iDeal versus Paypal: 6 voordelen Paypal!

voordelen paypal

Als ik online iets koop dan hoop ik altijd dat ik kan betalen met Paypal. Want er zijn veel Paypal voordelen!

Ik zou graag beweren dat daar een diepzinnige weloverwogen motivatie achter zit. Maar de waarheid is dat het pure gemakzucht is. Want Paypal is makkelijker en sneller dan iDeal. Ik hoef feitelijk alleen maar op betalen te drukken, en klaar is Klara.

iDeal versus Paypal: iDeal is meer werk

Terwijl ik bij iDeal hélémáál mijn apparaatje van de bank moet pakken, en dan helemaal moet inloggen, en helemaal mijn banknummer moet intypen. Wat een gedoe. Hetzelfde geldt overigens voor betalen met een creditcard. Dat vind ik ook teveel werk.

Daarom vind ik het best jammer dat Paypal niet bij alle webshops beschikbaar is. Terwijl iDeal dat wel vrijwel altijd is.

Sinds iDeal werd geïntroduceerd in 2005 is er meer dan 900 miljoen mee betaald.

Behalve gemakzucht zijn er nog een heleboel andere redenen om Paypal te gebruiken.

6 voordelen Paypal

 1. Het is heel eenvoudig om met Paypal te betalen.
 2. Je krijgt ‘kopersbescherming’. Als iets niet aankomt stort Paypal het bedrag op verzoek terug. Het beleid van Paypal is er op gericht dat de koper altijd gelijk heeft. Bij iDeal valt er niets terug te draaien.
 3. Met Paypal kun je ook heel eenvoudig betalen bij buitenlandse webshops of sites als eBay.
 4. Criminelen werken liever met iDeal dan met Paypal. Paypal heeft goede fraude preventie.
 5. Met Paypal kun je ook met credit card betalen als je dat wilt. Je koppelt dan een creditcard aan je Paypal account.
 6. Je kunt Paypal heel makkelijk op je blog zetten, en mensen vragen om een kop koffie voor je te kopen : )

Waarom gebruiken de meeste mensen dan toch iDeal?

Ik denk dat de belangrijkste reden is dat iedere Nederlander een bankrekening heeft. En meer heb je niet nodig om met iDeal te betalen. Terwijl je voor Paypal even een account moet aanmaken. Daar komt nog eens bij het webshops betalen met iDeal promoten door Paypal niet aan te bieden als betalingsmogelijkheid.

En last but not least denken veel mensen dat iDeal een soort keurmerk is! En dat het dus betrouwbaar is. Ik wil niet zeggen dat het niet betrouwbaar is, maar je bent feitelijk minder beschermd dan met Paypal.

Als je iets koopt van een oplichter en je product nooit krijgt, dan kun je met iDeal naar je geld fluiten. Het Paypal voordeel is dat je daar kopersbescherming krijgt.

Conclusie over betalen met iDeal versus Paypal

Als het een optie is betaal ik het liefst met Paypal, omdat het snel en makkelijk is. De Paypal voordelen vind ik groot. Daar komt nog bij dat ik het een fijn idee vind dat ik als koper beschermd ben. Maar in de praktijk wordt de mogelijkheid om met Paypal te betalen veel minder aangeboden dan betalen met iDeal.

iDeal versus Paypal update 2023

Het is inmiddels zes jaar geleden dat ik schreef over Paypal versus iDeal. Nog steeds vind ik Paypal fijner en sneller dan iDeal. Hoewel betalen met iDeal wel iets makkelijker is geworden, nu ik ook gewoon met mijn bankier app kan betalen.

Via Paypal met je bankrekening betalen

Iets anders dat veranderd is sinds 2016 is dat ik 2 bankrekeningen heb gekoppeld aan Paypal. Als ik iets wil betalen, kies ik voor betalen met Paypal, en bij Paypal kan ik het dan alsnog afschrijven van mijn ‘gewone’ bankrekening bij de Rabobank! Het grote voordeel hiervan vind ik, dat ik dan geen ‘schuld’ opbouw bij Paypal.

In 2016 was mijn Paypal account nog gekoppeld aan mijn creditcard. Als ik iets betaalde met Paypal kreeg ik daar later de rekening van via mijn creditcard.

Paypal iDeal opwaarderen

Wist je dat je trouwens kunt kiezen voor Paypal opwaarderen met iDeal? Je zet dan met iDeal geld op je Paypal rekening!

paypal iDeal opwaarderen

Zelf zie ik er niet zo het nut van in om Paypal met iDeal op te waarderen, omdat je net zo makkelijk je bankrekening kunt koppelen aan Paypal.

ING beloont klanten met hun ING Puntenwinkel.

Hoe betaal jij het liefst je online aankopen? En waarom?

35 Comments

 1. wilma
 2. Debbie
 3. Petrouchka
 4. marjolein
 5. Vita mientje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh