Wat zit er in jouw portemonee?

portemonnee

Ik heb een goedgevulde portemonnee.

Alleen helaas niet met geld, maar met allerlei pasjes.

In 2010 schreef ik onderstaande post over de inhoud van mijn portemonnee.

Het is nu 10 jaar later, en het leek me leuk om eens te vergelijken, hoe de inhoud van mijn portemonnee er in 2020 uitziet.

Maar eerst hieronder de post uit 2010!

Wat zit er in mijn portemonnee in 2010?

Schermafbeelding 2010 05 27 om 12.35.12

‘Heeft u een airmileskaart mevrouw?’ vroeg de kassière bij de Etos, toen ik drie flessen Andrélon shampoo en conditioner afrekende, die mijn droge tressen in weelderige lokken moeten veranderen. Die had ik, maar ik moest hem nog wel even vinden in mijn overvolle portemonnee.

Tegenwoordig lijkt het wel of ik een potje wil kwartetten als ik ergens moet betalen, of een boek wil lenen in de bibliotheek. Met mijn handen vol pasjes zoek ik dan een beetje zenuwachtig de juiste kaart voor de juiste gelegenheid.

Ik heb de kaarten die mijn portemonnee bevolken eens op een rijtje gezet. Het zijn er tot mijn schrik wel achttien! Geen wonder dat ik de juiste nooit kan vinden.

Inhoud portemonnee 2010

 1. Bibliotheekpas van mijn zoon Ot
 2. Persoonlijke bankpasje
 3. Hema spaarkaart voor gratis koffie
 4. Hema cadeaukaart (moederdag geschenk)
 5. Rijbewijs
 6. Klantenkaart Schuurman Schoenen
 7. Videolandpasje
 8. Afspraakkaart voor de kapper
 9. ANWB pasje
 10. Klantenkaart Game Mania
 11. Airmileskaart
 12. Bankpasje huishoudpot
 13. Mijn bibliotheekpas
 14. V en D cadeaukaart (moederdaggeschenk)
 15. Bijenkorf card
 16. Karwei kaart
 17. Bibliotheekpasje dochter Teuntje
 18. V en D klantenkaart

Inhoud portemonnee 2020

portemonnee

Oké, ik heb speciaal mijn portemonnee uit mijn tas gevist, en alles eruit gehaald. Vergeleken met tien jaar geleden is hij wel een stuk minder vol!

 1. Hema cadeaukaart
 2. id-kaart
 3. Privé bankpas
 4. Hema klantenpas
 5. Bankpas huishoudpot
 6. Koffiecadeaukaart t.w.v. 10,- die ik kreeg van mijn schoonvader
 7. Creditcard van de Bijenkorf
 8. Spaarkaart restaurant waar ik nooit meer kom
 9. Visitekaartje ‘Op de plank’. Geen idee waarvan dit is!
 10. Sligro pasje dat ik nooit gebruik omdat ik er nooit kom
 11. AH-bonuskaart
 12. Bibliotheekpasje
 13. Briefje van 5 euro
 14. 5 cent.
 15. Rijbewijs

Uh-oh! Nou vraag ik me ineens af: Waar is mijn rijbewijs?!

Gelukkig, hij blijkt los in mijn tasje te zitten!

Die gaat dus nu alsnog weer in mijn portemonnee!

P.S. In het hoesje van mij Huawei smartphone zit nog een kaart voor Bricken en een reserve bibliotheekpasje. Bekijk nu ook mijn nieuwe Huawei smartphone hoesje!

Tot slot

Sinds 2010 heb ik iets minder pasjes in mijn portemonnee. Drie minder.

Hoe ziet jouw portemonnee er uit? Hoeveel pasjes/kaarten zitten er in jouw portemonnee? Welke pasjes kun je echt niet missen?

Similar Posts

54 Comments

 1. Wat een toeval, ik heb precies dezelfde portomonee als jou, inderdaad ook van Action. Ik moet bekennen dat ik hem heb gekocht omdat mijn portomonee het had begeven, de rits was kapot, na vele lange trouwe jaren dienst te hebben gedaan.
  helaas , ik vind de portomonee niet prettig in gebruik. De vakjes zijn zo gemaakt dat je pasjes er met moeite ingaan maar eruit halen is al helemaal een ramp.
  Ik heb ondertussen een andere portomonee, gekocht bij V&D. Een heel stuk duurder, dat wel. Een mooie leren dames portomonee, en die bevalt wel heel erg goed.
  Ik heb de inhoud ervan beperkt tot het volgende. Twee bankpasjes, rijbewijs, ziekenfondspasje, zonnebankpasje, donorcodecil, ponskaartje ziekenhuis en 3 klantenpasjes van verschillende winkels. Fijne dag nog !

 2. Ik heb laatst een hele hoop pasjes eruit gekiept. Die van de Gamma…krijg je bij de volgende aanschaf wel 50 ct korting (als dat dan binnen zoveel tijd is)nou helaas…

  Verder heb ik:

  Airmiles
  Bonuskaart AH
  Biebkaart
  Giropassen (twee stuks)
  rocks-spaarkaart
  ziekenfondspasje
  Ikea familykaart
  Eci-pasje
  Sligropasje
  Hunkemollermembercard
  Arriva kortingkaart (trein)
  Bouwmaatpasje (?)
  Musicstore-pasje (??)

  dan nog een stempelkaart van de Hema, de kringloopwinkel en de kapper.

  Veel te veel. Dat moet anders kunnen.

 3. Hebben jullie de ov-chipkaart nog niet? Heeft me een middag gekost voor ik dat allemaal door had en dan ben ik nog gewoon Nederlander.

 4. Te veel !!! ik denk ook zoeites als bij jouw !!! hahahah!! je portemonee is geweldig !!!! .ik kom nooit bij de action.moet ik toch eens heen eigenlijk………..fijne dag !!! lieve groetjes Ria

 5. Mijn moeder heeft zo´n apart pasjes-portemonnee dingetje. Ik hoop dat ik dat nooit nodig ga hebben…

  Ik beoordeel regelmatig of er iets uit kan. Op dit moment zit er aan pasjes in:
  pinpas
  bonuskaart
  groenpas (6% korting bij de Natuurwinkel)
  bibliotheekkaart
  zorgverzekeringspas
  ov chipkaart
  etos cadeaubonpas
  oud pasje van mijn vriend (vanwege zijn foto)

  En verder een hoop ‘slappe’ pasjes zoals
  collegekaart
  donorcodicil
  woonpas (om op huizen te kunnen reageren)
  kaartje met telefoonnummers van de woningcorporatie voor bij lekkage enzo
  reisverzekeringspasje
  ledenpas nederlandse vereniging voor veganisme

  en een afsprakenkaartje van de tandarts, en een herhalingsrecept voor de prikpil. Die laatste twee zitten er puur omdat ik anders altijd vergeet waar ik ze heb gelaten…

  Het is best veel als ik het zo opnoem!

 6. Ik trof aan mijn bijna 10 jaar oude portemonnee van o’neill (waar ik eigenlijk te oud voor ben geworden maar die geen tekenen vanslijtage toont..)

  1. zorgpas van mij
  2. zorgpas zoonlief
  3. ponskaart ziekenhuis
  4. internationale zorgpas mij
  5. internationale zorgpas zoon (waarom kan 1 tot en met 4 niet op één kaart??)
  6. bibliotheekkaart zoon
  7. bibliotheekkaart mij
  8. lidmaatschapskaart hobbygroothandel
  9. pasje tweedehandswinkel
  10. bloemenboetiekspaarkaart
  11. stempelkaart slager
  12. lijst met planten die giftig zijn voor katten
  13. spaarkaart supermarkt
  14. pinpas

  En één leuk ding: foto zoonlief!

  Toch minder dan jij ;)

 7. ik weiger alle klantenkaartjes.. scheelt zo de helft ;)

  Ik heb alleen een AH-bonuskaart, omdat je anders nooit eens iets in de aanbieding kan kopen (wat ik overigens nog steeds een heel vervelend initiatief vind, maar ja..)

  Ik hou het dus op ‘n bankpasje, een bibliotheekpasje, die bonuskaart en de zorgpassen voor mij en de kids….

  ohh ja, en als ik geluk heb zit er ook *heel soms* nog eens wat geld in, hahaha..

 8. Bij mij weinig: AH pasje, Super de Boerpasje, bankpas, idkaart en dat is het… Heerlijk hoor, is aan te raden zo weinig pasjes.

  1. Mijn rijbewijs, zorgpas, donorcodicil, niet geregistreerde ah-bonuskaart en mijn bankpasje. Wat kleingeld en een briefje van €50
   Klantenkaarten en kortingskaarten heb ik niet. Mijn bieb-kaart zit in mijn biebboekentas en mijn paspoort ligt in de kluis.

 9. “Hoe vind je trouwens mijn portemonnee? Gekocht voor maar 1,79 bij de Action. En er kan toch veel in! Wel achttien pasjes!” Ik zou ‘t niet weten… Als ik op de afbeelding klik, krijg ik een ienie-mienie versie te zien….

 10. Ik heb geen portemonnee meer in mijn tas. Alle pasjes staan op mijn mobiel. Mijn betaalpas zit in een vakje van het hoesje. Daar zit ook mijn rijbewijs . De rest van de pasjes heb in de app Stocard op mijn mobiel . Handig en geen gezoek meer.

 11. Ik heb geen portomonnee.. ik heb alles in mijn telefoon hoesje: rijbewijs, bestuurderskaart en pinpas. Ik heb eigenlijk bijna nooit contant geld en pasjes van de MS of Kruidvat ed heb ik op mijn telefoon

 12. In deze periode heb ik geen beurs meer bij me. Alleen wat pasjes. En dat zijn eigenlijk alleen mijn bankpas en twee biebpassen van de kinderen. Hoe minder bij je, hoe minder je kunt verliezen.

  Love As Always
  Di Mario

 13. Leuk die portemonnees van Huissteil! Ik heb er ook een van en die bevalt me prima. Idd veel plek voor pasjes. Ik heb mijn idkaart altijd thuis want mijn rijbewijs kan ik ook als legitimatie gebruiken.
  Ik betaal zo vaak mogelijk contant. Uit principe vanwege overzicht, privacy en macht van banken en overheid.

 14. Vooral al die spaarkaarten zou ik eens uit moeten zoeken. Ik zeg tegenwoordig vaak dat ik geen kaart/pas heb, omdat ik ‘m toch niet kan vinden tussen de rest;). Verder niet al te veel ‘onzin’. Ben trouwens blij dat de ‘autopapieren’ tegenwoordig ook een pasje zijn, waardoor je ze makkelijk meeneemt in je portemonnee.

 15. Ik heb wel veel pasjes hoor, ik heb in ieder geval minder klein geld en papier geld dan vroeger in mijn portemonnee, maar verder alle verzekeringspasjes van mij en de kinderen, spaar passen toch ook nog veel hoor, al zitten er ook veel los in mijn tas, die ik af ertoe gebruik. Bij de Jumbo spaar ik nu, maar dat gaat via mijn mobiel, ik denk dat dit de toekomst toch ook zal worden.

 16. Ik heb geen portemonnee, nooit gehad.. o nee, dat lieg ik. Ooit was ik aan het rennen, toen viel mijn kleingeld uit mijn borstzakje, een voetganger gaf mij toen een portemonneetje. Geld had ik altijd in mijn broekzak en nu heb ik alleen nog maar pasjes in een pasjesmapje. Twee van die heb ik. Een voor pasjes die ik zelden gebruik en een voor “dagelijks” gebruik. Ik heb wel veel pasjes eruit gehaald, zeker de pasjes van winkels waar ik later een e-mail van krijg hoe fijn ze het vonden dat ik daar geweest was en of ik dat wil beoordelen.
  Het rode pasje van de drogisterij, die van de Zweedse meubelzaak en van de boerenbondwinkel gebruik ik nog. Achter mijn rijbewijs en ID kaart heb ik wel een briefje van twintig zitten voor je weet maar nooit.

 17. Ik heb al jaren geen portomonee meer. Pasjes bij m’n smartphone of op m’n smartphone en verder niets.

 18. Buiten mijn rijbewijs en mijn ID zit er echt niet veel in. Klantenkaarten enzo zijn tegenwoordig via mobiel dus dat gaat steeds minder en minder worden denk ik.

 19. identiteitskaart, rijbewijs, bankkaart en voor de rest veel kaarten . Weinig tot geen geld daar ik zoveel mogelijk met de kaart betaal.

 20. Ik ga meestal zonder portemonnee op pad. Mijn bankpas en een briefje van 20 heb ik in mijn telefoonhoesje. De portemonnee is voor mijn rijbewijs, creditcard en zorgpas. Ik ben niet zo van de klantenkaarten. Als je niet zoveel koopt heb je daar ook niet zoveel aan :-)

 21. Nou, speciaal voor jou mijn portomonnee erbij gepakt Komt-ie:

  Bankpas
  Anonieme chipkaart (voor als mijn persoonlijke het niet doet of zo)
  Nog een anonieme chipkaart (kan er uit, was voor visite als we in Amsterdam met de tram gingen)
  Ikea family pas
  Gamma Voordeelpas
  Ringfoto klantenpas
  Ditzo zorgverzekeringspas
  Klantenpasje zwembad
  Gamma cadeaubon die niet werkt (Ahhh, daar is-ie! Ik was ‘m kwijt)
  Pasfoto’s van kind
  Stortingsbewijs van 70 (uitgeleend en teruggekregen)
  Briefje van 10 euro, briefje van 5 euro
  4, 65 euro aan kleingeld.
  En een fietsventiel (tja…)

  In het hoesje van mijn telefoon zit nog mijn rijbewijs, mijn persoonlijke OV-chipkaart en mijn duinkaart.

  Ik moet eens kijken wat ik op mijn telefoon kan zetten, zeg. Pfffff!

 22. Hier zit hij behoorlijk vol. Dat komt ook doordat ik voor alle kinderen een aparte bibliotheekpas heb, zwemkaarten en zorgverzekeringspassen. Ook draag ik vier pinpassen mee. En daarnaast nog de standaard passen van AH, Hema, enkele winkels in ons dorp. Voor je het weet zit hij helemaal vol! Eigenlijk zou ik misschien eens zo’n app moeten nemen, maar dat vind ik dan ook weer zo wat…

  1. Ik heb dus ook nog pasjes Marsha, maar ik lees hier in de comments veel mensen die hun pasjes hebben vervangen door een digitale versie in een app. Dat klinkt toch ook wel erg handig moet ik zeggen.

 23. Grappig dat je het artikel nog hebt. Ik kijk nooit echt in mijn portemonnee, want het blijft vaak heel rommelig bij mij. Contant geld heb ik in ieder geval niet meer zo veel als eerst!

 24. Ik heb altijd mijn telefoon bij, in dat hoesje zit mijn pinpas. Heel veel meer heb ik eigenlijk niet nodig… maar opzich is het wel slim om mijn id en rijbewijs mee te nemen 🤣

 25. Wat grappig! En hopelijk niet nog steeds dezelfde cadeaukaart van de Hema? Ik gebruik tegenwoordig voornamelijk apps voor al die pasjes, dus heb weinig echt pasjes in mijn portemonnee.

 26. Ik heb niet veel in m’n porto zitten ; 2 bankpassen, ov kaart, kentekenbewijs van m’n scooter, rijbewijs en id kaart. Briefje van 20 en 50 cent. That’s it. Klantenkaarten heb ik allemaal in 1 app verzameld op mijn iPhone omdat ik een hekel heb aan grote portemonnees.

 27. Ik gebruik zelden een portemonnee. In mijn telefoonhoes zitten 3 pasjes, bank en tennisclub. De rest van de pasjes zit in een app op m’n telefoon. Is mus wel een vakje voor wat speldjes en ekeastiekes, maar geld heb ik nooit meer bij me, dus als mijn telefoon er mee ophoudt of er een storing is bij de bank heb ik een probleem…

 28. Wat leuk dat je de vergelijking maakt met 10 jaar geleden!
  Mijn portemonnee is een stuk leger. Bankpas, rijbewijs, metrokaart, verzekeringskaart en studentenkaart.

 29. Super leuk dit. Ik heb een oba pas, Etos pas, Kruidvat pas, is kaart, basic fit pas. Dit was het voor mij!

 30. Ik heb alleen een pinpas en creditcard in een hoesje zitten, heb geen portemonnee en voor mijn pasjes gebruik ik de Stocard app op mijn telefoon.

 31. Eigenlijk gebruik ik enkel nog een kaarthouder voor alle pasjes. De portemonnee is een beetje verdreven. 2x een bankpasje, ANWB-kaart, OV-kaart, rijbewijs, HEMA, Kruidvat ID, zorgpas en de AH.

 32. Oh wow dan zit er best veel in je portemonnee zeg haba! Ik heb een hele klein pasjes houder en meer niet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.