Hema punten vervallen en zijn nog maar kort geldig

Hema klantenkaart puntenIk vind het elk jaar weer teleurstellend: De Hema punten vervallen.

Oftewel de punten die ik met mijn Hema klantenkaart heb gespaard, zijn nog maar kort geldig zijn . Waarom doet de Hema dat toch? Ik kwam iemand tegen die zich hardop afvroeg: 'Het is toch niet dat die punten kunnen bedérven?'

Belangrijke informatie over je puntensaldo

Ik had er dit jaar niet eens aan gedacht, maar toen kreeg ik onderstaand mailtje met in de titel: belangrijke informatie over je puntensaldo.

Beste Nicole,
De punten die je gespaard hebt in 2018, zijn geldig tot en met 27 januari. Er staan nu extra veel vouchers klaar, zodat jij je resterende punten kunt inwisselen. Je kunt kiezen uit een korting op je volgende aankoop, een gratis HEMA artikel of doneer aan het goede doel.

Waarom de Hema punten vervallen eind januari

Ik kan zelf best een reden bedenken waarom de Hema ervoor kiest om de gespaarde punten elk jaar te laten vervallen: het is voor hen financieel gunstiger. Want met die punten kunnen klanten korting krijgen op producten. Niet dat die kortingen nou zo geweldig zijn, maar toch. Ik snap best dat de Hema winst wil maken. Ik besloot gewoon eens aan de Hema zelf te vragen waarom de spaarpunten maar beperkt geldig zijn. Helaas is het antwoord algemeen en nogal nietszeggend:

'Hoi Nicole, je punten hebben inderdaad een beperkte geldigheid, maar je kunt het hele jaar door je punten inwisselen en zelf kiezen uit veel verschillende aanbiedingen. Daarnaast kun je je punten doneren, en vanaf januari 2019 kun je gewoon weer verder sparen voor leuke aanbiedingen en vouchers. Als ik nog iets voor je kan doen, dan hoor ik het graag. Fijn weekend!'

Het doet me een beetje denken aan de antwoorden die politici nog wel eens geven.

Ter vergelijking: Kruidvat punten

Bij de Kruidvat kun je ook punten sparen met je spaarkaart. Ook daar worden punten op een gegeven moment afgeschreven, maar dan heb je het over punten die 6 jaar of ouder zijn. En bovendien vervallen niet álle punten: alleen die oude.

Tot slot

Ik ben dol op de Hema, en vind het jammer dat hun puntensysteem op deze manier is vormgegeven. Van de 'gewoonste zaak van de wereld,' had ik een gewoner en eenvoudiger klantenpunten systeem verwacht. Ik vind het systeem van Kruidvat bijvoorbeeld een stuk prettiger.

Lees ook mijn posts over Albert Heijn Premium ervaringen, het vernieuwde Hema ontbijt en Gevonden geld van Annemarie van Gaal

Similar Posts

47 Comments

 1. Een vervelend spaarsysteem vind ik het. Ook de kortingsvouchers. Ik vind het erg ingewikkeld en beslist niet klantvriendelijk.

 2. Ik had laatst een gratis zak waxinelichtjes voor m'n punten. Dat is dan wel weer leuk. 100 stuks met een brandduur van 6 uur.

 3. Eigenlijk deze week maar voor de eerste keer in de Hema geweest. Maar leuk dat je voor de mensen die vaker gaan dit helemaal uit te doeken doet.

  1. Als je de Hema app aanmaakt heb je een digitale klantenkaart gratis. Anders kost hij 0,50 cent ! Daar tegenover staat dat je de punten gratis krijgt

 4. Januari is een slechte verkoop maand voor winkeliers. Daarom verzinnen ze van alles om de klant toch naar de winkel te lokken. Ik heb geen klantenkaart. Ik boycot zoveel mogelijk Hema, want ik ben zeker al bijna 70 jaar klant bbij Hema en moet dan BETALEN voor een klantenkaart. Nee ! Dank u!

 5. ik vind he took geen fijn systeem : gedwongen winkelnering heet het volgens mij...het zou aardig zijn als zoveel punten gewoon een korting betekenden op iets wat ik wil aanschaffen en niet dat ik gratis iets krijg wat de Hema te ruim heeft ingekocht

  1. Ja, dat zou ik ook veel duidelijker vinden Felice. Dat de punten gewoon korting opleveren. Zonder dat je eerst een voucher moet kopen uit een beperkt aantal vouchers.

 6. Dat plaatje is hilarisch. Maar het principe slaat natuurlijk nergens op. Zeker van een winkel als HEMA verwacht je zoiets niet... Kruidvat aktie inderdaad top!

 7. Vaak krijg je met zulke punten ook kortingsvouchers voor dingen die je anders toch niet zou kopen. Zo ook bij deze... Ik kon nu een toilettasje krijgen MAAR dan moet ik wel weer meer dan €15,- uitgeven. Commercieel is het allemaal...

 8. Toch vind ik die van de Kruidvat ook niet fijn werken. Ik denk er weinig aan want de functie is mij onduidelijk op de site én als ik naar mijn puntensaldo kijk (wat veel is in 6 jaar tijd) kan ik een heleboel punten inwisselen voor maar €2 ofzo. Doe mij dan maar Douglas. Altijd veel korting en bij een X aantal punten een waardebon voor €5.

 9. In vergelijk met andere winkels is het inderdaad wel raar dat de punten van de Hema komen te vervallen. Mijn binding met Hema is niet zo heel groot, net zo min als met Kruidvat, bij beide winkels koop ik spaarzaam. Daarom stoort het mij niet zo erg, ik doe alleen maar iets met de punten als de cassiere me er op wijst dat ik mijn punten kan inwisselen. Maar ik kan me voorstellen als je elke week er een kop koffie haalt ofzo dat je je dan niet zo serieus genomen voelt als klant.

  Ps: je nieuwe layout is erg leuk! Lekker fris en overzichtelijk!

 10. Ik vind het een onduidelijk systeem. Het is dat ik de laatste tijd wel regelmatig wat bestel bij Hema (omdat we ons 5de kindje verwachten en er veel opruiming is) dus nu begin ik het een beetje te snappen.
  De Hema-app heeft alleen heel vaak kuren waardoor ik ‘m niet kan laten scannen bij de kassa, het voelt daardoor een beetje alsof Hema er álles aan doet om het punten sparen vooral niet tot een succes te maken..... ;)

  1. Ja, je kunt het systeem van de hema op zich wel voor je laten werken. Als je bijvoorbeeld iets voor de baby nodig hebt, kun je kijken of er vouchers zijn op dit gebied. De punten gebruik je dan om de betreffende vouchers te activeren. Maar een gedoe vind ik het wel.

 11. Wij kregen dat mailtje ook. Bewust verzonden na het nieuwe jaar, zodat je in de rustige januari maand toch weer naar de HEMA gelokt wordt. Er zijn zeker leukere spaaracties. Kruidvat, maar ook de airmiles vinden wij wel een beter spaarmogelijkheid

 12. Komgraag bij hema maar altijd zoveel problemen met die kaart. Vaak pakt hij hem niet. Moet ik tig keer weer inloggen op de mobiel. En de punten is jammer dat ze maar kort houdbaar zijn

 13. Ik snap het eigenlijk wel, maar het is uiteraard wel heel jammer. Staat volgens mij ook nergens beschreven.. Althans niet heel duidelijk in mijn optiek

 14. Eigenlijk zou ik eens moeten kijken hoeveel punten ik het afgelopen jaar heb gespaard. Wie weet kan ik er iets voor uitzoeken. Voor mijn uitzet bijvoorbeeld ;p

 15. Och ja, die punten, ik spaar ze, zoals zoveel dingen bij evenveel winkel. Alleen zijn dit een van de weinige punten waar ik niets mee doe uiteindelijk.

 16. Ik spaar braaf, maar tegen de tijd dat ik een beetje een fatsoenlijk punten aantal heb, is het jaar weer voorbij en zijn ze weer weg. Als ik ze dan in wil wisselen voor de gratis dingen hebben ze niets in de winkel... Ik spaar liever met Kruidvat :D

 17. Hema wat willen jullie nou. Nu stop ik liever met dat gedoe. Soms sta ik in de rij met 8 anderen en zijn ze minuten lang aan het klooien met een smartphone en iets met die hema punten. Volgende klant Heeft u een klantenpas. oh ja ff zoeken .... etc

  Dus ik deed maar mee want tja ik koop best vaak iets bij de hema.

  En nu alle punten weer weg dus. Rot op dwing mij niet zo om nu AL MIJN PUNTEN te moeten inwisselen. Rot Hema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.