Reacties

Rondkomen van 30 euro per week? — 20 reacties

 1. Gratis lunchen maakt sparen natuurlijk gemakkelijker. Veel drinken doet de dame precies niet, of het zou water uit de kraan moeten zijn. Die chips en kroepoek kan ik ook schrappen. Zo zou ik nog enkele extra euro's besparen.

 2. Ik zou er ook nog wel wat van af strepen, chips, satehsaus. Maar gratis lunchen? Daar moet je toch ook wat voor betalen of het wordt ingehouden op je loon. Maar prima als je binnen je budget kunt b!ijven. Dat vraagt discipline.

 3. Bij de supermarkt voor 30 euro is goed te doen, ik heb het ook wel eens moeten doen. Maar het gaat fout als je dure anti allergische shampoo op is, of het wasmiddel. Dus ik vind het wat vertekend als je alleen eten meerekent.

 4. Ik denk dat we nu met drie volwassenen ca 200 euro per week kwijt zijn. dat is wel alles inclusief huishoudspullen, wasmiddelen etc. Als ik alleen het eten tel schat ik ca 100 euro per week.

 5. Ja, lang moeten doen. Het scheelt wel als je een basisvoorraad in huis hebt, dan kan je plannen met wat er die week in de aanbieding is. Minder (vaak) vlees eten scheelt ook een hoop en niet voor alles de A-merken nemen. Maar die gratis lunch dat scheelt zeker al qua boodschappen daarvoor aanschaffen.

 6. In deze tijd red ik dat echt niet meer, met dertig euro. Bovendien mis ik op dat lijstje best wat dingen die er bij mij wel op staan, zoals muesli en kwark voor mijn ontbijt. De laatste tijd ben ik toch wel tegen de veertig euro en soms meer kwijt voor mijn weekboodschappen. Bij mij zit daar dan overigens alles in. Dus ook schoonmaak- of wasmiddel op z'n tijd, drogisterij-artikelen, enz.

 7. Drinkt Marieke geen thee of koffie en wat nuttigt ze aan ontbijt? Gratis lunchen? Toffe baas zou ik zeggen.
  Over schoonmaakartikelen enz. is al voldoende gezegd. In mijn ogen is dit geen eerlijk lijstje (vegetarisch?) en met meer personen in een huishouding ga je dit niet redden.

 8. Tja gratis lunchen op het werk scheelt natuurlijk al aardig wat en waarschijnlijk dan ook gratis koffie en thee op het werk. En als ik haar boodschappen lijstje zo bekijk heeft ze of thuis een voorraadje pasta, rijst of aardappelen , want anders zie ik daar geen complete maaltijden staan. Of ze moet buiten het naanbrood en de tortillas en zalmfilet alleen groente eten en dan ook nog eens niet ontbijten of alleen met wat druiven. Als ik uit mijn voorraad eet ben ik die week ook heel goedkoop uit bij het boodschappen doen, maar dat geeft dan geen reeel beeld van mijn daadwerkelijke uitgaves . En inderdaad bestaan je uitgaves ook nog uit meer dan alleen eten en drinken. Dus zeggen dat je met 30 euro per week uitkomt geeft dan wel een heel vertekend beeld.

 9. Zelf verbruik ik als alleengaande circa 43 euro/week aan alle boodschappen. Dus ook frisdrank, koffie, shampoo, wasmiddelen en bijv. snacks of ijsjes onderweg. Daar doe ik geen moeite voor. Daar zit dan ook regelmatig de Indonees/Vietnamees/Chinees bij. Waar ik dan weer wel 2 of 3 maaltijden per portie mee doe. Het bedrag was rond 40 euro, maar de laatste tijd stijgen sommige prijzen behoorlijk snel.

 10. Daar heb je echt discipline voor nodig! Als het echt zou moeten, zou ik 30 euro ook wel halen, maar vaak zijn er toch 'impulsaankopen' bij en dat moet ook gewoon kunnen. Een keer een lekkere snack of iets extra's bij je avondeten is ook niet verkeerd, vooral niet in een tijd waarin je weinig besteed aan uitjes en vakanties. :)

 11. Het klopt wel ongeveer, denk ik, als je de bon bekijkt. Maar ze heeft waarschijnlijk inderdaad nog voorraad thuis. Ik zit in mijn eentje ook rond de 40 euro. Dat is de ene keer iets meer en de andere keer iets minder. Maar dat ligt er gewoon aan wat er op is. En de eerste week van de maand geeft ik het meeste uit. Dan doe ik boodschappen kook ik elke dag een grote pan van iets dat je in kunt vriezen (pasta, bami, mexicaans) en daar vries ik drie porties van in. Dus de andere weken heb ik veel minder boodschappen nodig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder