Bridgerton serie op Netflix: Bouquetreeks op tv

Bridgerton serie

Er is een hele hype rondom de Bridgerton serie op Netflix.

De Bridgerton serie op Netflix is een verfilming van de gelijknamige boeken van Julia Quinn.

Omdat het romance novel genre volgens een vast patroon verloopt, vertel ik wat er gebeurt. Voor iedereen die beslist geen spoilers wil: stop nu met lezen!

Bridgerton serie hype!

De hype is eigenlijk wonderlijk, want het Bridgerton is eigenlijk niet meer dan een Bouquetreeks roman op tv. Dat gezegd hebbende, het is wel echt prachtig vormgegeven! De serie Bridgerton heeft een simpel Bouquetreeksverhaaltje verpakt in een sfeervolle, mooie serie die kwaliteit en vakmanschap uitstraalt.  De eerste keer dat ik de serie keek dacht ik bij mezelf: 'Wat zijn die bomen daar enorm groen!' En zo is de hele serie kleurrijk en een lust voor het oog. Ik genoot bijvoorbeeld ook erg van de mooie jurken die de vrouwelijke personages dragen.

Bridgerton serie: het verhaal

Julia Quinns eerste Bridgerton boek heet 'De ongetrouwde hertog'. Seizoen 1 van de Bridgerton serie volgt trouw het verhaal van dat boek. De hoofdpersoon in het eerste boek is Daphne. Zij maakt dat jaar het debuut, en het doel is om een goede man aan de haak te slaan. Maar dat valt nog niet mee. Door haar dominante betweterige broer belandt Daphne in een lastig parket, en maakt daarom een afspraak met... de hertog!

Afspraak met de hertog: 'We doen alsof we verliefd zijn'

De hertog wordt helemaal gek van de opdringerige moeders die hun dochter aan hem willen koppelen, en Daphne heeft hem nodig om haar reputatie te redden. Daarom spreken ze af om te doen alsof ze dol op elkaar zijn. Drie keer raden wat er gebeurt. Ze krijgen echte gevoelens voor elkaar.

Voor het zingen de kerk uit in de Bridgerton serie

Maar het pad der liefde is nooit eenvoudig in dit soort romans. De hertog heeft namelijk een hele nare jeugd gehad, en daarom gezworen dat hij zelf nooit trouwt en nóóit kinderen zal krijgen. Dus elke keer dat hij Daphne met zijn lans doorboort, gaat hij voor het zingen de kerk uit. Daphne kijkt verwonderd toe, want seksuele voorlichting heeft het arme kind nooit gehad.

Als ze erachter komt dat de hertog bewust haar kans op een kind saboteert is ze 'not amused'. Dat leidt tot een controversiële scène waarin Daphne op de staf van de hertog gaat zitten en weigert er op tijd af te gaan als hij eh... explodeert. Hij is op zijn beurt ook niet blij met Daphne en ze vervreemden van elkaar.

Maar dat geeft allemaal niet, want als kijker weet je dat het heus wel goed komt.

Trailer van Bridgerton serie

Hieronder de trailer!

Bridgerton serie: de 5 ingrediënten voor een romance novel

De ongetrouwde hertog bevat alle ingrediënten voor een geslaagde historische bouquetreeks roman:

  1. Een knappe, maar gekwelde held
  2. Een knappe onschuldige heldin
  3. Een dosis intriges
  4. Een flinke snuf tegenslag
  5. Stomende sex

En voilà!

Mijn conclusie over de Bridgerton serie

Ik vond Bridgerton een oogstrelende serie, en heb er met veel plezier naar gekeken. Het is een typisch gevalletje van weten wat je krijgt, maar dat is soms best heel prettig. Anders dan bij veel Koreaanse drama's hoef je bij Bridgerton niet bang te zijn voor een gebroken hart. Alles komt goed. En het is genieten van de prachtige vormgeving, kleurrijke jurken en intriges.

Ik kan Bridgerton daarom van harte aanbevelen aan iedereen die houdt van een romantisch liefdesverhaal en veel mooie jurken. Maar wie graag diepzinnige en verrassende series kijkt, is Bridgerton waarschijnlijk niks.

De Bridgerton boeken: handig overzicht van alle 8!

Goed nieuws voor de fans : er komt een tweede seizoen van Bridgerton! En misschien nog wel veel meer want er zijn maar liefst 8 Bridgerton boeken! Hieronder een handig overzicht van de Bridgerton boeken op volgorde:

1. De ongetrouwde hertog

Bridgerton serie

2. De verliefde graaf

Julia Quinn

3. Een vorstelijk aanbod

Bridgerton serie

4. Een nobel streven

Een nobel streven

5. De hand van de gravin

Bridgerton boeken

6. Een royale vergissing

Een royale vergissing

7. De edele opdracht

Bridgerton serie

8. Een man van stand Een man van stand

Bridgerton serie seizoen 2

Zoals ik al schreef komt er zeker Bridgerton seizoen 2. In seizoen 2 ligt de focus bij Lord Anthony Bridgerton, maar alle personages uit seizoen 1 zitten er ook weer in. Dus we kunnen hopelijk zien hoe het dan gaat met Daphne en haar hertog. Volgens de laatste berichten beginnen de opnames voor seizoen 2 in het voorjaar.

Praktische informatie over de Bridgerton serie op Netflix

Je kunt de Bridgerton serie kijken op Netflix! Er zijn tien afleveringen van ongeveer een uur. De serie is berucht om het bingewatch effect. Ik waarschuw je maar even ; )

Op IMDb krijgt Bridgerton een 7,2 maar vanwege de mooie vormgeving vind ik het wel een 8 waard!

Waar is Bridgerton gefilmd?

Bridgerton serie is gefilmd in Londen en Bath, en verder in verschillende parken in Engeland. Het verhaal speelt zich af in Londen, maar de meeste straat scènes zijn gefilm in Bath en York. (Bron: Wikipedia)

P.S. Een andere succesvolle, verfilmde serie op Netflix is Virgin River. Ben je meer van de historische drama's? Kijk dan eens naar Mr Selfridge.

Wat vond jij van de serie Bridgerton?

Similar Posts

11 Comments

  1. Ik heb deze film wel eens gehoord. IK heb op de tv heel klein stukje gezien. Wij hebben geen netflix meer. Helaas kunnen wij niet gaan kijken.

  2. Ik heb de boeken gelezen, idd bouquetreeks in een historische setting. We een leuk voor tussendoor. De serie gekeken maar mij stoort het enorm dat de acteurs multicultureel gecast zijn en het verhaal niet helemaal de boeken volgt (vooral over Penelope). In de boeken weet je niet dat het Penelope is tot in boek 4 of 5 ofzo.

  3. Ik vond het ook een heerlijke serie. Kijkt lekker weg, mooie beelden, lekker dramatisch en ouderwets. Leuk voor tussen de duistere thrillers en romcoms door.,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.