Goedkope eieren: 1,50 voor 10 scharreleieren

goedkope eieren

Het voordeel van wonen op het platteland is dat het makkelijke is om aan goedkope eieren te komen. Zie ook Wat kosten eieren.

Goedkope eieren

We hebben er natuurlijk wat van onze eigen kippen, maar soms zijn die op. En dan halen we ze graag bij een naburig kraampje aan de weg. Ze kosten daar doorgaans 2 euro voor 10 stuks. En laatst zagen mijn man en ik zelfs een kraampje waar 10 scharreleieren maar 1,50 kosten.

goedkope eieren

Voor een doos met 12 scharrelieren betaal je bij Jumbo 4,67. Bij Albert Heijn koop je 10 scharreleieren voor 3,89.

Bezuinigen op je eitje

 1. Je kunt in de supermarkt trouwens wel bezuinigen op eieren door voor witte eieren te kiezen. Volgens de Keuringsdienst van Waarde kosten bruine eieren gemiddeld 7 tot 8 cent meer dan witte. Maar daarvoor is geen enkele reden! Het is simpelweg dat wij het idee hebben dat bruine scharreleieren gezonder zijn, en dat de kip een beter leven heeft gehad. Maar dit is onterecht. Dus wil je bezuinigen op eieren? Koop dan witte!
 2. Een andere manier om te bezuinigen op eieren is ze te kopen bij kraampjes langs de weg of direct bij de boer. Op lekkerder.nl vind je een handig overzicht met adressen van boeren waar je scharreleieren kunt kopen. Of die een eierautomaat hebben.

Leestips

Hoeveel betaal jij gemiddeld voor je eieren?

Similar Posts

24 Comments

 1. Wij halen ze ook altijd uit een eierkast bij een boerderij hier vlakbij . Met onlangs verontschuldigingen dat ze duurder waren geworden 🙈 10 stuks voor 1,75

 2. Echt een koopje,ben weer helemaal bij met lezen van jou blog,ik lees altijd met bloglovin maar die leeslijst werkt al een tijdje niet meer helaas.
  En in mijn blogger lijst krijg ik jou niet toegevoegd,zo raar dus ik was jou even kwijt zeg maar,kind wat heb jij een hoop blogs zeg hoe hou je het allemaal bij ?
  Lieve groetjes van mij en Leaf natuurlijk 🍀🐾❤️🍀

  Heb mij nu aangemeld met e-mail dan krijg ik jou nieuwe post iedere keer in mijn mail handig ! Groetjes

 3. Ik betaal in de automaat 2,80 euro voor 10 bio dubbeldooier eieren. Zo eten wij bijna elke dag samen 1 gekookt ei. Het eiwit geven we niet veel om, maar de 2 dooiers zijn zo netjes te verdelen. In een dubbeldooier ei zit vaak in verhouding minder eiwit.

 4. Elke vrijdag komt de eierman en die rekent nu (met veel excuses) 3.50 voor 10 eieren. Hij komt al meer dan 40 jaar trouw elke week, dus we houden de klandizie aan.

 5. Zeker een leuke prijs voor 10 eieren, vind je niet in de buurtsuup.
  Er is ook een fruitteler die zelf zijn appelen maar is gaan verkopen aan particulieren. Hans

 6. Leuke post. Nij ons komen er iedere vrijdagmiddag kinderen langs van een "eierboerderij". Met skelter en een kar vol eitjes. Ze kosten drie euro :-)

 7. Ik heb nog nooit eieren bij de supermarkt gekocht. Altijd bij een boer uit de buurt. Tegenwoordig een automaat met eieren, aardappels, uien en ingevroren kalfsvlees, waar je contactloos kunt betalen. Ideaal.

  Enkele jaren terug gaf ik nog € 3,50 voor 30 eieren. Inmiddels € 5,- . Een koopje als je het vergelijkt bij de supermarkt. En ik maar denken dat de eieren in korte tijd zo duur geworden zijn (schaam, schaam)

 8. Even opgezocht; ik betaal € 2,56 voor 6 'scharrel' eieren (waarvan ik hoop dat het scharreleieren zijn). Maar een kraampje met eieren heb ik hier nog niet gezien, helaas.

 9. Ik koop tegenwoordig helaas ook die dure uit de supermarkt. Een doos van 10 of 12 eieren deel ik met een ander, omdat de grote doos per eitje goedkoper is dan de kleine doosjes.
  Eitjes van eigen kippen is veel goedkoper, diervriendelijker ecologisch beter.
  Loslopende kippen eten allerlei ongewenste slakken en ander gespuis, zodat bestrijdingsmiddelen overbodig zijn. Eigen kippen kun je voeren wat anders aan voedselresten en afsnijsel weggegooid zou worden. Composteren is leuk, laten omzetten in eieren is leuker.

  Maar helaas, de vertrutting van Nederland maakt houden van een paar kippen in de tuin onmogelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.