Paypal kopersbescherming werkt echt

paypal kopersbescherming
eBay geld terug procedure

Inmiddels heb ik twee keer mogen beleven dat de Paypal kopersbescherming echt werkt! De eerste keer werd ik gewoon ordinair opgelicht. De tweede keer lag gecompliceerder. Voor mensen die het eng vinden om via eBay te kopen, of betalen met Paypal eng vinden, is onderstaande vast interessante informatie.

Daarom deel ik mijn tweede positieve ervaring met Paypal kopersbescherming.

Uggs gekocht via ebay.co.uk

Toen de temperaturen omlaag gingen, speelde mijn verlangen naar warme voeten, oftewel Uggs, weer op.

Op ebay.co.uk vond ik een paar Kensington boots van Uggs Australia voor 135 Engelse ponden. Omgerekend zo'n 160 euro.  Aangezien ze in de winkel zo'n 100 euro meer kostten, waagde ik de sprong.

Laarzen verzonden vanuit de VS: dus hoge invoerkosten!

Maar ik had de kleine lettertjes niet gezien. Die zag ik pas toen het al te laat was. De laarzen werden verstuurd vanuit de VS! En dat betekent hoge invoerkosten. Zo hoog dat ik uiteindelijk helemaal niet meer goedkoper uit was… Trouwens ook wel irritant dat Amerikaanse bieders op de Engelse ebay website gaan zitten. Ik was juist expres maar ebay.co.uk gegaan, en niet naar ebay .com. Dus dat was meteen een goede les: kijk ook op de Engelse eBay goed waar vandaan een item wordt verstuurd!

Pakketje weigeren voorkomt retourkosten en invoerkosten

Ik besloot de laarzen te weigeren als ze bezorgd werden. Op die manier kon ik de kosten van het terug sturen vermijden, en de invoerkosten. Toen de laarzen na twee weken arriveerden was het inderdaad raak. Ik moest maar liefst 24 euro neertellen. Dus ik weigerde het pakketje beleefd.

Ik stuurde vervolgens onmiddellijk een mailtje naar verkoper. Ik schreef dat ik de laarzen niet had aangenomen vanwege de hoge invoerkosten, en dat ze onderweg terug waren. De verkoper beloofde mijn geld terug te storten zo gauw hij ze had.

Pakketje is verdwenen met dank aan TNT

Geduldig wachtte ik weer twee weken, en mailde toen maar eens naar de verkoper of hij ze al had. En toen begon het gedoe. Volgens hem waren de laarzen op 5 november opnieuw bij mij thuis bezorgd. En had ik ze dit keer wel aangenomen. AAAAARGH! Dat was dus helemaal niet zo. Maar de verkoper mailde me de 'shipping history' en daar stond het inderdaad op.

Ik had mijn eigen shipping history. Die van mij eindigde bij 'Returned to sender'.

Het werd een gevalletje welles-nietes.

Paypal kopersbescherming: de procedure

Door de juiste procedure te volgen, zorg je dat je in aanmerking komt voor de Paypal kopersbescherming.

 1. Als je problemen hebt met een aankoop via eBay dan kun je naar hun 'Resolution Center' gaan. Het doel is om het samen met de seller op te lossen via de Resolution Center. De mailwisseling tussen buyer en seller wordt dan vastgelegd in de Resolution Center.
 2. Kom je er dan nog niet uit met de verkoper, dan kun je het probleem 'escaleren' en de klantenservice van eBay inschakelen. Zij bekijken dan de mailwisseling en alle informatie. Ze reageren binnen 48 uur. Als je een probleem escaleert kun je daarna geen contact meer opnemen met de seller. Ook kun je dan geen feedback meer achterlaten. Hun oordeel is definitief! Dus als het in je nadeel uitpakt, is het flink balen.

Paypal kopersbescherming: wat er bij mij gebeurde

Ik opende netjes een 'case' via de resolution center, zodat ik gebruik kon maken van de Paypal kopersbescherming. Ik gaf aan dat ik de laarzen terug had gestuurd, en dat ik graag mijn geld terug wilde. De seller bleef echter maar volhouden dat ik ze wel had gekregen. Op een gegeven moment reageerde de seller nergens meer op. Dus besloot ik dan maar het probleem te 'escaleren'.

Keurig binnen 48 uur kreeg ik antwoord. Ze hadden in mijn nadeel besloten. Volgens hen had de seller bewezen dat ik de laarzen wel degelijk had gekregen.  In dat geval telt de Paypal kopersbescherming natuurlijk niet. Ik werd helemaal niet goed! En het zette me aan het denken. Want wáár waren die laarzen in vredesnaam? Had de postbode ze soms in zijn eigen zak gestoken?

Contact met TNT

Ik ging op hoge poten naar de website van TNT en vond daar met veel moeite een formulier waarmee ik contact kon opnemen.

Dit schreef ik:

Beste heer, mevrouw,

Op 2 november werd een pakket met laarzen t.w.v. 138 USD bezorgd. Vanwege de hoge importkosten van de douane weigerde ik het pakje, zodat het retour kon naar de verkoper in de VS. De verkoper zou mijn geld teruggeven na ontvangst van het pakket.

Maar na twee weken had hij ze nog niet. Sterker nog, volgens de registratie was het pakket nog een keer bezorgd op 5 november om 7.46. Maar dit is niet het geval! Door de onterechte registratie 'delivered' krijg ik mijn geld niet terug.

Mijn vraag is: waar is het pakket in vredesnaam gebleven? Het zijn dure laarzen en ik wens echt mijn geld terug. Ik heb het pakket voor het laatst gezien op 2 november toen ik het weigerde en vroeg het terug te sturen naar de verzender in de VS. Het is onzin en onwaar dat het nogmaals is aangeboden. Graag hoor ik van u. De tracking code was: B109391700US, Als u een mailadres geeft mail ik u graag de schermafdrukken van de 'shipping process'.

Ze reageerden een dag later. Ze wisten ook niet hoe het kwam, maar de laarzen waren pas op 21 november teruggestuurd naar de VS! Waar ze in de tussentijd waren gebleven wist TNT ook niet.

Zaak heropend: geld terug gekregen

Ik stuurde het mailtje van TNT naar de klantenservice van eBay. Ik schreef dat ik nieuwe informatie had, die bewees dat ik de laarzen wel degelijk terug had gestuurd. Een dag later kreeg ik bericht dat ze mijn zaak hadden heropend, en dat ik mijn geld terug kreeg conform de Paypal kopersbescherming! Het geld is inmiddels teruggestort. Ze gaven zelfs aan dat ze een fout hadden gemaakt, toen ze de zaak in mijn nadeel besloten.

Samenvattend!

 • Paypal kopersbescherming werkt echt
 • Let goed op waar een item dat je koopt is. Bij grotere items krijg je te maken met hoge invoerkosten als ze buiten de Europese Unie zijn.
 • De procedure voor Paypal kopersbescherming van eBay om je geld terug te krijgen werkt echt.
 • TNT reageerde snel op mijn klacht. Maar ik vind het nog wel irritant dat ze mijn laarzen twee weken lieten verdwijnen!
 • Zelfs als eBay in je nadeel beslist, kan nieuwe informatie helpen om de zaken om te draaien. Zodat je alsnog gebruik kunt maken van Paypal kopersbescherming.
 • Ik moet echt ophouden met die Uggs!!!!!

Leestip

iDeal versus Paypal

Heb jij ervaring met Paypal kopersbescherming? 

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Nou je hoeft niet op te houden met die Uggs, maar met de hoeveelheid tijd die je er nu aanbesteed hebt had je ze gewoon in de winkel kunnen kopen. In al die uren had je ook gewwon wat kunnen verdienen. Groet

 2. jij hebt mazzel dat tnt je verder hielp. Ik had een half jaar geleden heel andere ervaringen.
  Bestelling gedaan in Amerika, voor verzekerd verzenden gekozen, betaald met paypal.
  Weken later komt de zending eindelijk aan , maar wel via de gewone post terwijl er invoerkosten betaald hadden moeten worden en dan wordt het altijd behandeld als pakketpost. Meteen viel op dat de enveloppe open was geweest en niet zo zwaar was als verwacht, inderdaad 2/3 van de spullen was foetsie( je praat over een paar 100 dollars ).
  Verzender kon aantonen door het gewicht + aangetekend op haar papieren dat het wel goed was verzonden.
  De enveloppe was tot schiphol goed te volgen, daar had er een track and trace code op geplaatst moeten worden en een formulier voor de invoerkosten aangemaakt moeten worden, hier is postNL aansprakelijk voor. Dat is beiden niet gebeurd.
  Verzender is nu niet aansprakelijk want zij hebben goed gehandeld ( volgens haar en volgens paypal) ik moest de kosten op PostNL verhalen en die zijn wettelijk niet aansprakelijk omdat die trackandtrace-code ontbrak.
  Dat ze dat zelf hebben nagelaten deed er niet toe, ik had geen poot om op te staan.

