Paypal creditcard gratis + 3% cashback

Paypal Creditcard

Al jaren gebruik ik Paypal. En toen hoorde ik dat er ook zoiets als een Paypal creditcard is!

Er is zelfs een prepaid Paypal creditcard*.

Waarom ik Paypal heb

Ik geloof dat ik ooit Paypal ‘nam,’ omdat ik op eBay iets wilde kopen of zo.  Daarnaast voldoet paypal heerlijk aan mijn gemakzuchtige aard als het gaat om administratieve rompslomp.

Met slechts 1 simpele druk op de knop kan ik dingen betalen.

Veel makkelijker dan met bijvoorbeeld iDeal of mijn creditcard. Daar moet ik soms wel op 2 knopjes drukken!!!

Overigens realiseer ik mij dat Paypal wat dat betreft dus ook een gevaar vormt: je geeft heel makkelijk en snel geld uit…

Maar goed, daar gaat het nu niet om.

Ik wil het hebben over de Paypal creditcard.

Paypal creditcard aanvragen

Een Paypal creditcard aanvragen ging verbijsterend makkelijk. Ik googelde ‘Paypal creditcard,’ en kwam op de betreffende pagina terecht. Daar kon ik op een knopje drukken om hem aan te vragen, en meteen was het geregeld. Dat ging een stuk makkelijker dan de aanvraag van mijn Euroclix creditcard.

Ik vermoed dat dit komt omdat ik al een Paypal account heb.

Eerlijk gezegd was ik eigenlijk een beetje geschrokken van het gemak  waarmee ik ineens een tweede creditcard had. Hij heet trouwens:

PayPal Business Debit Mastercard®

Want wat wat moet ik er eigenlijk mee?

Ik was eigenlijk vooral nieuwsgierig hoe het zat, en hoe het aanvragen ging….

Wat voegt de Paypal creditcard toe aan Paypal?

Waarom zou je in vredesnaam een Paypal creditcard nemen als je prima kunt betalen met Paypal?

Tsja, Paypal is niet overal een optie om mee te betalen. Of je moet bijvoorbeeld 2 euro extra betalen als je Paypal wilt gebruiken. In die gevallen is een Paypal creditcard toch wel handig. Hoewel een andere creditcard dan ook voldoet.

Hoe werkt de PayPal Business Debit Mastercard?

De PayPal Business Debit Mastercard® werkt als volgt:

Als ik betaal met mijn PayPal Business Debit Mastercard gaat dit af van mijn Paypal saldo. Staat daar onvoldoende saldo op? Dan wordt er geld van de bankrekening afgeschreven die ik aan de creditcard gekoppeld heb.

Ik kan dagelijks maar liefst het schrikbarende bedrag van 6000 euro verbrassen met deze creditcard. Huiveringwekkend vind ik dat, en dat ga ik nooit doen. Ik houd niet van geld lenen en rood staan.

De Paypal creditcard is gratis!

Het leukst aan de Paypal creditcard vind ik toch wel dat hij gratis is! Ik hoef er niet per jaar een bedrag voor te betalen! Voor de Euroclix credit card moet ik bijvoorbeeld jaarlijks 15 euro betalen. Ook bij Knab betaal je 15 euro per jaar en bij de Rabobank zelfs 24 euro per jaar.

Bovendien krijg ik 3% cashback als ik ermee betaal. Bij Euroclix is dat ‘maar’ 0,25%

Nu heb ik 2 creditcards…

Nu heb ik dus 2 creditcards. Een creditcard van Euroclix en een creditcard van Paypal. In eerste instantie wilde ik die van Paypal ergens in een la leggen, maar inmiddels heb ik een veel beter idee.

Als ZZP’er betaal ik veel zakelijke dingen met mijn Euroclix creditcard. Maar soms koop ik ook weleens een boek op Amazon of eBay. En dat gaat dan ook van de Euroclix creditcard af.

Nu ik twee creditcards heb wil ik privé en zakelijk beter gaan scheiden.

Privé en zakelijk beter scheiden

Mijn zakelijk aankopen blijf ik betalen met de Euroclix creditcard. De reden is simpel: het is makkelijker. Anders moet ik bij al mijn zakelijke kostenposten het nummer van de Paypal creditcard gaan invoeren, en daar heb ik geen zin in. En mezelf kennende doe ik dat fout, en krijg ik Gedoe.

Beter dus om zoveel mogelijk te laten zoals het is.

Maar ik ga wel even mijn Paypal creditcard invoeren bij Amazon.

*Voor de prepaid Paypal creditcard betaal je een maandelijks bedrag van 4,95 USD! Dat vind ik dan weer helemaal NIET aantrekkelijk.

Hoeveel betaal jij per jaar voor je creditcard?

Similar Posts

7 Comments

  1. Ik heb helemaal geen creditcards. Is zie er persoonlijk het nut niet van in. Zoals je zegt, zelfs als je m niet gebruikt kost hij geld. En heb je er een geef je makkelijker geld uit als je daar gevoelig voor bent.

  2. Ik heb er helemaal geen een. Dinnetje wel, maar die gebruikt hem eigenlijk alleen op vakantie. Ik red me daar wel met contant geld.

    Love As Always
    Dimario

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.