Hema klantenpas: zo haal je er het maximale uit!

Hema klantenpasToen de Hema met een klantenpas kwam, wilde ik die wel. Want ik vind de Hema een hele leuke winkel waar ik graag kom. Maar hoewel ik de Hema beschouw als een no nonsense winkel zonder ingewikkelde dingen, bleek de Hema klantenpas wel heel ingewikkeld. Kopen met korting is helemaal niet eenvoudig met deze pas.

Hema klantenkaart: waarom hij me tegenviel

Ik dacht namelijk dat ik al mijn verzamelde punten simpelweg kon gebruiken om korting te krijgen bij de Hema. Maar dat had ik te simpel had gedacht. Nee, de kortingen gelden alleen voor bepaalde producten. En nee, je kunt die punten niet direct inwisselen voor korting: je moet ze eerst omzetten naar een Hema voucher. En vervolgens bleek ook nog dat de punten op een Hema klantenkaart aan het eind van elk kalenderjaar vervallen. Ik had er een heleboel toen de Hema plotsklaps bekendmaakte dat ze allemaal kwamen te vervallen. Lekker dan. Ik had zin om die hele Hema klantenkaart in de prullenbak te gooien. ‘Wat heb ik er dan aan?!’ mopperde ik ‘s avonds tegen mijn man. ‘Hij is alleen maar geldig voor bepaalde dingen, en ik moet eerst hélemaal vouchers gaan halen.’ Maar nadat ik mijn teleurstelling had weggeslikt, besloot ik er er het beste van te maken. En hieronder lees je hoe ik het maximale uit mijn Hema klantenkaart haal.

Zo haal je het maximale uit je Hema klantenkaart

De truc is om het aanbod aan Hema vouchers in de gaten te houden. Want díe vertellen je waar je korting op kunt krijgen. En zonder zo’n voucher kun je helaas niks, ook al heb je nog zoveel punten. Om het voucher aanbod van de Hema te zien kun je twee dingen doen:

 • Ga naar https://www.hema.nl/mijn-hema/meerhema/vouchers. Daar zie je hoeveel punten je hebt, en welke vouchers je kunt activeren.
 • Kijk in de Hema folder. Daarin vind je ook meldingen waarvoor je vouchers kunt gebruiken.
 • Wil je iets kopen bij de Hema? Kijk dan eerst even of er misschien een voucher voor beschikbaar is.
 • Hoewel het een ingewikkeld systeem is, kun je met de punten die je spaart met je Hema klantenpas korting krijgen. En stel dat je bijvoorbeeld toch al een Hema dekbedhoes wilde kopen. Dan is 5,- euro korting op aankopen vanaf 25,- toch wel leuk meegenomen.
 • Als je naar de site van de Hema gaat en inlogt, dan kun je daar een overzicht zien van alles wat je de afgelopen tijd gekocht hebt bij de Hema. Met foto van het product! Dit kun je gebruiken als een soort kasboek of om informatie uit te halen over je eigen koopgedrag!
 • Gebruik je Hema klantenkaart voor een gratis tompouce op je verjaardag! Lekker!
 • Je hebt niet altijd een voucher nodig om korting te krijgen met de Hema klantenpas. Soms zijn er ook aanbiedingen waarbij je standaard korting krijgt met je pas.

Hema klantenpas voordelen

Voorbeeld Hema vouchers kijken + activeren

Ik heb dit gedaan en dat ziet er dan als volgt uit:

Hema klantenkaart

Ik klikte op de gele button, en toen kreeg ik het volgende plaatje te zien:

Screen Shot 2018 12 06 at 10.23.56

Ik klikte op OK en toen verscheen dit:

Screen Shot 2018 12 06 at 10.24.04

Aandachtspunten bij het gebruik van de Hema klantenpas

 1. Let op: je punten vervallen aan het eind van elk kalenderjaar! Op de site van de Hema staat bij de veelgestelde vragen: ‘Waarom vervallen mijn punten?’ Ik was erg benieuwd naar hun antwoord, maar ze schaatsen vakkundig om de hete brei heen: ‘Je kunt het hele jaar door je punten inwisselen en zelf kiezen uit veel verschillende aanbiedingen. Daarnaast kun je in december zelfs je punten nog doneren aan de HEMA Foundation. En vanaf januari 2019 kun je gewoon weer verder sparen voor leuke aanbiedingen.’ Een prachtig voorbeeld van een ‘non-antwoord’ oftewel ‘gebakken lucht’.
 2. Je hebt niets aan alleen de punten op je Hema klantenpas. Alleen als je de punten omzet naar een voucher krijg je korting.
 3. De vouchers hebben een beperkte houdbaarheidsdatum! Zo’n voucher is niet eindeloos geldig. Dus heb je hem geactiveerd? Wacht dan niet te lang met hem te gebruiken.
 4. Je kunt een plastic Hema klantenpas gebruiken, of een digitale op je smartphone.
 5. Hema klantenpas vergeten, en geen smartphone maar wil je wel je punten? Bewaar dan de kassabon, en log thuis in op mijnhema en dan kun je de punten alsnog toevoegen.
 6. Laat je niet tot aankopen verleiden alleen maar omdat er een voucher van is. Als je niet van plan was om iets te kopen, doe dat dan niet ineens toch omdat je een voucher ziet.

Hema klantenpas samenvatting

De Hema klantenpas doet het imago van de Hema geen eer aan: ik vind de klantenpas namelijk helemaal niet gewoon en zonder poespas. Je kunt de punten die je spaart met je Hema klantenpas namelijk niet simpelweg inwisselen. Je moet die punten eerst omzetten in een voucher. Maar goed. Als je je daar overheen kunt zetten, is de Hema klantenpas toch wel de moeite waard. Het vraagt wat meer moeite, maar korting = korting : )

In deze post gaf ik tips hoe je het maximale uit je Hema klantenkaart kunt halen, en 6 dingen om op te letten om hem succesvol te gebruiken.

Lees ook mijn post over het vernieuwde Hema ontbijt.

Wat vind jij van de Hema klantenpas?

Similar Posts

37 Comments

 1. Ik vergeet vaak even te kijken naar de acties / vouchers.
  Nog altijd geen ideaal systeem, maar het komt goed….
  Hema blijft wel een prima winkel.

  1. Het systeem van de Hema klantenpas is inderdaad nodeloos ingewikkeld, maar als je een beetje je best doet kun je er toch wel voordeel uithalen : )

   En de Hema is inderdaad een leuke winkel.

 2. Toch mooi meegenomen. Ik kom niet zo vaak bij Hema. Maar klantenkaart is zeker makkelijk om te hebben. Voordeel zit wel erbij.

 3. Ik had precies dezelfde ervaring als jij. Helemaal enthousiast toen ik mijn pas had, maar wat een gedoe zeg. En toen verliepen inderdaad ook nog ineens de punten. Die heb ik toen maar gedoneerd in ruil voor iets met kinderboeken. Was het meest makkelijk en kinderboeken kunnen niet genoeg gepromoot worden;).

  1. Een mooi uitgangspunt Naomi: kinderboeken kunnen niet genoeg gepromoot worden. Ik houd zelf ook erg van lezen en probeer de liefde voor boeken aan mijn kinderen zeker door te geven.

 4. Waardeloos systeem je moet eigenlijk vóórdat je naar de Hema gaat kijken of er vouchers zijn maar ik ga meestal niet gepland naar de Hema. Ik heb mijn punten in 2018 gedoneerd aan de Voedselbank (koffie ofzo.). Destijds moest ik ook nog betalen voor de pas. Ik snap niet dat het niet klantvriendelijker kan zoals de bonuskaart van de Ap of de Kruidvatpas daar vragen ze eens in de zoveel tijd of je korting wil hebben (geld). Toen ik op mijn verjaardag een tompouce wilde halen kreeg ik te horen dat ik er minimaal eentje bij moest kopen……

  1. Wat vervelend dat je er een Tom Pouce bij moest kopen om die ene gratis te krijgen… Ik vraag me af of dit bij alle Hema’s is, want dan gaat de charme ook wel vanaf zeg.

   Ik ben het met je eens dat de systemen van onder andere de Kruidvat veel fijner zijn.

 5. Ik wist helemaal niet eens dat de HEMA een klantenkaart had. Jammer dat de vouchers alleen gelden voor bepaalde artikelen. Van uit HEMA hun kant slim dat ze werken met het omzetten naar een voucher, weer een extra drempel voor klanten om korting te ontvangen. Anderzijds vind ik als je toch zo’n programma lanceert, zorg dan dat dit makkelijk werkt voor klanten. Anders zie ik er de toegevoegde waarde niet van…

  1. Van een winkel als de Hema had ik ook beter verwacht inderdaad. Het is juist een ‘gewone’ winkel, dus dan verwacht je ook een duidelijke en toegankelijke klantenpas. Maar met wat goede wil valt er dus nog wel wat van te maken gelukkig.

 6. Bij de introductie vroeg ik aan de kassiere wat het voordeel was in mijn geval. Ik koop er af en toe een salade, pak koffie, lasagne en/of een kleintje rosé. Ze kon het me niet uitleggen en ik ben er (na het bekijken van de online info) niet aan begonnen. Gebruik ook principieel geen AH-bonuskaart of ook maar iets met Airmailes. Vind het slechte systemen. Gevolg is wel dat ik dergelijke winkels minder bezoek. Doe mij de korting maar direct in de prijs. Uiteindelijk betalen nu de klanten die het te lastig vinden, voor de korting van de klanten met een dergelijke kaart. Vaak zijn het de ouderen of mensen met een achterstand die zo duurder uit zijn. Vind het dus een beetje aso, vooral als het te ingewikkeld wordt gemaakt.

 7. Ooit was de HEMA een van mijn favoriete winkels. Sinds ze halal worsten verkopen koop ik er om principiële redenen niets meer.

 8. eind vorig jaar had ik ‘m ook bijna doorgeknipt en weggegooid maar net op tijd kwam het goed… Ik kon voor de punten die ik niet gebruikt had waxinelichtjes krijgen. Die waren natuurlijk in een mum van tijd op. Omdat ik het voucher al wel aangevraagd had kreeg ik bericht dat er zou kunnen zijn dat de waxinelichtjes aan mijn neus voorbij waren gegaan maar de voucher kon nu ook ingewisseld worden voor andere waxinelichtjes. De artikelnummers die in de mail vermeld werden stonden op geen enkele verpakking van de waxinelichtjes in de winkel. In januari kreeg ik bericht dat het (of is het de?) voucher niet gebruikt was en ik daarom mijn punten terugkreeg!

  Maar nu ik lees over die tompouce…….. wat een misleiding zeg.

  1. Dat is dan wel weer netjes dat je je punten terugkreeg! Heb je ze inmiddels kunnen gebruiken Botervliegje?

   Wat betreft de tompouce: ik hoop dat dit toeval was, en dat je bij andere Hema’s wel degelijk een gratis tompouce krijgt als je jarig bent. Is er hier toevallig iemand bijna jarig met een Hema klantenpas?!

 9. Ik vind de Hema kaart ook erg onhandig en zelfs klantonvriendelijk.
  Ik heb mijn verjaardagstompouce ook niet opgehaald omdat ik er nog bij moest kopen.

 10. Ik heb de Hema app op m’n telefoon. In de winkel kijk ik even wat er met vouchers te halen valt en activeer het ter plekke. Momenteel zie ik staan €5 korting bij aankoop van €25 euro (op het hele assortiment!).

  1. Die korting heb ik ook gezien inderdaad. Slim om gewoon ter plekke te activeren. Zelf kan ik dat niet doen, omdat ik geen internet heb via mijn smartphone als er geen gratis wifi ter plekke is.

 11. Ik vind je een echte doorzetter! Ondanks alle nadelen doe jij toch al die moeite om bonnen te activeren en schrijf je ook nog een uitgebreide blogpost er over voor ons!
  Voor de Hema pas doe ik niet zoveel moeite. Ik kom niet heel vaak bij de hema, maar ik was er een keer en toen kocht ik iets en volgens de cassiere kon ik €5 of €10 korting (?) krijgen als ik een pas nam. Dus heb ik dat gedaan en sindsdien bied ik elke keer braaf die pas aan, maar ik log nooit in. Is me teveel moeite. Af en toe heb ik mazzel en dan heb ik bij mijn aankoop toeval korting via de pas.

 12. Ik vind de Hema-pas ook niet handig. Maar deze week werd ik positief verrast… Ik kreeg een berichtje in mn mailbox dat ik genoeg punten gespaard had voor een 5euro korting-voucher, bij besteding van 25 euro. Toen heb ik wat dingen gekocht die ik toch nodig had (koffie, sokken en t-shirt voor manlief) en betaalde fijn maar 20 euro. Kortom: t was even wennen die pas, maar nu lijkt het te werken. Wat ik leuk vind is dat je de punten die je niet hebt gebruikt aan t einde van het jaar wel aan een goed doel kunt schenken. Dan heeft het uiteindelijk toch iets opgeleverd.

 13. Ik ‘doe’ alles met mijn telefoon. Dus als ik in de winkel ben, en ik wil iets kopen,dan controleer ik even hoeveel punten ik heb, of er nog geschikte vouchers zijn. Vaak zijn er wel vouchers voor een bepaald bedrag aan korting bij besteding vanaf.
  Vanwege het vervallen van de punten heb ik onze nieuwe matrassen niet in december 2017 maar januari 2018 gekocht. Had ik een heel jaar om de punten op te maken.
  De in 2018 gespaarde punten waren te gebruiken tot eind januari 2019. Dus na de waarschuwing heb je meestal nog wat tijd om de punten te verzilveren. Ik schenk in december meestal kopjes koffie aan de voedselbank.

  Tegenwoordig heb ik mijn zorgverzekering bij de HEMA. Nu krijg ik standaard 10% korting. Geen wereldschokkend bedrag, maar sommige maanden loopt het aardig op. Zeker als er dan ook nog wat vouchers ingewisseld worden.
  Heb ik veel boodschappen en net wat punten te kort, dan reken ik wel eens in twee etappes af. Etappe 1 om extra punten te verzamelen, etappe 2 om een voucher in te wisselen. Bij een van de winkels hier in de regio helpen de kassadames mee met uitzoeken wat het meest voordelig is. Errrug klantvriendelijk.

  1. Wat een sympathieke kassadames inderdaad die meekijken wat het voordeligst voor de klant. Dat vind ik werkelijk leuk!

   Die standaard 10% korting lijkt me zeker ook mooi meegenomen!

 14. Ik heb de Hema app op mijn telefoon, met mijn klantenkaart erin. Ze vragen bij de kassa ernaar, dan laat ik de digitale pas scannen en dan heb ik punten, maar dat is het dan ook wel. Ik heb werkelijk nog nooit iets voor mijn punten gekocht/gekozen/gekregen. Aan het eind van het jaar kan ik via de app de punten wél weggeven, een kop koffie voor iemand die het niet kan betalen. Dat doe ik dan maar, want ja, anders zijn alle punten weg. Ik vind het veel gedoe, punten omzetten in vouchers (die negen van de tien keer niet eens interessant zijn voor mij). Ik zag ook dat je laatst vijf euro korting kreeg bij besteding van 25 euro, maar ja, dan moet je ook maar net voor 25 euro te besteden hebben en daar kom ik bij de Hema nooit aan eigenlijk.

  1. Het is inderdaad omslachtig Luna. Je moet dan eigenlijk net iets nodig hebben wat duurder is dan 25,- en dan levert het ook wel een leuke korting op : )

 15. Ik vint de hema pas niks aan je moet te veel handelingen doen als ik dat had geweten had ik hem niet willen hebben nu heb ik veel punten die gaan vervallen waarom geen korting gelijk bij hema zelf als je wat koop ik doe er niet meer aan mee

 16. Heb de pas vandaag opgezegd. Ingewikkeld en je moet er goed opletten .
  Keek vandaag en ja hoor …alle punten weg.ik ben er klaar mee,dan maar geen korting scheelt een hoop irritatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.