Reacties

Paypal kopersbescherming werkt echt — 9 reacties

 1. Nou je hoeft niet op te houden met die Uggs, maar met de hoeveelheid tijd die je er nu aanbesteed hebt had je ze gewoon in de winkel kunnen kopen. In al die uren had je ook gewwon wat kunnen verdienen. Groet

 2. jij hebt mazzel dat tnt je verder hielp. Ik had een half jaar geleden heel andere ervaringen.
  Bestelling gedaan in Amerika, voor verzekerd verzenden gekozen, betaald met paypal.
  Weken later komt de zending eindelijk aan , maar wel via de gewone post terwijl er invoerkosten betaald hadden moeten worden en dan wordt het altijd behandeld als pakketpost. Meteen viel op dat de enveloppe open was geweest en niet zo zwaar was als verwacht, inderdaad 2/3 van de spullen was foetsie( je praat over een paar 100 dollars ).
  Verzender kon aantonen door het gewicht + aangetekend op haar papieren dat het wel goed was verzonden.
  De enveloppe was tot schiphol goed te volgen, daar had er een track and trace code op geplaatst moeten worden en een formulier voor de invoerkosten aangemaakt moeten worden, hier is postNL aansprakelijk voor. Dat is beiden niet gebeurd.
  Verzender is nu niet aansprakelijk want zij hebben goed gehandeld ( volgens haar en volgens paypal) ik moest de kosten op PostNL verhalen en die zijn wettelijk niet aansprakelijk omdat die trackandtrace-code ontbrak.
  Dat ze dat zelf hebben nagelaten deed er niet toe, ik had geen poot om op te staan.

  Kan wel zeggen dat jij mazzel hebt gehad dat die laarzen terug zijn gevonden.
  groetjes
  Geke

  • Wat bijzonder vervelend Geke! Stomme TNT. Als ik het zo lees zou TNT jou inderdaad de schade moeten vergoeden zeg. Want zij hebben het niet goed gedaan op Schiphol. Ik moet zeggen dat ik niet zoveel vertrouwen heb in TNT. Bij mij hebben ze het pakket dus ook kwijtgemaakt. Ik weet ook niet of de verkoper de laarzen ooit terug heeft gekregen. In mijn geval was het genoeg dat ik kon aantonen dat ik ze had teruggestuurd. Op basis daarvan kreeg ik mijn geld terug. Niet op het terugvinden van de laarzen.

 3. Heb het ook eens gehad met een pakketje dat uiteindelijk zoekgeraakt bleef. Doordat we er 'eindeloos' op gewacht hebben waren we net te laat met het inschakelen van paypal. Dat was een wijze les.
  Maar in jou geval vind ik het allervreemdst, dat de verkoper heel andere shipping history kan laten zien dan jij. Ik denk dat jij die informatie en daarbij je trackingcode en shipping history ook als bewijs had moeten opvoeren.

  • Ik heb de trackingcode en shipping history ook opgevoerd als bewijs. Daarom werd het ook een welles-nietes geval. Maar uiteindelijk kreeg ik dus ook gelijk.

 4. Als koper zit je goed, als verkoper minder. Overigens is dat niet altijd waar, want ik heb ook wel eens meegemaakt dat iets compleet anders (een plastic prul zonder waarde) werd toegestuurd. Doordat de verkoper kon aantonen dat er iets verstuurd was, betaalde PayPal/eBay niet terug. Ook al was aan de afmetingen van het pakket duidelijk te zien dat het gewoon écht niet ging om hetgeen dat besteld was.

 5. Ik heb nu min of meer als verkoper een probleem. Min of meer omdat er wel een probleem is maar ik niet vind dat ik mij niet netjes heb gedragen. Ik verkoop wel eens via mp en ik bied standaard de mogelijkheid van P.ayPal aan, alleen kiezen kopers daar eigenlijk nooit voor. Een keertje was dat wel het geval omdat de koper iets snel in huis wilde hebben en ik pas verzend na ontvangst van betaling, via P.ayPal had ik snel zekerheid over de betaling en eigenlijk was ik daar heel blij mee. De koper wist hoe het precies werkte en met e-mailcontact tussen ons verliep het heel soepel. Een hele prettige eerste ervaring als verkoper en voor herhaling vatbaar. Maar helaas, dan moet de koper daar wel voor kiezen.
  Waar ik nu mee zit is dat een koper een item van mij gekocht heeft, keurig heeft betaald en ik het pakket bij P.ostNL heb ingeleverd (ik heb daar het bonnetje natuurlijk van bewaard). Ik heb standaard in mijn advertentie staan dat ik verzend na betaling en dat de verzending voor kosten en risico van de koper is. Dat moet ik wel doen want zo betrouwbaar is P.ostNL helaas niet en helaas geldt dat ook voor sommige kopers die dan wel ontvangen maar hardnekkig volhouden niets bezorgd te hebben gekregen. Ik email ook altijd even als het pakket onderweg is en vermeld daarbij de 3S-code. Tot dit punt niet echt iets bijzonders. Maar via Track&Trace viel mij al op dat de eerste bezorgpoging mislukt was. Een dag later stond er dat het pakket op een andere nog te bepalen dag zou worden afgeleverd...en dat bleef zo. Wel stond er uiteindelijk bij dat het pakket zich in het sorteercentrum bevond. Toen ontving ik een email van de koper met de mededeling dat het allemaal wel erg lang begon te duren en dat er vast iets mis was gegaan, of ik even kon gaan informeren en het op kon lossen? Tja, voor dit soort gevallen staat er dus in mijn advertentie 'verzending op risico van de koper'. Dus hoe vervelend ik het ook vind het antwoord komt eigenlijk toch wel neer op 'nee, daar zie ik het nut niet helemaal van in'. Ik heb het bonnetje van P.ostNL gescand en meegestuurd en nogmaals de de 3S-code vermeld met de uitleg dat er meer informatie op die website staat. Daarnaast aangeraden zelf even contact op te nemen met P.ostNL want het moet uiteindelijk toch echt daar terecht komen en ik neem aan dat het sorteercentrum zich dichter in de buurt van de koper dan van mij als verkoper bevind... Toch zal ik blij zijn als het allemaal goed komt en achter de rug is.

  • Alweer TNT post dus! Vervelend dit. Voor jou en voor de verkoper. Het klinkt alsof jij van jouw kant inderdaad helemaal correct hebt gehandeld. Voor de koper is het natuurlijk vervelend omdat hij ergens voor betaald heeft, maar het pakketje nooit is aangekomen.

   Het lijkt mij dat het duidelijk is dat TNT het dan eigenlijk moet vergoeden. Aangezien het eveneens duidelijk is dat het bij hen is fout gegaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder