Kraampje langs de weg met 10 eieren voor 2,-

kraampje met eieren

Dit keer kwam ik een leuk kraampje langs de weg tegen, toen ik op zondagmiddag wandelde met mijn man!

In dit kraampje zijn eieren te koop.

Kraampje langs de weg met eieren

Het kraampje is een leuk klein kastje, met daarop de dozen met de eieren. Je kunt betalen door het geld in het glazen jampotje te doen.

Je krijgt 10 eieren voor 2 euro.

Dat is niet duur.

Bij supermarkt Jumbo betaal je bijvoorbeeld voor 10 zogenoemde ‘Blije Kip Scharrel Buiteneieren’ 3,89.

Dit kraampje is te vinden aan de Bruggenweg in Doetinchem.

Lees nu mijn post Ei koken!

Similar Posts

32 Comments

 1. Bij mij in de straat betaal ik voor 10 verse eieren ook 2 euro, ook rechtstreeks van de boer. Het is denk vooral de tussenhandel die de eieren zo duur maakt.

 2. Bij een kringloop in de alblasserwaard waar ik regelmatig een bezoek brengt staat ook een kraampje met eieren en ook jam die zelf gemaakt was en die kocht ik maar niet de eieren want die kan ik niet goed verdragen maar ook hier waren ze per 10 ook 2 euro. Ook een kistje waar je het geld in kon doen maar er was hier wel een camera en dat is goed want helaas zijn er niet altijd eerlijke mensen.

 3. Aan de rand van ons dorp staat op zaterdag een kraam waar eieren te koop zijn. Gaat echt in het groot ook rechtstreeks van een boer.Je kunt zelf een doosje vullen.Waren 15 cent per stuk maar sinds 2 weken 17 cent per stuk. In de toonbank hebben ze een aantal gleuven gemaakt om het geld in te stoppen. Valt dan in een afgesloten lade. Hadden in het begin ook een jampot om geld in te doen….maar toch een keer gepikt. Zo jammer.

 4. Mijn buurman heeft ook een mini-kraampje in zijn voortuin staan. Hij zet er geen prijs bij, je mag geven wat je wil.
  Ik hoef de eieren niet meer want ik weet dat ze in hoogzomer de hele dag in de blakende zon staan.

 5. Als wij gaan wandelen heb ik vaak een lege eierdoos in mijn rugzak zitten. Als ik een kraampje tegenkom, kan ik daar een doosje eitjes kopen en het lege doosje achterlaten.

 6. Dat is zeker een leuk kraampje om alleen al voor de verkoper een doosje eieren mee te nemen.
  Zijn ook mensen die gooien alles in de auto er rijden dan snel weg, maar dat zijn de slechte klanten. Hans

 7. Ik haal iedere zaterdag eieren bij een boer in de buurt. 30 voor 4 euro. Er staat een hele grote automaat met eieren, aardappels, uien en allerlei ingevroren kalfsvlees. Een heel vernuftig systeem. Je kon altijd contant betalen of met de bankpas. Maar helaas hebben ze laatst de automaat opengebroken op zoek naar geld (in 1 nacht verschillende automaten in de buurt vernield ;-() en nu kun je alleen nog met de bankpas betalen. Voor mij maakt dat niet uit, want ik vind dat ideaal, maar jammer dat het nodig is.

 8. Wat een vertrouwen,geld in een potje. Hier zijn de laatste jaren de kraampjes voorzien van een vaak vastgeschroefd geldkistje

 9. Heel erg leuk, dat soort kraampjes. Hier zie ik ze vaak met bloemen. Of aardbeien. En dan baal ik altijd dat ik nooit contant geld bij me heb.

 10. Beetje late reactie, maar wij halen altijd 10 eieren voor €2 bij een lieve vrouw in de buurt die blije kippen houdt. Soms met blauwe eieren, die vindt DL erg leuk ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.