The midnight club op Netflix: 10 afleveringen

The Midnight Club

Als fan van Christopher Pike had ik veel zin in de serie The Midnight Club op Netflix.

Deze serie is namelijk gebaseerd op één van zijn boeken!

Maar eerlijk gezegd viel deze verfilming me enorm tegen.

Als de serie niet gebaseerd was op het gelijknamige boek van Christopher Pike had ik hem nooit afgekeken.

The Midnight Club: waar gaat het over?

Deze serie gaat over een groepje ongeneeslijk zieke jongeren die in een soort luxe hospice Brightcliffe wonen. Het wordt gerund door een vrouwelijke arts, en het huis barst van de geschiedenis en sfeer. In de loop der jaren is de traditie geboren dat de zieke jongeren zich rond middernacht verzamelen in de bibliotheek en elkaar verhalen vertellen. Vandaar ook de naam Midnight Club.

Ugh, kickass heroine

Helaas is de hoofdpersoon Ilonka in de serie van het type 'kickass heroine' en daar heb ik een enorme hekel aan. Dat soort types heeft altijd een grote mond, en komt erg voor zichzelf op ongeacht de gevolgen voor anderen. Maar altijd wel onder het mom dat ze heel betrokken en empatisch zijn.

Ilonka heeft zich verdiept in de geschiedenis van Brightcliffe en ontdekt dat er ooit een terminaal ziek meisje plotsklaps is genezen. Dat is de reden dat ze er naartoe wilde. Ooit was er een sekte in Brightcliffe en Ilonka hoopt zichzelf te genezen op dezelfde manier,

De verhalen die de tieners elkaar vertellen

Naast de verhaallijnen van de zieke tieners zijn er de verhalen die ze elkaar vertellen, en die worden gepresenteerd als mini verhaaltjes in de serie. Dat heeft tot gevolg dat je als kijker, net als bij een boek met wisselend perspectief, telkens opnieuw 'in' een nieuw verhaal moet komen. Het enige dat leuk vond aan de verhalen is dat ik ze herkende uit andere boeken van Christopher Pike.

Trailer The Midnight Club

Hieronder de trailer die veel meer horror belooft dan de serie waarmaakt.

Mijn conclusie over The Midnight Club

Deze serie valt in het genre 'horror/mystery'. De midnight club is me enorm tegengevallen, en doet de boeken van Christopher Pike beslist geen recht. Met de zelfingenomen 'heroine' Ilonka in de hoofdrol en de andere cliché karakters vond ik het lastig om vol te houden. En zoals ik al zei: als ik niet zo dol was op de boeken van Christopher Pike was ik na de eerste aflevering al afgehaakt.

Op IMDb krijgt de serie een 6,6 en meer verdient hij ook zeker niet. Ik geef de serie een 5,7 als straf voor de vele cliché's en stomme karakters.

The Midnight Club kijken

Je kunt deze serie kijken op Netflix. Als je houdt van getormenteerde tieners en kickass heroines zul je deze serie wellicht leuk vinden. Hij bestaat uit 10 afleveringen van ongeveer een uur. Ik vond ze een lange zit.

The Midnight Club lezen?

In plaats van de serie kijken, kun je beter het oorspronkelijke boek lezen!

Kijktip

Een andere serie van dezelfde regisseur is Midnight Mass.

Similar Posts

5 Comments

  1. Ik begon ook vol enthousiasme maar heb de serie niet afgekeken. Op de een of andere manier kwam het niet uit de verf.

  2. Onbedoeld maak je me toch nieuwsgierig :-)
    Bij de titel van de serie moest ik denken aan een soort variant op The Breakfast Club uit de jaren 80.
    Deze serie zou jongeren aan moeten spreken, maar ik verwacht dat ze de plank hebben misgeslagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.