Reacties

Is shoppen een hobby? Winkelen als hobby — 17 reacties

 1. Ik vind al die genoemde winkels zo saai....
  Liever mijn eigen voorkeurslijstje:

  - de markt (altijd en overal de leukste winkeloptie - wel de voedingsmarkt overigens)
  - Goede tweedehands kledingzaakjes, gerund door van die lieve 60 plus dames die je desgevraagd een kopje thee geven en met je meedenken.
  - Van die kleine propvolle vakhandels met heel veel spullen en kennis.

 2. Dan zeg ik toch Hema en Action... Maar ik zie 'winkelen' toch als een noodzakelijk kwaad hoor en vind het meestal zonde van mijn vrije tijd...haha...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Hmwoa ik hou helemaal niet van boodschappen doen en winkelen, doe het zeer zeker niet als activiteit, maar moet ik kiezen dan is een leuke winkel de Ikea, om de prijzen en de leuke inspiratie voor in huis. Maar op vakantie ga ik wel graag naar zo'n buitenlandse enorme supermarkt, waar je echt alles kunt halen, bv grasmaaiers tot 30 soorten pindakaas :-)
  Moet ik uit jouw lijst kiezen dan zou ik ook hema zeggen

  • Volgens mij is boodschappen doen meer een supermarkt bezoeken voor de noodzakelijke levensmiddelen. Bij winkelen gaat het meer om flaneren door een winkelstraat.

 4. Mijn favoriete winkel is de kringloop. En dan liefst zo'n ouderwets rommelige (die hier helaas allemaal verdwijnen wegens brandweervoorschriften). Van het rijtje dat jij noemt staat de xenos bovenaan, maar ook daar koop ik zelden iets. Bij de action ben ik vorige week voor het eerst geweest, maar ik heb er niets gekocht. Zo bijzonder vond ik het allemaal niet.
  Bijenkorf vind ik wel leuk als ik een echte hollandse winkelbui (kijken, kijken, niet kopen) heb. Vooral de afdeling met keukenspullen is om bij te watertanden, maar kopen doe ik er zelden iets.
  En winkelen als favoriete vrijetijdsbesteding? Niet voor mij! Sporten ook niet trouwens en buitenrecreatie alleen als het lekker weer is . Laat mij maar lekker met een breiwerkje of een boek op het dakterras of op de bank zitten.... (afhankelijk van het weer)

 5. Mijn ervaring heeft me al jaren lang getoond / bewezen dat als ik ga winkelen omdat ik iets nodig heb voor mij en/of de kids (kleren bv) dan vind ik niets, of weinig kans.
  Winkelen ga ik dus gewoon om te kijken ... En heel vaak vind ik leuke dingen, dat mijn kids of ik nodig zouden hebben.
  Op de eerste plaats is winkelen voor mij meer ... Zich op de hoogte houden van.
  Vrijwillig volgorde: H&M, C&A, Action, van Haren, Hema,

  • Het antwoord op de vraag naar de lage prijzen is dat ze het 'en masse' inkopen heb ik begrepen. Ze kopen bijvoorbeeld restpartijen op, en daardoor is het zo goedkoop.

 6. Min favoriete vrije tijdsbesteding is:
  1. Luieren en lezen
  2. Tuinieren
  3. Thee drinken met vrienden

  Winkelen is voor mij meer een noodzakelijk kwaad, ik hou er niet van. Maar als ik moet kiezen dan is "de kringloopwinkel" mijn favoriet.

 7. Ik vind de Hema en de Xenos de leukste winkels. Hema biedt kwaliteitsproducten voor een redelijk lage prijs en Xenos heeft vaak van die leuke frutseltjes (en veel delfts blauw, waar ik gek op ben :D)

 8. Toen ik nog werkte kreeg ik als contactpersoon van het leerbedrijf altijd alle sollicitaties voor secretaresse ect. Het verbaasde me altijd dat de nummer 1 hobby van die meisjes altijd ''shoppen'' was.

  De hema vind ik ook leuk, vooral de babyspulletjes :D De ikea is leuk omdat de kindjes het zo geweldig vinden. Als we er toch langs komen gaan we soms en dan kopen we niks, behalve een ijsje. Maar ze zijn wel zo dik een uur heerlijk aan het spelen!

 9. ik vind rommelmarkten gevolgd door de kringloop het leukst om te winkelen en van jouw lijstje als eerste de hema en daarna de actlon ,maar dan alleen voor de knutselspulletjes omdat die daar zo goedkoop zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder