Goedkope eieren: 1,50 voor 10 scharreleieren

goedkope eieren

Het voordeel van wonen op het platteland is dat het makkelijke is om aan goedkope eieren te komen. Zie ook Wat kosten eieren.

Goedkope eieren

We hebben er natuurlijk wat van onze eigen kippen, maar soms zijn die op. En dan halen we ze graag bij een naburig kraampje aan de weg. Ze kosten daar doorgaans 2 euro voor 10 stuks. En laatst zagen mijn man en ik zelfs een kraampje waar 10 scharreleieren maar 1,50 kosten.

goedkope eieren

Voor een doos met 12 scharrelieren betaal je bij Jumbo 4,67. Bij Albert Heijn koop je 10 scharreleieren voor 3,89.

Bezuinigen op je eitje

  1. Je kunt in de supermarkt trouwens wel bezuinigen op eieren door voor witte eieren te kiezen. Volgens de Keuringsdienst van Waarde kosten bruine eieren gemiddeld 7 tot 8 cent meer dan witte. Maar daarvoor is geen enkele reden! Het is simpelweg dat wij het idee hebben dat bruine scharreleieren gezonder zijn, en dat de kip een beter leven heeft gehad. Maar dit is onterecht. Dus wil je bezuinigen op eieren? Koop dan witte!
  2. Een andere manier om te bezuinigen op eieren is ze te kopen bij kraampjes langs de weg of direct bij de boer. Op lekkerder.nl vind je een handig overzicht met adressen van boeren waar je scharreleieren kunt kopen. Of die een eierautomaat hebben.

Leestips

Hoeveel betaal jij gemiddeld voor je eieren?

24 Comments

  1. Wilma
  2. izerina
  3. Lois
  4. Marie
  5. Claire
  6. Marjan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh