Nieuwe ovenhandschoenen: eindelijk + update

 

ovenwanten zeeman

Mijn man zal wel blij zijn, want ik heb eindelijk nieuwe ovenwanten gekocht.

Ovenwanten: te duur of te lelijk

Hij loopt al een paar weken te mopperen omdat de vorige ovenwanten op mysterieuze wijze zijn verdwenen, maar ik kon steeds geen nieuwe vinden. Niet dat er geen ovenhandschoenen te koop zijn, maar ik vond ze steeds óf te duur óf te lelijk. Zelfs bij de Hema, die toch bekend staat om vriendelijke prijzen, betaal je voor slechts 1 ovenwant al 4,-!

Ovenwanten zijn handig bij het afgieten van gerechten

Zelf wilde ik ook graag een paar nieuwe ovenwanten, want bij het afgieten van de aardappels en groente vind ik dat toch wel handig. En als je een hete ovenschaal uit de oven moet halen zijn ovenwanten eveneens prettig. Nu heb ik me steeds zitten behelpen met een theedoek.

Ovenwanten vind ik prettig in het gebruik, omdat daar je hele hand in gaat. Om die reden hoef ik ook geen pannenlappen.

Ovenwanten gevonden bij de Zeeman

Vanochtend kwam ik eindelijk een paar leuke ovenwanten tegen bij de Zeeman voor een goede prijs. Voor minder dan de prijs van 1 ovenwant van de Hema heb ik er nu twee : )

Update ovenwanten Zeeman dag later

Memo aan mezelf: goedkope ovenwanten bieden onvoldoende bescherming tegen hete ovenschalen! Ik heb blaren op mijn duim en wijsvinger nu.

Dat komt er van!

Screen Shot 2018 04 27 at 09.57.48

Wat gebruik jij om pannen af te gieten, of hete schalen aan te pakken?

Similar Posts

17 Comments

  1. Voor de oven heb ik ovenhandschoenen. Voor pannen gebruik ik zelfgehaakte pannenlappen. Ik haak ze met alleen vasten zodat ze lekker dik zijn en vrij groot. Kan ik ze ook nog dubbel vouwen als ik ze gebruik.

    1. Even als waarschuwing Maddy: ze blijken toch vrij dun te zijn. Ik heb me flink gebrand met de ovenwanten aan toen ik een hete schaal uit de oven haalde.

  2. Die zijn leuk!! Ik gebruik ook altijd ovenwanten, kan niet zonder!! Ik heb zelf één keer een miskoop gedaan bij X.e.nos. Daar branden ik mijn handen gewoon terwijl ik ze aan had! Ik heb ze terug gebracht en ze namen het zeer serieus!!

  3. Ik heb jaren in de horeca gewerkt, dus behoorlijk vuurvaste handen gekregen. Maar als ik iets uit de oven moet halen, gebruik ik vaak de theedoek ipv een ovenhandschoen

  4. Wij gebruiken altijd een pannenlap in plaats van een overhandschoen omdat ik er dan twee over elkaar kan leggen om er zeker van te zijn dat mijn handen niet verbranden haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.