Lees jij 50 minuten per dag?

lezen

Volgens recent onderzoek van het SCP lezen Nederlanders gemiddeld zo’n 50 minuten per dag, waarvan 31 minuten van papier.

Sinds ik per ongeluk verslingerd ben geraakt aan K-drama zijn mijn leesminuten helaas drastisch gedaald. Hoewel ik zou willen beweren dat ik alsnog heel veel lees, aangezien ik geen woord van de Koreaanse taal versta, en dus voortdurend ondertitels lees ; )

Kom jij aan 50 minuten lezen per dag?

Similar Posts

15 Comments

  1. Ik kom echt wel aan die 50 minuten , zeker omdat ik tegenwoordig een uur eerder naar bed ga en dan i.p.v. tv te kijken of op internet bezig te zijn lekker een goed boek lees en sinds ik dat doe en de tv en de pc van mijn slaapkamer verbannen heb veel beter slaap en ook uit geruster wakker word.

  2. Ik heb geen Netflix en ik kijk bijna geen tv, ik lees elke avond en ook nog in bed, soms heb ik van die boeken die ik niet weg kan leggen dan lees ik ook nog overdag, zeker in deze tijd van het jaar nu er weinig in de tuin te doen is.

  3. Hoe veel ik lees weet ik niet precies, maar gemiddeld zeker meer dan 50 minuten per dag. Ik denk dat de verdeling blogs/boeken ongeveer half om half is. Je zou het beroepsdeformatie kunnen noemen (ik ben schrijfster/blogger), maar eigenlijk lees ik mijn hele leven al extreem veel.

  4. Mjah, ook ik lees extreem veel. Het ergste van zo’n gemiddelde vind ik dat er dus uitschieters naar boven zijn(niet zo erg) maar ook uitschieters naar beneden. Ik ken mensen die amper lezen. Ik ging op mijn werk dus wel eens voorlezen, om zo het lezen wat meer bekendheid te geven. Dat boeken net zo leuk kunnen zijn als tv (die mensen kijken veel tv)

  5. Ik lees momenteel ook erg veel. In plaats daarvan kijk ik een stuk minder televisie. Denk dat ik wel 2 uur lees per dag, met soms een uitschieter naar boven.

  6. in de vakanties wel, maar zo door de weeks met werk en huishouden niet hoor.Binnenkort heb ik weer vakantie en hoop ik weer wat te kunnen lezen .

  7. Telt het lezen van je mails, apps en social media op je smartphone ook? Hahaha. Want dat doe ik volgens de app moments veel te veel. Echt erg. Ik schrok er gewoon van. Maar meer on topic. Ik lees op papier veel te weinig. Het komt er gewoon niet meer van. Vroeger verslond ik (fysieke) boeken. Nu lukt heel af en toe een artikel in een tijdschrift voor het slapen gaan. Al heb ik wel weer onlangs een boek bij de bibliotheek geleend. Dat dan weer wel ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.