Reacties

Betalen met Paypal: is het wat, en is het veilig? — 15 reacties

 1. Wij hebben het ook al enkele jaren, en betalen er de dingen mee die je anders met creditcard moet betalen, want dat hebben wij niet, of als man iets in het buitenland besteld ofzo.
  Geld op ontvangen hebben we nog nooit gedaan, enkel al mee betaald. Maar tot nu toe is het voor ons altijd al veilig geweest ja.

 2. Het is inderdaad wel veilig,
  maar als ik de keuze heb kies ik vaak toch voor ideal betaling.
  Dit omdat ik het nogal omslachtig vind dat ik er een tweede rekening
  (paypal) naast moet hebben. Ik heb (eigenlijk best vaak) dat ik iets leuk zie
  maar dat ik dan niet genoeg op mijn paypal rekening heb staan.
  Dan duurt het eerst weer een paar dagen voor dat geld is overgeboekt...
  Geeft mij weer een paar extra dagen bedenktijd of het echt wel nodig was :)
  Dus eigenlijk als ideal de mogelijkheid is gebruik ik die,
  maar als je paypal of creditcard moet gebruiken dan ben ik blij dat ik wel zo'n account heb want een creditcard heb ik niet.

  • Als iDeal een optie is gebruik ik die inderdaad ook. Maar dat is omdat mijn Paypal account nog aan mijn creditcard gekoppeld is, en dan voel ik de betaalpijn niet. Als iDeal kan, doe ik dat dus liever: dan heb ik het tenminste ook meteen écht betaald.

   Ik hoef dus op zich geen geld te hebben staan op mijn Paypalaccount om iets te kunnen kopen.

 3. Ik heb het niet en heb het ook nog niet gemist.
  Dat is denk ik de belangrijkste reden om het niet te hebben. ;-)
  Ik heb ook geen creditcard, die heb ik ook nog nooit nodig gehad.

  Ideal vind ik wel practisch .

 4. ik betaal geregeld dingen via paypal.
  Als je je rekening gekoppeld hebt aan je paypal-account kun je wel direct betalen en hoef je niet eerst geld over te maken naar paypal.
  Die kopersbescherming is wel heel erg handig, krijg je je spullen niet geleverd dan kun je binnen 6 weken een geshil openen. Kan de verkoper niet aantonen dat er geleverd is krijg je je geld terug gestort.
  Dat is meteen ook een nadeel, verkoop je zelf iets en je hebt het met de gewone post verzonden is dat geen geldig bewijs en kan het voorkomen dat als iets niet aankomt jij je goederen en je geld kwijt bent.
  Da's mij overkomen, nu verzend ik duurdere dingen alleen aangetekend.

  Nog een puntje, sommige webshops in Nederland berekenen een paar procent kosten als je met paypal betaald ipv via Ideal, ik lees altijd eerst even de bijkomende kosten voor ik kies.

  groetjes
  Geke

  • Dat klopt, een betaling via paypal kost een webshop ook een paar procent, terwijl ideal eerder vaste lasten zijn, of je nou verkoopt of niet, met maar een paar cent per betaling. Klanten via paypal laten betalen kan dus flink duurder zijn.

 5. Ja, vind het ook erg makkelijk. Sommige webwinkels rekenen een toeslag met paypal, maar dat zie je dan altijd erbij vermeld. Ik vind het ook stukken makkelijker dan met creditcard betalen!

 6. Ìk gebruik het al jaren maar eens in de zoveel tijd wordt mijn rekening beperkt voor de veiligheid, en dan moet je je wachtwoord veranderen e.d. maar ook je creditcard bevestigen, dus iedere keer als dat gebeurt moet ik paypal gaan mailen/bellen dat ik geen creditcard heb en dus de laatste stap niet uit kan voeren. Ook had ik net voor dit de eerste keer gebeurde een automatische betaling via paypal geactiveerd en door die veiligheidsbeperking is die toen geannuleerd. Ik kan hem nu niet meer activeren via die site want het is opeens geblokkeerd. Paypal gaat hier verder niet op in als ik mail, maar goed, ik heb het nodig, ik bestel veel in het buitenland dus zal het wel moeten accepteren. Voorheen nooit last gehad van paypal en verder ook geen nadelen, maar het enige nadeel wat er dan aan zit is dan ook wel een groot nadeel voor mij. Als mensen op een betaling wachten en ze mijn rekening net voor het weekend beperken zodat ik 2/3 dagen moet wachten word ik daar niet vrolijk van.
  Ik heb ook gevraagd waarom ze dit nu eigenlijk doen, maar ook daar geven ze geen antwoord op, helaas...

  Geen of niet genoeg geld op je paypal rekening hebben staan vinden veel mensen ook een nadeel, maar paypal schrijft rechtstreeks van je rekening af dus dat is (volgens mij) noot nodig. Ik bestel altijd overal zonder dat er geld op mijn paypal rekening staat namelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder