Reacties

Wat kosten eieren? ± 26% duurder — 17 reacties

 1. Eieren zijn schrikbarend duur geworden. Gelukkig hebben wij ook onze eigen kippen (en haan:))
  Als wij er meer hebben dan we zelf gebruiken verkopen we ze voor 2 euro voor een doosje van 10. Dat geld gaat in een potje en gebruiken we voor als er een zak voer nodig is.

  • Of we wel of geen biologisch voer hebben weet ik niet, dat regelt iemand anders uit ons huishouden.
   Maar als de voer prijzen zakken dan zakt de prijs van onze eieren natuurlijk ook weer.

 2. Ik heb zoveel eieren dat ik ze aan de straat goedkoper kan aanbieden dan in de winkel. Maar eerst eten we er zelf van natuurlijk. Maar eigen eieren zijn echt veel goedkoper.

 3. Je vergeet nog een paar kosten: er is nog de aankoopprijs voor een kip, eventuele kosten voor dierenarts als er een kipje ziek is, afschrijving van het kippenhok want ik veronderstel dat je ooit wel 1 en ander hebt gekocht en in de toekomst moet vernieuwen…wellicht vergeet ik nog het 1 en ander.
  Maar feit blijft wellicht dat eitjes van eigen kippen goedkoper zijn, en wellicht ook een stuk gezelliger voor kipjes en eigenaars!

 4. Ik heb Jumbo eieren van 10 eieren in doos. Wat goedkoper. Alles word duurder. Maar het is licht puntje ik had vanmorgen iets gelezen bepaalde producten goedkoper worden waar graan erin zit. Eieren hebben wel nodig voor de eiwitten. Gisteren nog gegeten.

 5. Ja valt mij ook op dat de prijzen van eieren enorm verschillen. Als ik ze in de winkel koop neem ik altijd biologische eieren, die zijn denk ik nog iets duurder maar dan hebben de kippen wel een beter leven gehad. We hebben zelf drie kleine kipjes en die beginnen nu weer goed te leggen. Haha, 7 cent per ei, dat is een koopje, ik denk dat we er nog een paar bij moeten nemen :)

 6. Zo te lezen kosten de eieren hier in de randstad goudgeld. Bij mij worden ze elke week aan de deur gebracht, al bijna 50 jaar lang. Daar betaal ik graag meer voor. In de super zijn ze wel goedkoper.

 7. Ik heb er eerlijk gezegd niet op gelet. Ik koop ook niet zo vaak eieren want meestal krijg ik ze niet op. Kippen zou ik reuze gezellig vinden. Maar dat is niet zo handig op mijn balkon, vrees ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder