Hema punten: nog maar kort geldig!

hema punten

Ik was donderdag bij de Hema, en daar hingen overal borden dat de Hema punten op de Hema klantenkaart nog maar geldig zijn tot 27 januari!

Aargh!

En ik heb best veel Hema punten.

Ik besloot daarom om onmiddellijk ál mijn punten te benutten voor korting. Want je bent een Nederlander of je bent het niet. Dus ik zei bij de kassa gul:

‘Ik wil graag met zoveel mogelijk punten betalen!’

Je kunt niet zo maar met Hema punten betalen : (

Maar dat gaat zo maar niet. Je moet je punten blijkbaar eerst ‘activeren’. En dat had ik natuurlijk weer niet gedaan. Wist ik veel dat het moest.

Ik dacht dat mijn Hema klantenpas gewoon een kant-en-klare kortingspas was.

Hema website werkte niet

Eenmaal thuis rende ik naar mijn computer om snel mijn Hema spaarpunten te ‘activeren’. Na een kwartier zoeken naar de juiste pagina, kreeg ik een foutmelding.

Met andere woorden: ik kon niet bij mijn spaarprogramma. Van narigheid heb ik toen maar de Hema app gedownload. Want daarmee kun je ook bij je account komen.

Hè? Die Hema punten zijn alleen voor specifieke dingen!

Ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen, en lees nooit de kleine lettertjes. Zoiets blijft niet ongestraft. Want toen het me eindelijk was gelukt om met de Hema app bij mijn account te komen, ontdekte ik dat je de Hema spaarpunten moet activeren in de vorm van Hema vouchers.

Je levert punten in voor zo’n Hema voucher. En die voucher geeft je vervolgens korting ergens op.

Het is dus niet zo als ik dacht, namelijk dat de punten al de korting zijn.

Vervolgens bleken die vouchers beperkt toepasbaar. Zo kun je bijvoorbeeld Hema punten gebruiken voor een Hema voucher waarmee de Hema een kopje koffie geeft aan de Voedselbank, of voor een voucher van 10 euro met als addertje onder het gras dat je dan wel eerst even voor 50 euro moet uitgeven. Uiteindelijk heb ik 100 punten ingeleverd voor een voucher waarmee ik 20% korting kan krijgen.

Zijn de vouchers wel langer geldig?

Wijs geworden heb ik nu wél de kleine lettertjes van de voucher gelezen. Net als de punten die op 28 januari hun waarde verliezen, verliest ook de voucher die ik heb geactiveerd op die dag haar waarde.

Hema punten inwisselen 2019

Screen Shot 2019 07 06 at 12.25.49

Afgelopen woensdag leverde ik een aantal Hema punten in, die ik had verzameld met mijn Hema klantenpas.

Hema punten inwisselen: gelukt!

Van die Hema punten ‘kocht’ ik twee vouchers. Ik had nog nooit eerder Hema punten ingeleverd met behulp van een Hema voucher, omdat ik het zo’n gedoe vind. En ik was er ook helemaal niet zeker van dat het zou werken.  Maar warempel, vanochtend ging ik naar de Hema en kreeg inderdaad de producten waarvoor ik vouchers had gratis mee! En op de kassabon kun je de korting zien die de Hema vouchers me opleverde:

Hema punten inleveren

Dat is toch leuk!

Hoe Hema punten inwisselen?

Je punten inwisselen om vouchers te activeren kun je doen op hema.nl of met de HEMA app. Op de Hema site leggen ze het als volgt uit:

 1. Log in met je online HEMA account, waarmee je ook bent ingeschreven voor ‘meer HEMA’
 2. Ga naar ‘meer HEMA’ en bekijk de beschikbare vouchers
 3. Kies een voucher en wissel je punten in om de voucher te activeren
 4. Je geactiveerde voucher staat nu klaar op de klantenpas. Je vindt de voucher ook terug onder ‘mijn vouchers’ en je ontvangt een bevestiging per e-mail.

