Reacties

Hoe weet je of een ei nog goed is? — 35 reacties

 1. Nieuwsgierigheidsvraag:
  Hoe oud kunnen de eieren zijn om ze nog op te kunnen eten?

  En smaken de eieren van jouw kippen echt anders dan de (vrije ren bio) eieren uit de supermarkt?

  • Geen idee eerlijk gezegd. Ik zou graag beweren dat de eieren van onze eigen kippen veeeel lekkerder zijn maar ik heb niet echt verschil gemerkt.

 2. Controleer de eieren op de watertest
  En daarna geur
  Eet daarom gebakken eieren

  Sommige zijn maanden over datum nog te eten
  Tref zelden een slecht ei aan

 3. Ik controleer nooit . De eierboer komt aan de deur en hergebruikt de eierdozen graag. Ik gebruik gemiddeld 20 eieren per week dus de omloopsnelheid is behoorlijk hoog. Een enkele keer koop ik plateau's van 30 en als ze goedkoop zijn meteen 2 dus 60 in voorraad. Nog nooit problemen mee gehad.

  • handig ! tot u toe leggen de kippen netjes in het hok..en wij leggen de eieren op volgorde in een rek. Maar als we op gekke plekken eieren gaan vinden dan is dit de truc!

   PS : de heksenwaag in Oudenwater, schijnt betrouwbaar te zijn

  • Je kunt heel gemakkelijk met potlood even de datum op een ei zetten. Is ook ideaal bij eieren van je eigen kippen.

 4. Het schijnt, ik controleer dat eigenlijk nooit.
  ik heb in heel mijn leven ooit één keer een rot ei geroken, dat was van een kip die haar eieren verstopt had, die geur blijft nogal in uw neus hangen, maar ik ben er vrijwel zeker van dat ik dus nooit een rot ei zal eten! Bovendien duurt het heel lang eer eieren echt slecht of rot zijn! En hier worden er veel gegeten dat ze de kans niet hebben (tenzij dan als een kip ze verstopt, haha!) ;)

 5. Weer een leuke uitleg in deze blog. Toevallig wist ik het antwoord hierop omdat mijn oom een boerderij heeft gehad en de klanten dit dus gingen testen. hihih zo zie je maar zo leer je nog eens wat.

 6. Een ex-collega van mijn man, reed rond met eieren voor een bedrijf als bijverdienste. De eieren waren al minstens 2 weken oud voor ze in de winkels terecht kwamen. 4 tot 6 weken houdbaar.
  Maar volgens mij zit daar dan toch een hoop rommel in (in het kippenvoer dan) want onze eitjes blijven geen 6 weken goed hoor. De eitjes van onze kippen hebben wel een brozere schaal. Ik geef geregeld grit bij dan zijn ze steviger en houden ook langer.

 7. hier zijn ze altijd op voor ze oud zouden kunnen zijn :) ik koop eigenlijk elke week nieuwe, maar deze tip is wel heel handig, ik wist het wel , maar wist niet meer wanneer het oud of nieuw zou zijn bij drijven.

 8. 28 dagen is inderdaad veel langer dan ik zou denken. Ik koop zelf eieren in de supermarkt en eet ze dan altijd binnen een week op. Maar deze test ga ik onthouden, want ik vind 'm superhandig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder