Reacties

De comfort zone + 10 quotes — 16 reacties

 1. Onzin die comfort zones. Iedereen komt in haar/zijn leven problemen en verdriet tegen. Of je levensomstandigheden veranderen. Dan ben je volgens mij aardig uit die comfort zone. Daarna komt je leven meestal weer in rustiger vaarwater. En wie weet heb je dan van die ervaringen wat geleerd. Maar niemand gaat toch moeilijkheden opzoeken ?

 2. Heerlijke reactie van MeneerHuisvlijt!
  'Je moet uit je comfortzone', maar van wie dan...van die linkse quinoa kauwende genderneutrale zweefteven? Daar heb ik niks mee, ik hoef niet met hen of met elke nieuwe rage mee te doen van mezelf.

  • van jou zelf, mits jij jezelf persoonlijk op bepaalde gebieden wilt " ontwikkelen" en anders niet, Maar ik zou persoonlijk dit beschrijven als: "je moet uit je comfort zone willen stappen" wanneer je aan jou zelf wilt werken.
   Gelukkig vallen veel doelen in persoonlijke ontwikkelingen ook binnen mensen hun comfort zone. Ook helpt het om het nut en belang van bepaalde doelen te realiseren en te begrijpen waardoor ook automatisch deze "zone" groter word en dit hierin past ook dit valt onder het buiten je comfort zone stappen omdat deze groter word en je uit de oude cirkel stapt.
   Dit is waarom men zegt dat je uit je comfort zone moet willen stappen voor progressie, omdat je met een andere manier van aanpak als een slang je oude cirkel achter je kunt laten en weer lekker comfortabel in je eigen vel zit.

 3. Ik maak wenskaarten en dat kun je op verschillende manieren doen, doe je eens heel wat anders dan je gewoon bent, dan wordt er ook gesproken over uit je comfort zone gaan, dan is dat ook heel duidelijk vind ik maar verder..is het onzin!

 4. Wat een wijze man heb je! Hij heeft denk ik wel gelijk. Ik probeer zelf trouwens ook regelmatig uit mijn comfortzone te stappen en soms blijkt de wereld daarbuiten ook heel mooi en fijn:)

 5. Als ik last hebt van een beknellende zone stap ik er vroeg of laat vanzelf uit, is mijn ervaring.

  Ik denk ook heel regelmatig: het is niet voor niets mijn comfortzone en ik beslis nu dat ik lekker blijf.

 6. Ik heb de term 'uit je comfort zone stappen' nooit goed begrepen. Zolang je op je plek zit en tevreden bent, zit je wrs. in je comfort zone. Je voelt je comfortabel in de zone en er is geen reden om eruit te stappen. Op een gegeven moment kan er onrust ontstaan, bijv. doordat je wel eens iets anders wilt in je werk om maar een voorbeeld te noemen. In mijn beleving is je comfort zone dan verschoven en is het juist de kunst om die zone opnieuw te vinden zodat je er weer in kunt stappen.

 7. Dit is voor een autist iets wat voorkomt in het dagelijkse leven, of je moet thuis blijven zitten wat iets is waar ik echt van geniet als ik klaar ben met mijn prikkels op het werk.

  Van jong af aan tot een jaar of 8 altijd in mijn eigen comfort zone geleefd tot ik begeleiding kreeg van mijn familie die me niet wilde bestempelen als autist uit angst dat ik me zou schamen samen met de hulp van een logopediste al een heel eind gekomen, maar het zorgde er wel voor dat ik na school en sport toch echt thuis mijzelf moest opsluiten om iedere dag hetzelfde te doen haha. Dit was dan wel iets wat ik onbewust deed en helemaal leip werd als ik niet die kans kreeg om bij te komen in mijn eigen bubbel om alles vervolgens te " verwerken"

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>