Bricken oftewel mobiel parkeren: ben je goedkoper uit?

bricken

Het duurde even voordat ik door had hoe het werkte maar nu vind ik mobiel parkeren erg handig.

In april 2015 heb ik een account aangemaakt bij yellowbrick. Vervolgens moest ik mijn smartphone nummer koppelen aan mijn yellowbrick account. Ik had bovendien beltegoed nodig om te kunnen parkeren en ik moest het nummer van de parkeerzone onthouden. Toen ik dat eindelijk goed door had, begon ik bricken echt te waarderen.

Maar er is iets wat ik me afvraag:

‘Ben ik goedkoper uit met bricken / mobiel parkeren?’

Want dat wil ik eigenlijk wel graag.

Bricken / mobiel parkeren: ben je goedkoper uit?

Het grote voordeel van bricken / mobiel parkeren vind ik dat ik niet meer van te voren hoef in te schatten hoe lang ik in de stad zal zijn. Om een boete te voorkomen gooide ik vaak te véél geld in de geldautomaat. Gewoon voor de zekerheid. En in die zin is bricken voor mij goedkoper. Want nu betaal ik ook echt alleen voor de tijd dat ik de auto heb geparkeerd. En niet alle loze minuten dat ik alweer weg ben.

Gemiddeld parkeer ik zo’n 3 keer per maand in de stad. Dat kost me in totaal 5,96. Daarvan is 4,94 parkeergeld, en 1,02 ‘transactiekosten’. Aangezien ik, als ik van te voren betaal, meestal toch wel meestal 2,20 euro betaal ben ik dus goedkoper uit. Zelfs als ik de transactiekosten en belkosten naar YellowBrick om me aan te melden meereken.

Hieronder een schermafdruk van mijn factuur van yellowbrick.

bricken

Maar, toen ik me inschreef bij yellowbrick betaalde ik 10,- registratiekosten. In die zin ben ik nog niet voordeliger uit.

En ik betaal 5 cent om te bellen naar yellowbrick om te parkeren.

N.B. Je kunt yellowbrick een sms-je laten sturen om je te waarschuwen dat je het parkeren op een bepaald moment moet laten stoppen. Maar dit kost bij YellowBrick 0,35 cent. Dus dat doe ik niet! Zonde van het geld.

Conclusie over kosten bricken / mobiel parkeren

Op dit moment heb ik mijn registratie bij yellowBrick er nog niet uit. Maar ik bespaar wel elke keer dat ik parkeer geld. Tel daarbij de rust en ontspanning die het mij geeft dat ik niet hoef te rennen om op tijd terug te zijn bij de parkeerautomaat, en mijn conclusie is dat bricken een aanrader is.

En op de lange termijn is het waarschijnlijk ook wel voordeliger. Maar niet meteen dus.

Hoe regel jij het met betaald parkeren?

25 Comments

  1. marjolein
  2. M
  3. Linda
  4. Olga
  5. Ingrid
  6. Els
  7. Janneke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh