Waar wil je het liefst naartoe op reis?

reizenHet Tea Topic van vandaag is de vraag:

'Waar wil je het liefst naartoe op reis?'

Tjsa, de mensen die regelmatig op Huisvlijt komen zullen wellicht weten dat ik niet bepaald reislustig ben.

Sterker nog, jaar in, jaar uit ga ik telkens weer níét op vakantie.

En dat bevalt me uitstekend.

Waar wil je het liefst naartoe op reis?

Dus als ik dan iets moet noemen waar ik graag naartoe wil reizen, dan is dat naar die plek in mezelf waar het rustig en vredig is.

Een plek die in ieder mens zit.

En het fijne is dat de meesten van ons geen vliegtuig of voertuig nodig hebben om er te komen.

Alleen rust, stilte en de bereidheid om er naar te zoeken.

Huisvlijt Linkparty reminder

Deel hieronder jouw favoriete blogpost. Dat mag er eentje van jezelf zijn, maar ook van iemand anders! Deel de liefde zou ik zeggen.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Waar wil jij het liefst naartoe op reis?

Similar Posts

26 Comments

 1. Ik dènk met enige regelmaat dat ik wel op vakantie zou willen. Meestal, als we gaan, zijn we na vijf dagen al wel weer klaar 😄.

  Wat ik wèl heel leuk vind, is plannen maken om te gaan. En dan een reis uitstippelen, inclusief overnachtingen. Vaak hoef ik dan niet eens meer zo heel nodig. Dan heb ik het idee dat ik er al ben geweest en kennelijk is dat dan genoeg 😆.

  We zullen zien dit jaar wat het wordt. Oudste woont niet meer thuis. Die hoefde nooit heel nodig op vakantie, maar hij gaf nu aan mss in de herfstvakantie wel met ons iets te willen doen (dan doe je het alleen daar al voor, toch? 😉).

  Middelste hoeft al helemaal niet op vakantie, maar kan ook inmiddels wel alleen thuis zijn. Jongste wil wel, dus we zullen zien hoe het er dit jaar uit gaat zien.

  Maar misschien een goede tip: gewoon een vakantie plannen (rondreis door Noorwegen ofzo) en dan plaatjes kijken en dingen verzinnen om te zien en te doen. En dan ben je er eigenlijk al een soort van geweest….heel consuminderig 😁😁

  1. Van de paar keer dat wij een stacaravan huurden in Tuitjenhorn herinner ik me ook dat ik de voorbereidingen eigenlijk wel leuk vond. Net als jij Mirjam. Het probleem is als ik dan ook moet gaan ; )

 2. Ik zou het liefste naar Colombia gaan en op de terugweg rijk worden. Alleen wil mijn vrouw niet mee... Elspeet is ook goed voor een paar dagen.

 3. Het liefst nog eens naar familie in Nieuw Zeeland, maar doordat mijn partner ziek is lukt dat niet. Ach het is zo’n lange zit in het vliegtuig, dat hoeft dan ook niet. Toch jammer…

 4. Ik ga het allerliefste naar Montpellier. Ik ga sowieso graag met vakantie, elke keer iets anders. Maar sinds we drie jaar in Montpellier hebben gewoond, wil ik liefst elk jaar even een weekje terug. Dat lukt niet altijd, omdat ik dus ook nog andere reiswensen heb.

  1. Nee, daarvoor zou ik mijn vrienden en zus te veel missen. Maar het was wel een prachtige ervaring. We hebben nog wel eens over een tweede huisje gedacht, maar dat vind ik dan weer te veel rompslomp.

 5. Ik ga liever niet op reis. Ik ben graag op die rustige plek in mijzelf. Ik heb echter wel een reislustige familie. En raad eens wat dan vaak het gespreksonderwerp is bij familiebijeenkomsten? Gaaaaaap!🥱

  groetjes, Alice K.

 6. Ik ben dol op reizen. Neem de stilteplek in mezelf gewoon mee.
  Engeland,, Ierland, Schotland, Denemarken, Duitsland en nog veel meer landen. Als het maar per boot of trein te bereiken is.
  Sinds we met pensioen zijn reizen we ieder jaar naar Australië, beide kinderen wonen daar met hun gezin!

 7. Ik ga liever niet op vakantie, maar ga ooit naar de Duitse en Poolse kampen ik heb een lijstje daarop staan ook dagtrippies ik schrijf er regelmatig bij en probeer ook af te strepen. Auschwitz wordt waarschijnlijk een hele grote reis.

 8. Wat "grappig" dat zoveel mensen niet zo vakantiegaanders zijn. Voor mij is op vakantie gaan ook een heel gedoe en ik zou dolgraag weer willen reizen maar gaat niet meer maar.....wat wel gaat is zo leuk. Zuid-Limburg. wat heerlijk is het daar toch en dan echt het heuvelland he. Doet mij zo denken aan de mooiste vakanties die ik ooit heb gehad in de Auvergne. Ik mag maandag weer.

 9. Omdat ik er niet woon, ga ik het liefst op vakantie naar Nederland, naar mijn familie. En dan ook nog graag naar de Veluwe.

 10. Eender naar waar, zolang ik maar weg ben en nieuwe dingen kan ontdekken. Ben momenteel nog eens in Portugal, heerlijk land! En over een maandje de volgende reis. Zo om de zes à acht weken moet ik er toch eens een week of twee, drie tussenuit.

 11. Onze kinderen hebben autisme en daarom vinden we het belangrijk om hun horizon zo groot mogelijk te houden (en mijn man gaat ook gewoon graag op reis), dus wij maken als het kan zo n 3-4x per jaar een reisje.
  Duitsland, Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Italië, Slovenië maar ook Marokko, Thailand enz
  We gaan telkens op een andere manier op reis: met de auto, kamperen, op hotel, met het vliegtuig, met de trein, naar het platteland, naar een stad, een rondreis enz.
  Voor ons maakt reizen echt deel uit van de opvoeding, zoals leren zwemmen en leren fietsen.

 12. Ben in veel gebieden geweest. Bijvoorbeeld elke dag in een andere West-Europese stad tijdens m'n doelloze zwerffietsvakanties, maar ook voor het werk maanden in Ontario, Illenois, Taiwan, Noord-Engeland etc.
  De laatste jaren ga ik dagjes weg om te dwalen in andere Nederlandse steden of gebieden. Voordeel is dat je geen overnachtingsplek hoeft re boeken. Maar als ik voor de rust weg wil, dan lukt me dat op 1km van m'n huis in een rustig deel van het stadspark of op 12km fietsen in de Schoorlse duinen. Je kan daar pech hebben als er wat vliegtuigen over vliegen, maar dat kan je overal treffen.

 13. Manlief en ik gaan dit jaar voor het eerst met de camper van mijn ouders op pad. Of nou ja, voor het eerst, heel lang geleden gingen we met een toen hip campertje op pad. Nu voor het eerst weer met zonder kinderen. Richting Frankrijk en dan zien we wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.