Reacties

Op vakantie gaan kost veel geld? Gemiddeld budget! — 89 reacties

 1. Wij zijn afgelopen jaar voor het eerst sinds tijden geweest. Dat was een dure vakantie. We hebben wel goedkope hotels uitgezocht om in te verblijven en daar geen eisen aan gesteld, behalve de beschikbaarheid van internet. De kosten zaten vooral in de vliegreis, het reizen (we hebben een auto gehuurd en veel gereden) en het shoppen. We hadden hiervoor geld op een aparte rekening gezet en ervoor gezorgd dat dat bijna op was. Dat had op zich niet gehoeven, maar het is wel heel lekker om na een hele lange tijd van zuinig aan doen even nergens rekening mee te houden. Het was wel geld dat we vooraf hadden gespaard, dus je hebt er daarna niet nog maanden last van.

 2. Al een aantal jaren nu huren wij een huisje aan zee (in eigen land) - daarvoor zijn we toch ongeveer 1000 euro kwijt voor die 12 dagen - en dan spaar ik het hele jaar door met munten in een spaarpot voor het vakantiebudget van 500 euro - we geven niet méér uit, want meer is er niet - alle maaltijden en eventuele uitstapjes moeten daarvan betaald worden - terrasjes zitten er niet in, maar af en toe en ijsje moet kunnen ;-) en ja, het is wel 'bevrijdend' om eens weg te zijn van huis ...

 3. We hebben een aantal jaren van heel dure vakanties genoten. Rijreizen per boot. Maar dat hebben we altijd gewild toen manlief in de VUT kwam. Normaal huren we een caravan/chalet op een SVR camping. Koken doe ik graag en net als thuis eenvoudig en goedkoop. Eén keer gaan we buiten de deur eten. We zijn dus de huur, de benzine en een keer uit eten gaan duurder uit. Toen de kinderen klein waren gingen we kamperen. Dagjes uit is walgelijk duur als je alleen al de toegangsprijzen ziet.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 4. De laatste jaren kamperen wij elk jaar 2 1/2 week in eigen land. Meestal ergens in de Achterhoek. Wij zetten 1200 euro voor de vakantie weg. Zoeken een camping van rond de 400 euro totaal en hebben dan 800 euro voor boodschappen, uitjes, winkelen ;) etc. We doen wat makkelijker boodschappen, bbq-en regelmatig, pakken een terrasje, gaan een keer uit eten of op stap. En tijdens de vakantie koop ik dan in de uitverkoop ook vaak kleding voor het volgende seizoen.

  Dit jaar blijven wij sinds jaren weer een keer thuis. Wij moeten namelijke wat klussen in en om het huis doen. Wel gaan we regelmatig een uitstapje maken met onze zoon en willen we een keer uit eten etc. Voor aankomende zomer hebben wij 750 euro voor 3 weken gereserveerd.

  Groetjes Isabelle

 5. Ik kom er op terug als we terug zijn. Ik heb wel een richtbedrag genomen. De reis is betaald. Maar we hebben wel eens een tijd rood gestaan door de vakantie in het verleden. Ik hoop dat dit jaar wel te voorkomen. Maar Noorwegen is een duur land. Gelukkig zijn daar nauwelijks terrasjes te vinden en nemen we de boodschappen voor de eerste paar dagen mee.
  Maar de jaren dat we in Oostenrijk waren zaten we om de dag de hele middag op het terras van de speeltuin. Maar dat is daar veel goedkoper dan hier! En voor ons hoort dat erbij! Al doen we dat minder als we minder te besteden hebben. Dat is simpel, natuurlijk.
  We hebben wel daardoor geleerd rekening te houden met de vakantie (geld reserveren dus).
  Maar Noorwegen wordt veel duurder dan Oostenrijk. Dat weet ik nu al.

 6. wij gaan ieder jaar wel op vakantie, ik vind het er even helemaal uit zijn en een hele andere omgeving en vooral ook het camping leven zo heerlijk relaxed. Denk dan vaak dat je eigenlijk maar weinig nodig hebt om toch gewoon ( en goed) te kunnen leven.
  Kwa budget, want dat is je vraag, thuis moet je ook eten, dus het thuisbudget kwa dagelijks eten,(iets meer misschien want voor tripjes enz neem je toch snel wat extra mee) ehmm maar wij vinden lekker uit eten dan ook wel eens leuk, dus dat komt er dan ook nog bij....(toen ik alleen als single moeder met mijn 2 kindjes op vakantie ging deed ik de ene dag koken de andere dag uit eten, gewoon omdat ik dan zo ook heerlijk vakantiegevoel en wat meer vrije tijd had).
  Ik ehm spaar er niet extra voor ofzo, vond/vind het wel meevallen dus.Ben heus wel meer kwijt dan als ik thuis was gebleven, maar dus niet enorm meer.
  (en de wat duurdere vakanties, zoals ons geweldig vlotvaaravontuur in zweden, die ehm werden deels van te voren al betaald dus dan "voel" je het ook niet zo )

 7. Ik ben ook geen vakantieganger. Veel last van heimwee. Toen de kinderen klein waren gingen wij wel op vakantie. In eigen land. Toen zij ouder waren een paar keer naar Zuid Frankrijk.

  Nu blijven wij thuis. Heerlijk!! Ik vind vakantie erg duur.

  In 2008 zijn wij naar Portugal geweest. In een appartement. Wij waren 1700 euro kwijt en het enige wat wij gedaan hebben is binnenzitten. Het was erg slecht weer. Ik heb dan altijd een kater als ik weer thuiskom.

  Maar ik weet ook dat het voor iedereeen anders is.

  Liefs Frederique

 8. "Op vakantie gaan kost veel geld" tja, je bent altijd wat duurder uit ja, als dat je gewoon thuis blijft en je normale uitgeefpatroon handhaaft. Maar veel geld...dat is iets wat je volgens mij goed zelf in de hand kan houden (alhoewel je in de vakanties -in ieder geval ik- vaker last hebt van door een zonnig roze gekleurde bril kijken).

  In ieder geval gaan wij dit jaar niet op vakantie, omdat we er geen geld voor (over)hebben en dan nog moeten we goed opletten dat we niet te enthousiast geld gaan uitgeven aan leuke uitjes/braderiën en andere feestelijkheden. We hebben een potje met uitgeefvakantiegeld en daar moeten we het maar mee doen.

 9. Mijn vader woont in Oostenrijk, en mijn moeder heeft een woning in Duitsland. Dus onze vakanties kosten relatief weinig (gelukkig) Maar heb je dat niet, ben je altijd een smak geld kwijt....

 10. Vakantie is gewoon duur. Wij hebben dit jaar een reis van 2 weken geboekt naar Macedonië. De kosten vielen mee. €995,00 (jaja nog nét geen 1000 haha) Er zit logies en ontbijt bij in.
  We nemen natuurlijk vakantiegeld mee. Dat is van te voren gespaard. Een hapje, een drankje, het kost je allemaal geld.
  We zijn vorig jaar niet geweest. Ik ga liever eens in de paar jaar er goed tussenuit dan met veel gekriebel en geïmproviseer ergens bivakeren. Dat is heel persoonlijk natuurlijk. Een ander geniet er misschien juist van dat het zo weinig mogelijk heeft gekost en tóch even weg te zijn geweest. Daar heb ik ook respect voor.
  Ik zet iedere maand een bedrag op een rekening voor de vakantie.

 11. jazeker gaan wij op vakantie en ik vind het geld dubbel en dwars waard. Wij huren altijd een huisje in het buitenland. Wel houden we meer dan vroeger rekening met de kosten ivm minder inkomen. Maar ik maak vooraf een budget op basis van wat er aan vakantiegeld binnenkomt en daar moeten we het mee doen. Dus ik zoek huisjes die daar binnen vallen en budgetteer alles, dus de benzine, uitjes, hotel onderweg, eten. Vorig jaar bleven we er ruim onder, en ik hoop dit jaar weer zo goed uit te komen! Totaal komen we rond de 2400 uit, voor 2 weken. Alleen aan de huisjes zijn we al 1200 kwijt.
  Het lijkt misschien veel maar wij doen vrijwel nooit aan uitjes, file, pretpark of uit eten gaan door mijn aandoening ben ik aan huis gebonden. En 1 keer per jaar gaan we los, zit ik een andere omgeving en gaan man en kind allemaal leuke uitjes maken. En dat is me wel wat waard. En de verandering van omgeving, en het buitenland daar teren we weer een heel jaar op.
  Kamperen is met ME/CVS helaas geen optie meer (deden we voorheen met veel plezier) en een huisje op een drukker en goedkoper bungalowpark ook niet. Dus doen we het zo. Voorheen gingen we naar Italie maar daar redden we het niet voor dit budget dus vorig jaar gingen we naar Frankrijk en dat ging prima!

 12. Ik vind op vakantie gaan heel belangrijk, gewoon even er tussenuit en weg van de stress.

  Voor mij is het dus belangrijk dat ik ergens kan ontspannen en daar heb ik het geld voor over. Ik bezuinig liever op andere dingen dan dat ik mijn vakantie moet opgeven. Maar ik hoef niet naar dure plekken of ver weg, een boerencamping met een geleende caravan of een huisje in de Ardennen vind ik heerlijk.

 13. Ik ben helemaal gelukkig met mijn beslissing (vorig jaar genomen) om deze zomer thuis te blijven in de vakantie ! Deze beslissing brengt nu al rust merk ik. En Nicole, ik moet zeggen dat jij me hierbij hebt geinspireerd, dus nogmaas dank daarvoor !

  Groetjes Margreet

 14. Wij gaan hoe dan ook weg, al is het maar om even geen buren aan te hoeven horen. Een beetje rust en ontspanning is ook wat waard. Maar ik zeg eerlijk dat ik ook thuis zou blijven als ik een huis met een groot stuk land had in the middle of nowhere.

 15. Wij gaan op de fiets langs stekjes van staatsbosbeheer. Fietsen is gratis. Overnachten is 20 euro per nacht voor het hele gezin. Er zijn daar geen terrasjes in de buurt ;). We gaan naar de supermarkt voor boodschappen of proberen een lokale boer te vinden.
  We plannen niet van te voren wanneer en hoelang we gaan. We hebben daarom altijd mooi weer :).

 16. Wij gaan dit jaar voor de tweede keer niet op vakantie, gewoon omdat we geen zin hebben en de kids dit jaar in de zomer moeten werken.. tussen de bedrijven door gaan we wel dagjes weg en ik kan dan niet zeggen of dat nu echt goedkoper is dan op vakantie gaan.. dagjes weg kosten vaak behoorlijk wat €€€€

 17. vakantie is inderdaad duur, en ik persoonlijk hoef niet op vakantie om te ontstressen, dat kan ik thuis net zo goed, maar als ik op reis ga is het om wat te zien van de wereld. het reizen gaat mij om de ervaring, en soms valt dat duurder uit, maar meestal kunnen we ons aan ons budget houden. de verleiding is inderdaad heel groot om allerlei leuks te kopen, voortdurend terrasjes te doen, ijsjes te kopen, en zeker met kinderen, maar we kunnen dat toch wel binnen de perken houden.
  vaak vind ik vakantie in eigen land niet echt goedkoper dan in het buitenland, ja benzine kost natuurlijk meer, maar wat je verbruikt...
  mijn kinderen Rome en Firenze kunnen laten zien, is me echter ook wat waard. dan laten we iets anders maar even achterwege.

 18. Ik vind het heel leuk om op vakantie te gaan. Deze zomer ben ik voor het eerst buiten Europa geweest. Ik wilde al bijna 15 jaar een keer naar Cuba en nu ben ik een weekje geweest. Het was gruwelijk duur,maar het geld waard. Over een paar weken ga ik nog een weekje in een bungalow op een camping in Nederland samen met de kinderen. In verhouding vind ik dat nog duurder en ik zit er aan te denken om het aankomende jaar aan huizenruil te gaan doen. Dat kost alleen de jaarlidmaatschap van 90 euro.

 19. Ik loop al een poosje met een plan wat volgens mij een stuk voordeliger moet zijn...Vakantiewoningruil! Ik ken een paar mensen die dat regelmatig naar volle tevredenheid doen.

  Als ik de prijzen van de huur van een vakantiehuis hierboven zie (en ook die van mijn zus hoorde, 1200 euro voor een week, dan is dat al gauw verdiend! Het is even een organisatie (huis ruimen!), alle bezwaren bij anderen wegwuiven..(een ander in je huis???. Ja, ik zit toch ook in het huis van die ander?) maar dan ligt volgens mij de wereld aan mijn voeten. Alleen nog tickets kopen. :) Of binnensland voor als je niet ver wilt gaan..

