Virgin River op Netflix: ontspannen, knus kijkvoer

Virgin River

Ken je van die series die weliswaar niet origineel zijn, maar die je toch kijkt omdat ze zo gezellig zijn? Series die je kijkt vanwege de sfeer? Dan is de serie Virgin River iets voor jou.

Zelf worstelde ik mij moeizaam door drie afleveringen. Ik zag het ene cliché na het andere, en zei hoopvol tegen mijn man: ‘Wacht maar, het is gewoon een kwestie van de karakters leren kennen, en dán… wordt het leuk.’

Maar je hebt cliché’s en je hebt Cliché’s, en de Virgin River serie bevat werkelijk geen spatje originaliteit. De serie is het tegenovergestelde van Forrest Gump’s bonbons:

‘Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.’

Maar dat weet je bij Virgin River dus beslist wel.

Toch hoeft dit geen probleem te zijn. Juist het feit dat je weet wat je krijgt, maakt deze serie zo populair. Het is knus en gezellig kijkvoer.

Virgin River: waar gaat het over?

De serie speelt zich af in een pittoresk en afgelegen dorpje in Amerika. Je weet wel, zo’n gezellig dorpje waar iedereen elkaar kent en elkaar helpt  en huizen van die gezellige witte hekjes hebben. Ik weet niet of je de film Doc Hollywood kent met Michael J. Fox? Daar doet het me aan denken.

De vrouwelijke hoofdpersoon Melinda Monroe, Mel voor haar vrienden, komt naar Virgin River om daar te gaan werken bij de lokale huisartspraktijk. Bij haar aankomst loopt ze een oudere man tegen het lijf, en krijgt een aanvaring met hem. En drie keer raden wie dat is? De huisarts waarbij ze moet gaan werken. Vervolgens valt het huis dat bij de baan hoort ook nog eens enorm tegen.

Love interest op steenworp afstand

Gelukkig is er in het gehucht op steenworp afstand van haar huis een gezellige uitspanning die wordt gerund door een aantrekkelijke man, die je als kijker onmiddellijk herkent als de potentiële love interest. Wat volgt zijn de strubbelingen van Mel om haar draai te vinden Virgin River, met haar stadse manieren. De dorpelingen doen de dingen graag op hun manier, en moeten erg wennen aan die moderne Mel.

Mel moet haar verleden overwinnen

Mel zeult zelf ook de nodige bagage met zich mee. In flashbacks krijg je als kijker te zien dat ze ooit gelukkig getrouwd was, en zelfs een kind heeft gekregen. Wat er is misgegaan heb ik nog niet gezien, maar ik vermoed een ernstig auto ongeluk.

Zonder de rest van Virgin River te kijken denk ik dat Mel haar verdriet en narigheid gaat overwinnen, en gelukkig wordt in Virgin River! De dorpelingen gaan haar stadse manieren waarderen, en ze wordt een geliefd inwoner van Virgin River.

The End.

Trailer Virgin River

Hieronder de trailer, die een leuke en gezellige vibe heeft.

Virgin River: waar opgenomen?

Virgin Rivier wordt opgenomen in Canada. Dat is wel een beetje bijzonder want de serie speelt zich af in de VS! In Noord-Californië om precies te zijn. Het plaatstje Virgin River waarin de serie zich afspeelt bestaat bovendien helemaal niet. Behalve dan in het hoofd van schrijfster Robyn Car, en nu dus in de hoofden van de kijkers.

Het plaatsje waar het verhaal zich afspeelt is een combinatie van verschillende locaties in Canada, waaronder Burnaby, Squamish, and Port Coquitlam.

Mijn conclusie over Virgin River

Virgin River heeft de juiste ingrediënten voor aangenaam kijkplezier. Een pittoreske setting op het Amerikaanse platteland, herkenbare personages… Als je houdt van een duidelijke verhaallijn, waarbij je weet wat je kunt verwachten, dan is dit een gezellige serie om te kijken. Het is onbekommerd ‘feelgood’ vermaak.

P.S. Als je Virgin River mooi vindt dan is Firefly Lane vast ook iets voor je!

Ik geloof dat ik zelf toch maar liever nog een keer The Gilmore Girls kijk in het pittoreske Stars Hollow.

Waar is Virgin River opgenomen?

De serie speelt zich af in het pittoreske plaatsje Virgin River in California. Maar de opnames vonden plaats in Vancouver Canada!

Praktische informatie over Virgin River

Je kunt deze serie kijken op Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Er zijn twee seizoenen te zien op Netflix op dit moment.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robyn Carr. Het deel dat het verhaal van de serie Virgin River vertelt is ‘Thuis in Virgin River‘.

9200000031378298

Maar zijn dus nog veel meer verhalen te lezen! Dus als je ervan houdt, dan kun je even vooruit.

Virgin River boeken volgorde

Hieronder een handig overzicht van alle Virgin River boeken op volgorde. Opvallend is dat de eerste delen in papieren vorm zijn, maar de laatste vooral in eBook formaat zijn.

Deel 1 Thuis in Virgin River

Deel 2 Welkom in…

Deel 3 Weerzien in…

Deel 4 Winter in

Deel 5 Een nieuwe horizon

Deel 6 Met de stroom mee

Deel 7 Na de storm

Deel 8 Een onverwacht kerstcadeau

Deel 9 Onbekende bestemming

Deel 10 Met nieuw vertrouwen eBook

Deel 11 Een plek in de zon eBook

Deel 12 Kus om middernacht eBook

De papieren versie kun je kopen voor 7,50 bij Harlequin.

Deel 13 Dromen van vrijheid eBook

Deel 14 Uit de schaduw eBook

Deel 15 Tijd van belofte eBook

Deel 16 Sneeuw in Virgin River eBook

De papieren versie koop je voor 6,95 bij Harlequin!

Deel 17 In de luwte eBook

Deel 18 De weg vooruit eBook

Deel 19 Rijke oogst eBook

Deel 20 Een kerstmis naar haar hart eBook

Hou je niet van eBooks dan adviseer ik om ook te kijken op harlequin.nl. Daar hebben ze sommige boeken ook in papieren formaat.

Bonustip: fans facebookgroep!

Voor de echte fans, die er geen genoeg van kunnen krijgen, is er een speciale Facebookgroep!

Wat is jouw favoriete serie?

Similar Posts

16 Comments

 1. Misschien vind je When calls the Heart dan wel leuk? Zelfde genre, maar beter. Staat op netflix.

  Ik heb Virgin River ook gezien, vond het wel kijkbaar, maar voorspelbaar inderdaad. Ik heb de serie overigens zonder mijn man gekeken, die zou ik er geen plezier mee doen.

 2. Ik had de boeken gelezen, en genoten van de serie. Gewoon onbekommerd vermaak, niet alleen maar geweld of oorlog zoals zoveel series. Rond deze tijd ben je wel toe aan een “feel good”serie.

  1. Precies, feelgood en in een mooie setting. Als je van Hallmark achtige content houdt, is deze serie wat voor je.

  1. Als je van pittoreske Amerikaanse dorpjes en natuur houdt, kan het leuk voor je zijn Francky. Maar als je hecht aan een beetje originaliteit denk ik niet dat je het wat zult vinden.

 3. Hahaha dit moet ik gaan kijken. Na jouw negatieve recentie van Lucifer zijn mn man en ik uit nieuwsgierigheid gaan kijken en verslaafd geraakt aan Lucifer! Zo’n goede serie en niet voor niets het meest gestreamd in 2019!

  Ik heb deze boekenreeks verslonden evenals de andere series van Robyn Carr. Ben benieuwd hoe de verfilming is!

 4. Ik vond de serie wel te verteren; gewoon lekker pretentieloos vermaak met een niet geheel onaantrekkelijke mannelijke hoofdrolspeler. ;-) Ben wel benieuwd naar serie 2. (Ik neem aan dat die wel komt want deze serie had een open einde.)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.