The Gilded Age: kostuumdrama à la Downton Abbey?

the gilded age

Dit wordt een hele korte review van The Gilded Age.

Het lukt me namelijk niet om door de eerste aflevering heen te komen.

Maar goed, dat is ook informatief ; )

The Gilded Age: Downton Abbey in de stad?

Hoewel ik nooit heb begrepen waarom sommige mensen lyrisch zijn over Downton Abbey vond ik het best een leuke serie. En over het personage Dowager Countess word ook ik lyrisch.

Daarom dacht ik dat ik de serie The Gilded Age ook wel mooi zou vinden.

Ik had begrepen dat het eigenlijk een soort Downton Abbey op het platteland was!

Bovendien zit Cynthia Nixon uit Sex and the City erin, evenals Christine Baranski die ik ken als de moeder van Leonard in de serie The Big Bang Theory.

The Gilded Age: waar gaat het over?

De jonge Marion Brook ontdekt dat haar vader haar na zijn overlijden in armoe heeft achtergelaten. Van narigheid vertrekt ze daarom maar naar haar twee vervreemde tantes. Onderweg daar naartoe raakt ze bevriend met Peggy Scott. Samen komen ze aan bij Marions tantes.

Tot zover heb ik het gezien.

Daarna haakte ik af.

Ik struikelde over Marions houding van:

‘Ik ben wars van conventies, en ga mijn eigen weg. En ook al woon ik gratis bij jullie, ik laat me toch zeker niet de wet voorschrijven.’

‘Oh, wat zijn we weer stoer,’ mompelde ik.

Daarnaast struikelde ik over de vele verwijzingen naar racisme en discriminatie.

The Gilded Age: samenvatting van Wikipedia

Dus even over naar Wikipedia voor een korte samenvatting van deze serie:

‘The Gilded Age speelt zich af in het New York van de jaren 1880. In 1882 wordt tegenover het huis van de familie Van Rhijn een grote villa gebouwd, waar de familie Russell haar intrek neemt. De familie Van Rhijn is ‘oud geld’ en kijkt neer op de familie Russell, die nouveau riche is.’

Weet je wat het is? Dit kan best een prima verhaal zijn. Maar het is ook een verhaal dat al heel vaak verteld is. En als je dan ook nog van die cliché karakters hebt, dan vind ik het niet meer leuk.

Trailer The Gilded Age

Mijn conclusie over The Gilded Age

Voordat iemand het zegt, zal ik het zelf vast zeggen: ik heb weinig recht van spreken, aangezien ik het eind van de eerste aflevering niet eens heb gehaald.

The Gilded Age is een prachtig vormgegeven kostuumdrama dat zich afspeelt in New York. Het klinkt echt hartstikke leuk vind ik. Maar wat mij betreft hangt het van de cliché’s aan elkaar, en het verhaal en de vormgeving konden dit onvoldoende compenseren helaas.

Ik miste de originaliteit van het karakter van de Dowager Countess ; )

via GIPHY

Dat gezegd hebbende: als je de lat niet te hoog legt, is dit een mooi kostuumdrama om te kijken dat zich afspeelt op een leuke plek.

The Gilded Age kijken

The Gilded Age is the zien op HBOMax. Ik keek mijn driekwart aflevering via Moviesjoy.

Kijktips voor wie van historische drama’s houdt

Similar Posts

9 Comments

  1. Ik heb genoten van het eerste seizoen. Even doorzetten die eerste aflevering en dan word je het verhaal wel ingetrokken. Een aanrader!

    1. Ah, dat is goed om te lezen. Misschien moet ik het dan nog een derde keer proberen om door die eerste aflevering te komen. Want het gegeven vind ik echt wel leuk.

  2. Heb ik ook wel eens, kijk ik ook niet verder dan de eerste aflevering. Die moet mij gelijk boeien. Zo niet, dan laat ik het voor wat het is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.