  Kan wel zeggen dat jij mazzel hebt gehad dat die laarzen terug zijn gevonden.
  groetjes
  Geke

  1. Wat bijzonder vervelend Geke! Stomme TNT. Als ik het zo lees zou TNT jou inderdaad de schade moeten vergoeden zeg. Want zij hebben het niet goed gedaan op Schiphol. Ik moet zeggen dat ik niet zoveel vertrouwen heb in TNT. Bij mij hebben ze het pakket dus ook kwijtgemaakt. Ik weet ook niet of de verkoper de laarzen ooit terug heeft gekregen. In mijn geval was het genoeg dat ik kon aantonen dat ik ze had teruggestuurd. Op basis daarvan kreeg ik mijn geld terug. Niet op het terugvinden van de laarzen.

 3. Heb het ook eens gehad met een pakketje dat uiteindelijk zoekgeraakt bleef. Doordat we er 'eindeloos' op gewacht hebben waren we net te laat met het inschakelen van paypal. Dat was een wijze les.
  Maar in jou geval vind ik het allervreemdst, dat de verkoper heel andere shipping history kan laten zien dan jij. Ik denk dat jij die informatie en daarbij je trackingcode en shipping history ook als bewijs had moeten opvoeren.

 4. Als koper zit je goed, als verkoper minder. Overigens is dat niet altijd waar, want ik heb ook wel eens meegemaakt dat iets compleet anders (een plastic prul zonder waarde) werd toegestuurd. Doordat de verkoper kon aantonen dat er iets verstuurd was, betaalde PayPal/eBay niet terug. Ook al was aan de afmetingen van het pakket duidelijk te zien dat het gewoon écht niet ging om hetgeen dat besteld was.

 5. Ik heb nu min of meer als verkoper een probleem. Min of meer omdat er wel een probleem is maar ik niet vind dat ik mij niet netjes heb gedragen. Ik verkoop wel eens via mp en ik bied standaard de mogelijkheid van P.ayPal aan, alleen kiezen kopers daar eigenlijk nooit voor. Een keertje was dat wel het geval omdat de koper iets snel in huis wilde hebben en ik pas verzend na ontvangst van betaling, via P.ayPal had ik snel zekerheid over de betaling en eigenlijk was ik daar heel blij mee. De koper wist hoe het precies werkte en met e-mailcontact tussen ons verliep het heel soepel. Een hele prettige eerste ervaring als verkoper en voor herhaling vatbaar. Maar helaas, dan moet de koper daar wel voor kiezen.
  Waar ik nu mee zit is dat een koper een item van mij gekocht heeft, keurig heeft betaald en ik het pakket bij P.ostNL heb ingeleverd (ik heb daar het bonnetje natuurlijk van bewaard). Ik heb standaard in mijn advertentie staan dat ik verzend na betaling en dat de verzending voor kosten en risico van de koper is. Dat moet ik wel doen want zo betrouwbaar is P.ostNL helaas niet en helaas geldt dat ook voor sommige kopers die dan wel ontvangen maar hardnekkig volhouden niets bezorgd te hebben gekregen. Ik email ook altijd even als het pakket onderweg is en vermeld daarbij de 3S-code. Tot dit punt niet echt iets bijzonders. Maar via Track&Trace viel mij al op dat de eerste bezorgpoging mislukt was. Een dag later stond er dat het pakket op een andere nog te bepalen dag zou worden afgeleverd...en dat bleef zo. Wel stond er uiteindelijk bij dat het pakket zich in het sorteercentrum bevond. Toen ontving ik een email van de koper met de mededeling dat het allemaal wel erg lang begon te duren en dat er vast iets mis was gegaan, of ik even kon gaan informeren en het op kon lossen? Tja, voor dit soort gevallen staat er dus in mijn advertentie 'verzending op risico van de koper'. Dus hoe vervelend ik het ook vind het antwoord komt eigenlijk toch wel neer op 'nee, daar zie ik het nut niet helemaal van in'. Ik heb het bonnetje van P.ostNL gescand en meegestuurd en nogmaals de de 3S-code vermeld met de uitleg dat er meer informatie op die website staat. Daarnaast aangeraden zelf even contact op te nemen met P.ostNL want het moet uiteindelijk toch echt daar terecht komen en ik neem aan dat het sorteercentrum zich dichter in de buurt van de koper dan van mij als verkoper bevind... Toch zal ik blij zijn als het allemaal goed komt en achter de rug is.

  1. Alweer TNT post dus! Vervelend dit. Voor jou en voor de verkoper. Het klinkt alsof jij van jouw kant inderdaad helemaal correct hebt gehandeld. Voor de koper is het natuurlijk vervelend omdat hij ergens voor betaald heeft, maar het pakketje nooit is aangekomen.

   Het lijkt mij dat het duidelijk is dat TNT het dan eigenlijk moet vergoeden. Aangezien het eveneens duidelijk is dat het bij hen is fout gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.