Betalen met Paypal: is het wat, en is het veilig?

betalen met paypalBetalen met Paypal: wat houdt het in?

Paypal is een laagdrempelige methode om dingen te betalen. Ik heb al een aantal jaren Paypal. Met Paypal kun je heel makkelijk online dingen kopen en betalen. Je hebt er alleen een emailadres voor nodig! Ik vind het soms bijna bizar hoe makkelijk het is.

Wanneer ik een opdracht heb uit het buitenland, dan betalen ze mij vaak via Paypal. Daarvoor hoef ik alleen het emailadres te geven dat ik voor Paypal gebruik, en de betaling komt moeiteloos binnen.

Anderzijds gebruik ik Paypal voor dingen die ik via ebay.co.uk koop. Oftewel voor het betalen met Paypal van Laura Ashley rokken en jurken.

Voor wie is Paypal handig?

Paypal kan handig zijn als je

 • online koopt. Zeker op buitenlandse sites
 • actief bent op marktplaats/ebay
 • als je opdrachtgevers hebt die je via Paypal willen betalen

Is dit niet het geval, dan heb je Paypal eigenljk ook niet nodig!

Betalen met paypal: is het wel betrouwbaar?

Toen ik destijds een Paypal account aanmaakte vond ik dat maar eng. Maar ja, ik had zo’n leuke Laura Ashley rok gezien op de Engelse eBay! Toen had je nog een creditcard nodig om Paypal te kunnen gebruiken. Nu hoeft dat niet meer. Je kunt nu een Paypal account aanmaken en dat koppelen aan je bankrekening. Het is dus makkelijker geworden om een Paypal account te maken. Iedereen met een bankrekening kan een Paypal account hebben en betalen met Paypal.

Paypal biedt kopersbescherming

En ja, het is veilig! Sterker nog: Paypal biedt kopersbescherming. Ooit liet ik mezelf oplichten op ebay.co.uk. Ik kocht daar een paar Uggs. Jaja, ik had beter moeten weten… Nadat ik had betaald hoorde ik niets meer van de verkoper. Dankzij de kopersbescherming van Paypal kreeg ik toen mijn geld terug! Dus niet van die oplichter, maar van Paypal! Sindsdien heb ik veel vertrouwen in Paypal.

De voordelen van betalen met Paypal

 1. Het is supermakkelijk
 2. Je hoeft minder bang te zijn voor oplichters, omdat Paypal kopersbescherming biedt
 3. Je kunt met Paypal heel makkelijk dingen kopen in het buitenland
 4. Mensen kunnen jóu heel makkelijk betálen met Paypal
 5. Een betaling met Paypal staat meteen op je Paypal rekening. Wanneer iemand geld overmaakt van zijn bankrekening moet je soms toch wel een paar dagen wachten tot het op je rekening staat.
 6. Marktplaats biedt nu ook Paypal

Nadelen van betalen met Paypal

 1. Het is weer zo’n betaalperiode waarbij je het contact met het geld verliest. Het is allemaal vrij abstract. En omdat het zo gemakkelijk is om met Paypal te betalen, zou je zo maar teveel geld kunnen uitgeven. Je moet er dus wel verstandig mee omgaan!
 2. Als je geld van je Paypalaccount naar je bankrekening over boekt, dan duurt het ongeveer 2 dagen voordat het op je bankrekening staat.

Meer nadelen kan ik eigenlijk niet bedenken!

Hoe maak je een Paypal account aan?

 1. Ga naar www.paypal.com
 2. Schrijf je in en maak zo een account
 3. Klik op de link in de email die je krijgt
 4. Link je bankrekening of credit card met Paypal
 5. Paypal maakt twee kleine bedragen over naar je bankrekening
 6. Zo gauw je de bedragen ziet, ga je weer naar je Paypal account en vult de bedragen in.  Dit is een extra beveiliging.
 7. Nu kun je dingen kopen en mensen betalen met Paypal.

Leestip

iDeal versus Paypal

Heb jij een Paypal account? Waarom niet, of wel?

Similar Posts

15 Comments

 1. Idd, super makkelijk en mocht er iets mis gaan dan biedt de kopersbescherming ‘uitkomst’,
  nog nooit problemen gehad.
  (pffff, lijkt wel of ‘k betaald word om zoiets te schrijven ;))
  groet

 2. Wij hebben het ook al enkele jaren, en betalen er de dingen mee die je anders met creditcard moet betalen, want dat hebben wij niet, of als man iets in het buitenland besteld ofzo.
  Geld op ontvangen hebben we nog nooit gedaan, enkel al mee betaald. Maar tot nu toe is het voor ons altijd al veilig geweest ja.

 3. Het is inderdaad wel veilig,
  maar als ik de keuze heb kies ik vaak toch voor ideal betaling.
  Dit omdat ik het nogal omslachtig vind dat ik er een tweede rekening
  (paypal) naast moet hebben. Ik heb (eigenlijk best vaak) dat ik iets leuk zie
  maar dat ik dan niet genoeg op mijn paypal rekening heb staan.
  Dan duurt het eerst weer een paar dagen voor dat geld is overgeboekt…
  Geeft mij weer een paar extra dagen bedenktijd of het echt wel nodig was :)
  Dus eigenlijk als ideal de mogelijkheid is gebruik ik die,
  maar als je paypal of creditcard moet gebruiken dan ben ik blij dat ik wel zo’n account heb want een creditcard heb ik niet.

  1. Als iDeal een optie is gebruik ik die inderdaad ook. Maar dat is omdat mijn Paypal account nog aan mijn creditcard gekoppeld is, en dan voel ik de betaalpijn niet. Als iDeal kan, doe ik dat dus liever: dan heb ik het tenminste ook meteen écht betaald.

   Ik hoef dus op zich geen geld te hebben staan op mijn Paypalaccount om iets te kunnen kopen.

 4. Ik heb het niet en heb het ook nog niet gemist.
  Dat is denk ik de belangrijkste reden om het niet te hebben. ;-)
  Ik heb ook geen creditcard, die heb ik ook nog nooit nodig gehad.

  Ideal vind ik wel practisch .

 5. ik betaal geregeld dingen via paypal.
  Als je je rekening gekoppeld hebt aan je paypal-account kun je wel direct betalen en hoef je niet eerst geld over te maken naar paypal.
  Die kopersbescherming is wel heel erg handig, krijg je je spullen niet geleverd dan kun je binnen 6 weken een geshil openen. Kan de verkoper niet aantonen dat er geleverd is krijg je je geld terug gestort.
  Dat is meteen ook een nadeel, verkoop je zelf iets en je hebt het met de gewone post verzonden is dat geen geldig bewijs en kan het voorkomen dat als iets niet aankomt jij je goederen en je geld kwijt bent.
  Da’s mij overkomen, nu verzend ik duurdere dingen alleen aangetekend.

  Nog een puntje, sommige webshops in Nederland berekenen een paar procent kosten als je met paypal betaald ipv via Ideal, ik lees altijd eerst even de bijkomende kosten voor ik kies.

  groetjes
  Geke

  1. Dat klopt, een betaling via paypal kost een webshop ook een paar procent, terwijl ideal eerder vaste lasten zijn, of je nou verkoopt of niet, met maar een paar cent per betaling. Klanten via paypal laten betalen kan dus flink duurder zijn.

 6. Ja, vind het ook erg makkelijk. Sommige webwinkels rekenen een toeslag met paypal, maar dat zie je dan altijd erbij vermeld. Ik vind het ook stukken makkelijker dan met creditcard betalen!

 7. Ìk gebruik het al jaren maar eens in de zoveel tijd wordt mijn rekening beperkt voor de veiligheid, en dan moet je je wachtwoord veranderen e.d. maar ook je creditcard bevestigen, dus iedere keer als dat gebeurt moet ik paypal gaan mailen/bellen dat ik geen creditcard heb en dus de laatste stap niet uit kan voeren. Ook had ik net voor dit de eerste keer gebeurde een automatische betaling via paypal geactiveerd en door die veiligheidsbeperking is die toen geannuleerd. Ik kan hem nu niet meer activeren via die site want het is opeens geblokkeerd. Paypal gaat hier verder niet op in als ik mail, maar goed, ik heb het nodig, ik bestel veel in het buitenland dus zal het wel moeten accepteren. Voorheen nooit last gehad van paypal en verder ook geen nadelen, maar het enige nadeel wat er dan aan zit is dan ook wel een groot nadeel voor mij. Als mensen op een betaling wachten en ze mijn rekening net voor het weekend beperken zodat ik 2/3 dagen moet wachten word ik daar niet vrolijk van.
  Ik heb ook gevraagd waarom ze dit nu eigenlijk doen, maar ook daar geven ze geen antwoord op, helaas…

  Geen of niet genoeg geld op je paypal rekening hebben staan vinden veel mensen ook een nadeel, maar paypal schrijft rechtstreeks van je rekening af dus dat is (volgens mij) noot nodig. Ik bestel altijd overal zonder dat er geld op mijn paypal rekening staat namelijk.

 8. Kijk weer iets geleerd!
  Dat geld zetten op mijn paypal account is dus een
  tijdrovende en onnodige tussenstap…
  Dank jullie wel voor jullie comments.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.