Iets retourneren bij Hema: dat valt nog niet mee

Toen we nog moesten winkelen op afspraak kocht ik online een rok bij de Hema met de punten van mijn Samen Gezond app. De rok kostte 25 euro. Maar dankzij de Samen Gezond app betaalde ik nog maar 9 euro.

Helaas viel de rok echter tegen.

Hij stond mooi, maar ik ken mezelf. Ik ben echt net die vervelende prinses op de erwt. Ik voelde het hier, en ik voelde het daar… Kortom: deze Hema rok zat niet lekker genoeg. Dus besloot ik de rok terug te sturen naar de Hema.

En dat ging nog niet zo makkelijk…

Hema retourneren via DHL

Je kunt bij de Hema retourneren op twee manieren:

 • Door het artikel terug te brengen naar de winkel
 • Door een artikel dat je online hebt besteld, terug te sturen via DHL.

Omdat ik destijds geen zin had om een afspraak te maken bij de Hema, alleen maar om iets te retourneren, koos ik voor optie 2: retourneren via DHL. De Hema geeft hiervoor de volgende instructies:

 1. Download het retourformulier
 2. Vul het formulier online in.
 3. Print het formulier en stop de artikelen in een doos.
 4. Plak het retourlabel op de doos. Deze vind je op het retourformulier. Of stuur het pakket naar: HEMA eDC, Otto Hahnweg 12-16, 3542 AX Utrecht
 5. Stop het retourformulier in de doos en plak de doos dicht.
 6. Breng je pakket naar een UPS punt.

Ik deed alles wat ik moest doen, en ging ermee naar een UPS punt.

Daar bleek het retourlabel niet te voldoen. Er had een code op moeten zitten. Dus kon het pakket onverrichter zake weer mee naar huis…

Retourneren in een Hema winkel dan maar?

Ondertussen waren de winkels weer ‘gewoon’ open en dus besloot ik de rok bij de Hema te retourneren door hem daar af te geven bij de klantenservice. Maar wat denk je? Er ontbrak opnieuw een scan code. Volgens het meisje van de Hema klantenservice zat die in de bevestigingsmail van mijn bestelling.

Dus ik wéér naar huis met dat inmiddels behoorlijk irritante pakje, en naar mijn mailbox. Maar daar zat echt geen scan code in! Wel stond er in de mail een link om het mailtje online te bekijken, en tóén kwam ik inderdaad een scancode tegen.

Hèhè!

Die heb ik geprint, en de derde keer lukte het mij om de rok te retourneren bij de Hema.

Niet alleen dat, ik kreeg 25 euro contant terug.

Hema retourneren: betaald met bonnen, geld terug

Ik had met engelengeduld 8 codes van cadeaukaarten t.w.v. 2 euro per stuk ingevoerd om de Hema rok te kopen. Vervolgens betaalde ik 9 euro bij. Ik verwachtte dat ik die stomme codes weer terug zou krijgen. Dus wat een aangename verrassing dat ik gewoon 25 euro kreeg!

Wat kunnen jullie hiervan leren?

 • Het is mogelijk om met de punten die je verdient met de Samen Gezond app contant geld in handen te krijgen als je een artikel retourneert.
 • Wil je iets retourneren via UPS of een Hema filiaal dat je online gekocht hebt? Dan heb je een scancode nodig. Deze vind je online. Bij mij was hij niet zichtbaar in mijn mail. Maar ik kon hem uiteindelijk vinden via de link in mijn email.

Lees ook: Hema retourneren

Similar Posts

12 Comments

 1. Vreselijk irritant! Dit zou bij mij echt een reden kunnen zijn om het artikel dan maar gewoon naar de Kringloop te brengen. (Want ik ben net als jij: als het niet lekker zit, zou ik het niet gaan dragen.)

 2. De vervelende prinses op de erwt hoef jij niet te zijn, je hebt al een prins.
  Heel vreemd dat de scan code alleen online zichtbaar is. Hans

 3. ha Nicole,

  ja… dat zou eigenlijk makkelijker moeten…
  Maar gelukkig kun je nu naar de HEM<A en het gewoon terugbrengen.
  Nou ja… gewoon… je moet wél in de buurt wonen natuurlijk…

  groetjes!

 4. Dat je scancode niet in de mail zit, dat kan aan je instellingen liggen. Netjes dat je volledig geld terug kreeg, dat zijn ze namelijk niet verplicht.

  Love As always
  Dimario

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.