Reacties

Verkopen op Marktplaats: het belang van de juiste titel — 24 reacties

  • Jup... toen ik bij mijn vaatwasser (waar er genoeg van waren) erbij zette hoe jammer ik het vond dat hij weg moest, maar dat we hem niet aan konden sluiten etc. was hij zo weg. Terwijl hij eerder best een tijd op mp stond.

 1. Veel gebruikte zoektermen in je titel gebruiken. Alles is mooi, maar daar zoeken mensen niet op. Bedenk welke woorden jij zou gebruiken als je zelf zou kopen.

 2. De koper de kans geven meer over het artikel te vragen Duidelijke voorwaarden
  Duidelijke foto's (dus niet ff snel met je mobieltje in de avond een overbelichte foto maken)
  Prijzen van soortgelijke artikelen vergelijken en daar tussenin gaan zitten
  Binnen hooguit 5 uur reageren
  GEEN plaatjes gebruiken van websites, echt je eigen foto's gebruiken zodat de koper ziet hoe het artikel eraan toe is. Advertenties met plaatjes van internet zie ik er vaak heel lang opstaan.
  Belangrijkste info in de titel vermelden. Met kleding zou dat kleur, maat en merk zijn bijvoorbeeld.

  • Plaatjes van website vind ik ook altijd balen! Ik wil echt het product zien van die persoon. Anders heb ik toch het idee dat het product van de verkoper er misschien heel anders uit ziet of beschadigd is.

 3. Mijn zwager heeft ooit zijn auto verkocht in de telegraaf (hoeveel tientallen pagina's ware dat vroeger niet) onder de kop.

  Te koop, bosje bloemen 3000 gulden.
  auto kado

 4. Ik ga vandaag een tv op marktplaats zetten en ga daarbij jullie tips gebruiken. Als het goed is stromen straks de mailtjes dus binnen, haha. Het woord 'gratis' sla ik trouwens liever even over ;-)

 5. Nou ben ik eigenlijk wel heel benieuwd hoe beide titels zijn geweest. Ikzelf vind goede foto's ook belangrijk. En als je niet kan bieden vind ik eigenlijk ook irritant.

 6. Verkopen op Marktplaats (en Vinted) is een hele kunst inderdaad. Maar ik vind het altijd heel lonened en lekker voelen wanneer het weer gelukt is.

 7. Ik heb nu best veel op vinted gezet, vrijwel nieuwe kleding voor 5,00 en dan willen ze het nóg goedkoper. 😏 Ik ben dus duidelijk geen goede verkoper

 8. Een goede foto vind ik zelf altijd belangrijk, al gebeurd het wel eens dat we die goede foto niet hebben. Soms ben ik ook te lui om dan betere foto's te maken. Dat ik de titel ook beter kan maken had ik niet eens aan gedacht. Beetje dom...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder