Bakkersrek: wat is dat eigenlijk? Bekijk de mijne!

bakkersrek

Toen ik bij de Xenos een bakkersrek kocht, wist ik niets van bakkersrekjes. Het leek me gewoon een handig kastje om op te hangen in de keuken voor keukenspullen.

Pas later ontdekte ik waarom een bakkersrekje een bakkersrekje heet, en hoe handig het wel niet is!

Bakkersrek: wat is het?

Een bakkersrek is geïnspireerd op de bakkersrekken die vroeger in bakkerijen werden gebruikt. Broden werden op het bakkersrek gelegd om af te koelen. Vandaar ook de naam bakkersrek natuurlijk. Het wordt trouwens ook wel een broodrek genoemd! Als ik alle bakkersrekjes die er zijn bekijk dan heeft een bakkersrek de volgende kenmerken:

Het is een rek, met daar tussen planken. Dat maakt het een ‘luchtige’ constructie en multifunctioneel. Want behalve dat je dingen op de planken kunt zetten, kun je van alles aan het rekgedeelte hangen!

Bakkersrek van de Action hype

Ook de Action heeft een bakkersrek in de verkoop gehad voor 4,95. Het was zo populair dat het binnen no time was uitverkocht. Dat was deze:

bakkersrek action

Omdat bovenstaand bakkersrek zo snel was uitverkocht, kwam de Action als troost met deze:

BAKKERSREK

Tsja… Ik vind die tweede toch wel veel minder leuk! Maar leuk geprobeerd van de Action.

Mijn bakkersrekje

Ondertussen ben ik helemaal verliefd geworden op mijn bakkersrek van de Xenos. Toen ik het kocht, en er met gevaar voor eigen leven mee naar huis fietste, wist ik nog niet dat ik er zoveel plezier van zou hebben. Het blijkt echt een supergoede aanvulling op mijn keuken te zijn namelijk. (Bovenin deze post zie je mijn bakkersrek!)

How I love my bakkersrek! Let me count the ways!

 1. Hij voorziet me van welkome extra bergruimte.
 2. Door de kenmerken van het bakkerskastje, combinatie rek met planken, oogt het heel luchtig in de keuken. Het is geen massief keukenkastje!
 3. Hij is echt multifunctioneel. Ik hang er steeds meer aan op. Recent ondekte ik dat hij ook perfect is als toiletrol houder!

Bakkersrek: waar kun je ze kopen?

Bakkersrekjes vind je overal! Echte vintage exemplaren vind je bijvoorbeeld op marktplaats. Maar nieuw vind je ze onder andere bij Xenos, Action, Leenbakker en Kwantum om maar even wat relatief goedkope winkels te noemen.

Je hebt ze ook op wieltjes. Zoals deze van Leenbakker:

bakkerskastje leenbakker
49,95 bij Leenbakker
bakkersrek
79,95 bij bol.com

Conclusie

Een bakkersrek is een laagdrempelige manier om meer opbergruimte te creëren in je keuken. Ideaal dus als je vindt dat je te weinig keukenkastjes hebt. Ik ben erg blij met de mijne! Ze zijn er in allerlei soorten, maten en stijlen.

Heb jij een bakkersrekje? Wat vind je van deze rekjes?

Similar Posts

46 Comments

 1. Ik vind ze dus super leuk, maar ik weet niet zo goed hoe ik het moet vormgeven bij ons thuis. Zit er al heel lang over te denken om er eentje te kopen maar het wil nog niet helemaal met mijn beeldvorming. Ik wil er eigenlijk eentje voor in de woonkamer.

 2. ik vind ze leuk vooral de “echte maar die zijn zo duur. ik heb er zelf geen omdat ik er geen ruimte voor heb maar bij jou staat/hangt hij erg leuk.

 3. Leuke rekjes! Ik heb ook geen idee waar ik die op zou moeten hangen, maar als de Action er nog eens eentje in de aanbieding heeft, dan neem ik hem misschien toch wel mee.

 4. Ik vind deze ook zo leuk! Ik heb er voor mijn kamer naar gekeken, maar omdat ik genoeg planken heb heb ik er niet echt een nodig. Vind het wel echt een heel tof item. Malou x

 5. Haha, ik wist echt niet te verwachten toen ik dit artikel openklikte. Nu snap ik wat je bedoelt met ‘Bakkersrek’! Wij hebben er thuis helaas geen plaats voor, maar vind het wel super mooi!

 6. Ik heb er geen, maar ik vind ze heel leuk.
  Van de week was ik bij de kapper en zij hadden een grote staan op wieltjes. Enig en multifunctioneel dus.
  Ik heb ze nog niet in een badkamer gezien, daar vind ik hem ook geschikt voor!

 7. Ik vind het leuk staan, maar eigenlijk ook een tikje rommelig. Het is precies dezelfde reden waarom ik niet zo’n glazen vitrinekast wilde. Je ziet alles staan. En bij zo’n bakkersrekje is het ook nog eens open, dus vangt het stof enzo. Ik zal wel te praktisch zijn….

  1. Dat is inderdaad wel een nadeel Rory. De spullen op het rekje vangen stof en vet. Maar aangezien mijn keukenkastjes keurig dicht zijn kan dit rekje wel vind ik.

 8. Zijn ontzettend handig, en last but not least erg smaakvol! Grappig, een tijdje terug van mij moeder de opdracht gekrege om bakkerskasten te bestellen. Ik wist niet wat het was, tot ze het me vertelde. Ze staan nog steeds in dr keuken.

 9. Deze dingen vlogen inderdaad de Action uit. Mensen stonden in de ochtend al voor de deur. En vaak hebben we ze moeten teleurstellen met uitverkocht..

 10. Supergaaf die rekjes. Toen wij onze nieuwe keuken uitzochten (de originele eerste Bruynzeelkeuken van Piet Zwart opnieuw uitgebracht) hoorde daar eigenlijk ook een pannenrek bij. Net iets anders dan dit bakkersrekje, maar wel helemaal in stijl van de keuken. Even rondneuzen op marktplaats en ik vond nog een echt oud exemplaar daarvan. Veel leuker! Als ik die niet had, dan zou ik zeker zo’n bakkersrekje overwegen.

 11. Ik vind ze ook wel leuk, zag ze mee in de vintage-hype….
  Wel nooit geweten dat het bakkersrekjes waren en al helemaal niet waarom ze zo heten. Weer bij bijgeleerd! ;)

 12. Jakkie, die dure van bol.com vind ik echt niets. Die van Xenos idd het leukst. Ik houd meer van rekjes dan van kastjes omdat je de muur erachter er doorheen ziet. Dus ik snap je nieuwe liefde :)

 13. Weer wat geleerd, had ook geen flauw idee dat zo’n rek een bakkersrek heette. Is niet alleen handig maar het ziet er ook super decoratief uit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.