Reacties

Tea Topic: Winkelen met je partner: is het wat? — 59 reacties

 1. Ja als ik ga shoppen is dat bijna altijd samen met manlief. We hebben er beide net zo veel plezier in (vinden het beide verschrikkelijk) en gaan heel gericht shoppen. De Ikea vinden we gek genoeg beide wel leuk om rond te neuzen,,,ook de kinderen vinden het een feestje om naar Ikea te gaan, en ze weten niet eens het bestaan van dat kinderland,

 2. Elk kwartaal gaan wij samen shoppen. We kiezen steeds een andere stad uit. Zijn vorig jaar naar Haarlem, Nijmegen, Alkmaar en Amersfoort geweest. Maken er altijd een dag uit van inclusief koffie en in de middag ergens lunchen. Ook gaan wij minimaal 1 keer per jaar winkelen/boodschappen doen in Duitsland, vinden wij geweldig en staat voor april op de agenda. Aankomende vrijdag ga ik alleen naar Amsterdam (doe ik vaker naar de hoofdstad), daar lekker rondzwerven en een gezellige plek zoeken om te lunchen en mijn verjaardagsgeld verbrassen ;)
  groet Elle

 3. Wij winkelen heel vaak samen. Ik ga maar weinig alleen winkelen. We gaan naar winkels die ik leuk vind en naar winkels die hij leuk vindt. Win-win. En tussendoor gezellig lunchen of wat drinken. Zo is het voor ons allebei leuk. :)

 4. Zelden-hij heeft er een hekel aan - behalve kringloopwinkels:-) Ik moest hem eerst overtuigen om mee te gaan maar na het vinden van meerdere stukken "nuttige" gereedschap voor een habbekrats oppert hij nu zelf om te gaan kringloopwinkelen.

 5. Dat "probleempje" heb ik niet meer. Mijn partner is een vrouw en ALS we gaan winkelen dan hebben we dezelfde interesses. Dat scheelt en het is altijd gezellig.
  Winkelen met een man ken ik wel en meestal bleef hij in een cd winkel hangen en ik ging verder in een andere winkel.

 6. Ja. JA! Ik winkel graag met mijn gozer. ... Hij winkelt ook graag alleen (en dat vind ik stiekem best jammer, want ik vind niks zo leuk als hem pashokje in en uit te zien rennen in de meest hotte maatpakken Yum!).
  Laatst kwam hij thuis met een mooi zwart pak wat hij (met korting) zelf gescoord had, een prachtig zwart overhemd, en we hebben daar dan wel weer samen schoenen bij uitgezocht.
  ... Mijn gozer is iets ijdeler dan ik ben. :) *beam*
  Maar we shoppen ook voor spellen, de huisdieren, kadootjes. Soms in winkels, soms in webwinkels.

  • Ik vind het intrigerend dat er dus mannen zijn die uit zichzelf nieuwe kleren gaan kopen en dat nog leuk vinden ook. Mijn man is dus het tegenovergestelde en ook helemaal niet ijdel. Ter illustratie: hij draagt altijd Birkenstocks met sokken....

 7. Mijn man en ik kunnen prima samen winkelen. We vinden dat ook leuk, al gaan we alleen als we echt iets nodig hebben. Ik winkel als een vent. Doelgericht en als we iets vinden dat we allebei leuk vinden en/of goed past dan kopen we het ook meteen en gaan we niet nog eens ergens anders kijken.

 8. Vroeger ging ik weleens samen met mijn man winkelen en dat was vaak heel gezellig. Tegenwoordig winkel ik niet zo vaak en als ik winkel ga ik vaak samen met mijn oudste zoon. Dat vind ik altijd heel gezellig dus het is niet altijd vervelend om met een man te gaan winkelen.

 9. Mijn man heeft een hekel aan schoppen en als hij dan eens mee gaat dan doe ik maar de helft van wat ik wil doen omwille van zijn commentaar heb je dat wel nodig?dat is te duur ?en nog meer dus ik ga liever met de dochter of alleen.

 10. Ja dat doen we soms wel maar nooit voor kleding. Dat doe ik liever met een vriendin of online. Kleding voor mijn man zoveel mogelijk online. Hij haat passen in een winkel.
  Wel gaan we een paar keer per jaar naar Gent (voor ons dichterbij dan de Nederlandse steden). Daar gaan we lekker slenteren en koffiedrinken/lunchen.
  En kookwinkels, boekenwinkels e.d. bekijken. Dat vinden we allebei leuk.

 11. Slenteren (zonder een winkel in te gaan...), koffiedrinken en lunchen gaat prima met zowel man als zoon. Winkelen voor kleding of spullen met man of zoon is niet leuk. Laatst dacht ik slim te wezen en de man mee te nemen met het winkelen voor zoon.
  Vreselijk was het! Echt 4 keer zo erg als met één van de twee.

  Ik laat ze dus mooi allebei thuis en winkel alleen (online of live)

  • Ze stonden allebei constant in de startblokken om weg te rennen uit de winkel, manlief vond het na één paar schoenen passen (van zoon) al wel genoeg (tja... dan zoon dus ook...).

   En dus had ik na 5 (!) minuten winkelen twee mannen die zeiden "doe maar wat" met de weerzin er vanaf druipend.

   Tja.... en dus doe ik nu maar wat - maar zonder de mannen erbij!

 12. Mijn vriend vind het op zijn tijd wel leuk, om samen met mij te shoppen. Ik vind het ook leuk om met hem te gaan, maar dan wel voor kleding voor hem en niet voor mij, anders voel ik me zo opgejaagd als hij heel de tijd achter mij aan moet lopen :')

 13. Oh die van mij vindt dat vreselijk! Een echte man-man dus ;)

  Maar een tijdje terug zijn we samen naar Eindhoven geweest zonder de kindjes.

  We hebben een nieuwe geurbrander uitgekozen voor de slaapkamer en rustig geurtjes zitten kiezen, zonder getrek aan mijn broek of gezeur.

  We zijn een leuke bio-taverne met sapjes gaan bezoeken en ik heb het kleding-gedoe erg beperkt.

  Toen zei hij dat hij het nog wel eens wilde doen. Het was meer een 'wij' moment dan een winkelmoment.

  • Dat herken ik wel Ilse. Als ik al met mijn man winkel dan winkel ik echt anders. Ik beperk inderdaad het aantal winkels dat ik graag bezoek omdat het anders voor hem helemaal zo saai is.

   Leuk dat je partner het zo positief heeft ervaren.

 14. Als ik al winkel, doe ik het graag alleen en zo effectief (lees 'snel') mogelijk. Mijn man doet graag veel samen. We komen elkaar regelmatig tegemoet. Hij vindt snel iets duur en onnodig en dat vind ik dan weer irritant ;-)

 15. Soms, maar we zijn beide "snelle" winkelaars. We stappen een winkel binnen en scannen of er iets is wat ons aanspreekt, is er niets (voor ons) leuks, zijn we zo weer weg.
  En we drinken altijd wel ergens wat, dat scheelt ook... Voor 'n bak koffie doet 'ie veel ;)

 16. Ik ben gezegend met een vriend die het helemaal niet erg vindt om te shoppen :-). Echt heel gezellig :-). Het moet alleen niet warm of druk zijn. Dus ik zoek speciale momenten uit :-).

 17. De man hier thuis gaat graag mee, die vindt het wel leuk om te winkelen! Hij heeft meer geduld wat dat betreft als ik. Waar ik echt geen kleding pas, maar op de gok meeneem of via internet koop gaat hij rustig passen. Iets uitzoeken met de meiden, hij heeft alle geduld... ik ben er naar een kwartier wel klaar mee ;)

  Dusse, hier gaat de man graag mee, zonder morren zonder knorrig hoofd en gedrag!

 18. Ik winkel het liefst samen met mijn man! Hij gaat ook -meestal- mee als ik een dagje wil winkelen. Hij geniet meer van de tussenstops om te eten maar ik hoor ik 'm nooit klagen. Hij vindt winkelen zelf ook leuk, dus daar ben ik erg blij mee. Nu heb ik zin in een dagje winkelen, haha.

 19. Heerlijk om te zien, zo'n mopperende man náást het pashokje die een beetje lusteloos op z'n telefoon staat te vegen..

  Mijn man is een echte winkelheld. Tegenwoordig zelfs beter dan ik. En hij kan enorm goed knopen doorhakken, zodat ik altijd met meer thuiskom dan ik eigenlijk van plan was (en achteraf ook wel eens spijt heb).

 20. Mijn man is dol op winkelen; ik iets minder. Bij mij moeten de vaart en de focus erin blijven, zodra ik moet wachten of moet beslissen over iets anders dan waarvoor ik ging, is het mis. Dan kan ik voor mezelf geen enkele beslissing meer nemen, en wil ik gillend en krijsend naar huis!

  Dat betekent dat de eerste 15 minuten dat we samen gaan winkelen, meestal wel goed gaan, maar als manlief dan zegt dat hij 'even op de mannenafdeling gaat kijken', weet ik dat we net zo goed rechtsomkeert kunnen maken, want nu gaat híj met 3 broeken, een stel t-shirts en een paar truien naar huis, en ik met helemaal niks.

 21. Man en ik winkelen samen. Daronder verstaan we snel naar rosada lopen wat we nodig hebben. Om 10u daar en om 14u terug thuis, lunch inbegrepen. Ikea breda is een stuk rustiger dan antwerpen dus gaan we daarheen. Kookwinkels en boekhandels zijn onze zwakke plek,daar kijken we graag op ons gemakske rond.

 22. Hahaha... met manlief gaat dat prima. Eigenlijk vind ik het best gezellig. Hij heeft namelijk door dat ik best snel kan shoppen voor kleding, dus neemt die ene keer in de paskamer voor lief. En dat compenseer ik weer door gezellig ergens te gaan lunchen. We maken er een dagje van. Met vriendlief gaat het minder gezellig. Die wil nooit mee en als hij mee gaat, gaat het volgens een lijst. Om ons daar aan te houden en het zo kort mogelijk te houden.

 23. Soms winkelen we samen, maar meestal ga ik alleen.
  Dat vind ik ook veel fijner...hij vindt namelijk (heel terecht) dat ik veel te veel kleding koop.

  Het meeste bestel ik trouwens online.

 24. Sinds m'n 10e winkel ik alleen. (Ga ook alleen naar de WC.) Moet er niet aan denken dat iemand met me mee gaat. Kan alleen maar in de weg lopen.

  Laatst bij de snackhoek trof ik een echtpaar dat had gewinkeld. Ik stond te wachten op een verse frikandel. De vrouw stapt op de snackbakker af en bestelt 1 kleine en 1 grote patat. Waarop ik tegen de man zeg; 'Wilt u ook nog iets?' (Hij kon er goed om lachen en z'n vrouw hoorde het waarschijnlijk niet.)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder