Bricken oftewel mobiel parkeren: ben je goedkoper uit?

bricken

Het duurde even voordat ik door had hoe het werkte maar nu vind ik mobiel parkeren erg handig.

In april 2015 heb ik een account aangemaakt bij yellowbrick. Vervolgens moest ik mijn smartphone nummer koppelen aan mijn yellowbrick account. Ik had bovendien beltegoed nodig om te kunnen parkeren en ik moest het nummer van de parkeerzone onthouden. Toen ik dat eindelijk goed door had, begon ik bricken echt te waarderen.

Maar er is iets wat ik me afvraag:

‘Ben ik goedkoper uit met bricken / mobiel parkeren?’

Want dat wil ik eigenlijk wel graag.

Bricken / mobiel parkeren: ben je goedkoper uit?

Het grote voordeel van bricken / mobiel parkeren vind ik dat ik niet meer van te voren hoef in te schatten hoe lang ik in de stad zal zijn. Om een boete te voorkomen gooide ik vaak te véél geld in de geldautomaat. Gewoon voor de zekerheid. En in die zin is bricken voor mij goedkoper. Want nu betaal ik ook echt alleen voor de tijd dat ik de auto heb geparkeerd. En niet alle loze minuten dat ik alweer weg ben.

Gemiddeld parkeer ik zo’n 3 keer per maand in de stad. Dat kost me in totaal 5,96. Daarvan is 4,94 parkeergeld, en 1,02 ‘transactiekosten’. Aangezien ik, als ik van te voren betaal, meestal toch wel meestal 2,20 euro betaal ben ik dus goedkoper uit. Zelfs als ik de transactiekosten en belkosten naar YellowBrick om me aan te melden meereken.

Hieronder een schermafdruk van mijn factuur van yellowbrick.

bricken

Maar, toen ik me inschreef bij yellowbrick betaalde ik 10,- registratiekosten. In die zin ben ik nog niet voordeliger uit.

En ik betaal 5 cent om te bellen naar yellowbrick om te parkeren.

N.B. Je kunt yellowbrick een sms-je laten sturen om je te waarschuwen dat je het parkeren op een bepaald moment moet laten stoppen. Maar dit kost bij YellowBrick 0,35 cent. Dus dat doe ik niet! Zonde van het geld.

Conclusie over kosten bricken / mobiel parkeren

Op dit moment heb ik mijn registratie bij yellowBrick er nog niet uit. Maar ik bespaar wel elke keer dat ik parkeer geld. Tel daarbij de rust en ontspanning die het mij geeft dat ik niet hoef te rennen om op tijd terug te zijn bij de parkeerautomaat, en mijn conclusie is dat bricken een aanrader is.

En op de lange termijn is het waarschijnlijk ook wel voordeliger. Maar niet meteen dus.

Hoe regel jij het met betaald parkeren?

Similar Posts

25 Comments

 1. Ik ben erg blij met mobiel parkeren. Vroeger moest je er op de tijd letten tot wanneer de parkeermeter of liep. Als we nu een keertje uit eten gaan zit ik een stuk relaxter in het restaurant.

 2. Hier heb ik het ook, ik loop elke week in de Schoorlse bossen met honden en vriendin, en telkens als we er geld in gooiden was het toch wel spannend op het eind..we zijn ook weleens verdwaald en dan loop je niet meer zo ontspannen;)Nu met Bricken maak ik mij daar niet meer druk om, zo ook bij het ziekenhuis, als het uitloopt dan is dat prima..
  Ik vind het ideaal, je hoeft ook geen kleingeld meer te hebben..
  En de kosten vind ik normaal, geen probleem mee.

  1. Op de website van yellowbrick kun je opzoeken waar bricken overal wordt aangeboden. Misschien heb je geluk en is het bij jou in de stad ook. Je kunt dat namelijk niet zien in de stad zelf.

 3. Ik gebruik Parkmobile, erg handig. Je betaalt gewoon voor wat je daadwerkelijk gebruikt, terwijl ik vooral ruim geld in de parkeerautomaat gooide. Ik moet bekennen dat ik dan wel eens mijn parkeerkaartje door gaf aan de volgende, want soms stond er nog behoorlijk wat tijd op.
  Ook handig vind ik het dat ik niet steeds kleingeld bij me hoef te hebben.

 4. Hier ook parkmobile. Gratis aanmelden en achteraf een factuur. Geen gedoe met parkeertegoed. Betaal 25 cent per parkeeractie. Echt superhandif vind ik het. Nooit zorgen maken of je wel genoeg in de automaat heb gedaan.

 5. Ik brick ook, maar hoef niet te bellen om te starten of stoppen. Ik regel dat in de app. Het is inderdaad een stuk rustiger winkelen ed. Maar op parkeerplaatsen waar je voor een vast bedrag de hele dag kunt parkeren doe ik het niet want dan ben je door de transactiekosten duurder uit. In onze stad kun je voor €2,- de hele dag parkeren op sommige parkeerterreinen. Moet je wel zeker weten dat je er langer dan 2 uur gebruik van maakt…
  Olga

  1. Ik kan het helaas niet met de app doen, omdat ik geen internet heb. Dat is wel jammer.

   Goed aandachtspunt, dat je soms door de transactiekosten duurder uit kunt zijn op sommige parkeerplekken. Dat is wel iets om in de gaten te houden.

 6. Sinds kort betaal ik ook op die manier! Voor Qpark parkeergarages heb ik nu ook een kaart waarbij ik achteraf betaal.

  Ik gebruik de parkeerapp van de anwb, inschrijven koste me niets, ik hoef niet te bellen en de app zoekt zelf de zone op. Misschien is dat een nog beter idee? Nog iets minder kosten :)

 7. Hier hetzelfde als Nathalie. Aangemeld voor Yellowbrick via de anwb dan betaal je geen inschrijfgeld. Aan en afmelden via de app. Ideaal.
  Ingrid

 8. Ik heb het geregeld voorbij zijn komen in de reclame. Maar op 1 of andere manier trekt het nog niet zo mij aandacht.
  In de stad parkeer ik meestal bij AH en daar mag je 2u gratis parkeren. Prima voor even.
  Ga ik uitgebreid winkelen, doe ik dit in een grotere stad, maar neem dan de trein. Dus ja bricken… waarschijnlijk niet voor mij ;)

  1. Bij een parkeergarage kun je op zich ook bricken, maar daar doe ik het ook niet. Dan vind ik het weer te ingewikkeld. Bovendien betaal je daar ook pas achteraf, dus dan zie ik het nut van het bricken niet in.

 9. Met het hele Yellowbrick gebeuren ben ik nog niet echt bekend eigenlijk. Ik zie het weleens op de reclame voorbij komen, maar that’s it. Wanneer ik in de stad parkeer dan parkeer ik eigenlijk altijd in een parkeergarage waar ik achteraf betaal.

  Liefs.x

 10. Waarom kun je in Nl niet gewoon je creditcard gebruiken? Dat kan op heel veel plaatsen in DK. Alles met een kaart, gelukkig (en goedkoper)

  1. Je kunt hier nu wel bij een parkeerautomaat pinnen, dus betalen met je bankpasje. Maar dan moet je dus nog wel van te voren een tijdsinschatting maken.

 11. Als ik in de stad parkeer doe ik dat in de blauwe zone, ben dan toch wel binnen twee uren klaar. Als ik zeker weet dat ik langer ga parkeren dan zet ik hem in de parkeergarage en betaal ik achteraf. Een stad half uur bij ons vandaag betaal je een paar euro voor de hele dag.
  Ik ben dus niet bekend met dat mobiel parkeren, wel van gehoord via de media maar we gebruiken het dus zelf niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.