Reacties

Hema dekbedovertrek: Waarom ik geen dekbedhoezen bij de Hema meer koop — 81 reacties

 1. Ik vind dat in de verpakking moet zitten wat erop staat. Het kwam regelmatig voor dat ik setjes van twee hemden bij de Hema kocht, en de formaten verschillend zijn. En zo heb ik nog een lijstje met klachten.
  Ik vind dat de Hema in het algemeen het roer moet omgooien en moet gaan voor een betere kwaliteit en niet voor impulsaankopen. Ik kom er in ieder geval nauwelijks meer!
  Dekbedhoezen koop ik van echte merken of bij Wehkamp en ik doe er echt jaren mee. De stretch matrashoezen van Wehkamp zijn ook geweldig, dikke, stevige stof en het naaigaren is sterk en knapt niet de eerste keer.

  • Het stond in dit geval ook op de verpakking. Ik heb het wel drie keer gecheckt om zeker te weten dat ik de juiste maat had. Daarom was het ook zo vervelend dat de hoes bij thuiskomst toch te klein bleek te zijn...

   Ik ga eens bij Wehkamp kijken. Bedankt voor de tip Ageeth.

 2. Maar goed dat ik dit lees. Op mijn wensenlijst voor mijn verjaardag staat de jeansblauwe hoes van de Hema in lits jemaux. Dan laat ik dat maar vlug schieten.

  • Dat was ook mijn eerste gedachte. Natuurlijk teruggaan als dat wordt gezegd. Begrijp echt het probleem niet. Misschien hoopt Nicole dat de Hema meeleest en iets gratis gaat geven.

   Ik heb ze van allerlei winkels, 2 bij abonnement gekregen en allemaal passen ze prima, alleen sommige stofjes vind ik prettiger dan de andere.

  • Ik bedoelde het niet zozeer als klagen als wel goede informatie voor mensen die een lits jumeaux hoes willen kopen. Bewaar de bon voor het geval de hoes te klein uitvalt.

  • Geloof me, je bent niet de enige die een assertiviteitstraining nodig zou hebben voor zo'n actie. Ik zou het ook niet durven. Zou het zelfs een beetje gênant vinden.

  • Ja, ik dus ook... Ik zie mezelf al met drie dekbedhoezen die uit de verpakking zijn naar de kassa gaan en zeggen dat ze te klein waren... Zonder bon.

  • Mijn ervaring met de Hema is dat ze daar nu juist nooit moeilijk over doen. Terugbrengen zonder bon, of na twee keer wassen omdat de stof tegenvalt, ik heb nooit problemen. Ben niet vreselijk assertief, ik zeg gewoon dat ik iets wil terugbrengen en waarom, leg uit waarom ik de bon niet meer heb en voila, klaar ben je. Ik vind deze post vervelend voor de Hema, omdat je niet hebt geprobeerd om de hoezen terug te brengen.

  • Ik koop alles bij Wehkamp...... kun je zo terugsturen. Vaak ook 2e halve prijs . mijn bed komt ook van Wehkamp, prachtige boxspring uit de aanbieding. Wel met topper ( v d matrassen man.nl ) Kleding koop ik nooit in een winkel. Ze hebben zelden mijn maat. Ik zou gewoon teruggaan naar de Hema en het uitleggen.

 3. Je moet geen assertiviteitscursus volgen: print de mail van hema af en neem hem mee. Als je de dekbedhoezen gaat terugbrengen leg je ze gewoon die mail voor hun neus. Voila, klaar!
  JIJ hebt niets verkeerd gedaan he (behalve je aankoopbon niet bijhouden). ZIJ zijn in de fout.

 4. Ze hebben toch een oplossing geboden? Dat jij het niet ziet zitten is jouw probleem en niet die van de Hema. Beetje jammer dat je hier gaat zitten klagen maar er verder niks mee doet. Onterechte negatieve reclame.

 5. Ik heb dat altijd met de hoeslakens van de ikea. Afmetingen kloppen gewoon voor een eenpersoonsbed. Alleen sluiten ze niet mooi aan. Er blijft in de hoeken heel veel ruimte over. Waardoor het niet mooi strak blijft liggen. Voortaan neem ik mn hoeslakens gewoon weer uit Nl mee. Want blijkbaar zit er toch veel verschil in qua maten.

 6. Wat vervelend dat ze te klein zijn. Zijn ze ook echt kleiner dan op de verpakking staat? Als dat zo is zou de Hema je gelijk je geld terug moeten geven. Heb je ze nog gewassen voor gebruik? Misschien dat ze daardoor gekrompen zijn?

 7. Wat al eerder gezegd is : met de mail terug naar de Hema. Mijn ervaring met de klantenservice van de Hema is eigenlijk altijd positief met vriendelijk personeel, hoef je echt niet assertiever voor te worden.
  Dus pak allebei de dekbedhoezen en breng ze terug.Succes!

  • Ik begrijp heel goed dat je twijfelt om terug te gaan, maar probeer het toch Nicole.En mensen,als Nicole op haar eigen pagina zich wil uiten dan mag ze dat helemaal lekker zelf weten. En zij komt allesbehalve over als iemand die gaat zitten zeuren om gratis producten en bedrijven moedwillig naar beneden haalt.

 8. Ik zou echt teruggaan met je dekbedhoezen, ik heb positieve ervaringen met de Hema klantenservice, ze doen niet moeilijk in Doetinchem. Kreeg eerder een cadeaubon van €25,- n.a.v. een klacht over de Hema restaurant in de Klaverstraat in Amsterdam waar een stuk taart op de grond lag en dat niet werd opgeruimd.

  Je hoeft echt geen assertiviteitscursus te volgen ik bied je aan om met je mee te gaan, volgens mijn kinderen ben ik een pro in dit soort zaken :-)

 9. Ahw wat jammer steeds zeg. Ik zou het gewoon terugbrengen hun moeten teminste wel goede product leveren. Zelf koop ik niet bij de hema maar wat jammer zeg vooral als het eerst wel paste
  Groetjes celine

 10. Dit had ik ook met een eenpersoonsovertrek voor de logeerkamer: zo'n leuke grijze met witte sterren. Die was veel te klein, het dekbed dat ook van de Hema kwam zat er helemaal opgepropt in. Ik bracht hem terug en kreeg mijn geld terug, goeie service ! Had ik ook moeten doen met de jersey matrashoezen, die moesten 90 x 200 zijn maar lijken wel 120 x 120 . Veel te kort en veel te breed dus ! Ze zijn echter al zo'n 4 jaar oud dus daar ga ik niet meer mee terug.
  Groet, Greetje54

 11. Print de mail, pak de hoezen en ga naar de hema. Mochten ze toch moeilijk doen, mail opnieuw.

  Sorry dat ik het zeg, maar je lijkt op mijn zeurende oma. Tis niet goed of het deugt niet, en dan krijgt ze een mooie oplossing aangeboden en dan laat ze het schieten om er vervolgens nog jaren over te emmeren. Inmiddels is ze dus blind aan 1 oog omdat ze wel zeurde over pijn bij haar oog maar niet de aangeboden spoedafspraak wilde aannemen, ooginfarct, zenuw afgestorven. Er liggen daar kasten vol spullen die ze niet terug durft te brengen, die ze niet kan gebruiken, van te kleine schoenen tot te grote dekbedden.

  Je hebt niks aan de geboden oplossing? Je probeert het niet eens. Desnoods vraag je je man, moeder, buurvrouw, vriendin om mee te gaan.

  En als het pissig overkomt, ja dat klopt. Niet omdat ik de hema leuk vind, maar omdat je doet of het aan de hema ligt.

  • Sorry, ik vind je opmerking wel heel erg bot, want Nicole doet helemaal niet alsof het aan de Hema ligt, maar dat ze moeite heeft om met de dekbedovertrekken terug te gaan. Niet ieder mens is even assertief om dat te doen.
   Een stukje onzekerheid van haar en er zijn vriendelijker en behulpzamer reacties gegeven dan deze, in mijn ogen, wat grove reactie!

   Groetjes Lily

  • Ik vind dit ook niet zo aardig gezegd inderdaad. Ik snap echter wel dat je het zegt want ik dacht het ook... het was in mijn ogen een goede reactie van de Hema, een andere oplossing kan ik zelfs niet bedenken.

   Maar het had wel wat aardiger gezegd mogen worden wat meerderen hierboven al hadden gedaan.

   Ik zelf zou het ook niet graag doen, terug naar de winkel zonder bon....

 12. Wat vervelend zeg van de maat! Hier slapen we onder een groot dekbedovertrek en hebben beide een apart dekbed erop liggen. Die van mij is iets warmer in de winter. Ik had wel terug gegaan of mijn man terug gestuurd naar de Hema, helemaal na de mail.

  • Best handig Andrea! Een persoons debkedden zijn toch wat makkelijker om in een hoes te wurmen : ) Daarnaast heb je als voordeel dat je het meer kunt afstemmen op de persoonlijke slaper.

 13. Hoi Nicole, veelmreacties zeggen hetzelfde: teruggaan. Meet de maten van de hoes op, vergelijk ze met de opgegeven maten op de verpakking.mals dat niet klopt, heb je een punt. Logisch dat je de hoes uit de verpakking hebt gehaald, anders had je de maat niet kunnen weten. En ook logisch dat je hem al om je dekbed hebt gepropt. Niemand meet voor gebruik een hoes na. Je hebt de mail van de Hema, je hebt al deze reactie waarxoor je je gesterkt kunt voelen.mgewoon doen. Lukt het, dan ben je straks reuzetrots op jezelf. Ik lees graag wat je gedaan hebt!!

 14. Ik heb nog nooit een dekbedhoes ofzo bij de hema gekocht. Wel vervelend zeg dat ze ineens klein zijn .
  Ik las trouwens net een niet zo leuke reactie hierboven. Ik wil daar wel even op zeggen tegen diegene dat sommige dingen toch wel echt anders gezegd kunnen worden als zo op deze manier

 15. Helaas ook dezelfde ervaring gehad. Soms neem je de moeite om te klagen andere keren denk je weet je ik koop het wel ergens anders... Goed dat je het deelt en ook dat je erbij vermeld dat het geen aanval is. Nu opzoek naar een andere leuke winkel om ze te kopen!

 16. Als informatie dat ze te klein zijn is t handig. Maar dat je er niet mee terug durft vind ik echt bizar. Neem gewoon het mailtje mee. Durf je uberhaupt de straat op? Of zit je alleen in een hoekje elke dag. Sorry dat dit er bot uit komt, maar het heeft niks met assertief te maken. Je klacht is gegrond verklaard en de oplossing is geboden. Als het dán nog eng is, zou therapie toch wel op z'n plek zijn.

  • Doe gewoon met je therapie. Er is niets mis met Nicole. Er is wel van alles mis met de reactie die je geeft. Super zuur. Hoeveel zure bommen heb je gegeten ? De hele pot?

 17. Wat vervelend dat de maat niet kloppen zoals op de verpakking. Ik koop bij verschillende winkels Hema, Ikea, Zeeman. Je kunt gewoon proberen naar de winkel teruggaan om te ruilen.

  • Ikea vind ik een leuke winkel, maar hebben ze daar niet alleen maten die bij hun eigen dekbedden passen? De kwaliteit van de Zeeman hoezen vind ik niet zo prettig als die van de Hema, dus die koop ik liever niet.

 18. Ik heb zelf in een winkel gewerkt... je moest eens weten waar mensen onbeschaamd mee terug gaan. Dingen die ze zelf stuk hebben gedaan en te klein gekocht (er was eens een vrouw die niet meer paste in een broek, maar weigerde om een maat groter te nemen en de week erna terug kwam met die te kleine, gescheurde broek...)
  Probeer dus eens met de mail erbij... ik begrijp dat het niet makkelijk zal zijn. Maar als het lukt, wat een overwinning.

 19. Als ik dat als antwoord zou krijgen, zou ik de email erbij pakken en gewoon naar de dichtsbijzijnde HEMA lopen. Ik snap best dat je dit voor schut vond, maar je had de instructie zwart op wit. Ik vermoed dat dit vaker gebeurt.

 20. Oh, zoiets is echt heel vervelend! En inderdaad, een opgepropt dekbed is echt 'duimpje naar beneden'. Ik heb ook een zwak voor dekbedovertrekken. Daar kan ik eigenlijk nooit genoeg van hebben <3
  Maar toch heb ik er nu niet veel meer, zelfs een paar naar de kringloop gebracht.
  Die van de Ikea zijn ook altijd net iets te klein. Net als hun kussenslopen. Past alleen maar op de dekbedden van Ikea zelf.
  Wel jammer dat er niet echt uitleg kwam van de Hema waarom ze kleiner zijn dan hun eerdere overtrekken. Mocht je wel je geld terug als je het wel terugbracht? Misschien dat je het wel durft met de e-mail erbij? Maar ik snap het ook als je denkt: 'wat een gedoe, laat maar'. Het helpt tenslotte toch niet als je een andere overtrek mag uitzoeken.

  • Goed om te weten dat de dekbedhoezen van Ikea vooral geschikt zijn voor de dekbedden van Ikea. Ons dekbed komt niet van hun, dus dan heb ik niet zoveel aan de Ikea hoezen.

   Het helpt inderdaad niet als ik een andere hoes mag uitzoeken. Ik heb immers lits jumeaux modellen gehad nu die te klein uitvielen. Ik vind het wel best.

 21. Wat een nare ervaring, Nicole!
  Ik heb nog nooit dekbedhoezen van de hema gekocht dus heb daar geen ervaring mee.
  Ik koop mijn dekbedhoezen bij de beddenspeciaalzaak. Dat bedoel ik niet decadent, maar ik heb zo'n hekel aan scheve of kreukelende en snel slijtende hoezen.
  Ik hou van tijdloos en fijn beddengoed en ik doe er per set meer dan 10-15 jaar.
  In jouw situatie, ik vind teruggaan ook moeilijk, doch print je mail uit, pak je beddengoed in, verzamel moed, ga op een rustige ochtend of tijdstip van de dag naar de klantenservice.
  Echt het is een overwinning op jezelf en niet onbelangrijk, nu blijven de niet-passende dekbedovertrekken in je hoofd zitten!
  Wat ook nog een optie is, zet je dekbedhoezen op MP of iets dergelijks, opgeruimd uit je huis is ook werkelijk opgeruimd in je hoofd!

 22. Heel vervelend dat de maten niet kloppen! Ik zou zeker even terug gaan, zonde van je geld (en de hoes) dat je hem niet gebruikt. Kun je mooi weer een andere hoes voor uitzoeken die wel past :).

 23. Wat zonde dat 'ie niet past. Ik kan me ook wel voorstellen dat je het lastig vind ermee terug te gaan, zeker zonder bon. Dat zou ik zelf ook niet doen haha. Ik koop mijn dekbedden altijd bij de Makro omdat ze daar ook een extra lange instop strook hebben en dan niet elke keer losraken aan de onderkant.

 24. Ik ben best wel assertief, maar zou hier ook niet mee durven teruggaan. Als ik een hoes koop, was ik die namelijk eerst. Als dan blijkt dat ze niet passen ondanks de juiste afmetingen op de verpakking (die ik dan ook al heb weggegooid)? Nah... en trek je niks aan van die brute commentaar...blind zal je er niet van worden????

 25. Het kan toch dat je een keer een mindere ervaring hebt? Maar hebben ze nu daadwerkelijk de maten van de lits-jumeaux aangepast? Ik ging er vanuit dat dat standaard maten waren.

  • Ik weet het ook niet Henk, maar wat ik wel weet is dat de vroege hoezen van de Hema prima pasten en als ik ze nu koop zijn ze te klein. Misschien is mijn dekbed gegroeid?

 26. Zelfde ervaring, maar dan met het dekbed zelf.
  Scheelt gewoon 20 cm met de goede maat.
  Was hier altijd vechten om een stukje dekbed omdat deze maar net over de rand van het bed kwam.
  Heb nu dekbedden van Ikea en hoezen van Suite 704( tevens fantastisch materiaal)
  Een perfecte combi!

  • Ik vind het zo bijzonder dat veel mensen vinden dat je kunt ruilen zonder een bonnetje. Mijn ervaring is dat dit zelden kan. Je moet echt wel de bon hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder