|

Waar doen ze het van 2022

waar doen ze het van

In juni keek ik het programma Waar doen ze het van 2022.

In 'Waar doen ze het van worden' telkens 4 gezinnen gevolgd.

Je krijgt een kijkje in hun portemonnee en hun levens.

Ik vind het erg leuke tv.

Ook omdat het niets 'hijgerigs' heeft of nep overkomt, zoals in sommige zogenoemde scripted reality shows.

Waar doen ze het van 2022 gezinnen

In waar doen ze het van 2022 doen de volgende gezinnen mee.

Familie Rouw

Familie Rouw: miljonairsgezin (vier kinderen). Zij krijgen maandelijks € 130.000 binnen! Vasco werd miljonair met het maken van games. Inmiddels verdient hij ook geld met crypto investeringen.

Er was kritiek op hem en de EO omdat ze hem mee lieten doen aan dit programma. Vasco Rouw zou namelijk betrokken zijn bij een crypto scam....

waar doen het van 2022

Nadia Fieggen

Nadia Fieggen(39): bijstandsmoeder met drie kinderen. Ze moet rondkomen van 1660 euro per maand. Nadia woont in een tiny house en leeft 'off grid'. Ze geeft haar kinderen thuisonderwijs.

waar doen het van 2022

Familie Sheshkalani

Reza (41) en Sahar (40) Sheshkalani (drie kinderen). Zij zijn gevlucht uit Iran, en runnen samen een wellness center. Doordat ze tijdens de coronacrisis dicht moesten hebben ze een schuld van 37.000 euro opgebouwd.

Ze zijn druk bezig deze schuld af te lossen, en aan het eind van Waar doen ze het van 2022 is ze dat ook gelukt. Ze komen rond van 2500,- per maand.

waar doen het van 2022

Familie De Groot

Christelijk gezin De Groot et vier kinderen. Zij komen rond van € 5750 per maand. Daarvan geven ze 10% aan de kerk.

waar doen het van 2022

12 Observaties

 1. Nadia schrijft zich in op een dating site en heeft vrijwel meteen een goede match. Een maand later gaat ze al met haar kinderen bij hem logeren inclusief een plasemmer. Dat laatste vond ik wel bijzonder.
 2. De familie Rouw bepaalt aan de hand van een dobbelsteenspel waar ze naartoe gaan op vakantie. Geld speelt daarbij geen enkele rol. Ik geloof dat ze zo'n 30.000 kwijt waren aan hun vakantie.
 3. Nadia lijkt heel gelukkig en tevreden met haar off grid tiny house. Elke keer als ik haar zag, wilde ik daarna mijn eigen huis gaan opruimen en minimaliseren.
 4. Vasco Rouw doet een aanbetaling van 10.000 euro bij de juwelier voor een duur horloge. Hij spreekt met de juwelier af dat als hij niet binnen 1 maand minder dan 90 kilo weegt, de juwelier die 10.000 euro mag houden. Het lukt hem niet zoveel af te vallen, dus de juwelier is blij. En Vasco maakt het niet uit.
 5. Vasco's oorspronkelijke doel was om 100 miljoen te hebben, maar hij denkt dat dit doel te gemakkelijk is.
 6. Nadia geeft thuisonderwijs. Ik stelde me zo voor dat het voor haar vrij relaxt was tijdens de lockdowns toen de scholen dicht gingen. Voor haar maakte dat niet uit.
 7. Voor het kinderfeestje van hun tweejarige dochtertje geeft miljonairsfamilie Rouw ruim 3.000 euro uit.
 8. De familie de Groot huurt een hot tub om daarmee herinneringen te maken. Dat vinden ze namelijk heel belangrijk. De hot tub kost 5 euro per maand om te verwarmen. De meneer die ze de hot tub verhuurt merkt op dat mensen zich vaak verkijken op de kosten van zo'n hot tub.
 9. Ik vond Reza (41) en Sahar (40) Sheshkalani een heel liefhebbend stel. Ze kwamen op mij echt over als een team.
 10. Reza Sheshakalni vertelt dat ze hun zoontje noodgedwongen van voetbal moesten halen toen het financieel zo slecht met hen ging. Hij observeert dat een ander kind waarvan de ouders een bijstandsuitkering krijgen wel op voetbal kon blijven.
 11. Op social media vroeg men zich af waarom Nadia leeft van een bijstandsuitkering. 'Kan ze niet werken?' is hun vraag. Zelf had ik die vraag niet zozeer, omdat ze haar kinderen thuisonderwijs geeft en in haar eentje opvoedt. Anderzijds: Nadia heeft een Pabo opleiding, er is een groot lerarentekort. In die zin zou haar kennis natuurlijk wel heel welkom zijn op de arbeidsmarkt.
 12. Vasco is enorm relaxt over geld vind ik. Hij ziet het geloof ik ook gewoon als een 'game'.

Trailer

Waar doen ze het van 2022 kijken

Ik keek dit programma via tvblik.nl. In totaal zijn er 7 afleveringen. Je kunt het ook kijken via de website van de EO

Kijktips

Bron afbeeldingen: EO.

Wat is jouw opgevallen aan Waar doen ze het van 2022?

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Ik heb het nooit gezien, maar ik snap niet dat er mensen zijn die daar aan meewerken. Ik zal er overigens ook niet naar kijken, maar dat mag uiteraard iedereen voor zichzelf weten.

 2. Leuk dat je gekeken hebt. Ik heb ook met veel belangstelling gekeken toen het op tv was. Interessante families vond ik, maar die rijke mensen begonnen me te irriteren. Zó makkelijk met geld smijten, pff....

 3. Leuk dat jij gekeken hebt. Ik heb het ook gezien, hoewel ik me nu afvraag of ik wel alle afleveringen heb gezien. Dat van die hot tub kan ik me niet herinneren.
  Heel erg boeiend dit soort inkijkjes. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. Vond het ook prettig dat het programma zelf geen oordeel had.
  Reza en Sahar vond ik ook fijn om naar te kijken. Ik leefde met haar mee toen zij zei dat ze het moeilijk vond om na corona-tijd weer extra te moeten werken om gederfde inkomsten te moeten compenseren en dat ze daardoor minder tijd had met haar kinderen.
  Hoewel het leven van Vasco en zijn vrouw heel ver van me af staat heb ik er geen moeite mee. Kwam op mij over dat zijn vrouw nog de nodige tegenwicht bood, die voelde zich wel wat ongemakkelijk met het dure kinderfeestje met alles erop en eraan.
  Nu ik zo zie wat Reza en Sahar per maand te besteden hebben (met werk) en wat Nadia te besteden heeft (uitkering) dan vind ik het verschil erg klein als je ziet hoe verschillend ze leven. Viel me op dat Nadia een goed gevulde spaarpot had. Zij weet echt heel goed voordeeltjes te vinden. Daar kon je in dit programma veel van opsteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.