Netflix

Netflix serie Virgin River: aaneenschakeling van cliché’s

Virgin River

Ken je van die series die weliswaar niet origineel zijn, maar die je toch kijkt omdat ze zo gezellig zijn? Series die je kijkt vanwege de sfeer?

Ik hield mezelf voor dat Virgin Creek zo’n serie was. Drie afleveringen worstelde ik me door het ene cliché na het andere, en zei hoopvol tegen mijn man: ‘Wacht maar, het is gewoon een kwestie van de karakters leren kennen, en dán… wordt het leuk.’

Maar ik vind Virgin River niet te doen.

Je hebt cliché’s en je hebt Cliché’s, en Virgin Creek bevat werkelijk geen spatje originaliteit. De serie is het tegenovergestelde van Forrest Gump’s bonbons:

‘Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.’

Maar dat weet je bij Virgin River dus beslist wel.

Virgin River: waar gaat het over?

Virgin River speelt zich af in een pittoresk en afgelegen dorpje in Amerika. Je weet wel, zo’n gezellig dorpje waar iedereen elkaar kent en elkaar helpt  en huizen van die gezellige witte hekjes hebben. Ik weet niet of je de film Doc Hollywood kent met Michael J. Fox? Daar doet het me aan denken.

De vrouwelijke hoofdpersoon Melinda Monroe, Mel voor haar vrienden, komt naar Virgin River om daar te gaan werken bij de lokale huisartspraktijk. Bij haar aankomst loopt ze een oudere man tegen het lijf, en krijgt een aanvaring met hem. En drie keer raden wie dat is? De huisarts waarbij ze moet gaan werken. Vervolgens valt het huis dat bij de baan hoort ook nog eens enorm tegen.

Love interest op steenworp afstand

Gelukkig is er in het gehucht op steenworp afstand van haar huis een gezellige uitspanning die wordt gerund door een aantrekkelijke man, die je als kijker onmiddellijk herkent als de potentiële love interest.

Wat volgt zijn de strubbelingen van Mel om haar draai te vinden Virgin River, met haar stadse manieren. De dorpelingen doen de dingen graag op hun manier, en moeten erg wennen aan die moderne Mel.

Mel moet haar verleden overwinnen

Mel zeult zelf ook de nodige bagage met zich mee. In flashbacks krijg je als kijker te zien dat ze ooit gelukkig getrouwd was, en zelfs een kind heeft gekregen. Wat er is misgegaan heb ik nog niet gezien, maar ik vermoed een ernstig auto ongeluk.

Zonder de rest van Virgin River te kijken denk ik dat Mel haar verdriet en narigheid gaat overwinnen, en gelukkig wordt in Virgin River! De dorpelingen gaan haar stadse manieren waarderen, en ze wordt een geliefd inwoner van Virgin River.

The End.

Trailer Virgin River

Hieronder de trailer, die een leuke en gezellige vibe heeft.

Mijn conclusie over Virgin River

Virgin River heeft de juiste ingrediënten voor aangenaam kijkplezier. Een pittoreske setting op het Amerikaanse platteland, herkenbare personages… Als je houdt van een duidelijke verhaallijn, waarbij je weet wat je kunt verwachten, dan is Virgin River een gezellige serie om te kijken. Het is onbekommerd ‘feelgood’ vermaak.

Helaas is het voor mij té cliché, waardoor mijn ergernis over de voorspelbaarheid van het verhaal en de personages de kijkpret bederven.

Tsja.

Ik geloof dat ik dan toch maar liever nog een keer The Gilmore Girls kijk in het pittoreske Stars Hollow.

Praktische informatie over Virgin River

Je kunt Virgin River kijken op Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen van ongeveer 50 minuten.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robyn Carr. Het deel dat het verhaal van de serie Virgin River vertelt is ‘Thuis in Virgin River‘.

Wat is jouw favoriete serie?

 

Similar Posts

16 Comments

  1. Misschien vind je When calls the Heart dan wel leuk? Zelfde genre, maar beter. Staat op netflix.

    Ik heb Virgin River ook gezien, vond het wel kijkbaar, maar voorspelbaar inderdaad. Ik heb de serie overigens zonder mijn man gekeken, die zou ik er geen plezier mee doen.

  2. Ik had de boeken gelezen, en genoten van de serie. Gewoon onbekommerd vermaak, niet alleen maar geweld of oorlog zoals zoveel series. Rond deze tijd ben je wel toe aan een “feel good”serie.

    1. Als je van pittoreske Amerikaanse dorpjes en natuur houdt, kan het leuk voor je zijn Francky. Maar als je hecht aan een beetje originaliteit denk ik niet dat je het wat zult vinden.

  3. Hahaha dit moet ik gaan kijken. Na jouw negatieve recentie van Lucifer zijn mn man en ik uit nieuwsgierigheid gaan kijken en verslaafd geraakt aan Lucifer! Zo’n goede serie en niet voor niets het meest gestreamd in 2019!

    Ik heb deze boekenreeks verslonden evenals de andere series van Robyn Carr. Ben benieuwd hoe de verfilming is!

  4. Ik vond de serie wel te verteren; gewoon lekker pretentieloos vermaak met een niet geheel onaantrekkelijke mannelijke hoofdrolspeler. 😉 Ben wel benieuwd naar serie 2. (Ik neem aan dat die wel komt want deze serie had een open einde.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.