Yellowbrick + 17 andere parkeer opties
Last updated on oktober 19th, 2023 at 04:13 pm
- Bricken: nooit teveel betalen voor parkeren
- Yellowbrick: ze hebben de stem veranderd.
- Waarom?!
- Yellowbrick aanmelden: best een gedoe
- Ik heb een ‘basic account’
- Parkeren met de Rabo App!
- Is parkeren met de Rabo App wel veilig?
- 17 Opties voor mobiel parkeren op een rijtje
Als ik ‘naar de stad ga,’ en dus betaald moet parkeren maak ik sinds 2015 gebruik van Yellowbrick.
Daarmee kun je ‘bricken’.
Op deze manier betaald parkeren wordt ook wel mobiel parkeren genoemd. Er zijn inmiddels al 17 aanbieders waarmee je dit kunt doen.
Bricken: nooit teveel betalen voor parkeren
Bricken werkt als volgt: je parkeert je auto. Vervolgens bel je naar Yellowbrick en type je het nummer van de parkeerzone in waar je parkeert. Als je vertrekt bel je opnieuw naar Yellowbrick en beëindig je de parkeertijd. Het grote voordeel is dat je nooit teveel of te weinig geld in de parkeerautomaat doet. Je kunt het wat dat betreft vergelijken met een parkeergarage.
Je kunt ook parkeren met de Yellowbrick app, maar daarvoor heb je internet nodig. En dat heb ik niet, want ik heb prepaid. Vandaar dat ik altijd moet bellen. Dan kreeg ik altijd een prettige mannenstem aan de lijn, die op duidelijke toon instructies gaf.
Yellowbrick: ze hebben de stem veranderd.
Maar wat wil nou het geval? Ze hebben de vriendelijke mannenstem vervangen door een robotachtige damesstem met een buitenlands accent. Vooral de combinatie robotstem – buitenlands accent vind ik heel bijzonder. Ik baal enorm van deze verandering, want:
- Ik vond de mannenstem heel fijn.
- De vrouwenstem klinkt als een robot.
- De vrouwenstem van Yellowbrick noemt de parkeerzone niet cijfer voor cijfer, maar als groter getal. Ze zegt niet 2-7-5-9 maar zevenentwintighonderennegenenvijftig. Daardoor vraag ik me nu elke keer paniekerig af of ik de zone wel goed heb ingetypt.
Waarom?!
Waarom hebben jullie een prima stem vervangen door een robotstem? Ik overweeg serieus om over te stappen naar een andere parkeermethode. Het is dat het aanmeldproces een heel gedoe was, anders was ik al lang afgehaakt.
Yellowbrick aanmelden: best een gedoe
In 2015 betaalde ik eenmalig 10 euro om te registreren bij Yellowbrick. Je hebt daarvoor ook het kenteken van je auto nodig. In ruil daarvoor kreeg ik een speciaal geel pasje om op mijn dashboard te leggen.
Je moet je smartphone koppelen aan je Yellowbrick account. Dus als je een nieuw telefoonnummer krijgt, heb je een probleem. Ook geld je account alleen voor die ene specifieke auto. Wil je ook bricken met andere auto’s met je account? Dat kan niet! Dan moet je eerst nog een auto registreren op je account en dat kost geld. Maar op zich is het niet duur: 2,50.
Ik heb een ‘basic account’
Ik blijk een zogenoemd basic account te hebben. Dat betekent dat ik 34 cent betaal als ik ga bricken. Daar komen de parkeerkosten dan nog bij. Flex is goedkoper, maar kan oplopen tot 50 cent per parkeeractie. Ik vermoed dat ik daarom destijds maar voor de vaste prijs van 34 cent heb gekozen.
Parkeren met de Rabo App!
Toen ik dit artikel schreef ontdekte ik dat je ook kunt parkeren met de Rabo app die ik al op mijn mobieltje heb. Die werkt met ease2pay. Daar betaal ik maar 19 cent per parkeeractie. Ook hier moest ik het kenteken invullen van onze auto. Je kunt bovendien gratis twee auto’s hebben op 1 account.
Als ik het goed begrijp hoef ik met de Rabo app ook niet dat nummer van een parkeerzone in te typen. Dankzij GPS weet de app al waar ik ben. Hoewel veel mensen dit misschien juist onprettig zullen vinden….
Het nadeel mag duidelijk zijn: ik zal dan toch even internet moeten activeren, want bellen kan met deze app niet. Bovendien kun je met de Rabobank app op dit moment niet parkeren in parkeergarages. Dat kan met Yellowbrick wel. Maar goed, ik parkeer toch nooit in een parkeergarage.
Is parkeren met de Rabo App wel veilig?
Net toen ik helemaal enthousiast was voor parkeren met de Rabo app bedacht ik ineens iets zorgelijks: is die app wel veilig? Ik moet namelijk inloggen op mijn Rabobank account om een parkeeractie te starten. Dat vind ik eng! Uiteindelijk heb ik dit opgelost door gewoon direct de ease2pay app te downloaden. Dan hoef ik niet in te loggen op mijn Rabobank account en ik heb wel de lagere kosten.
17 Opties voor mobiel parkeren op een rijtje
Er zijn best veel aanbieders van zogenoemd mobiel parkeren. Hieronder een overzicht.
- Yellowbrick
- Parkmobile
- Rabo bank app
- App parking
- EasyPark
- Flitsmeister
- Park-line
- Stadsparkeren
- On the go
- SMS parking
- TanQyou park
- Parksen
- On the go!
- MKB Brandstof
- My order
- Gaiyo
- Ease2pay (Zij werken samen met de Rabobank)
Hoe regel jij betaald parkeren?
Geraadpleegde bronnen onder andere: Consumentenbond, Autoweek, Yellowbrick, Rabobank, mijn eigen ervaring en autoblog.
Ontdek meer van Huisvlijt
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.
Die verandering is geen verbetering. Ook via de app is het een en ander veranderd. Vroeger was het beter.
Ik parkeer niet vaak betaald en daar waar ik dat wel doe pak ik gewoon een kaartje of betaal met mijn bankpas.
Ik parkeer ook met YellowBrick, maar kan me niet herinneren dat ik heb moeten betalen om me te registreren. Ik parkeer altijd met de app. Zou dat het verschil zijn? Overigens vind ik het vooral heerlijk dat je nooit hoeft te stressen omdat je parkeertijd afloopt. Ik heb ooit bij de arbo gezeten en lang moeten wachten terwijl ik een kaartje had gekocht. Dat was ook de laatste keer, want toen heb ik gelijk YellowBrick genomen.
Dat vind ik ook het grote voordeel: je hoeft niet te stressen over je parkeertijd.
Sorry ik weet helemaal niks van parkeren. Wij hebben geen auto. Maar als zo leest is wel makkelijk. Volgens mij is dit goedkoper. Fijne dag.
Zorg wel dat ik zo kan betalen en anders is er de pas nog…
Maar hoelang kan dat nog vraag ik me af… haha
Groetjes
Oh, ik houd ook niet van dat soort veranderingen. Zeker die andere manier van het nummer op lezen lijkt me niet fijn. Ik heb Parkmobile, trouwens. Met de app en dat werkt heel goed. Maar sinds ik niet vaak meer in Amsterdam hoef te parkeren, gebruik ik ‘m nog maar zelden.