  Maar ik lees dat idee hierboven nog niet terug? Meer mensen bang om te ruilen?

 20. Ik wil wel op vakantie, maar voorlopig zit het vliegveld nog dicht. Verder kost vakantie altijd geld, maar we besparen wel op verblijfkosten, want we logeren bij familie in huis. Koken negen van de tien keer ook gewoon in huis, dus dan valt het allemaal wel mee. Maar het blijft geld kosten. Maar dat kost vrije tijd ook vaak.

  love As Always
  Di mario

 21. Sinds dat de kinderen groot zijn gaan we nog zelden ergens naartoe. We vinden het 't geld niet waard. Af en toe, zo eens in de twee, drie jaar gaan we een weekendje naar Leiden of naar de Zeeuwse kust.

 22. Oef, 2500 euro voor een vakantie. Dat heb ik er nooit voor over gehad. Ik kan me overigens heel goed voorstellen hoe je aan zo'n bedrag komt en dat er mensen zijn die het er graag voor over hebben, maar persoonlijk prefereer ik home-sweet-home.
  Overigens ken ik mensen die vanwege de kosten niet op vakantie gaan en dan 'om toch iets leuks te doen' elke dag een uitje doen: dierentuin, pretpark, uit eten, blabla. Met dat soort uitjes elke dag ben je volgens mij meer kwijt dan met een week een stacaravan huren, dus zo voordelig is dat dan niet;).

 23. Wij doen nu korte vakanties in onze buurlanden.
  Vakanties slokken een heel groot deel van ons budget op. Vooral de reizen buiten Europa waren extreem duur. Dan kom je er nauwelijks met 5000 euro pp.
  Er zijn jaren geweest dat we tot 100 nachten in vreemde bedden hebben geslapen. Meestal in hotels, maar voor langere periodes huren we ook wel eens een huis (met alles erop en eraan). Een vakantie moet voor ons even comfortabel zijn dan dat we het thuis hebben, anders blijf ik liever thuis.

 24. Een verzorgde reis, dat zou ik wel eens willen.
  Voorheen was het de tent of (geleende) caravan, huisje in Schoorl, voor de kinderen. Laten met zijn tweetjes in appartementen. .
  Maar het was altijd duurder dan we begroot hadden.

 25. Ik droomde al heel lang over een autoreis dwars door Frankrijk en Spanje. Ik hou van autorijden, het ontspant mij. Ik heb een huisje gehuurd voor 2 weken in het Zuiden van Spanje, het was februari en prachtig weer. Voor onderweg had ik voor de eerste dag een hotel geboekt en iedere avond boekte ik er eentje een paar 100 kilometers verder. Ik was samen met mijn zoon(die geen rijbewijs heeft). We zijn in totaal 1 maand weggebleven. Het was duur maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik had er voor gespaard en heb het met veel plezier uitgegeven. Als ik nu nog op reis ga kies ik voor Zeeland. Ook heel aangenaam.

 26. Ja hoor, wij gaan. Elke schoolvakantie zijn we weg. Tenminste als de covid-19 geen stokken in de wielen steekt. Wij zijn kampeerders en één keer in het jaar op wintersport. Vraag me niet wat alles kost. Geen idee. Meer dan thuis blijven, dat is in ieder geval zeker. Maar heel verre reizen hoeven niet echt voor ons. Europa heeft al meer dan genoeg te bieden. En sinds deze week hebben we nu onze eigen camperbus. Een dure aankoop maar daar hebben we dan ook voor gewerkt en ook gespaard. Ik hoop dat hij ons veel geluk zal brengen.

  • Dit jaar blijven we thuis, vorig jaar heb ik een verzorgde persreis gehad naar Spanje, maar dat is werken ipv vakantie vieren en ik ben 4 dagen met mijn dochter alleen naar Mallorca geweest, dat heeft in totaal 198 aan tickets gekost (ultra last minute, zelfde dag gaan vliegen) en 100 voor het hotel (all inclusive), bus naar hotel was 5 euro en taxi terug was 20 euro. hebben wat kleine souveniertjes gekocht en 1x op terras gezeten. Was maximaal 500 euro kwijt en mijn dochter heeft het er nu nog steeds over, hoe leuk ze het vond om alleen met mama eventjes weg te zijn.

 27. Wij hadden voor het eerst met de kinderen een vliegreis geboekt naar Edinburgh. Die is natuurlijk gecanceld. Het huis dat wij huurden ook. Geen geld terug gekregen nog. Dus het werd dit jaar, een dagje strand, een dagje museum, een dagje bos, opruimen en...... Morgen met een superaanbieding twee nachtjes in het zuiden van het land, in een hotel. We zullen wel veel geld kwijt zijn aan het uit eten gaan neem ik aan. Dat doen we een avond en de andere avond eten we ergens een patatje.

 28. Meestal iets van 2200 euro voor drie weken, met vier personen en een auto, incl ferry, nezoek aan oudheden en een paar keer uit eten.
  Als kind gingen we vrijwel nooit op vakantie (ik kan me maar een keer of 4 in NL herinneren, tot mijn zeventiende) en ik heb er twee dingen aan overgehouden: ten eerste het besef dat je je prima kunt vermaken zonder, en ten tweede een diep en niet verdwijnend verlangen om op reis te gaan en andere landschappen, architectuur, voeding, taal enz enz te ervaren. Verandering van lucht vrolijkt me op en inspireert me. De indrukken blijven nog heel lang bij me en kan ik ook gemakkelijk weer terughalen, omdat ik een vakantiedagboek bijhoud.
  De afgelopen jaren zijn we wegens werkeloosheid niet gegaan, we hebben er voor gekozen om een deel hypotheek af te lossen. Dit jaar is er door Corona niets van gekomen en om eerlijk te zijn: het zeurt een beetje in mijn hart. Het zou onze eerste vakantie in vier jaar zijn geweest, we zouden naar ons lievelingsland zijn gegaan en we zouden daar ook dierbare bekenden hebben getroffen, die al hoogbejaard zijn. ik vind mezelf niet zielig, maar moet toch even slikken. Maar ja het verstand maar voorop dit jaar.

  • Ik kan me je teleurstelling voorstellen anoniem. Zeker als je ergens naar had uitgekeken, is het best even slikken als het dan niet kan doorgaan.

 29. Wij, nu gepensioneerd, zouden dit jaar 6 maanden naar Australië gaan, daar wonen onze kinderen en kleinkinderen, Helaas, ivm covid-19 gaat dat (voorlopig?) niet door.
  We hebben geen andere plannen gemaakt.

 30. wij gaan helemaal niet op vakantie omdat ik niet mag reizen en het is zeker een hoop geld, waarvan ik dan denk dat ik dat beter kan besteden aan dingen die blijvend zijn

 31. Wij kamperen altijd en dan kan je het zo duur maken als je wil, kijkend naar uit eten gaan etc. Dit jaar weet ik het niet, onze geplande reis gaat niet door en nu bekijk ik het met de dag.

 32. Op vakantie gaan is over het algemeen een dure aangelegenheid. Hoewel je het natuurlijk zo duur kan maken als je zelf wil. Een weekje in een tentje kamperen hoeft niet veel te kosten. Deed ik vroeger altijd met vriendinnen van het geld wat ik met mijn zaterdagbaantje verdiende.
  Sowieso zijn leuke dingen duur, want als je besluit thuis te blijven, maar wel wat leuke dagjes weg te gaan met kinderen naar bijvoorbeeld een pretpark, betaal je ook de hoofdprijs.
  Mijn vakantie staat dit jaar nog niet vast. Waarschijnlijk blijf ik thuis.

 33. wij gingen met d etent, stonden op eenvoudige campings en kookten bijna elke dag zelf. Het enige echt dure waren de toegnagsprijzen voor kastelen en zo

 34. Dat valt best wel mee. Natuurlijk ben ik geen iemand die hotels en andere dure aangelegenheden opzoekt maar aan de andere zijde bij een bijzondere plaats na mijn hart doe ik wel iets meer. Avignon in 2004 samen met het festival, Roma met de wandeling door de autoloze straten aldaar of Cork logeren bij een gastgezin .... dat vergeet ik nooit. Leuk blogje van jou!

  • Fijn dat je zulke mooie herinneringen hebt Catherine! Dat is wel een kenmerk van een fijne vakantie geloof ik: de herinneringen die je nog lang koestert.

  • 4 katten onderbrengen lijkt me inderdaad nog niet eenvoudig. Dat zijn er best veel. En een kattenoppas? Je hoort vaak van scholieren die in de vakantie huisdieren komen verzorgen?

 35. In het voorjaar hadden wij enkele dagen Nice gepland, wat helaas niet is doorgegaan. Wij gaan wel af en toe enkele dagen naar Frankrijk, maar echt grote reizen doen we niet meer

 36. Het kost inderdaad veel, maar het is toch wel heel leuk om ergens anders te zijn of iets nieuws te zien. Het kunnen leuke momenten zijn voor later. Nu vanwege de corona denk ik gewoon veilig dichtbij te reizen.

 37. Wij gaan meestal 2x per jaar, per keer 1 week-10 dagen weg en geven in totaal €3.000/4.000 daar aan uit. We huren of een mooi vrijstaand huis van een particulier of een geinig chalet op een camping. (Europa) Gaan ca. 3x per week uit eten. Meestal klopt mijn kosten berekening wel en sowieso houd ik marges aan. Ik stort ook mijn vakantiegeld meestal als tegoed op mijn creditcard zodat ik daar de accommodatie van kan betalen zonder dat ik achteraf een afrekening krijg. Het vakantiegeld van mijn vriend gebruiken we als besteedbaar bedrag. Wij gaan wel buiten het seizoen (juni/sept) dit scheelt wel veel geld tov als je in het hoogseizoen gaat.
  Oh en het is mij zeker waard, ervaring levert voor zoveel langere tijd meer op dan spullen. Ik vind het ook heerlijk om in de heuvels of bergen te zijn met veel natuur :)

  • Wat slim om het vakantiegeld op je creditcard te storten Marije! Dan heb je daar inderdaad niet later alsnog een vervelende rekening van.

 38. Dit jaar sowieso niet vanwege de zwangerschap. Maar ook daarna zal het met zijn zessen een dure grap worden. Zeker als je kiest voor een vliegreis: ie bent dan al snel € 3000-5000 euro kwijt aan reis en accomodatie, aangezien ik ook wel van luxe houd. Dat vinden we nu echt veel te duur. Want idd, eenmaal daar zit je makkelijker op een terras of ga je vaker uit eten. In een bungalow of stacaravan is wel een idee. Maar goed, we zijn gelukkig niet zo reislustig dat scheelt enorm. Vind het weleens jammer, maar weet ook dat sommige mensen echt gek zouden worden. Dat hebben we niet.

 39. Hoeveel wij uitgeven aan onze vakantie is per bestemming en soort reis of vakantie heel verschillend, en ook de reisduur telt mee. Zo zouden we deze zomer een uitgebreide roadtrip USA doen met ons hele gezin maar ivm inreisverbod voor Amerika wordt het een kampeervakantie van een week aan de Franse kust met de helft van ons gezin.

 40. Dit jaar wordt een hele andere vakantie. Maar vorig jaar en twee jaar geleden zijn we gaan kamperen. Ik kon de caravan van mijn ouders lenen. Ook veel zelf gekookt dus scheelt wel in het budget. Zeker met kamperen kun je het zo duur maken als je wil.

 41. We kijken wel altijd of we een interessante aanbieding kunnen vinden voor vluchten en hotel maar ter plekke hebben we niet echt een budget eigenlijk

 42. Het is een luxe die ik mijzelf graag cadeau doe. Ik vind het heerlijk om in een andere omgeving te zijn. Wintersport, zomervakantie, weekendjes weg, stedentrip. Alles is leuk en ik word daarbij graag "ontzorgd". Wel ga ik het liefste buiten de schoolvakantie om. Minder druk en (iets)minder hoge kosten.

