Paypal kopersbescherming werkt echt

Inmiddels heb ik twee keer mogen beleven dat de Paypal kopersbescherming echt werkt! De eerste keer werd ik gewoon ordinair opgelicht. De tweede keer lag gecompliceerder. Voor mensen die het eng vinden om via eBay te kopen, of betalen met Paypal eng vinden, is onderstaande vast interessante informatie.

Daarom deel ik mijn tweede positieve ervaring met Paypal kopersbescherming.

Uggs gekocht via ebay.co.uk

Toen de temperaturen omlaag gingen, speelde mijn verlangen naar warme voeten, oftewel Uggs, weer op.

Op ebay.co.uk vond ik een paar Kensington boots van Uggs Australia voor 135 Engelse ponden. Omgerekend zo’n 160 euro.  Aangezien ze in de winkel zo’n 100 euro meer kostten, waagde ik de sprong.

Laarzen verzonden vanuit de VS: dus hoge invoerkosten!

Maar ik had de kleine lettertjes niet gezien. Die zag ik pas toen het al te laat was. De laarzen werden verstuurd vanuit de VS! En dat betekent hoge invoerkosten. Zo hoog dat ik uiteindelijk helemaal niet meer goedkoper uit was… Trouwens ook wel irritant dat Amerikaanse bieders op de Engelse ebay website gaan zitten. Ik was juist expres maar ebay.co.uk gegaan, en niet naar ebay .com. Dus dat was meteen een goede les: kijk ook op de Engelse eBay goed waar vandaan een item wordt verstuurd!

Pakketje weigeren voorkomt retourkosten en invoerkosten

Ik besloot de laarzen te weigeren als ze bezorgd werden. Op die manier kon ik de kosten van het terug sturen vermijden, en de invoerkosten. Toen de laarzen na twee weken arriveerden was het inderdaad raak. Ik moest maar liefst 24 euro neertellen. Dus ik weigerde het pakketje beleefd.

Ik stuurde vervolgens onmiddellijk een mailtje naar verkoper. Ik schreef dat ik de laarzen niet had aangenomen vanwege de hoge invoerkosten, en dat ze onderweg terug waren. De verkoper beloofde mijn geld terug te storten zo gauw hij ze had.

Pakketje is verdwenen met dank aan TNT

Geduldig wachtte ik weer twee weken, en mailde toen maar eens naar de verkoper of hij ze al had. En toen begon het gedoe. Volgens hem waren de laarzen op 5 november opnieuw bij mij thuis bezorgd. En had ik ze dit keer wel aangenomen. AAAAARGH! Dat was dus helemaal niet zo. Maar de verkoper mailde me de ‘shipping history’ en daar stond het inderdaad op.

Ik had mijn eigen shipping history. Die van mij eindigde bij ‘Returned to sender’.

Het werd een gevalletje welles-nietes.

Paypal kopersbescherming: de procedure

Door de juiste procedure te volgen, zorg je dat je in aanmerking komt voor de Paypal kopersbescherming.

 1. Als je problemen hebt met een aankoop via eBay dan kun je naar hun ‘Resolution Center’ gaan. Het doel is om het samen met de seller op te lossen via de Resolution Center. De mailwisseling tussen buyer en seller wordt dan vastgelegd in de Resolution Center.
 2. Kom je er dan nog niet uit met de verkoper, dan kun je het probleem ‘escaleren‘ en de klantenservice van eBay inschakelen. Zij bekijken dan de mailwisseling en alle informatie. Ze reageren binnen 48 uur. Als je een probleem escaleert kun je daarna geen contact meer opnemen met de seller. Ook kun je dan geen feedback meer achterlaten. Hun oordeel is definitief! Dus als het in je nadeel uitpakt, is het flink balen.

Paypal kopersbescherming: wat er bij mij gebeurde

Ik opende netjes een ‘case’ via de resolution center, zodat ik gebruik kon maken van de Paypal kopersbescherming. Ik gaf aan dat ik de laarzen terug had gestuurd, en dat ik graag mijn geld terug wilde. De seller bleef echter maar volhouden dat ik ze wel had gekregen. Op een gegeven moment reageerde de seller nergens meer op. Dus besloot ik dan maar het probleem te ‘escaleren’.

Keurig binnen 48 uur kreeg ik antwoord. Ze hadden in mijn nadeel besloten. Volgens hen had de seller bewezen dat ik de laarzen wel degelijk had gekregen.  In dat geval telt de Paypal kopersbescherming natuurlijk niet. Ik werd helemaal niet goed! En het zette me aan het denken. Want wáár waren die laarzen in vredesnaam? Had de postbode ze soms in zijn eigen zak gestoken?

Contact met TNT

Ik ging op hoge poten naar de website van TNT en vond daar met veel moeite een formulier waarmee ik contact kon opnemen.

Dit schreef ik:

Beste heer, mevrouw,

Op 2 november werd een pakket met laarzen t.w.v. 138 USD bezorgd. Vanwege de hoge importkosten van de douane weigerde ik het pakje, zodat het retour kon naar de verkoper in de VS. De verkoper zou mijn geld teruggeven na ontvangst van het pakket.

Maar na twee weken had hij ze nog niet. Sterker nog, volgens de registratie was het pakket nog een keer bezorgd op 5 november om 7.46. Maar dit is niet het geval! Door de onterechte registratie ‘delivered’ krijg ik mijn geld niet terug.

Mijn vraag is: waar is het pakket in vredesnaam gebleven? Het zijn dure laarzen en ik wens echt mijn geld terug. Ik heb het pakket voor het laatst gezien op 2 november toen ik het weigerde en vroeg het terug te sturen naar de verzender in de VS. Het is onzin en onwaar dat het nogmaals is aangeboden. Graag hoor ik van u. De tracking code was: B109391700US, Als u een mailadres geeft mail ik u graag de schermafdrukken van de ‘shipping process’.

Ze reageerden een dag later. Ze wisten ook niet hoe het kwam, maar de laarzen waren pas op 21 november teruggestuurd naar de VS! Waar ze in de tussentijd waren gebleven wist TNT ook niet.

Zaak heropend: geld terug gekregen

Ik stuurde het mailtje van TNT naar de klantenservice van eBay. Ik schreef dat ik nieuwe informatie had, die bewees dat ik de laarzen wel degelijk terug had gestuurd. Een dag later kreeg ik bericht dat ze mijn zaak hadden heropend, en dat ik mijn geld terug kreeg conform de Paypal kopersbescherming! Het geld is inmiddels teruggestort. Ze gaven zelfs aan dat ze een fout hadden gemaakt, toen ze de zaak in mijn nadeel besloten.

Samenvattend!

 • Paypal kopersbescherming werkt echt
 • Let goed op waar een item dat je koopt is. Bij grotere items krijg je te maken met hoge invoerkosten als ze buiten de Europese Unie zijn.
 • De procedure voor Paypal kopersbescherming van eBay om je geld terug te krijgen werkt echt.
 • TNT reageerde snel op mijn klacht. Maar ik vind het nog wel irritant dat ze mijn laarzen twee weken lieten verdwijnen!
 • Zelfs als eBay in je nadeel beslist, kan nieuwe informatie helpen om de zaken om te draaien. Zodat je alsnog gebruik kunt maken van Paypal kopersbescherming.
 • Ik moet echt ophouden met die Uggs!!!!!

Leestip

iDeal versus Paypal

Heb jij ervaring met Paypal kopersbescherming? 

9 Comments

 1. Riet
 2. MP
 3. Lily

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh