HomeDagelijks levenPersoonlijk levenHet ‘Het voelt niet goed argument’    

Comments

Het ‘Het voelt niet goed argument’ — 37 Comments

  1. Je gevoel volgen is een emotie, je verstand volgen is in eerste instantie rationeler.
    De boosterprik heeft positieve uitwerking en de belasting in het ziekenhuis daalt daardoor. Hans

  2. Ik ben best van de intuïtie, en voor mij is dat niets zweverigs. Je zintuigen vangen veel meer informatie op dan je bewust opmerkt, en daarvan krijg je zo’n ‘gevoel’. Je wordt bijvoorbeeld onrustig en krijgt dat gevoel van ‘ik moet hier weg’ nog voordat je je bewust wordt van de gaslucht die zich langzaam door je huis verspreidt.

    Supernuttig dus, luisteren naar je gevoel. Maar het heeft ook zijn beperkingen. Mijn intuïtie heeft bijvoorbeeld niet 11 jaar lang gestudeerd om arts-microbioloog te worden, en heeft dus niet zoveel zinvols te melden over boosterprikken. 😉

    Ik merk in mijn omgeving dat ‘luisteren naar je gevoel heel algemeen wordt misbruikt als sociaal geaccepteerde manier om iets anders te zeggen. ‘Ik heb geen zin.’ ‘Ik vind het vervelend.’ Of zelfs ‘ik begrijp het niet goed, en daardoor vind ik het eng’.

    In het geval van die booster: natuurlijk ‘voelt het niet goed’. Ik dacht ervan af te zijn met die eerste twee prikken, en nu weer dat gedoe met een afspraak zien te krijgen op een handige locatie, mijn dag te onderbreken, in de auto te stappen, naar een drukke parkeerplaats te rijden, in een rij mensen met mondkapjes te gaan staan, om een naald in mijn arm geprikt te krijgen. Daar voelt helemaal niets goed aan. Dat wil niet zeggen dat mijn intuïtie me iets belangrijks probeert te vertellen over de veiligheid van het vaccin.

  3. Mijn onderbuik gevoel zou ook zeggen het voelt niet goed. Bij mij zijn der keukenapparaten zwart die op het keukenblok staan, staan ze in een kastje dan maakt het voor mij niet uit.

  4. Voor mij betekent dat iets niet goed voelt, dat ik mijn ratio moet gaan aanzetten, waarom iets niet goed voelt; ik moet in kaart gaan brengen welke drempels ik waarneem en wat ik over heb voor bepaalde idealen, door welke valkuilen ik welke schade heb opgelopen en welke levenslessen ik toen ook al weer geleerd had. Vervolgens kan ik dan een doel formuleren en de route ernaar toe plannen. Want ja, soms voelen iets wel en iets niet doen even slecht;)

  5. Als het in mijn hart niet goed voelt dan doe ik het niet.
    Als mijn lijf duidelijk zegt dat het niet goed voelt dan doe ik het niet.
    Zegt mijn verstand dat het niet goed voelt dan vraag ik me waarom niet en onderzoek het.

    Ik heb de afgelopen jaren geleerd naar mijn lijf te luisteren en probeer nu mijn hart te volgen. Bevalt me prima.

  6. Ik denk dat het in extreme gevallen wel op gaat. Dat heb ik zelf ook wel eens. Dat je iets doet waarvan je eigenlijk wist dat het niet goed uit zou pakken omdat ‘het niet goed voelde’. Maar over het algemeen vertrouw ik toch meer op mijn gezonde verstand.

  7. ‘Het hart is verraderlijk en niets ontziend; wie kan het kennen?’ (Bijbelcitaat)
    Gevoel en verstand hoeven niet zo ver uit elkaar te liggen. Als dat wel zo is, rammelt er wat aan je geweten, denk ik ;-) Wetenschap en religie spreken elkaar evenmin tegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>