Wat is jouw favoriete sprookje? + Huisvlijt linkparty reminder

favoriete sprookje

Het Tea Topic van vandaag is de vraag:

'Wat is jouw favoriete sprookje?'

Wat een lastige vraag!

Ehm.... Roodkapje? Assepoester? Sneeuwwitje?!

Ik moet meteen denken aan klassiekers als Roodkapje, Assepoester en Sneeuwwitje. Maar is dat omdat ze mijn favoriet zijn, of omdat ze zo bekend zijn? En Assepoester en Sneeuwwitje liggen onder feministisch vuur, omdat beide dames te afwachtend zouden zijn, en een prins nodig hebben om gelukkig te worden.

Anderzijds gruwel ik altijd van zogenoemde 'kick-ass heroines,' die hun vrouwtje zo goed staan, dat ik ze enorm irritant vind.

Dus tsja... wat is in vredesnaam mijn favoriete sprookje?

Hans en Grietje dan maar?

Ik denk dat ik dan maar voor Hans en Grietje ga, en de heks. Dat was in ieder geval een zelfstandige vrouw, want ze redde zich goed in haar eentje in het bos.

Wel jammer dat ze kinderen opvrat, maar niemand is perfect.

En dan nu door naar de wekelijkse reminder aan de Huisvlijt Linkparty, waar je jouw blogpost kunt delen en leuke nieuwe blogs ontdekken.

Huisvlijt Linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Wat is jouw favoriete sprookje?

Similar Posts

19 Comments

 1. Sprookjes zijn sprookjes en voor mij zijn ze allemaal mooi.
  Jammer dat volwassenen redenen zoeken om er iets fout in te gaan zoeken.
  Wat begon met zwarte piet gaat nog eens eindigen in een ware heksenjacht....
  en dat is alleen maar heel jammer voor de kinderen die hun verhaaltjes in rook zien opgaan.

 2. Mijn hemel die domme opmerkingen van die vrouwen over op je prins wachten. Ik wachtte ook op de mijne, vond hem maar had voor die tijd ook een leven hoor. En een sprookje is een sprookje. Hoorde ik van die bn-er dames waarvan die kinderen echt die tekenfilms niet mochten zien.
  Goed mijn favoriete sprookje is Belle en het Beest. Iedere keer weer genieten van boek, film, tekenfilm, musical.

 3. Ik denk dat ik het sprookje van De zeven geitjes het leukst vond als kind. Kan niet goed uitleggen wat mij daarin als kind zo aansprak, behalve dan dat ik het 'net goed' vond voor de wolf dat hij teruggepakt werd. En dat ik het zo tof (en ook zielig) voor het kleinste geitje vond dat hij in de klok verstopt zat en niet gevonden werd.

 4. Mijn favoriete sprookje was Duimelijntje (als ik me de titel goed herinner). Het was een allerliefst verhaaltje, zónder veel gruwel.

 5. Ik verzamel Roodkapjekaarten, dus je zou denken... Maar nee hoor. Assepoester is bij mij favoriet. Ik wist niet dat ze onder vuur lag. Maar ja dat was te verwachten. Kan me lekker niks schelen.

 6. En dan te bedenken dat sprookjes ooit wel eens anders zijn verteld, veel gruwelijker, tenen werd afgehakt zodat de voet maar in de schoen paste, en bloedde dat het deed. Ze hebben ze de sprookjes zoeter gemaakt. Wel zo mooi natuurlijk. Onrealistisch om op een man te wachten en dan gelukkig te worden, maar zo gaat dat in sprookjes en ook nog steeds op tv. Heerlijk om bij weg te dromen. Mijn favoriete sprookje? Ik vond Peter Pan altijd wel spannend, met die kinderen, en later in gevecht met kapitein Haak. O ja Tinkerbell niet te vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.