Hema punten inleveren 2020

Screen Shot 2020 01 01 at 12.15.52In mijn mailbox verscheen een bericht van de Hema met de onheilspellende titel:

‘Nicole, je ‘meer HEMA’ punten zijn nog 5 weken geldig!’

Elk jaar overvalt de teloorgang van de Hema punten mij opnieuw.

Met het idee: ‘Het is toch zonde als ze ongebruikt verlopen,’ toog ik naar de www.hema.nl op zoek naar voordeeltjes en kortingen.

Wil je korting? Dan moet je eerst geld uitgeven

Maar weet je wat het is?

Met uitzondering van 1 Hema voucher voor een gratis kopje koffie, moet ik voor alle zogenaamd leuke voordeeltjes eerst geld uitgeven. Zo moet ik bijvoorbeeld 15,- uitgeven om 2,50 korting te krijgen. Er is ook een voucher voor 5,- korting, maar dan moet ik een bedrag van 25,- besteden!

Wat is het Hema spaartpunten systeem toch snert en nodeloos ingewikkeld. En afgezien daarvan zet het dus aan tot consumeren.

En dat voor ‘de normaalste zaak van de wereld’.

Ik denk dat ik de voucher voor de gratis kop koffie ga inwisselen, en de rest laat ik dan maar zitten.

hema punten
Kijk, deze Hema voucher is wél leuk!

Hema punten beperkt geldig update 2023

Het is inmiddels 5 jaar later en helaas zijn de Hema punten nog steeds beperkt geldig. Waar het op neer komt is dit: elk nieuw jaar begin je eigenlijk opnieuw met Hema punten sparen. In de loop van een kalenderjaar kun je die punten inwisselen voor vouchers. Die vouchers zijn op hun beurt ook weer beperkt geldig.

Maar je kunt je Hema punten dus niet eindeloos verzamelen en vermeerderen.

Je kunt eigenlijk telkens maar 1 jaar Hema punten verzamelen. Aan het eind van januari in het nieuwe jaar verliezen ze hun geldigheid. In december, voor de jaarwisseling kun je dus het beste even al je punten inwisselen voor vouchers en opmaken. Want vanaf eind januari heb je er niets meer aan.

Huisvlijt bezoekers over Hema punten

 • Ik heb 131 punten van vorig jaar wil ik inwisselen hoe gaat dit te werk b.v.d. (Marloes)
 • Ik ben gisteren nog snel even een pak gratis koffie gaan halen … Bedankt voor de tip. (Inge)
 • Leuk he! Soms kun je ook je punten doneren. Een kop koffie voor Leger Des Heils ofzo. Weet het niet precies. (Sandra)
 • Wat leuk! Ik wist nog helemaal niet dat dit mogelijk was bij HEMA. (Helma)
 • Ohh wat handig! Ik wist dus niet eens dat je bij Hema punten kan verzamelen, thanks voor de tip :-) (Marieke)
 • Ik heb het ooit gelezen en ben er nooit aan begonnen. Vind het ook erg on-Hema. Het is wat mij betreft geen reclame voor zo’n nononsensketen. Bij de kassa geeft het duidelijk meer gezeur. Heel vaak ziie ik mensen vragen er over stellen en ook komt zo’n pasje erg laat onderuit een tasje met de text: ‘O ja, ik heb ook nog zo’n pasje van jullie. Wacht even, dan zoek ik ‘m.’ (Ximaar)
 • Leuk zo’n spaarpunten systeem! Zo krijg je toch nog even meer voor je gele. Geniet ervan! (Mandy)
 • Mooi meegenomen toch…
 • Ik heb kortgeleden een HEMA pas geactiveerd (had hem al 1 jaar in de kast liggen) en vanmorgen een zomerbroek gekocht met pas. Ik kreeg als welkomstgeschenk € 1,50 korting, toch leuk. Ik moet het “kopen van vouchers” nog gaan ontdekken. (Anita)
 • Nou toch evengoed leuk om gratis te krijgen toch? :) Ik heb nog nooit bij Hema gespaard eigenlijk. (Marcelina)
 • Ik ben gestopt met het sparen. Ik kom daar te weinig. Stille groet, Rob Alberts
 • Onze koffiebonen kopen we altijd bij de Hema en dat tikt meestal wel aan. (Priepraat)U
 • Ik denk dat hier in België geen punten gespaard kunnen worden. Maar ik kom er eigenlijk niet vaak. De kleding is me toch te groot want veelal begint het maar bij maat small. (Geke)
 • Zou ik ook doen! Ik vind dat sparen voor korting ook niks. Je moet alsnog geld uitgeven, ook al heb je ‘gespaard’. (Lauresse)
 • Hoelang spaar je al punten? Een maand of drie geleden kon je namelijk kiezen voor een gratis hotdog, gratis squezie, gratis gebaksbrordjes, gratis make-up. Momenteel kun je ook kiezen voor gratis drinkfles (Als je door had gespaard en 200 punten zou hebben) en een gratis theedoek met rookworst motief. Je kunt ook een Nijntje boek schenken voor kinderen die het niet zo breed hebben en regelmatig kun je ook goede doelen steunen of 10% korting op een artikel naar keuze, ja dan moet je wat kopen als klant best gek eigenlijk bij eeb KLANTENkaart he? Kortom keuze zat dus verdiep je goed en als je dat gedaan hebt vertel dan de gehele waarheid want ik spaar met plezier met de HEMA app (die gratis te downloaden is op Wi-Fi, anders kost internet geld namelijk). (Roëlle)
 • Gewoon niet doen.. het levert meer ergenis op dat winst. Tenminste bij mij. Love as always Di Mario
 • Yep. Helemaal mee eens. Ik ben ermee gestopt. (Nicky)
 • Ik was er bijna ingetrapt. Vorig jaar heb ik wel gratis waxinelichtjes gekregen. (Rabarbara)
 • De theedoek kun je wel gratis krijgen met punten. Dan denk ik dat ik die maar ga halen met een kopje koffie. Sowieso best een leuk idee, nog even ontbijten met de kinderen daar als afsluiting van de vakantie! (Maria)
 • Ik had laatst hetzelfde met Kruidvatpunten. Nu kon je ze ook doneren aan een goed doel dus dat heb ik maar gedaan! (Jascha)
 • Prima idee, zoiets moet je niet stimuleren. Ik vind de hema sinds ze kapot gingen en een doorstart maakte vooral naar goedkoop plastic ruiken. Maar in die stank ligt ook eten. En chocola trekt veel aan en ligt er maanden. Naar idee. (Villasappho)
 • Een lachertje en niet alleen deze punten. Welk systeem ook, als alleenstaande krijg je er zelden voldoende bij elkaar. (Bertie)
 • Ik ga pas naar de vouchers kijken wanneer ik met iets in mijn handen in de rij bij de kassa sta. Dat is het moment waarop ik zeker weet dat ik iets nodig heb, en dat ik dus niets koop om de korting te krijgen. Ik vermoed dat ik het restant van mijn punten weer aan de voedselbank doneer. (Rianne)
 • Doorgaans zijn al die spaarsystemen daar op gebaseerd, ze worden er zelf rijker van en vind dat je een verstandige keuze heb gemaakt! (Wietske)
 • Heel frustrerend. Ik heb de mail trouwens (nog) niet gehad. Vorig jaar kon je ook doneren voor kinderboeken o.i.d. Daar heb ik ze toen maar aan opgemaakt. (Naomi)
 • Mijn Opa zei altijd Hier Eet Men Afval. Maar tegenwoordig geldt deze uitspraak voor de marketingafdeling. Stom systeem. Nergens anders zo’n stom systeem meegemaakt. Echt HEMA. (Celli Citroen)
 • Je hoeft toch niet mee te doen? Ik heb geen Hema-spaarkaart. (Mathilde)
 • Dat doe ik dus gewoon bij de kassa. Gaat heel snel. En ik heb dat domme systeem niet bedacht, maar wil daar wel met mijn dochter even zitten. Dan hadden ze het maar anders moeten maken. (PK)
 • Ik heb de laatste keer een zak chips en een doos liga koekjes gekocht van mijn punten, maar ik blijf het raar vinden dat ze verlopen. (Jenn)
 • In een woord waardeloos. Ik koop niet veel bij de Hema, zelfs de kwaliteit van het ondergoed is niet meer zoals het vroeger was. Ook de heerlijke worst is niet meer wat het geweest is. (Sjoerd)
 • je kunt ook een Nijntje boek schenken aan kinderen, zie het voucheraanbod…:-) Daar worden meer mensen blij van. (Andrerica)

Conclusie over de Hema klantenpas

Ik ben een beetje teleurgesteld in de Hema klantenpas en de Hema punten. En wel hier om:

 • Ik vind het systeem ingewikkeld. Waarom moeilijk doen dat je een korting eerst moet activeren?! Waarom niet gewoon de punten laten gelden als korting?!
 • Die punten zijn ineens nog maar beperkt geldig.
 • De punten geven niet direct korting op producten. Je moet er eerst vouchers mee kopen.
 • De vouchers zijn ook beperkt geldig.

Op zich staat al deze informatie op de website van de Hema. Het is mijn eigen schuld dat ik alle voorwaarden niet goed had gelezen. Maar dat neemt niet weg dat ik het jammer vind dat de Hema klantenkaart en puntensysteem niet zo eenvoudig is als ik had gedacht, en verwacht.

Leestips

Heb jij een Hema klantenpas?

Similar Posts

69 Comments

 1. Volledig met je eens. Beetje een wassen neus.
  Ik weet niet of ik de klantenpas nog aanhou na eind januari. Dat beetje korting is me zoveel gedoe geloof ik niet waard.
  De hema kan een voorbeeld nemen aan bv de Tuinen (sorry, Holland & Barrett ;))

  1. Ja! Het gaat volautomatisch :)
   Een keer in de drie maanden staat er vanzelf een voucher. En als je in de winkel komt vragen ze je of je hem wilt inwisselen.

 2. Ja, ik heb een Hema klantenpas. Ik heb er eigenlijk totaal geen problemen mee. Ik laat hem gewoon altijd scannen en soms gaat er ook direct korting af in de winkel. Die vouchers activeer ik via mijn smartphone, dus dat kan desnoods nog in de winkel.

  Omdat de punten binnenkort verlopen heb ik 5 kopjes koffie aan de voedselbank geschonken; ik heb voorlopig niks nodig bij de Hema namelijk.

  1. Dat dacht ik dus ook: dat je met de pas direct korting kunt laten scannen. Maar afgelopen donderdag kon dat dus niet. Ik moest eerst vouchers activeren.

 3. Ik ontdekte dit ook een tijdje terug. Bij Kruidvat gaat dat veel makkelijker met je gespaarde punten.
  Wie weet past Hema het nog een keer aan!

 4. Bi andere kaarten krijg je ook niet direct korting op een willekeurige aankoop. HEMA is toch duidelijk geweest in wat je ermee kunt doen. En sympathiek:kopje koffie voor de voedselbank.

 5. Ik ben dol op korting en meestal niet te beroerd om er wat privacy voor op te geven (al roept een stem in mijn achterhoofd heel hard dat dat dom is), maar dit keer had ik er geen zin in. Ik had wat van de beperkende voorwaarden voorbij zien komen en dacht: ‘laat maar’. Heb nog wel een paar keer getwijfeld, maar als ik jou zo hoor, dan is het een goede keuze geweest.

  1. Net als jij lever ik soms ook wel privacy in inderdaad omdat ik een korting fijn vindt. Maar nu vind ik het erg jammer dat de Hema punten niet gewoon simpelweg in te wisselen zijn bij de kassa.

 6. Dat had ik dus ook, had wel gezien dat je het alleen kon inleveren voor bepaalde producten en dan moet je ook nog eens bv 50,- uit geven willen de punten er af gaan.. aangezien wij heel weinig kopen bij Hema heb ik dus de punten maar ingewisseld voor “koffie voor de voedselbank” tja verlopen is zonde en verder kan ik er niks mee.

 7. Bij de EMTE kun je wel gelijk betalen met je op gespaarde punten. Op elk artikel zonder vooraf activeren. Hulde EMTE.

 8. Ik had de Hemapas op mijn telefoon staan, leek me makkelijk. Maar ook ik vond het spaar- en kortingssysteem van de Hema zo’n omslachtig gedoe dat ik de app weer verwijderd heb. (Kom evengoed graag bij deze winkel????)

 9. Nee, ik weiger standaard dit soort dingen wegens gedoe. Bij de bloemist en de garage hebben ze voor mij een stempelkaart in de la liggen. Zij stempelen terwijl ik pin en af en toe krijg ik dan te horen dat ik een boeket of een autowasbeurt cadeau krijg.
  Ik pak altijd wel gratis supermarktzegels aan omdat in mijn omgeving altijd wel iemand ergens voor spaart.

 10. Ja, en met dezelfde ervaring, dus ik heb hem ook alweer op de-actief staan. Ik wilde er sowieso al niet aan, maar op gegeven moment had ik hem wel ergens voor ‘nodig’, weet even niet precies meer wat. Om eerlijk te zijn had ik van de HEMA eigenlijk wel een wat beter/klantvriendelijker systeem verwacht.

 11. Nee geen hema klantenservice. Ik koop niet zoveel bij de hema. Zoon en schoondochter hebben hem wel. Zij leven van een super klein buget maar gaan vaak op zondag daar hun ontbijtje doen. Zij hebben al hun punten aan de voedselbank gedonderd.

 12. Ik heb er grondig over nagedacht en deze pas gaat weg. Scheelt ook weer een app op mijn telefoon en het uitvoeren van bijbehorende updates ;-)

 13. Ik vind het een flut systeem en ook nog onduidelijk. Ik had punten genoeg en nam een voucher van EUR 10 bij besteding van EUR 50 want dochter wilde een kant en klaar camera voor kerst. Nu stond bij de voucher niet op foto service maar dat een camera onder die service valt snap ik niet en dat stond er ook niet duidelijk bij. Bij melding bij de klantenservice kreeg ik een standaard mailtje als antwoord. Waardeloos.

 14. Yep en hetzelfde probleem. Reuze onhandig dat eerst activeren. Daar denk je dus gewoon niet aan. Ik vermoed dat al mijn punten maar naar de voedselbank gaan. Hoop dat dat dan wel weer langer geldig blijft.

 15. Als ik wel eens wat koop bij de Hema word er gevraagd of ik een klantenpas wil, vreemd genoeg zei ik altijd nee, terwijl ik het woord klantenpas associeer met korting. Nu ik hier lees wat de klantenpas van de Hema inhoud begrijp ik dat mijn onderbewustzijn me duidelijk maakte dat de pas voor mij totaal geen toegevoegde waarde heeft. Weet ik dus waarom ik altijd automatisch nee zeg.

 16. Ik ben al niet eens aan de spaaractie begonnen omdat je moet betalen voor je pas! Echt onzin. Vind de HEMA echt een verschrikkelijke winkel aan het worden. Kwaliteit kleding holt achteruit, na 3x wassen is er geen model meer in het hele kledingstuk. Ook met kinderondergoed trouwens. En dan zit mij altijd nog die stomme update van het fotoprogramma dwars waardoor ik complete fotoboeken ben verloren.

 17. Als je veel punten hebt kun je het nu inwisselen voor een gratis katoenen boodschappentas met rookworst afdruk. Helaas had ik niet genoeg punten omdat ik ook weleens een voucher had geactiveerd en niet gebruikt en dan toch m’n punten kwijt was bizar. Of de verkeerde werd geactiveerd dag punten. Belachelijk systeem dus op deze manier. Bij h&m werkt het trouwens ook zo. Kruidvat is beter geregeld idd.

 18. Ik wist zelfs niet dat deze bestaat.. De klantenpas klinkt wel mega onhandig in gebruik, want je kan er uiteindelijk wel weinig mee doen. HEMA laat je de laatste tijd toch wat in de steek hé?

 19. Weer typisch geval van diefstal! Ik kan vanwege verblijf buiten NL ze niet gebruiken dus stelen ze ze gewoon van me.Weet Hema ik donder de kaart maar gewoon weg!!!????????????????????????????????????????????????????

 20. Zo herkenbaar dit! Ik heb ook ee. Hema klantenpas en vergeet ook altijd vouchers te activeren. Morgen maar even kijken hoeveel punten ik heb ????

 21. Ik begrijp het heel goed wanneer klanten de pas onhandig vinden, je hebt voor je extra specifieke korting inderdaad een computer met internet nodig, of een smartphone. Ik vind het echter wel vreemd dat er zo veel negativiteit heerst hier, ik hoor namelijk niemand over dat je ook, zonder iets te activeren, op behoorlijk veel artikelen in de winkel korting krijgt, gewoon zomaar. Daarnaast krijg je ook een gratis tompouce op je verjaardag, en andere leuke aanbiedingen, zonder er iets voor te hoeven doen. Wanneer je kritiek levert op iets, zorg dan wel eerst dat je jezelf goed informeert. Hema geeft aan hun vaste klanten, de pashouders, op veel producten korting, je moet de korting van de vouchers zien als een extra manier om korting te krijgen op producten die voor jou aantrekkelijker zijn, niet als een verplichting en iets omslachtigs, je moet er wat voor over hebben :)

  1. Dat van die tompouce op je verjaardag, ja je krijgt er een, maar het minimum wat je moet nemen is twee en die andere moet je betalen..zo vind ik dat niet echt een cadeau.

 22. Ik ben blij dat ik de pas niet heb, het zou mij teveel ergernis op leveren en wat levert het daadwerkelijk op?
  Meer kopen dan je wilde, keuzes maken, hebzucht, het is allemaal marketing.
  Begrijp me goed, ik vind de hema een leuke winkel om af en toe te komen, ben tevreden over een aantal producten, maar wil zelf graag de vrijheid houden.

 23. Ik werk zelf bij de HEMA en weet daarom misschien wel wat meer de ideeën achter het systeem. Ik ben het er mee eens dat het niet het meest optimale systeem voor iedereen is maar er zijn ook dingen die juist ik er juist fijn aan vind.
  Zo is het idee achter de vouchers activeren dat de klant zelf kan kiezen wat hij of zij voor korting wil en ook op welk moment. Wij vinden het allemaal ook erg jammer dat de punten gaan vervallen (Zeker omdat ik op de helft van het jaar klanten heb gehad met 1300 punten). Dat ze vervalen is wegens belasting technische redenen (ik weet niet de preciese details) maar daar kan de HEMA dus niet zo heel veel aan doen.
  Maar naast het sparen van de punten en die vouchers zijn er ook regelmatig acties dat er 10% korting is op artikelen (verschilt per actie) als de pas gescand wordt, hiervoor hoeft de pas niet eens geregistreed te zijn. De volgende actie folder zit als het goed is ook vol met deze aanbiedingen.
  Zelf probeer ik als een klant de pas aanschaft zo goed mogelijk uit te leggen dat het een systeem via internet is waarbij de klant moet registreren en zelf de punten in moet wisselen voor de kortingvouchers, ook zeg ik er dan altijd bij dat er ook regelmatig acties zijn waarbij er tien procent korting is als de pas gescand wordt. Op deze manier voorkom je dus misverstanden en weet de klant precies waar hij of zij aan toe is. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het erg vervelend is als mensen niet goed geïnformeerd worden over het hele systeem.

  1. Bedankt voor je uitleg, maar het blijft een ingewikkeld systeem, klanten zouden het meer waarderen als de punten op de kaart gewoon korting geeft op welk artikel je dan wilt kopen, zonder gedoe vooraf.
   De vouchers zijn ook de keuze van de HEMA en als daar niks bij is voor je, kan je je punten niet inwisselen.
   En er zijn andere klantenkaarten waar punten wel langer inwisselbaar zijn, blijkt uit de reakties hier.
   Ik vind de klantenkaart heel erg klantonvriendelijk.

 24. Ik heb ook een Hema kaart en ik was ook verbaasd dat de punten verliepen. Ik heb er meteen een paar ingewisseld, maar kreeg toen ook weer nieuwe meteen… Ik zag dat je je punten ook eventueel kunt doneren. Ik denk dat ik dat maar ga doen – Fijn om de uitleg hierboven trouwens te lezen!

 25. Wat een waardeloze klantenpas van de HEMA!
  Ik kreeg op 2 januari bericht in mijn mail dat de punten op de pas geldig waren tot 28 januari.Er was een aktie bij die mij wel interesseerde, 100 foto’s afdrukken voor €5,-en 100 punten, geldig met voucher tot 28 januari.Vandaag met mij dochter foto’s uitgezocht die afgedrukt moesten worden, bewerkt en klaargemaakt om te uploaden naar de HEMA
  Mijn dochter klikte op de voucher om deze te activeren, maar gaf aan dat hij de aktie niet meer kon vinden. Vreemd,het is vandaag de 12e, dus ruim op tijd! Ik had de advertentie uit de papieren HEMAfolder uitgeknipt en op het magneetbord hangen, en daar stond toch echt geldig tot de 28e.
  Heb maar eens even met de klantenservice gebeld om de vraag voor te leggen…..dat ze dit nog “klantenservice” durven noemen!! Ik kwam geen stap verder met deze medewerker, hij vertelde doodleuk dat de aktie al was afgelopen en dat ik pech had, ik kon mijn punten wel inwisselen op andere artikelen!! Toen ik zei dat ik de foto’s wilde voor de aktieprijs en geen onderbroeken wilde, zei hij gewoon “jammer dan”. Ik had de voucher voor de foto’s eerder moeten activeren, nu was het niet meer mogelijk. Toen ik vertelde dat daar niets over in de mail stond, alleen de vervaldatum van 28 januari, kreeg ik weer als antwoord dat hij niets kon doen. Ik vroeg of hij mij kon doorverbinden met een leidinggevende, omdat ik dit zo fout vond, kon dit ook niet!!
  Ze maken bij de HEMA dus lokkertjes waar je geen bal aan heb, een klantenservice die niet serieus omgaat met een vraag/klacht en een spaarkaart die echt waardeloos is, zie bovenstaande reacties!!!
  Vind het niet zo vreemd dat het niet zo goed gaat met het concern, ga zo door HEMA, dan ga je zeker failliet.
  Ik kom er niet meer, knip de kaart door en breng mijn foto’s naar het Kruidvat!

 26. Ik heb ook een klantenpas van de Hema. Heb een nieuwe telefoon, en mijn vouchers geactiveerd. Ik de winkel in en spullen bij elkaar gezocht en naar de kassa. Vouchers laten zien, maar ze wilde ook mijn klantenkaarten scannen. Geen kaart op mijn nieuwe telefoon, maar wel de vouchers geactiveerd( was de laatste dag om deze in te wisselen) en laten zien, tevergeefs. Helaas, dan maar zonder de 20% afgerekend. Beetje vreemd vind ik dit wel. Kon op de website van de Hema ook niets vinden om naar mijn pas toe t e gaan. Mensen in de winkel mij nog geholpen, maar ook tevergeefs.
  Voor mij hoeft deze pas dus ook niet meer als het op deze manier moet

 27. Ik las in berichtje de Hema punten zijn geldig tot 28 jan 2019.
  Dus inwisselen nog even iets erbij gehaald genoeg voor lekker bakkie koffie.
  Dus geactiveerd kom ik daar en bestel 1 koffie met mijn punten zegt de verkoopster vriendelijk ik zou het je graag willen geven maar heb het niet ,
  Het is een take away met broodjes sapjes maar geen koffie machine.
  Hier geen hema in de beurt die dat wel heeft net opgezocht.
  Maar wel mijn punten geactiveerd.
  Vervalt 4 november.
  Zou prettig zijn dat ze daar ook sapjes bij zetten voor die punten heb je meer kans dat je ze in kan wisselen.
  En je geactiveerde punten niet kwijt bent.

 28. Volledig mee eens! Veel te veel gedoe voor de kleine en simpele kortingen en bijhorende kado’s. Holland& Barret doe het makkelijker mijn kortingen kan ik meteen via mijn aankoop inwisselen, zonder gedoe van vouchers activate ren en zoo..ook een gedoe als je moeite hebt van lichamelijke klachten. Mijn idee ga niet meer punten sparen.

 29. Helemaal mee eens waardeloos systeem ik vind het niet eens leuk om te sparen voor punten op mijn pas in de winkel heb ik 1200 punten en thuis op de app maar 25 leuk hè? Je kan er niks mee ik ben er flauw van om mee te doen met Hema klanten pas en ik vermijd daarom de winkel zelfs omdat ik me erger aan dit systeem

 30. Helemaal eens met deze kritiek! Wat een omslachtig en onduidelijk systeem (ook voor hoger opgeleiden). Het lijkt meer op een ontmoedigingssysteem.

 31. Helemaal mee eens. Ook ik wilde ze vorige week inwisselen. Moest eerst activeren. Vervolgens vergeten en nu heb ik dus niets meer. Fijn zo n pas.

 32. Ja ik ben ook een teleurgestelde klant van de Hema .
  Als je eerst thuis iets moet activeren voor je korting krijgt vind ik niet klantvriendelijk.
  Mijn punten zijn dus verlopen van 2018.
  Het zou fijn zijn als je direct punten in kon leveren bij aankoop van een artikel.
  Maar voor de Hema is het goedkoper als wij klanten dit vergeten.
  Helaas zijn andere winkels ook zo bezig zoals het kruidvat en zo.

  1. Ja vervelend is dat hè Anja! Ik snap je teleurstelling helemaal. Het is echt niet klantvriendelijk met dat moeten activeren en dergelijke. Ik vind het ook echt niet bij de Hema passen.

 33. Werkelijk een onbegrijpelijk systeem! Als je drie theedoeken wil hebben moet je je voucher drie keer activeren! Theedoek nu overigens niet te vinden.
  Kan de helft van de tijd niets openen.
  Waardeloos.

 34. Heel herkenbaar allemaal ik denk dat ik mij zou afmelden. Ik verlies steeds mijn gespaarde punten, omdat het zo kort geldig zijn. Waardeloos van de Hema. Ik snap niet dat ze hier niets aan willen doen.

 35. Je hebt helemaal gelijk. Het systeem zorgt voor veel ergernis.
  Vooral dat eerst moeten activeren is erg irritant. En als je een keus dan nog terug kon draaien, dan kun je standaard activeren en veranderen als er iets beters komt. Maar zo werkt het dus ook niet.
  Op het ogenblik bestel je alles online, dus dat gaat dan wel weer iets makkelijker.

  Maar de grootste ergernis is het verlopen van die punten. Dat moet echt anders kunnen.

  Ik denk ook dat het bijna antireclamevis, zo. Niet slim van de Hema…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.