Reacties

Vandaag eten we... — 37 reacties

 1. Meestal wel, maar dat maak ik vaak vegan of we hebben er mayo bij. Een rookworst is flink duur. Je kunt ook bij de vleeswarenafdeling een gekookte worst uitzoeken. Echt veel voordeliger. De worst in kleine stukjes snijden en door de stamppot scheppen. Verder snijd ik de hutspot altijd zelf. De wortelen in kleine stukjes en eerst in de pan. Daarbovenop de uien in halve ringen. Is bijna altijd voordeliger en ik vind het lekkerder. Uien die al een tijdje geleden zijn gesneden, gaan anders smaken.
  Wij eten trouwens het vaakst boerenkoolstamppot. Het kookvocht van de boerenkool gaat door de gestampte aardappelen om het smeuig te krijgen en zo voeg ik extra calcium (uit de boerenkool) aan de stamppot toe.

  • Ik moet bekennen dat ik gewoon heel erg houd van die Unox rookworst... Uien smaken inderdaad anders als je ze vers snijdt. Maar bij hutspot kies ik toch altijd voor het gemak.

   Slim trouwens om het kookvocht van de boerenkool te gebruiken om het smeuïg te maken! Dat ga ik onthouden.

 2. Hutspot maak ik zeker! Helemaal biologisch, van wortels van de Lidl (rond de euro per kilo) en ook de biologische aardappels haal ik daar (3,69 voor 3 kilo). Uien, ook bio, rond de euro voor een netje. We eten er meestal pittig gekruide gehaktballetjes bij, zelfgemaakt, van biologisch gehakt van de Aldi (3,00). Ik kruid met ketjap en knoflook en een beetje bouillionpoeder ... ja, ook allemaal biologisch.
  Overigens is hutspot met nasikruiden erdoor ook heerlijk. En als je er wat witte bonen doorheen stamot, hoeft er geen vlees bij want er zitten genoeg eiwitten in de bonen!
  Die zakjes hutspot koop ik nooit, de groente droogt uit als ze is gesneden, ik maak echt altijd alles vers. Kost iets meer tijd, dat wel.

 3. Lekker hoor. Hier snijden we de peen en uien zelf, vinden we lekkerder. De uien bakken we eerst. We eten er rookworst bij en jus uit een pakje. En o ja, stamppot maken we altijd aan met een combinatie van melk, roomboter en kookvocht. Eet smakelijk!

 4. Lekkerr.... Wij snijden ook zelf de groenten. Mijn man is dol op klapstuk er door, maar dat doen we niet altijd. Als ik ergens eet, en ze maken zo'n mooi kuiltje in de stamppot voor de jus, dan ben ik altijd helemaal verguld. Net als vroeger (mijn moeder braadde de spekjes in margarine en dat ging dan over de stamppot)

 5. Hutspot eten we alleen als mij man niet thuis is; dus vrijwel nooit. Hij eet echt alles maar van hutspot gaat hij ...... ..... ... Wij eten vandaag rode kool met en gehaktbal en gekookte aardappels en daarbij jus. Rode kool is hier vrijwel niet verkrijgbaar en daarom als we het kunnen kopen, kopen we meteen een paar kolen en maken die in een keer klaar . Eten er een keer van en de andere porties gaan de vriezer in voor als we een makkelijke dag hebben wb het eten koken

 6. Lekker zeg hutspot! Soms gebruik ik ook 1 of 2 zakken voorgesneden groenten, hangt een beetje af van mijn programma/drukte die dag. Wij doen er ook altijd gebakken spekjes door en voor wie wil is er jus. Als ik jus over heb van bijvoorbeeld gehaktballen of een beenham, bewaar ik dat in de diepvries voor stamppotten. Wat ik persoonlijk ook lekker vindt, is een klein scheutje ketjap er door heen.

  Eet smakelijk!

  • Lekker hutspot! Wij aten dat eerder deze week. Zelf gesneden, waarbij we de aardappels en de peen samen koken. De uien bak ik liever dan dat ik ze meekook.

   Deze keer aten we het met een rookworst (spekjes kan ook) en altijd met jus!
   Ik bewaar overgebleven jus in de vriezer en gebruik het dan bij dit soort maaltijden (waarbij je geen jus hebt). De stamppot zelf hou ik vrij droog, anders wordt het soep als je er ook nog jus bij doet ;-)

  • De meeste mensen snijden de hutspot helemaal zelf krijg ik de indruk. Nou ben ik benieuwd hoe dat smaakt. Ik ken het echt alleen voorgesneden. Ik stel me zo voor dat ik als ik het een keer 'from scratch' eet daarna bedorven ben voor de voorverpakte variant.

  • Ik snij wel alles in de keukenmachine hoor Nicole, anders vind ik het teveel gedoe. Dat is schillen / pellen, dan rrrrrrrt, nog eens rrrrrt en klaar.

   De belangrijkste reden om het 'zelf te snijden' is eigenlijk gewoon omdat ik hutspot nooit plan. We hebben gewoon altijd wortels en uien in huis en dan maak ik zomaar eens hutspot.

 7. Wij zijn gek op hutspot. Sinds we gepensioneerd zijn snijd ik de wortels en uien altijd zelf. Vroeger had ik daar vaak geen tijd voor.
  Mijn bereidingswijze is als volgt en echt lekkerder dan gewoon gekookt (mijn gezinleden, familie en vrienden zullen beamen!)

  Aardappelen schillen en koken, alleen iets korter dan gebruikelijk.
  Ik laat 2 eetlepels ghee (boter kan ook maar spet wat meer) in een ruime (braad)-pan smelten en doe daarop de uien en even later de wortelstukjes. Beetje roerbakken, wat water toevoegen, deksel op de pan en laten sudderen. Indien nodig, zo nu en dan scheutje water en/of klontje boter toevoegen. Als de aardappelen bijna gaar zijn, afgieten en dan het ui/wortel-mengsel voegen en nog een poosje laten sudderen!
  Afgieten, vocht opvangen, en stampen, beetje grof houden voor de bite. Te droog.....doe er wat opgevangen vocht, warme melk of restje jus bij. Zelfs de kleur van de hutspot (op deze manier bereid) is mooier.

 8. Ik maak mijn stamppotten ook vrijwel altijd zelf. Na het stampen komt er melk, kookroom en roomboter bij om het lekkerder te maken. Het kuiltje in de stamppot maak ik niet. In het midden bouw ik een torentje. Daar omheen maak ik een mooie gracht die ik vol laat lopen met jus. Gehaktballen zijn daarbij mijn favorieten. Nooit kookworst bij zelfgemaakte stamppot. Dat doe ik alleen al ik geen zin heb om te koken. Dan haal ik stamppot bij de Aldi. Een kilo voor 2,69. Daar eet ik dan twee dagen van. Dat wordt vermengd met spekjes of er komt een kookworst bij. Nooit beiden want dat is me teveel van het goede. De kookworsten van Unox vind ik niet meer zo smaakvol als vroeger. Ik koop verse kookworst bij de Jumbo. Ik meen dat die 1,69 kosten. Erg lekker.

 9. Ik lust geen stamppotten. Hutspot vind ik ergste, de gekookte uienlucht vind ik eigenlijk altijd naar oud zweet ruiken.
  Mijn dochter kwam eens thuis van een vriendinnetje vlak voor etenstijd en ik rook onmiddelijk wat ze daar aten.

 10. Ik neem ook graag de zakhutspot van AH (tijdgebrek) en schil overdag de aardappels. Toen mijn kinderen nog hier wonen lustten puree stamp ik eerst grove stamper, daarna fijne stamper. Toen de kinderen en n nog thuis wonen wilden ze graag rookworst, voor kind 2 liet ik de worst minder zout worden door lang laten weken in water.
  Ik maak graag balletje rundergehakt erbij. Gekookt eitje k heerlijk.
  Ennnnnnn....... Ladingen piccalilly! Dat zoete v d wortel met het pittig/zuur v d piccalilly is zalig.
  Wel met jus.... maar
  "niet-vette–waterjus”, basic v d AH 5 zakjes voor 55 cent, aanlengen met water. Absoluut niet vet.

 11. Heerlijk, hè? Stamppot....hutspot....genieten...

  Wel altijd een klus. Ik schil en snijd ook zelf met de hand de wortels en de uien....een hele klus, maar wel met een lekker resultaat. Ik vind dat de uien dan ook niet zo verkleuren tijdens het kookproces.
  Ik doe de aardappels, wortels en de helft of 2/3 van de uien bij elkaar in de pan, met een laagje water en 3 boullionblokjes. Dit alles breng ik aan de kook en laat het garen. Vlak voordat het zover is, dat ik alles kan gaan stampen, neem ik het resterende gedeelte uien. Deze bak ik in een beetje olie/ boter in een koekenpan.
  Ik stamp eerst de aardappels, wortels en gekookte uien door elkaar. Daarna de gebakken uien er door heen en als laatste een bekertje crème fraiche.

  Wij eten 'm ook altijd met rookworst, al vind ik persoonlijk verse worst ook erg lekker. Maar omdat ik graag low budget wil eten, is het vaak toch een goedkope variant rookworst. En zeker....altijd met jus!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder