Reacties

Philips Sonicare DiamondClean: getest! — 16 reacties

 1. Ik poets altijd mijn tanden en hou dan mijn mond dicht, scheelt in de spetters! Dit doe ik ook met een electrische tandenborstel. En wat ziet die kop er groot uit! Als je kleine kaken hebt, is het vast heel moeilijk om de kiezen goed te poetsen.

  • De kop is juist heel raar klein vond ik. Ik heb een kleine mond, en dat is geen probleem. Met de mond dicht poetsen lijkt me lastig. Ik ga het vanavond proberen!

 2. Ik ben benieuwd hoe de tandenborstel je gaat bevallen. Zelf zweer ik bij een gewone OralB tandenborstel. Mijn tandarts vroeg een tijdje geleden hoe ik poetste, waarbij hij zelf al invulde dat ik wel een elektrische tandenborstel zou gebruiken omdat m'n tanden zo schoon waren. Hij was verbaasd toen ik zei dat ik op de ouderwetse manier poetste.
  Ik heb het idee dat het ontstaan van tandsteen niet alleen te maken heeft met de manier van poetsen of wat je eet en drinkt, maar ook met aanleg. Ik doe of laat er eigenlijk niets bijzonders voor om te zorgen dat ik geen tandsteen krijg, drink bijvoorbeeld sloten koffie. Toch hoeft bij mij maar ongeveer eens per twee jaar tandsteen te worden verwijderd.

 3. Ik vind het ook een hoop geld voor een tandenborstel. Bovendien vind ik de verschillende standen erop verwarrend. Net als bijvoorbeeld mondwater, dat heb je voor een frisse mond, tegen gaatjes, en voor gezond tandvlees. Waarom maken ze niet een soort die dat allemaal doet? Ik zeg dat het pure marketing is.
  Volgens mij kan je tandsteen prima voorkomen als je met een normale (elektrische) tandenborstel poetst en daarna flost.

 4. Sinds eind jaar 1995 hebben we elektrisch van Oral B. Op dit moment Triumph, ben erg blij mee. Ik wil niets anders. Zeker niet terug met de hand.
  Wat betreft die spetters ... pas in de mond de borstel aanzetten. En mond dicht houden ... of bijna :-) Tandpasta doe ik in 2x. 1x onder en 1x boven.
  En oja tandsteen ... blijkbaar heb je ook een aanleg voor (net als ik en zoontje). Elektrisch poetsen remt af ... maar verwijdt niet. De mond hygiënist moet het nog steeds iedere 6 maanden verwijderen ... ookal poets ik al jaren lang elektrisch ... en nog heel goed !

 5. ik poets ook electrisch en met een kleine mond is met mn mond dicht poetsen geen optie ;) ik poets ook altijd hangend boven de wasbak ... ;) mijn tip tegen spetters.. tandpasta op je borstel doen, dit eerst wat verdelen over je boven en ondertanden/kiezen en dan pas aanzetten en gaan poetsen.. ik had vaak het idee dat de helft van de tandpaste eraf vloog bij het aanzetten idd. soms wel in mijn mond maar dan nog belande het niet op mijn tanden. dus ik dacht eerst verdelen en dan pas poetsen.. geen idee of het echt helpt maar voor mijn gevoel heb ik iig op alle tanden en kiezen als ik poets.. ;)

 6. weet je wel zeker dat je hem gekocht hebt?
  Volgens mij ben je door ze gesponsort ;-)
  Er staat wel 23x philips sonicare in je stukje.

  Ik zweer bij de oralB handtandeborstel met in cirkels geplaatste borstelharen.
  Spetterd ook, en mijn tandpasta is rood (Weleda voor steviger tandvlees).
  Mijn badkamer zit dus steeds vol rode spatten.

 7. Ik poets altijd m'n tanden met m'n mond dicht behalve als ik m'n voortanden doe maar dan ook doe ik hem zo ver mogelijk dicht, heb nog nooit last gehad van spetters. Dat oplaadglas ziet er wel apart uit, weer eens wat anders dan zo'n standaard oplader. Vaak heb ik na de 2 minuten ook niet echt het idee dat alles al schoon is, dan doe ik nog een halve ronde of ik gebruik even m'n gewone tandenborstel om alles nog even na te poetsen.
  En ik zet de tandenborstel aan als hij in m'n mond zit en tegen m'n tanden rust, zo valt er ook geen tandpasta af.

 8. Volgens mijn tandarts heeft tandsteen ook te maken met speeksel. Ik heb veel speekselproduktie dus ook vaker last van tandsteen. Vooral aan de binnenkant van mijn ondertanden voor. Daar blijkt ook je speekselklier te zitten.
  Ingrid

  • Dat is een eye-opener Ingrid! Bij mij zit het tandsteen ook vooral aan de binnenkant van mijn ondertanden. Lekker dan… Dan heb ik zeker tandsteenrijk speeksel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder