Kip aan huis

kip

Na dezoveelste gruwelijke dood van één van onze kippen, was de overgebleven kip een tijdje depressief volgens mij. Ze trok zich terug in het kippenhok en kwam er amper weer uit.

Kip heeft knop omgezet

Maar ze lijkt nu weer helemaal opgeknapt. Volgens mij heeft ze besloten er het beste van te maken. Bovendien heeft ze ontdekt dat een slecht kippenhok ook zo z’n voordelen heeft: enge beesten kunnen er in, maar als kip zijnde kun je er dus ook uit!

Dus komt ze nu regelmatig even buurten. Bijvoorbeeld als het eten te lang op zich laat wachten. Dan hoor ik haar buiten zacht tokken. En als ik Trixie en de kat binnenlaat dan maakt de kip ook aanstalten om binnen te komen. Met zwaar gemoed doe ik de deur dan voor haar snavel dicht. Want een kip in huis lijkt me toch niet zo fris.

Maar gezellig vind ik haar wel!

Leestip: Nieuwe kippen bij oude kippen zetten.

Similar Posts

15 Comments

  1. Haha,herkenbaar! Onze kippen komen ook vaak voor de venster staan en zouden heel graag binnenkomen, maar dat gaat me toch net iets te ver. Ik heb wel ooit wekenlang een kuikentje binnen gehad dat was verstoten door de mama. Ik vind kippen erg leuke dieren en kan me echt amuseren met ze te observeren.

    1. Wij hebben hem in het bos naast ons vrijgelaten. Wel hoorde ik dat hij daarna aan de andere kant van het bos even gesignaleerd is en voor overlast zorgde. Gekgenoeg is hij daarna nooit meer gezien….

  2. haha, geweldig dit! Wij hebben ook kippen. Naast de eitjes zijn ze ook echt enorm gezellig. Wij laten ze regelmatig los in de tuin. Kunnen ze mooi het groen tussen de tegels vandaan vreten (win, win) en idd ze proberen hier ook binnen te komne. Het is er ooit één gelukt.

  3. Wij hebben ook kippen. 15 stuks. En een haan maar die kraait niet, die kirt????. 1 van de kipjes heeft lang apart gezeten. Zij was het kneusje van het nest en werd wat verstoten. Toen we merkten dat ze de strijd van de pikorde dreigde te verliezen, hebben we haar een tijd apart gehouden, gevoederd en jah, vertroeteld. Met als resultaat dat zij aan onze voeten komt staan als we het kippenhok betreden en ons overal volgt. Ze is inmiddels allang groot en sterk genoeg om de andere kipjes de baas te zijn maar toch zeg ik elke keer ‘wat denkt ge, Kip, ga je mee koffieleuten?’ Het lijkt wel of ze me begrijpt haha.

    1. Wat mooi dat ze zo is opgebloeid door jullie goede zorgen, en dat ze een band lijkt te hebben met je. Ik wist niet dat kippen dat konden. Maar ik zie het dus ook bij de onze.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.