Trammelant in kinderboekenland

Commotie rondom gedicht kinderboekenweek 2023 1

Naast de schokkende berichten over de aardbeving in Turkije en Syrië, was er deze week ook veel nieuws over het kinderboekenweek gedicht 2023.

Dat zou worden geschreven door kinderboekenschrijver Pim Lammers.

Kinderboekenschrijver Pim Lammers bedreigt

Maar er ontstond een hetze tegen hem waarbij hij werd beschuldigd van verheerlijking van pedofillie en er kwamen zelfs kamervragen.

Nadat hij zelfs met de dood bedreigd werd haakte hij af.

Op mijn blog Het Moederfront kun je lezen wat er nou eigenlijk allemaal precies gebeurde.

Het positieve van het hele verhaal is dat er ineens heel veel aandacht is voor de Kinderboekenweek en voor literatuur!

Similar Posts

8 Comments

  1. Ik heb het allemaal enigszins gevolgd en ben allereerst maar eens op zoek gegaan naar dat stuk over de trainer. Ik heb het in één adem gelezen het is een heel goed stuk en laat maar eens zien hoe makkelijk he gebeurd. Ieder let op zijn eigen kind (of telefoon) en niemand heeft iets gezien. En als het dan uitkomt allemaal roepen dat ze het wel verwacht hadden.
    Dat ze zijn stukken verheerlijking vinden van heeft me geshockeerd het wordt echt tijd dat er meer aandacht aan lezen besteed gaat worden want de eerste generaties met weinig kennis qua boeken heeft inmiddels kinderen. Zorgelijk!

  2. Een mooi en genuanceerd artikel. Inderdaad van de zotte hoe dit loopt maar te verwachten in een tijd waarop mensen hun oordeek vellen gebaseerd op vage ideeën of een titel en het artikel zelf niet lezen 🙈🙈

  3. Je wordt er beroerd van.
    De domheid van Smit en de kwaadaardige rest.
    Ze hadden het niet eens zelf gelezen en kletsen iemand na. Zo simpel zijn ze.

  4. Het gedicht is zo mooi, ik had het al gelezen. Het verhaal heb ik pas na de ophef gelezen en het is een verhaal dat duidelijk aangeeft hoe gemakkelijk het soms voor een pedofiel is om een kind te misbruiken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.