt. Nu je het zegt – even off topic – ik heb nog waardebonnen om fotoboeken te maken. Natuurlijk tot en met 31 december, dus juist in deze drukke tijden kom ik er pas op het laatst achter.

 11. Ik probeer cadeau kaarten altijd meteen op te maken aan wat nuttigs, anders komen ze inderdaad in het vergeet hoekje, zonde eigenlijk, want je gooit toch geld gewoon weg.

 12. Wat handig om dit zo te kunnen controleren krijg ook weleens kaarten waar geen bedrag op staat en dan is het altijd even gokken tot je bij de kassa komt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.