Reacties

Vrijwillige ouderbijdrage flink gestegen — 28 reacties

 1. Fijn dat je link wer werkt Nicole.
  Maar nu over de vrijwillige ouderbijdrage. Ik denk dat ze als eerste het woord vrijwillig moeten weglaten. Want dat is het niet. Daarnaast zullen scholen moeten kijken voor welke basisactiviteiten ze een bijdrage nodig hebben. Want op sommige scholen rijzen de bedragen die ze vragen voor activiteiten echt de pan uit.

  • Ja dat vind ik ook: door het vrijwillig te noemen ontstaat verwarring. Want ook als is het officieel vrijwillig, in de praktijk werkt het toch anders.

   En eerlijk gezegd denk ik ook dat scholen soms te veel willen op het gebied van activiteiten. Dat kan best wat minder wat mij betreft.

 2. Voor ons is het lang geleden, zo'n 25 jaar inmiddels, maar ook toen liepen de prijzen soms erg hoog op. We hebben wel eens een excursie/uitstapje geweigerd vanwege de hoge kosten. Ze kregen de keuze, zelf het geld bij elkaar verdienen of thuis blijven. Ze bleven thuis, wilden iets anders doen met hun geld. Ik had niet de indruk dat ze er erg mee zaten.

 3. wat een woord zeg.
  Vrijwillig=uit vrije wil=niet verplicht.
  Toch?
  Hier pakken de ministers graag uit met gratis onderwijs (lagere en kleuterschool). Ik vraag me af waarom ik dan toch nog rekeningen krijg:)
  Komt daarbij dat men onder gratis onderwijs, ook materialen gratis voorziet. En dat doen ze ook. Maarrr je moet alles toch wel aankopen want de kinderen krijgen ook huistaken mee. En daarvoor hebben ze evengoed potloden, lijm, schaar, (aangepaste) pen, verf,... nodig.
  En nee, niet iedereen kan zich dat permitteren!
  Ook een geodriehoek, passer e.d. komen van pas. Dus eigenlijk moet je als ouder toch nog je portemonnee bovenhalen. Niet dat ik dat erg vind, vroeger met de oudsten was het altijd zo, maar pak dan ook niet uit met ‘gratis onderwijs’ .
  Komen daar nog de jaarlijkse zee- bos- -fietsklassen bij (niet allemaal op 1 jaar hoor????). Wat daar het nut van is, is me nooit duidelijk geweest. Mijn kinderen hadden en hebben er altijd een bloedhekel aan. ‘Uw kind moet aan deze week deelnemen want we leren erover’.

 4. Altijd een ding dit. Ik denk dat het ook komt doordat sommige scholen krimpen waardoor een schoolreis een stuk duurder wordt. Maar daar kan de school zelf ook op de juiste manier op inspelen.

 5. Dit was voor mij de eerste keer dat ik moest betalen omdat onze dochter net 4 is, dus qua stijging heb ik geen idee. Ik vind het overigens wel logisch dat we moeten betalen maar ze moeten de naam veranderen inderdaad. Vrijwillig is het niet echt...

 6. Ik betaalde vandaag € 38,50. Onze zoon is per 5 maart gestart, dus ga er vanuit dat het naar rato is, maar dan gaat het snel richting het schoolgeld van jouw kinderen. Maar hey, we kunnen het missen, dus vind het ook wel prima hoor.

 7. Ik snap heel goed dat er betaald moet worden. Hoeveel wij precies betalen weet ik zo 1,2,3 niet. Onze oudste zit op speciaal voortgezet onderwijs, als ik dan zie waar de schoolreisjes heen gaan dan snap ik ook wel waarom de bijdrage zo hoog is. Onze jongste gaat naar een orthopedagogisch dagcentrum, daar hoeven we geen bijdrage te betalen

 8. ja het is begrijpelijk, maar niet elke ouder kan die bijdrage doen. Met als gevolg een kindje dat niet mee kan omdat er geen bijdrage is betaald. Dat vind ik toch wel erg jammer en het kind kan er al helemaal niks aan doen.

 9. Op oude school van mijn dochter was het bijna 70pm. Knettergek. En vrijwillig niks. Dreigbrieven kreeg je als je niet betaalde. En sorry, ik betaal geen 70pm voor 3 krijtjes en een uitje naar de gratis speeltuin om de hoek.

 10. Mijn zoon gaat pas een paar weken naar de basisschool, geloof dat we hier 50 euro per kind betalen. Ik vind vooral de stijging extreem.
  Overigens mogen scholen de ouderbijdrage niet verplicht stellen wettelijk gezien, dus hoe hard het geld ook nodig is, het moet een vrijwillige bijdrage blijven die dus in de praktijk niet echt vrijwillig is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder