Reacties

Calorieën als geld: wat is jouw budget? — 19 reacties

 1. Ik snoep zelden. Ik hou er gewoon niet van. En bijhouden hoeveel ik eet doe ik niet met een app. Als ik honger heb eet ik :) Aangezien ik heel erg actief ben verbrand ik ook veel.

 2. Heel herkenbaar! Ik snoep overdag ook niet. 's Avonds is het meestal ook niet de bedoeling, maar net als jij vind ik het dan veel moeilijker om me 'in te houden'. Om die reden heb ik voor bezoek dezelfde tactiek. Iets lekkers op tafel. Pakken als je dat wilt, maar prima als je niet wilt.

 3. Ik ben geen snoeper. Ik eet hooguit 's avonds na het eten een stukje chocolade. Maar mocht ik overdag zin hebben in iets van snoep, dan zou ik het gewoon nemen. Ik leef maar één keer.

 4. Sinds ik met pensioen ben verbruik ik minder energie. Ik eet minder en snoepen is een zeldzaamheid. Als ik dorst heb drink ik een glas water. Een tot twee keer per jaar koop ik een zak chips of pinda's waar ik een week of twee mee doe. 's-Avonds om half elf komen de honden voor me zitten om me eraan te herinneren dat het tijd is voor wat lekkers. Dan snij ik ze een paar plakken leverworst af en soms neem ik zelf een blokje kaas.

  • Is er dan nog een bepaalde aanleiding voor de chips of pinda's Joannes? Of heb je er dan gewoon zin in?

   Ik vind het leuk om te lezen hoe de honden je gewoontes kennen, en klaar gaan zitten voor een stukje leverworst.

 5. Ik heb nooit iets met budgets gehad en daarom heb ik nu teveel geld over dat ik aan verkeerd voedsel uit zou kunnen geven. Weet ook waar mijn probleem ligt met eten en dat is koek. Zit vet, suiker en zout in. Koop tegenwoordig koek die ik niet zo lekker vind. Dan kan ik niet klagen dat ik niets in huis heb en eet het ook niet in 1x op. Af en toe gebeurt dat wel. Dan neem ik eens iets anders mee zoals de amandelkoekjes van Xenos. Zijn binnen een uur op.

  Van andere dingen als (suikerhoudende en alcoholische) drank, chips of rookwaar weet ik prima af te blijven. Hoofdmaaltijd roerbak ik op maat zodat ik niet te kort, maar zeker niet teveel heb. Mijn gewicht is uiterst stabiel en zakt ongeveer met 1kg per jaar. Dat zou iets sneller mogen. Aan beloningsvoer doe ik niet, dat is iets voor jojoërs. ;-)

  Ik beweeg voldoende (heb ook nooit een auto of brommer gehad). Maar met bewegen krijg je een teveel aan verkeerd voedsel er echt niet af. Dat lukte me alleen met fietsvakanties als ik meer dan 120km dagelijks fiets.

  • LOL. Zelfkennis is een groot goed inderdaad : ) Ik moet glimlachen om de amandelkoekjes van Xenos. Als je iets echt heel lekker vindt, is het ook veel lastiger om je te beheersen.

   120 kilometer fietsen op een dag vind ik indrukwekkend!

 6. De laatste weken ben ik wat rijker dan daarvoor. Maar dit omdat ik meer heb zitten snoepen maar al 2 maanden niet gerookt heb. De laatste tijd zegt de snoep me terug niet zo veel maar eet ik dagelijks een portie noten en zaden.
  Voor ik stopte met roken snoepte ik niet zo echt veel. Ik was voor mijn nature dat ook een beetje aan de magere kant.
  Mijn vriend daartegen is een allesbrander.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder