Defending Jacob: als je zoon van moord wordt beschuldigd

Het zal je maar gebeuren: je zoon wordt beschuldigd van de moord op een klasgenoot. Dat over komt Andy en Laurie Barber. Andy is nota bene hulpofficier van justitie, en is normaliter degene die achter de ‘slechteriken’ aangaat. Is zijn zoon Jacob een slechterik?

Defending Jacob: zoon verdacht van moord op klasgenoot.

Andy en Laurie Barber vormen met een zoon Jacob een gewoon gezin. Allebei hebben ze een goede baan, en hun leven verloopt voorspoedig. Als een klasgenoot van zijn zoon vermoord gevonden wordt, is dat voor Andy gewoon zijn werk.

Maar dan nemen de gebeurtenissen een wending, en is het zijn zoon die de hoofdverdachte van de moord is. Andy wordt op non-actief gezet, en het leven van het gezin Barber verandert compleet. Ze worden in hun buurt met de nek aangekeken, verliezen vriendschappen en hun werk. Jacob krijgt voortaan thuisonderwijs, totdat zijn zaak voor de rechter komt.

Defending Jacob gaat dus over een gezin dat onder grote druk staat, en de voorbereidingen van de verdediging van Jacob.

Defending Jacob: ik vond Jacob niet sympathiek

Super naar natuurlijk als je kind van moord wordt beschuldigd! Je zou denken dat je als kijker hevig meeleeft, en te doen hebt met het gezin. Maar eerlijk gezegd vond ik Andy Barber irritant en Jacob onsympathiek. Laurie vond ik dan nog de beste van het stel, en ook haar vond ik nogal een cliché.

Het is overigens Laurie die op een gegeven moment, ondanks zichzelf, begint te twijfelen aan Jacobs onschuld. Voor Andy staat het als een paal boven water dat zijn zoon onschuldig is.

En passant komt er ook nog een lijk uit Andy’s kast wat nog weer een heel ander licht op de hele zaak werpt.

Trailer Defending Jacob

Mijn conclusie over Defending Jacob

Eerlijk gezegd vond ik dit helemaal niet zo’n goede serie. Daarvoor is het gezin Barber te cliché, met hun familievakanties en zogenaamd leuke onderlinge grapjes. Het was allemaal ‘wel aardig’. Toch krijgt Defending Jacob op iMDB maar liefst een 8,1. Blijkbaar zien andere kijkers iets in deze serie dat ik niet zie. Ik zou hem een 6,7 geven.

Ook vind ik dat er irritant wordt gespeeld met de kijker in verband met de schuld/onschuld van Jacob.

Al met al vind ik het een cliché serie, die tevergeefs probeert om spannend te zijn.

N.B. Pas bij het schrijven van deze review realiseerde ik me dat Laurie Barber gespeeld wordt door de actrice (Lady Mary) uit Downton Abbey!

Duh.

Toen ik dat las, dacht ik: ‘Ach jaaa! Natuurlijk!’ Of om met Cruijff te spreken: ‘Je gaat het pas zien als je door hebt.’

Spoiler alert!

Lees niet verder als je niet wilt weten hoe de serie eindigt.

Het is mij onduidelijk of Jacob de moord nou wel of niet heeft gepleegd. Eerlijk gezegd dacht ik op een gegeven moment van wel. Maar zoals ik zei: ze doen erg hun best om je als lezer te laten denken dat Jacob de moordenaar is, om vervolgens weer te suggeren dat het niet zo is.

Praktische informatie over Defending Jacob

Defending Jacob is te zien via Apple TV. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek Defending Jacob van William Landy. De Nederlandse versie heet De verdediging van Jacob.

Screen Shot 2020 06 14 at 14.09.22

In het boek De fontein lees je alles over het belang van familierelaties en de impact die ze kunnen hebben.

In de serie Your Honor met Bryan Cranston draait het ook om een zoon die iets verkeerds heeft gedaan.

Similar Posts

9 Comments

  1. Nooit van gehoord. Ik vind het wel altijd vervelend als ik iets kijk en ik vind de hoofdpersonages onsympathiek. Dat verpest toch een beetje de lol voor me.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.