Reacties

Open planken in de keuken? — 16 reacties

 1. Een welgemeend "Neen" is hierop mijn antwoord. Mijn keukenkastjes zijn op zich best netjes maar juist als het open planken zijn, dan leg ik "even zolang" er iets neer. En dat blijft daar dan. Ik heb een paar open kastjes in de keuken, maar die zijn een zooitje, net als OP het kastje.
  Alles op open planken vind ik ook niet mooi, net een keuken die nog niet af is.

 2. Ik deel dezelfde mening.
  Staat erg leuk, maar wel extra schoonmaak werk en daar heb ik geen zin en tijd voor. Ik heb er trouwens wel één boven de deurpost, maar daar ben ik al heel lang niet geweest haha

 3. Wij hebben wel kastjes, maar bovenop het dressoir staan wat mooie kommen en emaillen pannen. En aan de muur aan balken hangen kleurige mokken. Die moeten idd regelmatig afgewassen maar vind ik wel héél gezellig staan. Ik krijg er ook regelmatig complimenten over.
  Helemaal open zou ik ook zeker niet trekken qua extra werk en netheid ;)

 4. Op die mooie gestylde foto´s ziet het er altijd super leuk en gezellig uit maar ik moet er zelf niet aan denken. Ik kan zo slecht tegen rommel, wanorde en chaos dus die open planken gaan er bij mij nooit komen.

 5. Ik vind open planken best mooi. Ik vind ze ook handig omdat je snel bij alles bij kan, maar het nadeel is inderdaad dat alles snel stoffig en vuil wordt. Gelukkig hebben wij maar één open plank in de keuken, dat is nu al een rommeltje!

 6. Bij ons in de keuken wordt het een combinatie. Vandaag worden de bestelde planken bezorgd (en hopelijk morgen opgehangen...). Wel planken met een opstaand randje, die hebben we in de woonkamer ook al. Boven en onder het aanrecht zitten keukenkastjes (op de bovenste liggen bij mij ook kranten). Aan de nu nog kale muur aan de andere kant komt een 'bar' (lees: plank op tafelhoogte) van 30 cm diep, hoog daarboven de planken met opstaand randje en daartussen een stang met haken (daar komen o.a. de zeef, vergiet en kleine snijplanken te hangen). Op de hoge planken komen de dingen die ik vaak gebruik maar niet meer op het kleine aanrecht wil hebben (zoals de keukenrol, kruidenplantjes en het mandje met knoflook). De 'bar' is nodig voor wat extra ruimte om even iets weg te zetten, bijvoorbeeld tijdens het koken.

 7. Nog een Lily dus, een naam, die je niet zo heel veel tegenkomt ;)

  Ik heb 2 stellingkasten in de bijkeuken staan, waarin veel grote keukenspullen staan en in boxen voorraad van etenswaar en schoonmaakspul.
  Ook staat er een box met gereedschap, wat voorheen in een berging stond, maar de berging hier mag nauwelijks een naam hebben.
  Het stoft er wel wat, maar geen vette aanslag.
  In de keuken heb ik ook een stellingkast staan en daarin staan mijn magnetron en oventje.

  Open planken lijken mij niet handig, zelfs niet voor sierspullen zoals mooie bordjes en dergelijke. Het moet allemaal regelmatig gestoft en schoongemaakt worden.
  Zo huishoudelijk ben ik niet en zeker met keukenspullen zou het al snel heel rommelig ogen.
  Ook met de stellingkasten wordt er snel even iets neergelegd, wat er dan ook blijft liggen.
  In de keuken valt de stellingkast wel mee, maar in de bijkeuken, uit het zicht.... ;)

  Groetjes Lily

 8. Heb al jaren planken ipv bovenkastjes waar ik altijd mijn kop aan stootte en waar het nooit overzichtelijk werd. Ik kocht bij kringlopen een flinke verzameling oude weckpotten en dat ziet er leuk uit en is heel praktisch. Als er potten leegraken, maak je pot en deel plank schoon, nauwelijks extra werk en heb meer ruimte voor opbergen zowel als op het aanrecht.

 9. Nee, want niet geschikt om voedingsmiddelen zoals pasta etc op te slaan want die moeten in het donker en zo droog mogelijk staan. Een keuken is niet zo droog als een kastje.
  En wat je ook doet het oogt rommelig en druk. Zelfs je eerste plaatje vind ik er druk en onoverzichtelijk uitzien. (zouden ze daar met 20 man wonen? zoveel spullen)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder