Gilmore Girls : a year in de the life

gilmore girls

Het duurde even, maar nu heb ik dan toch eindelijk de 4 nieuwe afleveringen van Gilmore Girls gezien.

Ze stonden in november 2016 al op Netflix Nederland. Maar ik had nu eenmaal besloten dat ik eerst alle zeven voorgaande seizoenen opnieuw wilde kijken. En daar heb ik me aan gehouden! Het voordeel was dat alle karakters en gebeurtenissen nog fris in mijn hoofd zaten.

Voor mij zaten er geen 10 jaar tussen : )

Hier onder mijn gedachten en impressies van Gilmore Girls: a year in the life.

Gilmore Girls, a year in the life: mijn gedachten en impressies

 1. Ik vond het superleuk om te zien hoeveel van de oorspronkelijke acteurs er weer bij waren! Met uitzondering van de acteur die Richard Gilmore speelde. Maar hij heeft een goed excuus: hij is helaas overleden. Maar verder waren ze er allemaal: Lane, Mrs. Kim, Taylor, Paris, Luke, Michel, Dean, Chris, en zelfs de langharige vader die deelneemt aan Lane’s bandje.
 2. Ik vond Emily Gilmore erg mager geworden. Lorelei daarentegen was volgens mij wat opgedikt.
 3. Ik vond Lorelei’s haar en kapsel niet zo mooi voor haar leeftijd. En ja, ik weet dat iedereen dit soort dingen voor zichzelf moet weten, en wie bepaalt dat etc.
 4. De scène met de musical vond ik saai, raar en hij voegde niets toe.
 5. Hetzelfde geldt voor de maffe scène waarin Rory een nacht helemaal los gaat met de Life and dead brigade. Het was zo maf, dat ik eerst dacht dat ze het droomde.
 6. Jammer dat de actrice die Sookie speelde, alleen eventjes in de vierde episode kwam opdraven.
 7. Mannen worden meestal mooi oud, maar Luke helaas niet… Lorelei’s ex, Chris daarentegen zag er nog heel goed uit.
 8. Het boek Wild over een vrouw die een heel eind gaat wandelen om tot zichzelf te komen heb ik uit de bibliotheek gehaald. Ik ben er aan begonnen, maar heb het niet uitgelezen omdat ik het zo saai vond… De verfilming heb ik ook niet gezien. Maar ik vond het grappig om te ontdekken dat Wild blijkbaar een enorme hype is geworden, waarbij vrouwen in de voetsporen van Reese Witherspoon als Cheryl Strayed stappen. Blijkbaar had Wild hetzelfde effect als Eat, pray, love. Dat gingen vrouwen ook massaal nadoen.
 9. In The year in the life speelt zich niet meer alleen in Stars Hollow af.
 10. Rory in de rol van de ‘andere vrouw’ en de manier waarop ze omging met haar vriendje vond ik weinig charmant. En eerlijk gezegd had ik op basis van de moraal van de 10 jaar jongere Rory meer van haar verwacht.
 11. Er wordt goed op de actualiteit ingespeeld in de serie. Ik moest lachen om Luke die zijn klanten het verkeerde wachtwoord voor zijn Wifi geeft.
 12. Ook leuk vond ik de 30-something group: een groep volwassenen die hun draai in het leven niet kunnen vinden. En dat de ouders van deze dertigers op hun beurt ook weer een ‘support group’ hebben : )
 13. De verhaallijn over Lorelei’s korte zoektocht naar een draagmoeder vond ik erg ongeloofwaardig. En Luke’s reactie: ‘Moet ik met die vrouwen naar bed?’ vond ik ronduit stom. Zo dommig is Luke niet.
 14. Ik vond dat Rory er ouder uit zag als ze veel make-up op had.

Mijn conclusie over Gilmore Girls: a year in the life

Vaak is een vervolg of remake minder goed dan het origineel. Maar Gilmore Girls: a year in the life is heel aardig gelukt. Met name de sfeer en muziek zijn behoorlijk intact gebleven. Zelfs de oorspronkelijke straatartiest was er weer!

Tegelijkertijd blijft het nu allemaal erg oppervlakkig, en worden veel zaken slechts aangetipt. Dat kan natuurlijk ook nauwelijks anders als je maar 4 afleveringen hebt om een verhaal in te vertellen.

Ik geef het vervolg op Gilmore Girls al met al een 8. Want ik heb wel antwoord gekregen op de vraag: ‘Hoe is het nu met iedereen.’

Houd je van series in pittoreske dorpjes? Dan is Virgin River ook iets voor jou!

Wat vond jij van Gilmore Girls: a year in the life?

Similar Posts

17 Comments

 1. Gilmore Girls kijk ik eigenlijk niet meer. Vond het toen wel leuk! Ik vind dat er op Netflix tegenwoordig zoveel betere series zijn uit datzelfde genre…ons ‘serie-moment’ is meestal ‘s avonds op de bank met mijn man. Ik doe hem dan geen plezier met GG…????

 2. Ik heb het inmiddels ook gezien en om heel eerlijk te zijn had ik er toch wel meer van verwacht. Ook ik vind het te oppervlakkig en dan die einde? Zal er ook weer een vervolg komen?

  1. Ja, het einde biedt inderdaad zeker de mogelijkheid voor een vervolg. Maar dan hoop ik dat ze dat weer op de oorspronkelijke manier doen van een heel seizoen met zo’n 20 afleveringen.

 3. Ik ben nog bezig met de seizoenen te kijken (ooit eens vroeger gezien, maar lang niet allemaal) Daarna ga ik pas deze kijken.
  Dus ik moet nog even wachten ;)

 4. Het is een goeie om eerst de originele serie te kijken. Misschien ga ik dat dan ook eens doen, maar er staat zoveel op Netflix en om dan al die seizoenen te herkijken voor 4 afleveringen.

 5. Wat mij betreft kan er zo weer een serie gemaakt worden. Het slot van deze afleveringen leent zich er goed voor… Maar dan inderdaad weer zoals in de echte serie en niet wat ze met deze vier afleveringen gedaan hebben. sommige dingen vond ik echt een beetje te ver gezocht…

 6. Ik heb samen met mijn dochter gekeken en vond de laatste afleveringen ook niet zo heel leuk We hadden meer van het huwelijk willen zien en die musical was ook te langdradig, maar van mij mogen ze zo weer een vervolg maken hoor we hebben echt genoeten van de serie en moesten ook echt even bij komen van afkick verschijnselen nu we geen maffe gilmore meiden meer kunnen zien.

  1. Ja, die musical duurde echt te lang. En het ging ook gewoon helemaal nergens over. Ik snap niet wat die in het verhaal deed.

   Maar ik mis Stars Hollow nu ook : (

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.