Reacties

De beste bankrekening? Word wakker en kijk om je heen! — 29 reacties

 1. Bij mij is het net zo gegaan als bij jou: als kind bij de Rabobank en daar altijd gebleven. En dat blijft ook zo, want ik vind het allemaal zo'n gedoe om over te stappen. Als ik hier dan weer lees dat ik moet zorgen dat iedereen mijn nieuwe rekeningnummer weet, enz. haak ik alweer af. Ik houd niet van verandering;) en zeker niet als het gedoe is.

 2. Met zijn opmerking dat overstappen makkelijk is, ben ik het niet eens. Wij hadden vroeger twee rekeningen (bij twee banken) en zegden er eentje op. Dat wás me toch een partij gedoe!
  Uiteindelijk moesten we achter een hoop dingen zelf nog aan, zelfs nog maanden later waren er “vergeten” dingen zoals de kinderbijslag, die in ene niet meer gestort werd.

 3. ha Nicole,

  noui... ik ben net als jij:L niet goed met getallen.
  Maar over het algemeen doe ik het wel goed met de poen.
  Bijna geen Hypotheek en gewoon lichtelijk vrekkerig.
  Kan me niks schelen.

  Ik geef wel heel graag weg.
  Dus... goed bezig toch?!

  Prettig weekend, Marlou

 4. Ik was aanvankelijk heel tevreden over Knab, maar toen moest ik me opnieuw identificeren via de app en dat lukte niet. De enige oplossing was om een andere bank te zoeken. Ik vond dat echt te teleurstelling en niet bepaald klantvriendelijk.

 5. Ik heb zeker bewust gekozen. Ik heb jarenlang bij de Rabobank gezeten, want dat was vroeger (voor het digitale tijdperk) nou eenmaal de enige optie in onze omgeving. Daar was ik altijd blijven hangen, maar een paar jaar geleden ben ik overgestapt naar ASN.

 6. Ik heb 16 jaar geleden al bewust gekozen voor de Triodos bank. En ik heb een biologisch afbreekbare bankpas die zo in de GFT container kan ;-))

 7. Ik ben bij mijn ouders de deur uit gegaan met zo ongeveer een bankrekening van elke bank bij ons in de buurt. Het was zelfs zo erg dat er op een gegeven moment spaarrekeningen tijdens een gesprek met de bank boven tafel kwamen waar mijn ouders nog ik iets van af wisten. Nu hebben man en ik alles bij dezelfde bank en zijn we daar heel erg tevreden over. De meiden hebben wel een betaal en spaarrekening bij een andere bank omdat onze bank geen zilvervlootsparen meer aanbood..

 8. ik nam dezelfde bank als mijn ouders toen ik het huis uit ging. totdat 30 jaar geleden die bank een foutje maakte. Het was duidelijk hun fout en even duidelijk mijn pech...Ik stapte over naar de postbank. Die verdween..ik stapte over naar de RABO, allemensen, wat bleek die duur te zijn. Nu bankier ik zakelijk bij KNAB en prive bij Triodos

 9. Er is een groot verschil tussen een privérekening en een zakelijke rekening (die bij ons helaas verplicht is voor de VvE). Privérekeningen kosten rond de 2 euro per maand en zakelijke rond de 10 euro met nog bijkomende kosten per overboeking. Heb bij de NMB gezeten die een hekel had aan de Postbank (wat volgens geen echte bank was). Dus werden ze samen ING en was ik er toen al weg. Nu zit ik al heel lang bij de ABN en hun kosten zijn redelijk. Voor de VvE was die goed toen ze nog een verenigingsrekening hadden waarbij de eerst 400 euro aan bankkosten per jaar vervielen. Dus praktisch gratis. Door de overstap van een stel Fortisboeven naar de ABN was die pret snel over en betalen we iets van 10 euro per maand. Denk er aan om daarmee over te stappen naar de Regiobank die iets van 7 euro vraagt. Aan de Rabo (esperanto voor roven) heb ik altijd een hekel gehad. Op ons landbouwdorp waren ze de grootste en zag je nooit een bankier. Er zit er waarschijnlijk 1 boven. Onder een 10-tal mensen aan voetvolk die niets kunnen en niets willen en waar je lang sta te wachten. Hun kleffe verhouding met het CDA en de LTO stond me ook tegen. Ik heb overigens ook een spaarrekening (zonder kosten) bij de SNS. De SNS, ASN en Regiobank zijn tegenwoordig nog maar 1 bank als het gaat om de garantie tot 100.000 euro.

 10. Ik zit al heeeel veel jaren bij de ING. Ik heb nog nooit nagedacht over van bank verwisselen eigenlijk. Heel naief maar ik had geen idee dat hier zoveel verschillen in zouden zitten. Weer wat geleerd!

 11. Ik ben wel eens ‘boos’ weggegaan bij de ABN maar later weer terug gegaan. Ik vind de ASR wel goed klinken maar ik vind het wel handig dat de verkering en ik allebei bij dezelfde bank zitten. Maar wie weet stap ik nog wel eens over.

 12. Ik ben vorig jaar nog overgestapt naar Rabobank. Maar de "beste" bank kiezen was toch nog best lastig. Uiteindelijk toch maar een beetje op gevoel gedaan, maar gelukkig erg tevreden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>