iDeal versus Paypal: 6 voordelen Paypal!

voordelen paypal

Als ik online iets koop dan hoop ik altijd dat ik kan betalen met Paypal. Want er zijn veel Paypal voordelen!

Ik zou graag beweren dat daar een diepzinnige weloverwogen motivatie achter zit. Maar de waarheid is dat het pure gemakzucht is. Want Paypal is makkelijker en sneller dan iDeal. Ik hoef feitelijk alleen maar op betalen te drukken, en klaar is Klara.

iDeal versus Paypal: iDeal is meer werk

Terwijl ik bij iDeal hélémáál mijn apparaatje van de bank moet pakken, en dan helemaal moet inloggen, en helemaal mijn banknummer moet intypen. Wat een gedoe. Hetzelfde geldt overigens voor betalen met een creditcard. Dat vind ik ook teveel werk.

Daarom vind ik het best jammer dat Paypal niet bij alle webshops beschikbaar is. Terwijl iDeal dat wel vrijwel altijd is.

Sinds iDeal werd geïntroduceerd in 2005 is er meer dan 900 miljoen mee betaald.

Behalve gemakzucht zijn er nog een heleboel andere redenen om Paypal te gebruiken.

6 voordelen Paypal

 1. Het is heel eenvoudig om met Paypal te betalen.
 2. Je krijgt ‘kopersbescherming’. Als iets niet aankomt stort Paypal het bedrag op verzoek terug. Het beleid van Paypal is er op gericht dat de koper altijd gelijk heeft. Bij iDeal valt er niets terug te draaien.
 3. Met Paypal kun je ook heel eenvoudig betalen bij buitenlandse webshops of sites als eBay.
 4. Criminelen werken liever met iDeal dan met Paypal. Paypal heeft goede fraude preventie.
 5. Met Paypal kun je ook met credit card betalen als je dat wilt. Je koppelt dan een creditcard aan je Paypal account.
 6. Je kunt Paypal heel makkelijk op je blog zetten, en mensen vragen om een kop koffie voor je te kopen : )

Waarom gebruiken de meeste mensen dan toch iDeal?

Ik denk dat de belangrijkste reden is dat iedere Nederlander een bankrekening heeft. En meer heb je niet nodig om met iDeal te betalen. Terwijl je voor Paypal even een account moet aanmaken. Daar komt nog eens bij het webshops betalen met iDeal promoten door Paypal niet aan te bieden als betalingsmogelijkheid.

En last but not least denken veel mensen dat iDeal een soort keurmerk is! En dat het dus betrouwbaar is. Ik wil niet zeggen dat het niet betrouwbaar is, maar je bent feitelijk minder beschermd dan met Paypal.

Als je iets koopt van een oplichter en je product nooit krijgt, dan kun je met iDeal naar je geld fluiten. Het Paypal voordeel is dat je daar kopersbescherming krijgt.

Conclusie over betalen met iDeal versus Paypal

Als het een optie is betaal ik het liefst met Paypal, omdat het snel en makkelijk is. De Paypal voordelen vind ik groot. Daar komt nog bij dat ik het een fijn idee vind dat ik als koper beschermd ben. Maar in de praktijk wordt de mogelijkheid om met Paypal te betalen veel minder aangeboden dan betalen met iDeal.

iDeal versus Paypal update 2023

Het is inmiddels zes jaar geleden dat ik schreef over Paypal versus iDeal. Nog steeds vind ik Paypal fijner en sneller dan iDeal. Hoewel betalen met iDeal wel iets makkelijker is geworden, nu ik ook gewoon met mijn bankier app kan betalen.

Via Paypal met je bankrekening betalen

Iets anders dat veranderd is sinds 2016 is dat ik 2 bankrekeningen heb gekoppeld aan Paypal. Als ik iets wil betalen, kies ik voor betalen met Paypal, en bij Paypal kan ik het dan alsnog afschrijven van mijn ‘gewone’ bankrekening bij de Rabobank! Het grote voordeel hiervan vind ik, dat ik dan geen ‘schuld’ opbouw bij Paypal.

In 2016 was mijn Paypal account nog gekoppeld aan mijn creditcard. Als ik iets betaalde met Paypal kreeg ik daar later de rekening van via mijn creditcard.

Paypal iDeal opwaarderen

Wist je dat je trouwens kunt kiezen voor Paypal opwaarderen met iDeal? Je zet dan met iDeal geld op je Paypal rekening!

paypal iDeal opwaarderen

Zelf zie ik er niet zo het nut van in om Paypal met iDeal op te waarderen, omdat je net zo makkelijk je bankrekening kunt koppelen aan Paypal.

ING beloont klanten met hun ING Puntenwinkel.

Hoe betaal jij het liefst je online aankopen? En waarom?

Similar Posts

35 Comments

 1. Koppel je paypal ook niet aan je account,in die zin dat het automatisch van je bank rekening gaat. Ik moet met paypal iets er op zetten(mijn keus dan he). Vrienden zijn opgelicht voor vierduizend dollar. Hebben het wel terug gehad,maar ondertussen it je wel te kijken.
  Maar makkelijk is het wel. maar sommige bedrijven doen het niet,jammer maar het is niet anders.
  groet, Wilma

  1. Bij mij is Paypal gekoppeld aan mijn creditcard die ik nog heb van mijn studententijd. Die kreeg ik destijds gratis als student van de Bijenkorf plus een tegoed van 50 gulden : )

 2. Ik geef ook de voorkeur voor PayPal. Ik heb de PayPal aan mn creditcard gekoppeld, niet meer aan mn bankrekening. Mijn creditcard wordt eens per maand afgeschreven, en als er dus iets is met een PayPal transactie, dan ben ik t voor (tenminste dat hoop ik), voordat t van mijn bankrekening af gaat. De meeste grote creditcards bieden ook een vorm van kopersbescherming tegenwoordig.

  En PayPal vraagt per zakelijke transactie een percentage. Nu is t wel zo dat veel webshops deze kosten doorberekenen aan de klant, en dat mag.

  PayPal heeft t hoofdkwartier in Amerika, wat misschien sommigen mensen ook niet ideaal vinden ivm privacy.

  Voor IDEAl belaat je als zakelijke klant ook geld (per transactie en/of soort abo). In NL ziet t er betrouwbaar uit omdat natuurlijk je via ‘je bank’ betaald. En het is zeker zo dat de banken de beveiliging op orde hebben, net zoals PayPal. Ze hebben immers een naam hoog te houden.

  Maar als ik naar mezelf kijk, dan gebruik ik liever PayPal. Om dezelfde redenen. Makkelijk, kopersbescherming, makkelijk op te zetten op je blog of op marktplaats oid. Zeker op buitenlandse sites, of nederlandse sites met grote, dure aankopen prefereer ik toch PayPal :-)

  We hebben gelukkig verschillende mogelijkheden betreft online betalingen.

  1. Ja, dat is inderdaad wel luxe Debbie: we hebben een boel manieren tot onze beschikking om dingen online te betalen.

   Soms kost het ook wel eens extra om met Paypal te betalen. Als het een euro meer kost, betaal ik dan meestal toch maar met iDeal.

 3. Het onhandige aan Paypal vind ik dat ik bij afschrijvingen van de rekening niet precies kan zien waarvoor het is afgeschreven. Dat zie je bij ideal (meestal) wel. Paypal werkt inderdaad wel heel gemakkelijk.

  1. Handig is het zeker Batboy. Tegelijkertijd kan dat ook juist een gevaar zijn. Mijn amazon.co.uk kun je nu bijvoorbeeld met slechts 1 klik iets kopen en betalen. Dat maakt impulsaankopen echt supermakkelijk…

 4. Meestal betaal ik met Ideal. Gewoonweg omdat deze betaalmogelijkheid het meeste wordt aangeboden. Wanneer Paypal ook een optie is, kies ik hiervoor. Maar de kosten voor onze zakelijke site in Weebly kan ik alleen maar middels Paypal betalen en niet via Ideal. Weebly zit namelijk in de US.

  1. Ik ben in 2012 met Weebly begonnen, toen had ik WordPress nog niet ontdekt. Daarvoor werkte ik heel ouderwets in Publisher. Ik vind Weebly ideaal voor ons bedrijf. In Weebly kan ik heel eenvoudig alles draggen en droppen. Bij vragen krijg ik ook altijd snel een reactie van het support center in de US. Als ik nu een zakelijke website zou beginnen zou ik dit misschien wel doen in WordPress, alhoewel ik met Weebly dus ook heel tevreden ben. Het is eigenlijk om het even. Voor mijn blog vind ik WordPress juist handiger, ook met alle plugins die beschikbaar zijn.

 5. Ik gebruik beide, vaak inderdaad als t mogelijk is eerder Paypal omdat t sneller is.
  Wordt nog (te) weinig aangeboden maar ik merk ook in mijn webshop dat het veel minder wordt gebruikt dan Ideal.
  Wij bieden naast Paypal en IDEAL ook Sofortbanking, mistercash, Bancontact en VISA aan (voor aankopen vanuit rest Europa)

 6. Voor buitenland gebruik ik bijna altijd paypal. Behalve AliExpress, want daar kan het niet. Heb paypal niet (meer) gekoppeld aan een rekening, stort er zelf geld op als het nodig is.
  Al heb ik het laatste jaar eigenlijk bijna niks gedaan met paypal

  1. Nou, dat vind ik echt wel een beetje dom van Nederlandse webshops zeg! Zo missen ze dus klanten.

   Hoe betaal je in België online? En kunnen Nederlanders wel kopen in Belgische webshops?

 7. Ik betaalde eerst ook altijd met IDEAL omdat het vertrouwder voelde. Had wel een Paypal account maar gebruikte ik liever niet. Nadat ik eens ergens niet het volste vertrouwen had en één en ander uitzocht ben ik overgestapt op Paypal, vanwege de koperbescherming inderdaad. En het is inderdaad makkelijker voor de luie betaler zoals ik ;)

 8. ik vind PayPal ook veel fijner, wel jammer dat het tegenwoordig later van je bank af gaat.. dat is de enigste reden waarom ik soms eerder iDeal gebruik maar Paypal gebruik ik al jaren en eerder dan iDeal, ik snap niet dat mensen nog kunnen denken dat het onbetrouwbaar is haha.

 9. Ik ga ook het liefst voor PayPal, en ook puur uit gemakszucht! Maar soms, als ik iets wil kopen wat ik eigenlijk niet heel hard nodig heb, dan is het ook wel eens een handige preventie als er geen PayPal is, omdat ik dan maar weer de site wegklik en het dus niet koop. Toch weer goed voor de portemonnee dan, zonder paypal!

  1. Dat herken ik Cindy. Als het meer moeite kost om te betalen haak je sneller af. Wat dat betreft is het voor zuinige consumenten dus juist weer gunstig als er géén Paypal mogelijkheid is : )

  1. Waarom dan niet? Ze hebben ook Sofort in Duitsland, net zoiets als iDeal maar dat wordt niet vaak gebruikt.
   Ik denk dat PayPal zo populair is omdat Ebay zo groot is in Duitsland en dan wordt PayPal gestimuleerd.
   In Duitsland betalen mensen ook graag bij andere shops met hun amazon-account. Dat snap ik al helemaal niet want dan krijg je van die kruisverbanden. Ik wil ook niet op een andere site aanmelden met mijn facebook-account namelijk.

  2. Dat komt door het onterechte idee dat ze in Duitsland wat ouderwetser zijn denk ik. Als we gaan winkelen in Bocholt kun je bijvoorbeeld niet overal pinnen. Vandaar dat ik Paypal daar niet verwacht had.

  3. Dat klopt op zich ook wel. Er wordt in Duitsland ook meer contant betaald. Rechnungskauf is ook erg populair maar dat loopt sinds kort ook via PayPal bij ons. En onder rembours komt ook een paar per maand voor, dat mensen contant aan de deur betalen. Dat kost natuurlijk extra (6,90) maar dat is niet zo duur als in Nederland.

 10. Ik betaal automatisch de vaste rekeningen via de bank app..
  Verder koop ik bijna niets online.
  In de winkels pin en of contant hangt van de afronding van het bedrag af.
  In kringloop ook als voirgaande.

  Op terasjes ook
  Sport een voudig leven

 11. hmm, toch maar weer eens kijken hoe dat ook alweer zit met paypal. Ik heb een account, dat had ik ooit ergens voor nodig, maar doe er niks meer mee. Waarom niet? Omdat op de een of andere manier in mijn hoofd zit dat je bij paypal altijd een extra bedragje kwijt bent aan paypal zelf. Maar nu ik daar over nadenk…, misschien is dat alleen met buitenlandse transacties het geval?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.