 43. Ik zou best thuis kunnen blijven in mijn vakantie. Maar mijn man woont te midden van zijn werk, dus die moet wel even weg. Deze keer zijn we voor het eerst samen met ons hondje weggeweest. Onze twee kinderen van 24 en 25 waren in ons huis en pasten samen op de poes. We waren buiten de schoolvakanties een week in een bungalowpark in eigen land waar we al eerder waren geweest. Het was superrelaxed met ons tweetjes, alleen ons hondje moest af en toe wat aandacht hebben. Verder hoefden we niets. Ik heb gewoon zelf gekookt want dat is een fluitje van een cent voor twee personen en er was een vaatwasser. Mijn man heeft nog wat kringloopwinkels bezocht in de omgeving en verder hebben we gelezen, wat genetflixt en gewandeld met het hondje. En genoten van het uitzicht vanuit ons huisje op het bos. Kostte dus niet veel meer dan de huur van het huisje. Thuisblijven was natuurlijk goedkoper geweest maar dit relaxte vakantiegevoel was wel dat geld waard. Vind het trouwens wel fijn om bij jou te lezen over niet met vakantie gaan. Ik voel vanuit mijn omgeving altijd veel druk om verre reizen te maken, zo'n weekje in eigen land in een vakantiehuisje telt eigenlijk niet als een zomervakantie...

  • Dat klinkt alsof jullie een heerlijk ontspannen week hebben gehad Alice. Wonderlijk is het eigenlijk, die verwachting/norm dat je verre reizen moet maken...

 44. Wij kijken nog rond voor een vakantie, maar vanwege de corona blijven we het liefst in eigen land en kijken voor hooguit 4 dagen. Wij hebben thuis nog een verbouwing van de badkamer die in deze vakantie gepland staat....

 45. Het is maar net hoe je zelf bent! Ik hou van kortingen en zoek dan ook vaak de goedkoopste dingetjes. Ook als we op vakantie zijn, duur eten en drinken hoeft van mij niet. Hoe meer geld je bespaart op dingen waar je op kan besparen, hoe meer leuke dingen je kan doen

 46. Ik heb precies hetzelfde als jij. Last van heimwee. En lichtelijke smetvrees. Dan word je van hotels ook niet blij. Ik ga af en toe een paar dagen weg met mijn dochter. Zij is kampioen zuinig doen, dus we zijn nooit veel geld kwijt.

 47. Vele jaren gingen wij elk jaar soms wel meerdere keren per jaar wel een week er van tussen naar het Zwarte Woud en ook soms naar een bungalowpark in Overijssel maar de laatste jaren gaan we niet meer echt lang weg. Ook geen behoefte meer er aan. Thuis is het net zo gezellig en met een dagje de natuur in gaan geeft ons al mooi een gezellige momenten. En een stiltewandeling doet ons samen ook goed.

 48. Vakanties zijn duur. Vliegtickets boek ik daarom graag een poos van te voren zodat de kosten gespreid zijn. En ja, je gaat ook vaak voor de extra’s waar je thuis al snel nee tegen zegt. Iedere dag wat lekkers, er veel op uit om mooie dingen te zien en leuke dingen shoppen. Ik heb daarom de kans gepakt om veel te reizen toen ik nog bij mijn ouders woonde. Ben ik nog iedere dag dankbaar voor!

 49. Het kost inderdaad wel wat, maar dat is waar je voor kiest... Ik koop niet elke maand nieuwe of dure kleding. ga leiver op reis. Prullen voor in huis koop ik ook niet altijd. Ik spaar voor mijn vakanties en kijk dan ook niet op elke euro, zodat we lekker kunnen genieten... Nu mogen wij ook niet klagen met onze salarissen. Snap dat het voor sommige mensen duur is. Maar een vakantie maak je eigenlijk zo goedkoop of duur als je zelf wilt.

  • Het heeft denk ik inderdaad ook wel met keuzes te maken. Jij kiest er voor niet veel geld uit te geven aan kleding, dus dan houd je over voor je vakantie.

 50. Het artikel van mijn vakantie heb je al gelezen ;-)
  Ik ga er graag even op uit. Een andere omgeving in de vakantie vind ik fijn. Een nieuwe plek ontdekken en dan terugkeren naar waar je het beste kent: thuis.

 51. Een vakantie kost nu eenmaal geld en ik wil dan ook wel genieten en niet op elke euro kijken. Ik ga dit jaar met de auto naar Frankrijk, twee weken rondreizen

 52. Ik ben erg bang voor Corona. Ik ga niet op vakantie dit jaar. Ik ga kijken of we in Nederland ergens een vakantiehuisje kunnen boeken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder