Reacties

Hema spaarpunten. Tsja... — 51 reacties

 1. Ik vraag me eigenlijk af of er in België ook zo'n klantenkaart bestaat. Ik vermoed van niet, want aan de kassa hebben ze er nog nooit naar gevraagd... Ik mis in ieder geval niet veel blijkbaar. Niet echt een interessante deal, die klantenkaart.

 2. Heb de Hema kaart nog wel maar heb er niet veel aan. Beperkt bruikbaar mijn spaarpunten en iid inleveren voor vouchers die je dan ook meteen moet inleveren. Heb wel ingeleverd voor Kopjes koffie voor de voedselbank of zoiets. Doorknippen en afvoeren denk ik zo....
  groet,
  Silvia.

 3. Ook ik heb me verleden jaar laten verleiden tot de Hemapas. Maar vind heet puntensysteem dus waardeloos. Ik heb ze ingeruild voor koffie, die geschonken wordt aan de Voedselbank.

 4. Ik heb de Hema app en als ik bij de Hema ben kijk ik altijd even in de app of er nog vouchers zijn die ik kan gebruiken, maar alleen voor wat ik nodig heb. Ik 'koop' de vouchers via de app altijd pas als ik bij de kassa sta om af te rekenen.

  Ik vind het punten sparen en inwisselen inderdaad niet erg gemakkelijk en al helemaal niet klantvriendelijk, maar ik was wel blij met de €5 korting die ik laatst kreeg bij besteding van €25.

 5. Nee, al die pasjes ook! Vind het ook belachelijk dat ze maar beperkt geldig zijn en voor 10% korting hoef ik m niet das toch niet veel?!

  • De kans is aanwezig dat je minder punten hebt dan je denkt. In januari vervielen namelijk alle gespaarde punten tot dan toe. Ik weet ook niet waarom.

   Dus je hebt nu alleen de punten sinds februari.

 6. Sorry maar wat een gezeur zeg. Is toch logisch? Sparen voor korting. Gratis korting en nog klagen. Hoe dan? Ik gebruik alleen de app en heb er veel plezier van! En tja als je punten verlopen kan je ze doneren in ruil voor koffie voor de voedselbank of een tas of je hebt te weinig punten en koopt toch al amper wat bij de Hema dus al helemaal geen reden om te klagen. ✌ Just saying

 7. Ik wist niet dat ik ze spaarde, tot ik in januari een mail kreeg dat ik moest opschieten... blijkbaar spaar je ze automatisch als je in de webshop winkelt. Maar ook ik was verbaasd over die beperkte 'houdbaarheid'. Dus ik snap je frustratie volkomen! Groeten Jessie

 8. Ik heb hem vorig jaar ook genomen, maar ik gebruik hem niet, teveel gedoe om korting te krijgen en ik heb geen smartphone, dus ook wat dat betreft ben ik snel uitgepraat.
  Ik wil graag directe kassakorting krijgen, zoals de bonuskaart van AH en ook van Kruidvat vind ik punten sparen zinvol voor gratis producten of forse korting op uitstapjes en dat zonder omslachtig gedoe.
  Gelijk net ook maar afgemeld voor de nieuwsbrieven van de Hema, scheelt weer junkmail ;)

  Groetjes Lily

 9. Oh, ik ben niet de enige...
  Dat had ik dus ook.. die stomme beperkte geldigheid, zo'n desillusie! Een grote gemiste kans voor de HEMA in mijn ogen.

 10. Voor mij is het ook een waardeloos systeem. Dat je eerst vouchers moet activeren en dan pas de korting krijgt. Lastig! En dat ze dan ook de gespaarde punten verwijderen. Ik gebruik de kaart niet meer. Met vriendelijke groet Margreeth

 11. Ik heb hem al app op mijn telefoon. En als ik iets wil kopen kijk ik in de winkel pas of er een voucher voor is. Het is niet de meest klantvriendelijke misschir6, maar ik heb er al veel profijt van gehad!

  • Fijn dat je er al voordeel van hebt kunnen hebben Corine. Zelf had ik de app wel, maar omdat ik in de Hema geen internet heb kon ik niet makkelijk de punten omzetten naar een voucher als die optie er al was.

 12. Ik ben er heel blij mee! Met de app vind ik het geen enkel probleem en ben verbaasd over hoeveel korting inmiddels al gekregen heb! Heb juist echt veel bespaard!

  • Top! Dat is ook waar je zo'n kaart voor neemt. Ik krijg op basis van de reacties de indruk dat de app ook helpt bij het gebruik. Maar dan moet je dus wel overal internet hebben, anders vervalt dat voordeel. En dat heb ik dus niet.

 13. Wat een gedoe is het.
  Ik probeer spaarsystemen te beperken omdat het me allemaal teveel gedoe is.
  Heb wel een Hema pas. Ooit een keer aangeschaft op advies van de cassiere. De kaart was met korting of de artikelen die ik wilde afrekenen waren met zóveel korting met pas, dat ik de aanschaf er al 2x uit had. Zoiets. En de cassiere was aardig :-)
  Sindsdien laat ik wel de kaart scannen. Geloof dat ik 1x een artikel met korting had....
  Mijn punten zijn ook verlopen. Ik heb nog wel gekeken of ik ze kon doneren aan de voedselbank, maar dat was idd ingewikkeld met vouchers enzo. Dan haak ik af.
  Idem trouwens met de kruidvatkaart.
  Het botert geloof ik niet meer zo tussen jou en de Hema ;-)

  • Fijn zo'n aardige kassière. Ik vind het altijd heerlijk als iemand vriendelijk is en goed helpt.

   Het botert prima tussen mij en de Hema Anita : ) Ik vind het een fijne winkel.

 14. Ik vind het juist heel fijn dat je soms korting hebt. Je spaart immers voor die korting. En zo heb ik vorig jaar 8 kopjes koffie aan de voedselbank kunnen doneren door mijn punten die ik gespaard heb. Jammer dat je zo negatief bent! Normaal lees ik hier alleen maar positieve dingen op deze blog. Dat mis ik in dit artikel heel erg!

 15. Nee, ik spaar geen Hema punten. Sowieso ben ik niet van de spaarkaarten. Als minimalist probeer ik alleen te kopen wat ik echt nodig heb en gebruik. Ik houd niet van shoppen, dus ik kom ook weinig in winkels. Vaak moet je ook zoveel sparen voor een klein beetje korting dat ik dat de moeite niet waard vind, terwijl winkels je gegevens dan wel weer gebruiken voor reclame waar ik niet op zit te wachten.

 16. Ik heb wel een klantenkaart en een aantal punten. Inderdaad vervelend dat de punten maar beperkt houdbaar zijn. Ik ben ze ook al meerdere keren 'kwijtgeraakt'..

 17. Oei wat een gedoe allemaal, heel erg klantonvriendelijk. Ik heb de pas niet aangeschaft toen. Weet niet precies waarom, gewoon gevoelsmatig (wéér een pas in de portemonnee. Ik kan al geen Kruidvat meer binnenstappen zonder dat er een alarm gaat loeien door al mijn pasjes) maar ben nu wel blij dat ik hem niet genomen heb.

  • Oh akelig als een alarm zo maar afgaat. Ik heb dat ook wel eens, en vind dat echt akelig. Het lijkt dan net alsof je wat gestolen hebt terwijl het niet zo is.

 18. Lekkere kort door de bocht reactie van Hema. Tuurlijk ben je er zelf mee akkoord gegaan, maar dat betekent nog niet dat een handig spaarsysteem is? Beter leren ze ervan en wijzigen ze iets.

 19. Zelf vind ik het ook heel erg tegenvallen van de Hema spaarpas. De gratis artikelen zijn gelijk weg, behalve rare to go koffiebeker. Stop er ook mee

 20. Ook ik ga stoppen met het gebruik van de kaart. Zelden zo'n klantonvriendelijke kaart gehad. Spaarpunten verlopen, hij doet het vaak in de winkel niet, moet dan weer geactiveerd worden, ook dat gaat niet zonder slag of stoot. Advies: ga terug naar de zegeltjes als jullie geen simpele kaart kunnen organiseren

 21. Hele nare actie. Je krijgt ook pas korting als je bv 25 euro besteed. En bij 24 euro heb je ook pech.
  En dan kan je een kopje koffie drinken. In onze Hema is het restaurant gesloten.
  Eens nagevraagd waarom dat gesloten is. "We waren niet hygiënisch genoeg" was het antwoord. Nou laat die koffie dan ook maar.

  De acties bij Kruidvat zijn echt wel veel beter. Alleen moet je dat even weten. Fijn als er een behulpzame kassière is die dat verteld. Zo zijn bv de koffiepads in de reclame geweest. 100 punten van je pas af, en een euro van de koffie af. Bovenop die reclame.
  En dan laatst de Adventskalender. Kost 5 euro, maar met inlevering van 100 punten kost ie maar 4 euro.
  En je punten verlopen nooit.

  Hema kan nog een hoop leren over een klantvriendelijke spaarregeling.
  Mijn pas heb ik weggegooid. Neemt alleen maar ruimte in in mijn portemonnee.
  En punten weggeven aan een zus of vriendin.. kan ook al niet.
  Alleen naar doelen die de Hema goed vindt. Je kan niet eens kiezen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder