Nieuwe afvalbak in de keuken: lichtroze!

brabantia prullenbak lichtroze

Ik was voor controle bij de tandarts geweest, en beloonde mezelf met een bezoekje aan de Blokker.

Daar kwam ik een pastelkleurige, roze afvalbak tegen! En aangezien ik nog steeds rondliep met de VVV cadeaukaart die mijn man kreeg als kerstpakket besloot ik die daarvoor te gebruiken. Onze huidige, spuuglelijke afvalbak kochten we ooit bij de Xenos voor 15,- geloof ik. Hij voldoet goed, maar mooi is anders. Hij mist bovendien al een paar jaar een deel van het deksel, waardoor hij permanent inkijk heeft.

Kijk maar:

prullenbak

Dus toen ik die lichtroze vuilnisemmer zag ging mijn hart sneller kloppen! Officieel is dit een Brabantia Flip Bin 30 l – Mineral Pink.

Lichtroze vuilnisemmer van Brabantia

De redenen dat ik deze vuilnisemmer zo mooi vind zijn als volgt:

 • Er stond een bordje bij dat hij met korting te koop was. Van 75,- naar 40,- om precies te zijn. Ik houd van korting!
 • De kleur! Wat een mooie, zachtroze kleur!
 • Hij is smal. Onze keuken is niet supergroot, dus een vuilnisemmer moet niet teveel plek in nemen.
 • Had ik al gezegd dat hij zo’n mooie kleur heeft?
 • Blijkbaar geeft Brabantie 10 jaar garantie op vuilnisemmers. Dat zeiden ze bij de kassa van Blokker.
 • Hij past letterlijk en figuurlijk goed in onze keuken.

Lichtroze vuilnisbak

De lichtroze vuilnisbak blijkt uit drie onderdelen te bestaan: de roze bak, een binnenemmer en een deksel.

brabantia vuilnisemmer roze

Er zaten ook drie vuilniszakken bij. Maar ik had nog een vuilniszak in gebruik van 60 liter, en die heb ik er nu eerst in gedaan. Dat leek in eerste instantie superlelijk omdat de vuilniszak aan de buitenkant zichtbaar was. Dat was gelukkig makkelijk op te lossen door de vuilniszak tussen de roze en de rode emmer te doen. Aan de kant waar je de vuilnisemmer kunt zien, is de vuilniszak nu niet meer zichtbaar.

Als ik de 60 liter zakken op heb, koop ik daarna 30 liter vuilniszakken. Die zijn beter geschikt voor deze roze vuilnisemmer.

Leestips

Wil je minder vuilnis? Denk dan eens aan een Lidl green bag!

Lees ook mijn post over zero waste koken!

Minder afval, minder verspillen

Wat voor kleur vuilnisemmer heb jij?

Similar Posts

42 Comments

 1. Hij is geweldig????de mijne staat alleen altijd buiten, omdat ik binnen in ieniemini keukentje geen plek heb. Dus dat zou ik zonde vinden, maar anders….

 2. Hij is wel erg mooi! Wij zijn inmiddels ook toe aan vervanging, onze retro red bin van Brabantia is inmiddels ook 7 jaar oud. Ziet er nog prima uit, maar is maar 20L.

  Ik denk dat we richting de 60 gaan en dan weer rood of stainless steel.

  Ook al is pastel niets voor ons gezin, vind ik het stiekem wel altijd heel mooi bij anderen! Veel “plezier” ermee

 3. Ik had altijd een zilverkleurige wc emmer. Een behoorlijke grote die prima voldeed. Maar nu wij de keuken aan het verbouwen zijn past de emmer niet meer en heb ik voor het IKea systeem gekozen. Ik heb nu een veel kleinere afvalbak in het keukenkastje staan. Deze moet je naar je toe trekken en dt is wel even wennen.

 4. Haha, met deze hoef ik bij manlief niet aan te komen :P… Ik heb nu een gewone Brabantia, zo’n dubbele, maar ben op zoek naar een kleiner exemplaar met mogelijkheden voor meer afval scheiden. Wellicht wordt het een Ikea schoenenkast die we ombouwen tot ons eigen afvalstation :)… Wordt vervolgd dus…

 5. Doordat ik een hele kleine keuken heb , heb ik er voor gekozen om geen afvalbak neer te zetten. In mijn voorraadkast heb ik een doos staan voor oud papier en aan de deur heb ik aan de binnenkant haakjes bevestigd waaraan zakjes hangen voor plastic en voor restafval. Mijn gfk afval gooi ik altijd gelijk buiten in de gfk container. Alles netjes buiten zicht en zonder ruimte in te nemen.

 6. Leuk! Ik heb een zwarte wesco, ik heb hem speciaal besteld wat het is de junior maat. Hij was duur maar ik vind hem zo mooi staan in mijn keuken. Was helemaal de moeite waard

 7. Ik heb zeker kleur in de keuken. Ik heb een jaren zestig keuken met pannenrekken van Bruynzeel en petroleumstellen en grijsgewolkte pannen en lepelrek. Mijn keukenkastjes heb ik oranje geschilderd. Mijn pedaalemmertje is ook oranje! Ik heb ook een ouderwetse vuilnisemmer,maar die staat om de hoek buiten.

 8. Wat een toeval. Ik heb drie Brabantia pedaalemmers voor in de keuken besteld, groen, amandel en lichtgrijs. Geen van allen stonden goed. De kleur van de keukenmuur is zachtgeel. Uiteindelijk was Brabantia NewIcon 30l brilliant steel een schot in de roos: chique! Met de donkere vloer en witte muur vind ik pastelroze erg mooi.

 9. Supergaaf kleurtje! Mooi koopje heb je gescoord en idd met een deksel erop heb je geen last meer van de stank. Ik ben fan van Brabantia, wij hebben nu een grijs met zwarte touch bin

 10. Echt een leuke kleurige afvalbak,een eyecatscher in de keuken!
  Maar wat doe je erin?
  Wij scheidden hier nl afval? Gaat daar het plasic in?
  Ik heb een afvalbak in het aanrechtkastje waar ik ook meteen afval in kan scheidden en voor gft heb ik een aparte afgesloten emmer.

 11. Grappig, ik ben ook op zoek naar een nieuwe bak. Die van ons is viezig en dat irriteert me omdat dat ook luchtjes geeft. Ik denk dat ik voor een Wesco ga maar die van jou is ook prachtig!

 12. Mooie prullenbak wel. Wij hebben een prullenbak waar 3 bakjes inzitten van 30 liter omdat wij moeten sorteren. een voor karton een voor plastic en een voor gft

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.