Reacties

Hema punten: nog maar kort geldig! — 69 reacties

 1. Volledig met je eens. Beetje een wassen neus.
  Ik weet niet of ik de klantenpas nog aanhou na eind januari. Dat beetje korting is me zoveel gedoe geloof ik niet waard.
  De hema kan een voorbeeld nemen aan bv de Tuinen (sorry, Holland & Barrett ;))

 2. Ja, ik heb een Hema klantenpas. Ik heb er eigenlijk totaal geen problemen mee. Ik laat hem gewoon altijd scannen en soms gaat er ook direct korting af in de winkel. Die vouchers activeer ik via mijn smartphone, dus dat kan desnoods nog in de winkel.

  Omdat de punten binnenkort verlopen heb ik 5 kopjes koffie aan de voedselbank geschonken; ik heb voorlopig niks nodig bij de Hema namelijk.

  • Dat dacht ik dus ook: dat je met de pas direct korting kunt laten scannen. Maar afgelopen donderdag kon dat dus niet. Ik moest eerst vouchers activeren.

 3. Bi andere kaarten krijg je ook niet direct korting op een willekeurige aankoop. HEMA is toch duidelijk geweest in wat je ermee kunt doen. En sympathiek:kopje koffie voor de voedselbank.

 4. Ik ben dol op korting en meestal niet te beroerd om er wat privacy voor op te geven (al roept een stem in mijn achterhoofd heel hard dat dat dom is), maar dit keer had ik er geen zin in. Ik had wat van de beperkende voorwaarden voorbij zien komen en dacht: 'laat maar'. Heb nog wel een paar keer getwijfeld, maar als ik jou zo hoor, dan is het een goede keuze geweest.

  • Net als jij lever ik soms ook wel privacy in inderdaad omdat ik een korting fijn vindt. Maar nu vind ik het erg jammer dat de Hema punten niet gewoon simpelweg in te wisselen zijn bij de kassa.

 5. Dat had ik dus ook, had wel gezien dat je het alleen kon inleveren voor bepaalde producten en dan moet je ook nog eens bv 50,- uit geven willen de punten er af gaan.. aangezien wij heel weinig kopen bij Hema heb ik dus de punten maar ingewisseld voor "koffie voor de voedselbank" tja verlopen is zonde en verder kan ik er niks mee.

 6. Ik had de Hemapas op mijn telefoon staan, leek me makkelijk. Maar ook ik vond het spaar- en kortingssysteem van de Hema zo’n omslachtig gedoe dat ik de app weer verwijderd heb. (Kom evengoed graag bij deze winkel????)

 7. Nee, ik weiger standaard dit soort dingen wegens gedoe. Bij de bloemist en de garage hebben ze voor mij een stempelkaart in de la liggen. Zij stempelen terwijl ik pin en af en toe krijg ik dan te horen dat ik een boeket of een autowasbeurt cadeau krijg.
  Ik pak altijd wel gratis supermarktzegels aan omdat in mijn omgeving altijd wel iemand ergens voor spaart.

 8. Ja, en met dezelfde ervaring, dus ik heb hem ook alweer op de-actief staan. Ik wilde er sowieso al niet aan, maar op gegeven moment had ik hem wel ergens voor 'nodig', weet even niet precies meer wat. Om eerlijk te zijn had ik van de HEMA eigenlijk wel een wat beter/klantvriendelijker systeem verwacht.

 9. Nee geen hema klantenservice. Ik koop niet zoveel bij de hema. Zoon en schoondochter hebben hem wel. Zij leven van een super klein buget maar gaan vaak op zondag daar hun ontbijtje doen. Zij hebben al hun punten aan de voedselbank gedonderd.

 10. Ik heb er grondig over nagedacht en deze pas gaat weg. Scheelt ook weer een app op mijn telefoon en het uitvoeren van bijbehorende updates ;-)

 11. Ik vind het een flut systeem en ook nog onduidelijk. Ik had punten genoeg en nam een voucher van EUR 10 bij besteding van EUR 50 want dochter wilde een kant en klaar camera voor kerst. Nu stond bij de voucher niet op foto service maar dat een camera onder die service valt snap ik niet en dat stond er ook niet duidelijk bij. Bij melding bij de klantenservice kreeg ik een standaard mailtje als antwoord. Waardeloos.

 12. Yep en hetzelfde probleem. Reuze onhandig dat eerst activeren. Daar denk je dus gewoon niet aan. Ik vermoed dat al mijn punten maar naar de voedselbank gaan. Hoop dat dat dan wel weer langer geldig blijft.

 13. Als ik wel eens wat koop bij de Hema word er gevraagd of ik een klantenpas wil, vreemd genoeg zei ik altijd nee, terwijl ik het woord klantenpas associeer met korting. Nu ik hier lees wat de klantenpas van de Hema inhoud begrijp ik dat mijn onderbewustzijn me duidelijk maakte dat de pas voor mij totaal geen toegevoegde waarde heeft. Weet ik dus waarom ik altijd automatisch nee zeg.

 14. Ik ben al niet eens aan de spaaractie begonnen omdat je moet betalen voor je pas! Echt onzin. Vind de HEMA echt een verschrikkelijke winkel aan het worden. Kwaliteit kleding holt achteruit, na 3x wassen is er geen model meer in het hele kledingstuk. Ook met kinderondergoed trouwens. En dan zit mij altijd nog die stomme update van het fotoprogramma dwars waardoor ik complete fotoboeken ben verloren.

 15. Als je veel punten hebt kun je het nu inwisselen voor een gratis katoenen boodschappentas met rookworst afdruk. Helaas had ik niet genoeg punten omdat ik ook weleens een voucher had geactiveerd en niet gebruikt en dan toch m'n punten kwijt was bizar. Of de verkeerde werd geactiveerd dag punten. Belachelijk systeem dus op deze manier. Bij h&m werkt het trouwens ook zo. Kruidvat is beter geregeld idd.

 16. Weer typisch geval van diefstal! Ik kan vanwege verblijf buiten NL ze niet gebruiken dus stelen ze ze gewoon van me.Weet Hema ik donder de kaart maar gewoon weg!!!????????????????????????????????????????????????????

 17. Ik begrijp het heel goed wanneer klanten de pas onhandig vinden, je hebt voor je extra specifieke korting inderdaad een computer met internet nodig, of een smartphone. Ik vind het echter wel vreemd dat er zo veel negativiteit heerst hier, ik hoor namelijk niemand over dat je ook, zonder iets te activeren, op behoorlijk veel artikelen in de winkel korting krijgt, gewoon zomaar. Daarnaast krijg je ook een gratis tompouce op je verjaardag, en andere leuke aanbiedingen, zonder er iets voor te hoeven doen. Wanneer je kritiek levert op iets, zorg dan wel eerst dat je jezelf goed informeert. Hema geeft aan hun vaste klanten, de pashouders, op veel producten korting, je moet de korting van de vouchers zien als een extra manier om korting te krijgen op producten die voor jou aantrekkelijker zijn, niet als een verplichting en iets omslachtigs, je moet er wat voor over hebben :)

  • Dat van die tompouce op je verjaardag, ja je krijgt er een, maar het minimum wat je moet nemen is twee en die andere moet je betalen..zo vind ik dat niet echt een cadeau.

 18. Ik ben blij dat ik de pas niet heb, het zou mij teveel ergernis op leveren en wat levert het daadwerkelijk op?
  Meer kopen dan je wilde, keuzes maken, hebzucht, het is allemaal marketing.
  Begrijp me goed, ik vind de hema een leuke winkel om af en toe te komen, ben tevreden over een aantal producten, maar wil zelf graag de vrijheid houden.

 19. Ik werk zelf bij de HEMA en weet daarom misschien wel wat meer de ideeën achter het systeem. Ik ben het er mee eens dat het niet het meest optimale systeem voor iedereen is maar er zijn ook dingen die juist ik er juist fijn aan vind.
  Zo is het idee achter de vouchers activeren dat de klant zelf kan kiezen wat hij of zij voor korting wil en ook op welk moment. Wij vinden het allemaal ook erg jammer dat de punten gaan vervallen (Zeker omdat ik op de helft van het jaar klanten heb gehad met 1300 punten). Dat ze vervalen is wegens belasting technische redenen (ik weet niet de preciese details) maar daar kan de HEMA dus niet zo heel veel aan doen.
  Maar naast het sparen van de punten en die vouchers zijn er ook regelmatig acties dat er 10% korting is op artikelen (verschilt per actie) als de pas gescand wordt, hiervoor hoeft de pas niet eens geregistreed te zijn. De volgende actie folder zit als het goed is ook vol met deze aanbiedingen.
  Zelf probeer ik als een klant de pas aanschaft zo goed mogelijk uit te leggen dat het een systeem via internet is waarbij de klant moet registreren en zelf de punten in moet wisselen voor de kortingvouchers, ook zeg ik er dan altijd bij dat er ook regelmatig acties zijn waarbij er tien procent korting is als de pas gescand wordt. Op deze manier voorkom je dus misverstanden en weet de klant precies waar hij of zij aan toe is. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het erg vervelend is als mensen niet goed geïnformeerd worden over het hele systeem.

  • Bedankt voor je uitleg, maar het blijft een ingewikkeld systeem, klanten zouden het meer waarderen als de punten op de kaart gewoon korting geeft op welk artikel je dan wilt kopen, zonder gedoe vooraf.
   De vouchers zijn ook de keuze van de HEMA en als daar niks bij is voor je, kan je je punten niet inwisselen.
   En er zijn andere klantenkaarten waar punten wel langer inwisselbaar zijn, blijkt uit de reakties hier.
   Ik vind de klantenkaart heel erg klantonvriendelijk.

 20. Ik heb ook een Hema kaart en ik was ook verbaasd dat de punten verliepen. Ik heb er meteen een paar ingewisseld, maar kreeg toen ook weer nieuwe meteen... Ik zag dat je je punten ook eventueel kunt doneren. Ik denk dat ik dat maar ga doen - Fijn om de uitleg hierboven trouwens te lezen!

 21. Wat een waardeloze klantenpas van de HEMA!
  Ik kreeg op 2 januari bericht in mijn mail dat de punten op de pas geldig waren tot 28 januari.Er was een aktie bij die mij wel interesseerde, 100 foto's afdrukken voor €5,-en 100 punten, geldig met voucher tot 28 januari.Vandaag met mij dochter foto's uitgezocht die afgedrukt moesten worden, bewerkt en klaargemaakt om te uploaden naar de HEMA
  Mijn dochter klikte op de voucher om deze te activeren, maar gaf aan dat hij de aktie niet meer kon vinden. Vreemd,het is vandaag de 12e, dus ruim op tijd! Ik had de advertentie uit de papieren HEMAfolder uitgeknipt en op het magneetbord hangen, en daar stond toch echt geldig tot de 28e.
  Heb maar eens even met de klantenservice gebeld om de vraag voor te leggen.....dat ze dit nog "klantenservice" durven noemen!! Ik kwam geen stap verder met deze medewerker, hij vertelde doodleuk dat de aktie al was afgelopen en dat ik pech had, ik kon mijn punten wel inwisselen op andere artikelen!! Toen ik zei dat ik de foto's wilde voor de aktieprijs en geen onderbroeken wilde, zei hij gewoon "jammer dan". Ik had de voucher voor de foto's eerder moeten activeren, nu was het niet meer mogelijk. Toen ik vertelde dat daar niets over in de mail stond, alleen de vervaldatum van 28 januari, kreeg ik weer als antwoord dat hij niets kon doen. Ik vroeg of hij mij kon doorverbinden met een leidinggevende, omdat ik dit zo fout vond, kon dit ook niet!!
  Ze maken bij de HEMA dus lokkertjes waar je geen bal aan heb, een klantenservice die niet serieus omgaat met een vraag/klacht en een spaarkaart die echt waardeloos is, zie bovenstaande reacties!!!
  Vind het niet zo vreemd dat het niet zo goed gaat met het concern, ga zo door HEMA, dan ga je zeker failliet.
  Ik kom er niet meer, knip de kaart door en breng mijn foto's naar het Kruidvat!

 22. Ik heb ook een klantenpas van de Hema. Heb een nieuwe telefoon, en mijn vouchers geactiveerd. Ik de winkel in en spullen bij elkaar gezocht en naar de kassa. Vouchers laten zien, maar ze wilde ook mijn klantenkaarten scannen. Geen kaart op mijn nieuwe telefoon, maar wel de vouchers geactiveerd( was de laatste dag om deze in te wisselen) en laten zien, tevergeefs. Helaas, dan maar zonder de 20% afgerekend. Beetje vreemd vind ik dit wel. Kon op de website van de Hema ook niets vinden om naar mijn pas toe t e gaan. Mensen in de winkel mij nog geholpen, maar ook tevergeefs.
  Voor mij hoeft deze pas dus ook niet meer als het op deze manier moet

 23. Ik las in berichtje de Hema punten zijn geldig tot 28 jan 2019.
  Dus inwisselen nog even iets erbij gehaald genoeg voor lekker bakkie koffie.
  Dus geactiveerd kom ik daar en bestel 1 koffie met mijn punten zegt de verkoopster vriendelijk ik zou het je graag willen geven maar heb het niet ,
  Het is een take away met broodjes sapjes maar geen koffie machine.
  Hier geen hema in de beurt die dat wel heeft net opgezocht.
  Maar wel mijn punten geactiveerd.
  Vervalt 4 november.
  Zou prettig zijn dat ze daar ook sapjes bij zetten voor die punten heb je meer kans dat je ze in kan wisselen.
  En je geactiveerde punten niet kwijt bent.

 24. Volledig mee eens! Veel te veel gedoe voor de kleine en simpele kortingen en bijhorende kado's. Holland& Barret doe het makkelijker mijn kortingen kan ik meteen via mijn aankoop inwisselen, zonder gedoe van vouchers activate ren en zoo..ook een gedoe als je moeite hebt van lichamelijke klachten. Mijn idee ga niet meer punten sparen.

 25. Helemaal mee eens waardeloos systeem ik vind het niet eens leuk om te sparen voor punten op mijn pas in de winkel heb ik 1200 punten en thuis op de app maar 25 leuk hè? Je kan er niks mee ik ben er flauw van om mee te doen met Hema klanten pas en ik vermijd daarom de winkel zelfs omdat ik me erger aan dit systeem

 26. Helemaal eens met deze kritiek! Wat een omslachtig en onduidelijk systeem (ook voor hoger opgeleiden). Het lijkt meer op een ontmoedigingssysteem.

 27. Ja ik ben ook een teleurgestelde klant van de Hema .
  Als je eerst thuis iets moet activeren voor je korting krijgt vind ik niet klantvriendelijk.
  Mijn punten zijn dus verlopen van 2018.
  Het zou fijn zijn als je direct punten in kon leveren bij aankoop van een artikel.
  Maar voor de Hema is het goedkoper als wij klanten dit vergeten.
  Helaas zijn andere winkels ook zo bezig zoals het kruidvat en zo.

  • Ja vervelend is dat hè Anja! Ik snap je teleurstelling helemaal. Het is echt niet klantvriendelijk met dat moeten activeren en dergelijke. Ik vind het ook echt niet bij de Hema passen.

 28. Werkelijk een onbegrijpelijk systeem! Als je drie theedoeken wil hebben moet je je voucher drie keer activeren! Theedoek nu overigens niet te vinden.
  Kan de helft van de tijd niets openen.
  Waardeloos.

 29. Heel herkenbaar allemaal ik denk dat ik mij zou afmelden. Ik verlies steeds mijn gespaarde punten, omdat het zo kort geldig zijn. Waardeloos van de Hema. Ik snap niet dat ze hier niets aan willen doen.

 30. Je hebt helemaal gelijk. Het systeem zorgt voor veel ergernis.
  Vooral dat eerst moeten activeren is erg irritant. En als je een keus dan nog terug kon draaien, dan kun je standaard activeren en veranderen als er iets beters komt. Maar zo werkt het dus ook niet.
  Op het ogenblik bestel je alles online, dus dat gaat dan wel weer iets makkelijker.

  Maar de grootste ergernis is het verlopen van die punten. Dat moet echt anders kunnen.

  Ik denk ook dat het bijna antireclamevis, zo. Niet slim van de Hema...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder