|

Shoplog: wat ik kocht bij de Hema

Ik kocht donderdagochtend een aantal dingen bij de Hema. Enigszins tot mijn schrik betaalde ik uiteindelijk ruim 30,-. Wat maar weer eens bewijst dat vele kleintjes inderdaad 1 grote maken!

Hier onder mijn aankopen, met uitleg en motivatie : )

Shoplog: wat ik vanochtend kocht bij de Hema

Hold-up kousen van de Hema voor 3,- per set

Er is een periode in het jaar waarin de temperatuur heel duidelijk is: zo koud dat ik mijn benen moet bedekken. Het liefst loop ik namelijk met blote benen rond, onder mijn rok. Maar als het dus echt heel koud is, dan hijs ik mij zuchtend in een (thermo) legging. Die laten in ieder geval nog mijn voeten vrij! En eenmaal thuis doe ik die dan snel weer uit.

Maar is er ook een soort tussenfase: het is te koud voor blote benen, maar op de fiets krijg ik het warm met een legging onder mijn rok. In die gevallen draag ik graag hold-up kousen. Ik noemde ze altijd stay-up kousen, maar hold-up kousen is eigenlijk veel beter. Want stay-up impliceert dat ze goed blijven zitten, en dat is helaas zelden het geval. Hold-up is veel treffender. Want na een paar dragen loop ze je inderdaad steeds te ‘hold-uppen’….

Niettemin blijf ik ze handig vinden. Dus toen ik ze bij de Hema voor maar 3,- zag nam ik meteen twee stel hold-up kousen mee!

hold up kousen Hema

Ondergoed

Ik kocht altijd 3 slipjes voor 3,- bij de Hema. Maar ze hebben het model veranderd, en nu vind ik ze niet meer fijn. Dus kocht ik nu voor maar liefst 6,- drie iets duurdere ‘briefs’. Best apart van zo’n Oerhollandse winkel om voor ondergoed Engelse termen te gebruiken, maar dit terzijde.

Dat is dus 2,- per onderbroek, wat eigenlijk spotgoedkoop is natuurlijk. Van mijn jongste dochter die bij de Livera werkte hoorde ik dat sommige vrouwen gerust 30,- uitgeven aan 1 slipje. Dan kan ik moeilijk sputteren over 3 slipjes voor 6,-!

IMG 1147

Hema witte broodjes

Deze heb ik alvast gekocht voor morgen. Want op vrijdag eten we altijd hamburgers uit de oven. Ze zijn ineens 20 cent duurder geworden trouwens! Oorspronkelijk waren die 6 bollen maar 1,-.

IMG 1148

Led lampjes voor op de fiets

Normaliter koop ik dit type lampjes altijd bij de Action, maar daar hebben ze ze al een tijdje niet meer. Aangezien ik goede fietsverlichting enorm belangrijk vind, wil ik altijd back-up lampjes in huis hebben voor man en kinderen. Deze kosten 4,50. Je kunt ze heel makkelijk aan je fiets bevestigen.

IMG 1149

Batterijen voor mijn computer muis

Als ik één ding irritant vind aan mijn Apple computermuis dan is het wel dat het ding batterijen vréét! Om de haverklap moet ik de batterijen alweer wisselen. Vanochtend gebruikte ik mijn laatste 2 batterijen om de muis weer aan de praat te krijgen. Het leek me dus verstandig om even nieuwe te kopen. Voor de volgende keer dat de muis ‘leeg’ is.

IMG 1150

Hema A-lijn rokje

Ik ben dol op de jersey Hema rokjes in A-lijn. Ik heb er 2 in het donkerblauw, en eentje in het zwart. Dus wie schetst mijn vreugde toen ik zag dat ze er ook eentje in legergroen hebben nu! Dit type rokje heeft haar nut voor mij al uitgebreid bewezen. En ze zijn nog goedkoop ook: 10,- maar! Zo gauw het warmer wordt, ga ik het onmiddellijk dragen!

IMG 1151

Samenvattend

Ik kocht diverse dingen bij de Hema. Ze zijn nuttig, maar ik schrok toch wel een beetje van het eindbedrag! In totaal gaf ik in rap tempo 31,20 uit. Maar het zijn gelukkig allemaal nuttige en goede aankopen.

Lees ook mijn post over de Hema klantenpas.

Zie ook Zeeman panty.

Wat kocht jij het laatst bij de Hema?

Similar Posts

76 Comments

 1. Ik vind wel dat de heme tegenwoordig wat duurder is, vroeger kocht je hier sokken en school spullen voor kleine prijzen maar dat is een beetje over.

 2. Het laatste wat ik kocht bij de Hema was een schrijfboek en stiften.
  Ik kom heel weinig meer bij de Hema. Maar ik kom sowieso weinig in winkels. Jammer dat ze hier geen mannenkleding meer verkopen. Misschien wel in grotere winkels. Ik kocht daar graag shirts voor mijn man. Die shirts zijn zoveel sterker en steviger dan de flutterige shirts die je nu meestal in de winkels ziet. Voor mezelf kocht ik daar ook shirts, die ik nu al meer dan vijf jaar heb ofzo.
  Leuk rokje! Ik heb ze graag iets langer omdat mij dat beter staat. Aangezien ik ook graag rokken draag wil ik eens kijken of die holdup kousen wat voor mij zijn. Ik vind panties echt vreselijk zitten. Die broeien zo.
  Ik koop mijn ondergoed al jaren bij de Wibra. Daar hebben ze een soort met een bredere bovenrand. Ik verdraag weinig aan mijn buik en deze gaan gelukkig goed en ze blijven ook best lang goed. Ik heb geen droger. Mijn ervaring is dat een droger de was veel sneller laat slijten.

 3. Ik moest even heel goed nadenken, maar ik denk een kersttafelkleed. Voor iemand anders, dat wel. Van mijn eigen geld en voor mezelf weet ik het niet. Zoveel koop ik daar niet, omdat hij hier ook niet echt in de buurt zit.

 4. Laatst kocht ik valentijnkaartjes, een lamp voor in slaapkamer was kapot en nu afgepriisd voor 4 euro ipv 8 euro en nog iets maar dat weet ik niet meer. Heb het maandag nog gekocht ????

 5. Het zijn inderdaad bruikbare dingen en een leuke rok die je kocht. Ik kocht als laatste een badmat bij Hema. Dit deed ik vorig weekend toen er 15% korting was.
  Mijn moeder kocht gisteren voor beide kinderen een tussenjasje van 20 voor 5 euro!! Dat koopje laten we natuurlijk niet liggen ;) Zijn erg leuke jasjes.

 6. Nu, ik ben van België en de hema vind ik, hier althans, toch niet echt goedkoop. Nu ja, ijk kijk er vooral naar de schriftjes enzo, maar kocht er ook babykleedjes voor t kindje van mijn zus van Jip en Janneke (staat mijn zus echt zot van): goedkoop zijn die dingen daar echt niet!

  Wat jij dan hier voorhebt, heb ik altijd in de action voor…. woeps….

 7. Wat een leuk rokje! Ik wist serieus niet dat de Hema die had. Ik koop meestal de strakke korte rokjes, die helaas bij mij net niet strak zitten en net iets te lang zijn. Ik zou echt maat XS moeten hebben van de Hema (die ze niet hebben). Die hold-ups moest ik stiekem een beetje om lachen. Ik droeg ze weleens naar het werk. De variant met veel kant enzo. Maar ik droeg ze ook eens naar een te gek Oud en Nieuw-feest waar ik gelukkig – het thema was La Famiglia – er wat (hoe zal ik het eens netjes zeggen) ‘extravert’ uit mocht zien. Denk aan rokje met twee enorme splitten. Een kanten body met daaronder een push up-bh. En dan die hold ups. Vervolgens uren achter elkaar dansen, waardoor je gaat transpireren en – je voelt ‘m al – continu die hold ups van mijn enkels af plukken. Uiteindelijk heb ik maar gedanst terwijl ik met mijn handen die dingen omhoog hield. Onvergetelijk. Sindsdien draag ik ze niet meer trouwens :D

 8. Dat rokje is leuk! Ik verkijk me ook vaak op het eindbedrag, ook bij de Action bijvoorbeeld. Het laatste dat ik kocht bij de Hema zijn opblaasballonnen in de vorm van ‘2018’ voor oudejaarsavond

 9. Leuke spullen heb je gekocht. Het ondergoed van de Hema gaat altijd lang mee vind ik en zit ook lekker. Ik vind het dan zonde om voor 30 euro een slip te kopen. De fietslampjes zijn ideaal! Ik gebruik ze zelf ook altijd.

 10. Hema is hier al jaren de hofleverancier. Ik moet erg om je beschrijvingen lachen. heel knap om zo’n grappig blog te schrijven over zo iets gewoons !!

 11. Ik weet eigenlijk niet meer wat ik als laatste bij de Hema heb gekocht. Gekeken heb ik er vorige week nog, ik zag een leuk oudroze rokje waar ik over heb getwijfeld. Hij was super leuk, maar wel een beetje te kersterig. Toch maar laten hangen dus

 12. Kan me niet meer herinneren wat ik de laatste keer bij Hema kocht. Heb vaak ook voor dat ik denk oh dat kost maar zo veel en uiteindelijk heb je allemaal samen een hoger bedrag dan gedacht

 13. leuk geslaagd toch!!
  En geen punten ingezet?
  wat ik het laatst kocht weet ik niet meer.?wel wat ik wilde kopen. i k kocht daar altijd douche gel 1 liter voor 1 euro.
  nu was het formaat veranderd naar 500 ml en de prijs verdubbeld naar 2 euro….

 14. Grappig wat je schrijft over blote benen. Mijn dochter van 4 is net zo. Zodra ze thuis is moet liefst zoveel mogelijk uit. Ik snap dat nooit, want ik ben een echte koukleum. Maar er zijn meer mensen die dat hebben dus. S winters nog met blote benen…

 15. Ja, je bent ongemerkt snel wat geld kwijt, ook al zijn het allemaal kleine bedragen. Dat heb ik in de Action ook altijd voor ;-) Maar het zijn inderdaad allemaal wel nuttige aankopen die je deed.

 16. Heel herkenbaar, schrikken van het totaalbedrag ondanks dat je toch redelijk goedkope spulletjes koopt. Vele kleintjes maken inderdaad een grote.
  Het laatste wat ik bij Hema kocht was badschuim, en een taart. Oeps! Maar wel lekker!

 17. Onze Hema heeft nu alle afgeprijsde items 1+1 gratis. Ik heb deze week eerder al het één en ander voor de kinderen gehaald aan kleding en vandaag ook weer. Ik heb alleen gekocht wat ik echt mooi vind en niet veel gekocht omdat het zo goedkoop is, dat deed ik eerder wel.
  Onze Action heeft die fietslampjes trouwens nog wel, 2 voor €1,39. En batterijen zijn ook veel goedkoper bij de Action dan bij de Hema, zag ik laatst, maar dat weet jij ook vast wel ;)
  Leuk rokje!!

 18. Ik bedacht me vrijdag opeens dat de punten op de kaart bijna verliepen (dankzij jouw opmerking), dus die kon ik mooi toevoegen bij een bestelling die ik deed. Ik kocht een 5-tal babybroekjes in de sale en kreeg toch mooi een aantal euro korting!

 19. valt altijd tegen he. Heel veel kleine prijsjes maken ook altijd een behoorlijk totaalbedrag. gelukkig heb je wel een tas mooie spulletjes

 20. leuk thema.
  Ik heb ook die onderbroeken 3 voor 3 euro, zitten echt gewoon goed. Ze hebben ze nu ook 3 voor 4 euro,maar die zitten toch anders, niet zo fijn.Jammer. Ik moet ook op zoek naar simpele slips die fijn zitten.
  Batterijen koop ik altijd bij aldi (of lidl) die komen ook altijd als beste uit de test.
  Ik koop er ook vaak bh’s. leuke tshirts. kadootjes. vleeswaren en taart bij verjaardagen. Af en toe met een vriendin ontbijten voor 2 euro.

 21. Wat een leuke post. Ongewild loopt het bedrag snel op.
  Leuke rok en wat een koopje voor slips. Die heb ik nog nooit bij de h.ema gekocht.
  Laatste aankopen witte dames en heren shirts en dikke leggings, zwart en donkerblauw.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.