Reacties

Waar doen ze het van: kijkje in de portemonnee van 4 gezinnen — 32 reacties

 1. Oh wat kan jij dat netjes verwoorden. Zit me echt op te vreten als je 1/3 van je inkomen in rook doet opgaan. Wat me verder opvalt is dat de vrouw totaal geen benul van geld heeft. Als ze vragen wat iets kost of gekost heeft is t altijd lager dan het daadwerkelijke bedrag. Bij de voedselbank grote tassen boodschappen mee en dan denken dat je wel voor tien a 15 euro meekrijgt. Kamers vol speelgoed want ze willen hun kids niets tekort doen. En dan kopen we nog een extra speelgoedje. KIjk de sticker (1,75 euro) zit er nog op van 1,50 euro. En de reden dat ze in de problemen geraakt zijn. Nou we kochten een huis en na zeven maanden wilde de bank ineens het hypotheekgeld over de afgelopen zeven maanden die we nog niet betaald hadden....oh echt..:
  Ik kijk het omdat ik respect heb voor de werkende moeder die met 1750 euro nog steeds moet worstelen om rond te komen. In mijn ogen echt triest als je hard werkt en elk dubbeltje zo om moet draaien. Maar kan er nog niet goed de vinger op leggen of dit anders zou kunnen.

 2. Ik heb het nog niet gezien, dus wie weet kijk ik nog eens even. Wat ik wel wil vertellen, het is toevallig pas geleden nog opgekomen namelijk, iets wat ik heel goed kan begrijpen. Voor hen die nooit hebben gerookt weer niet. Het is een stress situatie, en nog even, ben zelf gestopt met roken nu al ruim een anderhalf jaar, maar toen ik nog rookte, zat ik ook ergens in een schuldsanering met een tienerdocther. Het meest belangrijk was juist het roken, was er geld genoeg? Dan rookte ik bijna niet, raakte het op met hier of daar een extra kostenpost, rookte ik het driedubbele... het is pure stress...

  Maar ja, dat snap je echt niet, als je zelf nooit hebt gerookt. Ik ben er inmiddels vanaf en ja er is meer te besteden, en dat gaat ook weer op, aan andere zaken, ik hou niets over. Want dat is ook een mythe, je rookt niet meer, dus hou je over. bullshit! De meeste mensen die stoppen met roken, kopen dan weer snoep etc om dat te vervangen... en komen aan, moeten ze na zoveel tijd weer gaan afvallen... en dat kost ook.

  X

 3. Dat beschrijf je goed niet oordelen..ik erger mij mateloos aan die alleenstaande moeder die alles betaalt voor die dochter en dan 75 euro kostgeld krijgt. Het kind komt zoveel te kort volgens die moeder..kom op zeg...en dat je ineens 7 kinderen hebt in deze tijd.....ehum...trekken mijn wenkbrauwen toch ook wel een beetje van op. Vind die moeder trouwens net een militair zoals zij dat huishouden runt. En 15 euro koffie ...er gaat bijna 300 euro naar de kinderopvang, maar daar werd met geen woord over gerept.
  Ik stop maar😉, het niet oordelen lukt nog niet 🙃

  • Ik ben het met je eens, die vrouw met 7 kinderen. Het lijkt inderdaad alsof ze in het leger zit. En die man, brengt het geld binnen en er wordt moeilijk gedaan als hij wat geld voor zichzelf uitgeeft.

 4. Ik vind het een mooi, integer gemaakt programma dat vooral ook erg vermakelijk is. Die rijke familie - of ja, rijk in geld uitgedrukt... - vind ik denk ik nog wel schokkender dan het gezin met schulden.

 5. ha Nicole,

  dat is wel een programma voor mij.
  Ik ben geinteresseerd in hoe anderen rondkomen.

  Gelukkig heb ik totaal geen geldzorgen.
  Wel gehad, enorm veel zelfs, maar "gelukkig" ging ik scheiden en kreeg ik het heft in eigen hand.
  Zonder alimentatie en gewoon met een veeeeeel goedkoper huis en een fijne baan.
  Nu met pensioen: ik geniet nog dagelijks van geen schulden hebben.
  Echt lekker. Genoeg is een soortement van lijfblad voor mij. Vroeger de vrekkenkrant, weet je nog?

  Groetjes!

  • Ja, die ken ik wel Marlou. Erg leuk inderdaad. Ik leen de Genoeg nu altijd in de bieb.

   Wat fijn dat je helemaal uit de schulden kwam dankzij jezelf. Ik kan me voorstellen dat je daar dagelijks van kunt genieten inderdaad.

 6. Het programma zag ik in flitsen maar boeit me niet.
  Om de rokers meteen te veroordelen is keihard, een nietverslaafde kan dat onmogelijk navoelen.
  Je weet niet hoe iemand in elkaar zit, hoe de stress aanvoelt, dat het lijkt alsof het je enige pleziertje nog is.
  Zelf rook ik niet (20 jaar geleden gestopt) maar weet nog hoe het was.

 7. Juist de mensen met het kleinste inkomen zijn enorm gefixeerd op spullen. Nog meer knuffels, heel veel kadootjes voor de kinderen, speuren naar gratis meubels voor in huis etc. Naar dat programma kijken zonder te oordelen, mij lukt het niet ! Zoals vinden dat vader Geerts best koffie op zijn werk mag drinken en dat de dochter van Giovanna erg weinig bijdraagt aan de huishoudpot.
  Mijn inkomen is een stuk lager dan een paar jaar geleden maar het lukt me om rond te komen.

 8. Op NL ziet kon ik alle afleveringen in één keer kijken en ik vond het zo'n mooi en interessant programma dat ik dat dus heb gedaan. Ik herken wel wat jij zegt over het oordelen. Maar ja, ik doe zelf vast ook af en toe onhandige dingen met mijn geld, dus et is niet aan ons om te oordelen inderdaad.

 9. Aangezien ik zelf al een tijd in invaliditeit ben breng ik niet super veel binnen, maar laat ons zeggen dat we ons toch wel eens iets kunnen permitteren zonder al te veel problemen, maar gaan werken zou gewoon niet gaan momenteel :)

 10. Aangezien ik al jaren flink onder mijn 'inkomen' leef, kan ik makkelijk rondkomen; zelfs in de tijd dat ik van een uitkering rond mocht komen. Zelfs toen wist ik te sparen.

 11. Ik vind dit ook een geinig programma. Een aantal jaar geleden had NPO een beetje vergelijkbaar programma: 'ons goeie geld'. Ook nog te zien via terugkijken.

 12. Zo herkenbaar. Ik ben schuldhulpmaatje. En de mensen bij wie ik kom hebben zo allemaal hun eigenaardigheden. Eerst inzichtelijk maken en dan stap voor stap veranderen. Gelukkig is iedereen vrij in zijn/haar eigen beslissingen. Maar soms moeten ze geholpen worden dat niet elke beslissing de juiste is.

 13. Ik ken het programma niet, maar of ik er zou naar kijken weet ik zo niet

  heel wat armoede in ons "rijke " Vlaanderen

  sommigen kunnen hun geld niet beheren of hebben onvoldoende inkomen

  maar ze daarom veroordelen, wil ik niet

 14. Antwoord op je vraag; gaat je niks aan;)
  Ik kijk dat programma waarschijnlijk niet door alle reclame maar heb dan wel iets wat me opvalt, als we allemaal wat minder willen en zogenaamd moeten dan komt het allemaal heel wat beter uit. Een wijze vrouw op TV bij ook zo'n soort programma zei ooit dat je geen verzamelingen moet willen. Tegenwoordig denk ik vooral aan basisschool kinderen met telefoon, laptop, spelcomputer en leesachterstand.

 15. Ik heb het programma een keer gezien. Da's wel genoeg. Want ik zit me dan toch wel te ergeren, hoor. Of inderdaad vooroordelen te hebben... € 75.000,- schuld hebben omdat je niet in de gaten had dat je hypotheek al meer dan een half jaar niet afgeschreven werd, vind ik gewoon op zijn zachts gezegd nogal onhandig. En als je alleen op de wereld bent, moet je dat helemaal zelf weten. Maar als je een paar kinderen rond hebt lopen, vind ik dat toch wel heel sneu.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder