iDEALnet: online afrekenen schoolgeld e.d. 7 voordelen

betalen met idealnet

Of je nu wilt of niet, betalingen worden steeds meer gedigitaliseerd. Zo werkt tot mijn verrassing de MBO opleiding van mijn oudste zoon met iDEALnet.

Ik had er zelfs nog nooit van gehoord. Voor de mensen die het ook niet kennen, even een korte uitleg!

iDEALnet: veilige inning en verwerking van betalingen aan de school

Volgens hun eigen website is iDEALnet ‘online betaal-en administratiegemak’. Met iDEALnet kun je de school online betalen. Denk aan de vrijwillige ouderbijdrage.

De school werkt dus eigenlijk samen met de Stichting iDEALNET.

Doel is om het ouders makkelijker te maken om te betalen. En voor scholen moet het makkelijker worden om geld te ínnen. Op de website van de MBO school van mijn zoon staat prominent een inlogmogelijkheid voor iDEALnet. Nadat je hebt ingelogd, kom je op je persoonlijke pagina. Daar zie je in één keer je uitgaven en betalingen per schooljaar.

Ik mis de clou

Ik heb inmiddels braaf een account aangemaakt, en de vrijwillige ouderbijdrage betaald. Maar het is mij eerlijk gezegd nog niet duidelijk wat er zo fijn aan is. Ik kon toch op mijn eigen bankrekening ook zien wat ik aan school betaald heb? Ik heb het gevoel dat ik ergens iets mis. Want ik zie nog niet in wat er nou zo fijn aan is. Eigenlijk vind ik het nu alleen maar lastig!

iDEALnet: meer dan alleen een betaalsysteem?

Blijkbaar kun je op iDEALnet ook zien of je kind aanwezig is, een beetje vergelijkbaar met het magister. Dat lijkt me dan weer wel handig. Maar ik vind het ook wonderlijk dat aanwezigheid op een betalingswebsite zichtbaar is.

In de video (zie onderaan) vertelt een medewerkster van de tussenschoolse opvang, dat ouders hun kind online kunnen aanmelden via iDEALnet. Ouders kunnen er dan ook een boodschap bij zetten. Bijvoorbeeld als het kind zich niet zo lekker voelt die dag. Als ik het goed begrijp is het dus meer dan alleen een betalingssysteem. Het is ook een soort online communicatie bord geloof ik.

Ik heb een video met uitleg bekeken, en daar de volgende voordelen van uit gehaald.

  1. schoolkosten duidelijk voor ouders
  2. transparantie over welke kosten je als ouders kunt verwachten
  3. je kunt als ouders gemakkelijk betalen
  4. minder arbeidsuren voor de school, want minder administratie bij te houden
  5. je kunt er de schoolfotograaf mee betalen
  6. je kunt er de tussenschoolse opvang mee betalen
  7. je kunt er de naschoolse opvang mee betalen

Bij dit soort dingen moet ik altijd aan de mensen met het enveloppensysteem denken. Hoe houd je dat nog vol, als de maatschappij geldzaken juist wil digitaliseren?

Meer informatie?

Surf dan naar www.idealnet.nl

Leestips

Wie heeft er ervaring met iDEALnet en kan mij de voordelen vertellen?

Similar Posts

2 Comments

  1. Het ideal systeem ken ik niet. Bij de school van zoon 2 hebben we ‘magister’. Wij kunnen inloggen, het rooster bekijken – de cijfers bekijken – rapporten bekijken en wanneer je zoon wel of niet afwezig is. De betalingen van schoolgelden etc die staan er dan niet op.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.