Outlander serie: 5 seizoenen op Netflix

Outlander
Oh Jamie... Kus mij!

Houd je van series die zich in het verleden van Engeland afspelen? Met romantiek? Dan is de serie Outlander iets voor jou. En het fijne is: er staan 3 seizoenen voor je klaar bij Netflix. Dus als je Outlander mooi vind, kun je even vooruit.

Outlander verhaal: waar gaat het over?

Het verhaal begint in 1945. Claire Randall en haar man Frank zijn samen op vakantie. De Tweede Wereldoorlog is net voorbij, en ze hebben elkaar lang niet gezien. Deze vakantie is bedoeld om elkaar te hervinden. Ze hebben het samen goed naar hun zin, maar dan wordt Claire ineens het verleden ingetrokken. Ze komt terecht in 1743.

Daar komt ze een voorvader van haar man Frank tegen die haar prompt probeert te verkrachten. In die tijd is Frank bekend onder de onheilspellende naam Black Jack. Gelukkig weet ze te ontsnappen aan zijn grijpgrage handjes, en vindt veiligheid bij een stel woest ogende schotten. Zo ontmoet ze Jamie Fraser. Om haar te beschermen tegen Black Jack moet ze met Jamie trouwen.

Dat is niet niks voor Claire, want ze is immers al getrouwd. Bovendien houdt ze van Frank. Maar ze heeft geen andere keus. En dat blijkt helemaal niet erg te zijn, want zij en Jamie worden een heel romantisch paar. Het is de romantiek tussen Claire en Jamie die maakt dat ik seizoen 1 Outlander zo mooi vind.

Over Claire

Claire is verpleegkundige, en komt net uit de oorlog. Ze laat zich niet de kaas van het brood eten, zoals dat heet. Ze is een zelfbewuste, moderne vrouw. De mensen in 1743 verbazen zich dan ook regelmatig over haar assertiviteit, bazige houding en taalgebruik. Claire is een krachtige heldin, gelukkig zonder zo'n vreselijke 'kick-ass heroine' te worden.

Outlander: ik vond eigenlijk alleen het eerste seizoen mooi

Hoewel er dus meerdere seizoenen zijn, vond ik eigenlijk alleen het eerste seizoen mooi. Ik begon vol blijde verwachting aan seizoen twee, waarmee ik maar wil zeggen dat ik positief gestemd was. Maar seizoen 2 speelt zich veel af in Frankrijk. En dat is niet alles:

Jamie heeft zich geschoren en gewassen in deel 2.

En toen vond ik hem ineens veel minder leuk. Hij ziet er zo vrouwelijk uit... Ik kan er niets aan doen, maar ik vond hem veel leuker toen hij vies en ongeschoren was. Bovendien vond ik dat er erg veel politiek gezeur was in seizoen twee. Uiteindelijk heb ik met hangen en wurmen seizoen 2 afgekeken, omdat mijn oudste dochter beweer dat het echt wel mooier werd. Van seizoen 2 heb ik alleen de eerste aflevering gekeken, omdat daarin Jamie en Claire elkaar terugvinden. De rest heb ik gelaten voor wat het was.

Trailer van Outlander

Hieronder de trailer van seizoen 1

Outlander Facebook groep

Er is een heuse Outlander Facebook groep op internet. Na seizoen 1 werd ik er lid van. En de leden zijn zeer betrokken bij Jamie en Claire! Soms maken ze zelfs de kleding uit de serie na. Outlander raakt sommige mensen dus diep.

Hoeveel seizoenen Outlander?

Outlander heeft 8 seizoenen. Het 8ste seizoen is meteen ook het laatste.

Mijn conclusie over de serie Outlander

Als je van romantiek in het Engeland van 1743 houdt dan zul je seizoen 1 van Outlander vast heel mooi vinden. Houd je ook van complotten en politieke spelletjes, dan is seizoen 2 ook leuk. Van seizoen 3 heb ik dus alleen de eerste aflevering gezien, de rest vond ik saai omdat het veel minder over Jamie en Claire ging.

Praktische informatie over Outlander

Outlander kun je kijken via Netflix. Geen Netflix? Geen probleem! Bestel dan gewoon de dvd-box van Outlander.

Outlander review

De serie Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon. De set met 4 boeken is te koop via bol.com voor 28,99. Dus je kunt ook nog de serie kijken én de boeken lezen als je je verveelt ; )

Lees ook mijn reviews van The Affair en de serie Bridgerton!

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Ken jij de serie Outlander? Wat is jouw favoriete genre serie?

Similar Posts

32 Comments

 1. Wat een eerlijke bespreking van de serie! Ik vind die kostuumdrama's altijd wel wat hebben.. geen mega groot fan, maar bijvoorbeeld Mr. Selfridge vond ik toch ook leuk om te zien. Dus misschien dat ik seizoen 1 toch ga proberen.

 2. Is misschien wel wat voor mij!
  Ik ga vanavond beginnen aan de eerste aflevering, dus!

  Heb gisteravond Paddleton gezien (ook op Netflix)
  Tragie-komedie stond er bij. Nou... tragisch is het wel. Echt komisch kon ik het niet vinden.
  Goed gespeeld, twee vrienden...

  Groetjes!

  1. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt Marlou. Het is echt een mooie serie. Vooral seizoen 1 vond ik in ieder geval. Daarna is het nog steeds een mooie serie, maar iets minder mijn smaak.

 3. Ik vond de boeken geweldig! Beter dan de serie. Zeker deel 1, ik vond Jamie maar een melkmuil, hoewel ik dat idee over "vieze" mannen wel met je deel :-) Eerlijkg ezegd kwam ik er zelf steeds beter in, deel2, en deel 3 vooral in een ruk uitgekeken (wanneer ik alleen thuis was, want niks voor mannen en kleine kinderen :-) ) Toch redelijk verslavend ja. Hoewel er soms wat te expliciet geweld of vieze operaties te zien waren voor het lekkere. Jamie werd er steeds beter op. Zal zijn leeftijd in het echt misschien zijn. Of gewenning :-)

  1. Geweldig, zowel boeken als tv series, al moet je die twee wel loskoppelen, want er zijn zeker verschillen, prachtige kostuums en filmsets tot in detail gemaakt.
   S4 ook gezien. Helaas op netflix pas in 3e kwartaal
   Aanrader voor liefhebbers van kostuumdrama's ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.